Νίκος Μαυραγάνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Νίκος Μαυραγάνης
Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Περίοδος
5 Νοεμβρίου 2016 – 13 Ιανουαρίου 2019
Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Προϊστάμενος Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης
Προκάτοχος Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Περίοδος
25 Ιανουαρίου 2015 – 28 Αυγούστου 2015
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 20 Ιουνίου 1968
Αμάρυνθος Εύβοιας, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Πολιτικό κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες
Σπουδές Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επάγγελμα Δικηγόρος
Πολιτικός

Ο Νίκος Μαυραγάνης γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1968 στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, έκανε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Νομική Σχολή Αθηνών και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Επίσης είναι Υφυπουργός στην Κυβέρνηση Τσίπρα.

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εκλέγεται Βουλευτής του Νομού Ευβοίας, καθώς όμως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί. Τον Νοέμβριο του 2015 αναλαμβάνει ειδικός συνεργάτης του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 στον Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών διαδεχόμενος την Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Με νομική του παρέμβαση απέτρεψε την δημιουργία ανεμογεννητριών στην Σκύρο. Στην Γιάλτρα της Αιδηψού με παρέμβασή του απέτρεψε τον κίνδυνο της υγείας των κατοίκων της από το πρόβλημα της ύδρευσης. Ως ο μόνος δικηγόρος στην Αμάρυνθο προσέφυγε στα δικαστήρια για την μη επιτρεπτή εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Διατύπωσε την πρόταση νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα "Κόκκινα Δάνεια", που προβλέπει το κούρεμα ή την διαγραφή μη εξυπηρετούμενων δανείων για εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες.

Διατύπωσε την τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με σκοπό να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών και επιχειρήσεων ειδικά των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Επίσης απέτρεψε με πολιτικές και νομικές πράξεις τη δημιουργία διοδίων στην Εύβοια χρησιμοποιώντας τον όρο εγκληματική και φονική πράξη τα διόδια καταθέτοντας αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.