Νίκος Γιαλεσάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νίκος Γιαλεσάκης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1967
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Νίκος Γιαλεσάκης (γενν. Γερμανία 14 Ιουλίου 1967, ύψος 1,81 μ.) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζονταν στη θέση του τερματοφύλακα και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με το Beach Soccer όπου διατελεί προπονητής της Εθνικής Ομάδας.

Αθλητική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από τον ερασιτεχνικό σύλλογο του Α.Ο. Βριλησσίων[1] και το καλοκαίρι του 1986, σε ηλικία 19 ετών, αποκτήθηκε από τον Χαραυγιακό, πραγματοποιώντας άμεσα το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες (Β΄Εθνική). Στην ομάδα της Ηλιούπολης παρέμεινε για δέκα συνεχή έτη και το 1997 υπέγραψε στον Εθνικό Πειραιώς, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α΄Εθνική.

Σταμάτησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2000 και έκτοτε ασχολείται με την προπονητική. Είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική Ομάδα του Beach Soccer [2]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Π. Ξανθόπουλος στο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ", της 12 Ιανουαρίου 1983, σελ. 5: "Η ΕΠΣΑ αντάμειψε στην προχθεσινή γιορτή της τους ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν στις σπουδές τους με αναμνηστικά έπαθλα και χρηματικά βραβεία" Ανακτήθηκε από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, στις 12/6/2020
  2. «Συνέντευξη του Νίκου Γιαλεσάκη στο Hellas.gr». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαΐου 2010. Ανακτήθηκε στις 4 Απριλίου 2012.