Νάσιοναλ Λιγκ Σίστεμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Νάσιοναλ Λιγκ Σίστεμ (αγγλικά: National League System - ΝLS που σημαίνει Εθνικό Σύστημα Πρωταθλημάτων) περιλαμβάνει τα επτά επίπεδα (5 έως 11) του συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Αγγλίας, τα οποία βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα της Πρέμιερ Λιγκ (Premier League) και της Φούτμπολ Λιγκ (Football League). Εμπεριέχει 91 αγώνες πρωταθλήματος και πάνω από 1.600 ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (The Football Association). Το Νάσιοναλ Λιγκ Σίστεμ (ΝLS) έχει ιεραρχική μορφή με προβιβασμό και υποβιβασμό μεταξύ των πρωταθλημάτων σε διαφορετικά επίπεδα.

Πρόσφατα, το σύστημα υπέστη μια αναδιάταξη. Η πρώτη φάση τέθηκε σε λειτουργία το 2004-05. Κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2006-07, η δεύτερη φάση εισήχθη, και μια επιπλέον τρίτη φάση την περίοδο 2007-08 ξεκίνησε με την εισαγωγή ενός δεύτερου "Βήματος 4" (Step 4) στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας.

Χάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακάτω εμφανίζονται χάρτες με την κατανομή των πρωταθλημάτων και των κατηγοριών από το επίπεδο 5 έως και το επίπεδο 11 τα οποία απαρτίζουν το Νάσιοναλ Λιγκ Σίστεμ (ΝLS).


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα National League System της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).