Μπράντι Λίντφορντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπράντι Λίντφορντ
ΨευδώνυμοJisel και Ginny
Γέννηση4 Φεβρουαρίου 1969 (1969-02-04) (55 ετών)
Ντένβερ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότηταηθοποιός, μοντέλο, ηθοποιός τηλεόρασης, μοντέλο αισθησιακών εικόνων, ηθοποιός ταινιών και παραγωγός ταινιών[1]
ΣύζυγοςMartin Cummins
ΒραβεύσειςPenthouse Pet of the Year (1992)[2] και Penthouse Pet (Μαΐου 1990)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Μπράντι Λίντφορντ (αγγλικά: Brandy Lee Ledford) (Ντένβερ, 4 Φεβρουαρίου 1969), είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, χορεύτρια και πρώην μοντέλο του αντρικού περιοδικού Penthouse, όπου το 1992 είχε αναδειχθεί το κορίτσι της χρονιάς (Pet of the Year).[3]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννημένη στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 4 Φεβρουαρίου από τον Κεν Λιντφόρντ που είναι Ινδιάνος Τσερόκι από την Νότια Καρολίνα, και την Σάντρα Λιντφόρντ από τον Καναδά. Η Μπράντι μεγάλωσε Ρεντόντο Μπιτς της Καλιφόρνια, μαζί με την μητέρα της και με τα τρία της αδερφια. Ανακάλυψε την αγάπη της για τον χορό από πολύ μικρή ηλικία, και άρχισε να παίρνει μέρος σε τοπικούς και εθνικούς διαγωνισμούς, κερδίζοντας μάλιστα με την ομάδα της ένα βραβείο το 1980, σε ηλικία μολις 11 ετών. Μετά την αποφοίτηση της από το Λύκειο του Ρεντόντο Μπιτς, θα ασχόληθει με το μοντέλιγκ. Θα γίνει ευρέως γνωστή με τα ψευδώνυμα «Τζιζέλ», και «Μπράντι Σάντερς».[3] Θα κάνει φωτογραφίσεις σε αντρικά περιοδικά, μεταξύ άλλων, το Βρετανικό Club International, και το Penthouse,(Pet of the Year,1992).

Το 1993-96 θα παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο Baron Brown Studio του Λος Άντζελες. Θα συνεχίσει την εκπαίδευση της και στην σχολή Margie Haber Studio για μερικά χρόνια ακόμη. Ο πρώτος μικρός της ρόλος θα είναι στην ταινία "Demolition man" με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Θα ακολουθήσουν και αλλοι ρόλοι σε τηλεοπτικά σηρίαλ, όπως το Baywatch hawai, Modern Family, Walker, Texas Ranger και Andromeda. Παραλλήλα θα συχεχίσει την καριέρα της και ως χορεύτρια και θα ταξιδέψει σε πολλές χώρες.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λίντφορντ έχει κάνει 2 γάμους. Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον αθλητή Ντάμιαν Σάντερς (1990-1996). και ο δεύτερος με τον ηθοποιό Μάρτιν Κάμμινς (1998-2014), με τον οποίο θα αποκτήσει και ένα παίδι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 22  Μαΐου 2019.
  2. «Penthouse» (Αγγλικά) Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ανακτήθηκε στις 24  Οκτωβρίου 2020.
  3. 3,0 3,1 Jisel model στο Penthouse.com (αγγλικά) ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2018

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]