Μπακολέτ, Τρινιδάδ και Τομπάγκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 11°10′00″N 60°43′00″W / 11.16667°N 60.71667°W / 11.16667; -60.71667

Ατακπαμέ
Συνταγμένες: 11°10′00″N 60°43′00″W
Χώρα: Τρινιδάδ και Τομπάγκο
Περιφέρεια: Τομπάγκο
Νησί: Τομπάγκο
Για την πόλη της Γρενάδας, δείτε: Μπακολέτ.

Η Μπακολέτ (Bacolet) είναι μια πόλη στο νησί Τομπάγκο, Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Απλώνεται κάτω από το Φορτ Κινγκ Τζωρτζ στον κόλπο Μπαολέτ κοντά στο Σκάρμπορο, την πρωτεύουσα του Τομπάγκο, νοτιοανατολικά της νησιωτικής πρωτεύουσας. Είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα μέρη του Τομπάγκο, όπου ζει η υψηλή κοινωνία του νησιού.

Τουρισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Μπακολέτ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και βίλλες για τους τουρίστες. Ένας προορισμός για τουρίστες είναι το Κλαμπ της Μπακολέτ[1], που βρίσκεται στον κόλπο της Μπακολέτ. Κατασκευασμένα από την πρώην μοντέλο μόδας Γκλόρια Τζονς- Κναππ, τα πέντε αστέρων εκθέματα, που περιλαμβάνουν ένα μοναδικό παραλιακό μπαρ, το Ασιατικό-Κουβανό εστιατόριο Αβάνα και καλά σχεδιασμένα δωμάτια πο συμπληρώνουν μια τέλεια αποφυγή.

Δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν εγκαταστάσεις για πολλές δραστηριότητες που ικανοποιούν τους επισκέπτες, όπως σταθμού για καταδύσεις, γήπεδα γκολφ και τέννις και προκυμαίες για ιστιοπλοΐα και σέρφινγκ. Η πόλη περιλαμβάνει το Στάδιο Ντουάιτ Γιορκ.[2] [3]

Τοποθεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μπακολέτ βρίσκεται κεντρικά-νότια του Τομπάγκο. Βρίσκεται βορειοανατολικά των πόλεων Φρέντσιπ, μάουντ Πλέζαντ και Καμπή, νοτιοδυτικά των Λε Κοτώ, Σκάρμπορο, Φράνκλυν και Δε Γουίμ, δυτικά των Μεσοποτάμια, Γκρην Χιλ, Αδελφί, Γκούντγουντ, Πεμπρόκ και Μπελ Γκάρντεν, νοτιοανατολικά των Μπελμόν, Χάιλαντς, Ήστερνφηλντ, Μοριά, Μάουντ Ντιλλόν, Καστάρα και Ίνγκλισμαν και ανατολικά των Ρόξμπορο, Ντελαφόρντ, Σπέισαϊντ και Σαρλότενβιλ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]