Μπάαρλε-Χέρτογκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Συντεταγμένες: 51°26′0″N 4°56′0″E / 51.43333°N 4.93333°E / 51.43333; 4.93333

Μπάαρλε-Χέρτογκ
Gemeentehuis Baarle-Hertog.jpg
Τοποθεσία στον χάρτη της χώρας
Τοποθεσία στον χάρτη της χώρας
Χώρα Βέλγιο
Διοικητική διαίρεση Αμβέρσα και Arrondissement of Turnhout
Ταχυδρομικός κώδικας 2387
Ιστοσελίδα http://www.baarle-hertog.be

Το Μπάαρλε-Χέρτογκ είναι δήμος του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται στα βόρεια της χώρας και ανήκει στην επαρχία της Αμβέρσας. Στις αρχές του 2006 ο πληθυσμός της πόλης ήταν 2.306 κατ. και η έκτασή της 7,48 τ.χλμ.

Χαρακτηριστικό του Μπάαρλε-Χέρτογκ είναι τα πολύπλοκα σύνορα του με το Μπάαρλε-Νάσσαου, το όποιο είναι πόλη της Ολλανδίας. Ουσιαστικά το Μπάαρλε-Χέρτογκ βρίσκεται σε ένα περίκλειστο έδαφος του Βελγίου, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από ολλανδική έκταση, λίγα μόνο χιλιόμετρα βόρεια από τα βελγο-ολλανδικά σύνορα. Η έκταση που ανήκει στο Βέλγιο δεν είναι ενιαία, αλλά αποτελείται από 24 χωριστά τμήματα γης, πράγμα που κάνει τα σύνορα μέσα στην πόλη ιδιαίτερα περίπλοκα. Πολλές φορές τα σύνορα περνούν και μέσα από τα σπίτια χωρίζοντας τα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Υπήρχε περίοδος κατά την οποία, σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, τα εστιατόρια έπρεπε να κλείνουν νωρίς το βράδυ. Για κάποια εστιατόρια της περιοχής όμως, μέσα από τα οποία περνούσαν τα σύνορα, αυτό απλώς σήμαινε πως οι πελάτες θα έπρεπε να μετακινηθούν στα τραπέζια που βρίσκονταν στη βελγική πλευρά του καταστήματος.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καφετερία στο Μπάαρλε-Νάσσαου της Ολλανδίας, ακριβώς δίπλα από τα σύνορα με το Μπάαρλε-Χέρτογκ (Βέλγιο)