Μο Νταο Ζου Σι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Μο Ντάο Ζου Σι (κινεζικά: 魔道祖师‎‎; πίνγιν: Mó Dào Zǔ Shī; κυρ. 'Δαιμονικό Μονοπάτι Προγονικός Αφέντης') είναι μια ντάνμεϊ κινέζικη σειρά κινουμένων σχεδίων (ντόνγκχουα/donghua) βασισμένη στο ομώνυμο διαδικτυακό μυθιστόρημα της Μο Σιανγκ Τονγκ Σιου (κινέζικα: 墨香铜臭). Παράγεται από την Tencent Penguin Pictures και την B.C May Pictures. Η σειρά απεικονίζει έναν φανταστικό κόσμο Σιάνσια (Xianxia) όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να καλλιεργηθούν σε μια κατάσταση αθανασίας, γνωστή ως Σιάν (Xian, Κινεζικά: 仙).[1] Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Γουέι Γουσιάν, λόγω συγκεκριμένων συνθηκών, παρέκκλινε από το συμβατικό μονοπάτι καλλιέργειας του Σιάν, και τελικά δημιούργησε το Μο Ντάο (το Δαιμονικό Μονοπάτι).

Η πρώτη σεζόν μεταδόθηκε από τις 9 Ιουλίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2018 στο Tencent Video με 15 επεισόδια. Η δεύτερη προβλήθηκε από τις 3 Αυγούστου 2019 έως τις 31 Αυγούστου 2019 με 8 επεισόδια. Μια σειρά chibi με όνομα Mo Dao Zu Shi Q προβλήθηκε από τις 31 Ιουλίου 2020 εως τις 29 Ιανουαρίου 2021 με 30 επεισόδια. Η τρίτη σεζόν κυκλοφόρησε στις 7 Αυγούστου 2021 με διάρκεια 12 επεισόδια.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν από χρόνια, ένας νεαρός καλλιεργητής ονόματι Γουέι Γουσιάν έγινε γνωστός ανακαλύπτοντας μια νέα σχολή καλλιέργειας που περιελάμβανε τη χειραγώγηση της σκοτεινής ενέργειας και την ανάσταση των νεκρών (και τα δύο δεν είχαν γίνει ή επιχειρηθεί ποτέ πριν). Χρησιμοποίησε τις εν λόγω ικανότητες για να δώσει στις φυλές των καλλιεργητών ένα πλεονέκτημα έναντι του κοινού τους εχθρού, της τυραννικής φυλής Γουεν. Με τον καιρό, ωστόσο, ο Γουέι Γουσιάν άρχισε να γίνεται φοβερός και μισητός, και σύντομα ήρθε σε φρικτό τέλος στα χέρια των ανθρώπων που κάποτε τον εμπιστεύονταν.

Δεκατρία χρόνια μετά το θάνατο του Γουέι Γουσιάν, ο Μο Σιανγιού, ένας ψυχικά προβληματικός καλλιεργητής, αποφασίζει ότι του έχει βαρεθεί η κακοποίηση της οικογένειάς του. Κάνει ένα ξόρκι που καλεί το πνεύμα του Γουέι Γουσιάν - που από καιρό πιστεύεται ότι διασκορπίστηκε και καταστράφηκε - στο σώμα του, με αντάλλαγμα ο Γουέι Γουσιάν να εκπληρώσει τις επιθυμίες του για εκδίκηση. Όλα όσα συμβαίνουν μετά από αυτό, ωστόσο, είναι στο χέρι του Γουέι Γουσιάν. Αλλά δεν είναι μόνος σε αυτό το ταξίδι που αποτελεί τη δεύτερη ζωή του, καθώς καταλήγει να συνοδεύεται από τον Λαν Γουανγκ Τζι, έναν γνωστό του παρελθόντος με τον οποίο έχει μια περίπλοκη ιστορία. Στην πορεία, συναντούν νέα μυστήρια που συνδέονται περισσότερο από όσο φαίνεται στην αρχή και θα τους οδηγήσουν σε απαντήσεις που σχετίζονται με τα τραγικά γεγονότα που προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων και του ίδιου του Γουέι Γουσιάν. Ταυτόχρονα, το μυστήριο που είναι ο ίδιος ο Γουέι Γουσιάν αποκαλύπτεται σιγά σιγά.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]