Μιχαήλ του Βιζέου (γενν. 1946)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μιχαήλ του Βιζέου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Δεκεμβρίου 1946[1]
Βέρνη
Χώρα πολιτογράφησηςΠορτογαλία
ΘρησκείαΚαθολικισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΠορτογαλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΓονείςΝτουάρτε Β' της Μπραγκάνσα[2] και Μαρία Φραγκίσκη της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα[2]
ΑδέλφιαΝτουάρτε Πίο
Ερρίκος της Κοΐμπρα

Ο Μιχαήλ, πορτογαλ. Miguel de Bragança, duque de Viseu, infante de Portugal (γενν. 3 Δεκεμβρίου 1946) από τον Οίκο της Μπραγκάνσα είναι δούκας του Βιζέου και πρίγκιπας (infante) της Πορτογαλίας.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι ο δευτερότοκος γιος του Ντουάρτε Β΄ δούκα της Μπραγκάνσα και της Μαρίας-Φραγκίσκης της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα, κόρης του Πέτρου ντε Αλκάνταρα πρίγκιπα του Γκράο-Παρά.

Ο δομ Μιγκουέλ Ραφαέλ Γκαμπριέλ Ξαβιέ Τερέζα Μαρία Φέλιξ είναι 4ος στη διαδοχή του θρόνου της Πορτογαλίας, μετά από τον μεγαλύτερο αδελφό του Ντουάρτε Πίο και τους δύο γιους εκείνου Αλόνσο και Ντίνις. Γεννήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο δούκας είναι ζωγράφος, θαυμαστής του Βερμέερ και του υπερρεαλιστή Χ. Ρ. Γκίγκερ. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας. Ίδρυσε το 2011 την Ετήσια Εβδομάδα Πορτογάλων της Βραζιλίας (Luso-brasileiros) της Τέχνης της Άλλης Άποψης (Aldravist Art), στην Πορτογαλία και στη Βραζιλία εναλλάξ. Η 5η σύνοδός της εορτάστηκε στη Μαριάνα, στην πολιτεία Μίνας Γκεράις της Βραζιλίας.

Είναι άγαμος και ζει στο Σαντάρ, στον δήμο Νέλας της περιοχής Βιζέου, στον "οίκο των ευγενών" (Casa das Fidalgas), ένα εξοχικό μέγαρο που πρωτοκατασκευάστηκε τον 14ο αι.

Πρόγονοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • D. Duarte Nuno de Bragança, um rei que não reinou : testemunhos sobre a vida e a obra de D. Duarte II, chefe da Casa Real Portuguesa (Lisbon, 1992).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]