Μικροί Εξερευνητές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Μικροί Εξερευνητές (αγγλικά: Junior Woodchucks, που στα ελληνικά μπορεί να αποδοθεί ως νεαρές μαρμότες· πλήρης επωνυμία: The Junior Woodchucks of the World‎‎) είναι μια φανταστική οργάνωση-σώμα προσκοπικού χαρακτήρα που βρίσκεται σε κόμικς της εταιρείας Ντίσνεϋ και στην τηλεοπτική σειρά φραντσάιζ DuckTales, που σχετίζεται με ιστορίες της οικογένειας Ντακ. Οι Μικροί Εξερευνητές παρουσιάζονται σε περιπέτειες που έχουν ως ήρωες τους Χιούη, Λιούη και Ντιούη, τα ανιψάκια του Ντόναλντ Ντακ.

Πρόκειται για δημιουργία του Καρλ Μπαρκς. Η πρώτη εμφάνιση των Μικρών Εξερευνητών ήταν στην ιστορία «Επιχείρηση Άγιος Βερνάρδος» (Operation St. Bernhard), που οποία δημοσιεύτηκε το τεύχος 125 της ανθολογίας κόμικς Walt Disney's Comics and Stories τον Φεβρουάριο του 1951.[1] Ο ιδρυτής του σώματος είναι ο Προκόπης Κουτ, γιος του Κορνήλιου Κουτ, ο οποίος επέλεξε το Φρούριο της Λιμνούπολης ως πρώτο αρχηγείο της λέσχης. Την διοίκηση της λέσχης απαρτίζουν ενήλικα μέλη με αμέτρητα παράσημα και τίτλους που μόνο οι Μικροί Εξερευνητές μπορούν να απομνημονεύσουν. Η πρώτη τους εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν τον Σεπτέμβριο του 1987, στο επεισόδιο Treasure of the Golden Suns της σειράς DuckTales. Η πρώτη τους εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στο μικρού μήκους καρτούν The Good Scouts.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Becattini, Alberto (2019). «Disney Beyond Mickey». American Funny Animal Comics in the 20th Century. I. Σιάτλ: Theme Park Press. ISBN 168390186X.