Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αντώνιος Αβραμιώτης
Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης
Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος.jpg
Ονομαστήρια (17 Ιανουαρίου)
ΜητρόποληΓλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας,Βουλιαγμένης και Βάρης
ΈδραΓλυφάδα
Από20 Μαρτίου 2019
ΠροκάτοχοςΜητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος
Ιεροσύνη
ΒαθμόςΜητροπολίτης
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1957
Κέρκυρα, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος
Πρώην τίτλοςΕπίσκοπος Σαλώνων (2012-2019)

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος Αβραμιώτης) είναι Έλληνας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το 2019.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μητροπολίτης  Γλυφάδας κ. Αντώνιος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1957[1]. Σπούδασε Νομική, Θεολογία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική γλώσσα.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Χριστόφορο Παπαδόπουλο. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1979 από τον Επίσκοπο Διαυλείας και μετέπειτα Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο και Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελέτιο. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον ιερό ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Διέμεινε για 4 χρόνια στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Διετέλεσε ηγουμενοσύμβουλος της Μονής Ασωμάτων - Πετράκη. Εργάστηκε για πολλά έτη στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, 8 από τα οποία ήταν Γενικός Διευθυντής. Κατά την διάρκεια της θητείας του συντέλεσε στη βελτίωση των οικονομικών της Εκκλησίας, στην κατασκευή αρκετών κτηρίων και στη ριζική ανακαίνιση του Συνοδικού Μεγάρου. Έχει συγγράψει άρθρα και επιστημονικές μελέτες.

Στις 8 Μαρτίου 2012 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Τιτουλάριος Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων. Στις 20 Μαρτίου 2019 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]