Μαχαμανέ Τραορέ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαχαμανέ Τραορέ
Προσωπικές πληροφορίες
Πλήρες όνομαΜαχαμανέ Ελ-Χατζί Τραορέ
Ημερ. γέννησης31 Αυγούστου 1988 (1988-08-31) (35 ετών)
Τόπος γέννησηςΜπαμακό, Μάλι
Ύψος1,75 μ.
ΘέσηΜέσος
Πληροφορίες συλλόγου
ΟμάδαΟΖΚ Νις
Νούμερο φανέλας8
Ομάδες νέων
2004–2005Σερκλ Ολιμπίκ ντε Μπαμακό
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
2004–2006ΟΖΚ Νις Β30(4)
2006–ΟΖΚ Νις79(11)
2010–2012ΦΚ Μετς43(7)
2017-Ζάλγκιρις Βίλνιους
Εθνική ομάδα
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
2005–Μάλι28(2)
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα και έχουν ανανεωθεί έως 11 Ιουνίου 2013.

† Συμμετοχές (Γκολ).

‡ Οι συμμετοχές και τα γκολ στις εθνικές ομάδες έχουν ανανεωθεί έως 11 Ιουνίου 2013.

Ο Μαχαμανέ Τραορέ είναι ποδοσφαιριστής από το Μάλι, γεννημένος στις 31 Αυγούστου 1988, στο Μπαμακό του Μάλι. Αυτό τον καιρό αγωνίζεται στην ΟΖΚ Νις, όπου και επέστρεψε έπειτα από δύο σεζόν ως δανεικός στην ΦΚ Μετς. Αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού μέσου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχηγός των Αετόπουλων του Μάλι (Εθνική Παίδων), ο Μαχαμανέ Τραορέ προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Σερκλ Ολιμπίκ ντε Μπαμακό (COB), προτού μετακομίσει το 2006 σε άλλα Αετόπουλα, αυτά της ΟΖΚ Νις. Καθ΄'ως ήταν αρκετά νέος κατά την άφιξή του στην Κυανή Ακτή, ο Μαχαμανέ Τραορέ περιορίστηκε κυρίως σε συμμετοχές μς την δεύτερη ομάδα του συλλόγου, ενώ στη πορεία άρχισε να παίρνει, ως αλλαγή, χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα του συλλόγου στη διάρκεια της σεζόν 2006-2007, με σημαντικότερη παρουσία του αυτή απέναντι στην Λυών.

Την επόμενη σεζόν, ένας τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα αρκετών μηνών. Μετά την αποθεραπεία του, ο Μαχαμανέ Τραορέ επανεντάχθηκε στην ομάδα, με την οποία πρόλαβε να σημειώσει δέκα συμμετοχές. Αυτό του έδωσε την δυνατότητα να κληθεί επανειλημμένως στην Εθνική Μάλι. Στη διάρκεια της σεζόν 2008/2009, πέτυχε το πρώτο του τέρμα ως επαγγελματίας στη διάρκεια της αναμέτρησης Νις-Νανσί, στο 89ο λεπτό χαρίζοντας την νίκη στα Αετόπουλα, με τελικό σκορ 2-1. Την χρονιά εκείνη, αγωνίστηκε συνολικά σε 22 αγώνες με την φανέλα της Νις, πετυχαίνοντας, ταυτόχρονα, τρία τέρματα. Την επόμενη σεζόν, χρησιμοποιήθηκε λιγότερο, ωστόσο κατάφερε να μετρήσει 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1, στην διάρκεια των οποίων πέτυχε ένα τέρμα.

Έχοντας μικρό χρόνο συμμετοχής στην Κυανή Ακτή, παραχωρήθηκε υπό την μορφή δανεικού στην ΦΚ Μετς τον Αύγουστο του 2010. Το πέρασμά του από την Λωρραίνη του έδωσε την δυνατότητα να μαζέψει εμπειρίες, αλλά και χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, τραυματίστηκε στη διάρκεια προπόνησης πριν καν προλάβει να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την νέα του ομάδα, και παρέμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα αρκετών εβδομάδων. Έχασε, έτσι, το μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου μισού της σεζόν. Όμως, με το που αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του, ο Μαχαμανέ Τραορέ εξελίχθηκε σε ρυθμιστή του παιχνιδιού της Μετς. Προσεκτικός, παθιασμένος, δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, εύστοχος στις μεταβιβάσεις του, αγωνίστηκε σε συνολικά 22 αναμετρήσεις με την Μετς (19 αγώνες για το πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Γαλλίας), ενώ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της παραμονής της ομάδας στην Λιγκ 2. Η συνεργασία του με τον Ματιέ Ντυαμέλ τον βοήθησε να δώσει 7 ασίστ και να πετύχει επίσης 4 τέρματα.

Το επόμενο καλοκαίρι, ο Μαχαμανέ επέστρεψε στη Νις με στόχο να βρει θέση στη βασική ενδεκάδα του συλλόγου. Ωστόσο, η Νις είχε δώσει τον ρόλο του δημιουργικού μέσου στο νέο της μεταγραφικό απόκτημα Καμέλ Μεριέμ. Αγωνίστηκε σε ορισμένες φιλικές αναμετρήσεις, πραγματοποιώντας θετική εμφάνιση, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου να του δώσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Επέστρεψε, τότε, για δεύτερη φορά ως δανεικός, στην ΦΚ Μετς, προς ικανοποίηση των οπαδών της τελευταίας, αφού πρώτα ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Νις για έναν επιπλέον χρόνο, παραμένοντας, έτσι, σε ισχύ έως το 2013.

Με το πέρας της σεζόν 2011/2012, επέστρεψε στην ομάδα της ΟΖΚ Νις και ξεκίνησε την θερινή προετοιμασία μαζί της, προπονούμενος υπό τις οδηγίες του Κλοντ Πυέλ.

Εξωτερικός Σύνδεσμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]