Μαριάνα Φερνάντεθ δε Κόρδοβα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαριάνα Φερνάντεθ δε Κόρδοβα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1394
Θάνατος1431
Χώρα πολιτογράφησηςΣτέμμα της Καστίλης
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΦαδρίκε Ενρίκεθ της Μεντόθα (από 1425)[1]
ΤέκναΧουάνα Ενρίκεθ[1]
ΓονείςΝτιέγκο Φερνάντεθ δε Κόρδοβα[1] και Iνές Αγιάλα υ Τολέδο[1]
Οικογένειαοίκος δε Κόρδοβα

Η Μαριάνα, ισπαν.: Mariana Fernández de Córdoba y Ayala (π.1394 [2]- 1431) από τον Οίκο δε Κόρδοβα, ήταν η 4η κυρία του Κασαρούμπιος ντελ Μόντε στην επαρχία του Τολέδο. Ήταν η κόρη του Ντιέγκο Φερνάντεθ δε Κόρδοβα υ Καρίγιο, 1ου κυρίου της Βαένα και της Iνές Αγιάλα υ Τολέδο, τρίτης κυρίας Κασαρούμπιος ντελ Μόντε.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μαριάνα παντρεύτηκε τον Φαδρίκε Ενρίκεθ δε Μεντόθα, από τον Καστιλιανό Οίκο της Ιβρέας, ναύαρχο της Καστίλης και κύριο της Μεδίνα δε Ριοσέκο περίπου τον Ιούλιο του 1425.[3] Είχαν μία κόρη:

Βιβλιογραφικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Cañas Galvez, Φρανσίσκο. "Colección diplomática de Santo Domingo el Real de Toledo". Μαδρίτη: Silex Ediciones (2010)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 «Kindred Britain»
  2. Γεννήθηκε περί το 1394 και πριν τον Ιούνιο του 1395, μια και την ημέρα εκείνη ο πaτέρας της έγραψε στην Τερέσα δε Αγιάλα, πρώην ερωμένη του βασιλιά Πέτρου Α΄ της Καστίλης, θεία της συζύγου του και ηγουμένη στο μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο ελ Ρεάλ δε Τολέδο, ευχαριστώντας την που είχε μαζί της τη σύζυγό του και παρακαλώντας την, αν υπήρχε χρόνος, η κόρη τους να μπορούσε τουλάχιστον να δει τις αδελφές της, θείες της, και συγγενείς.
  3. Καταστατικό στις 10 Ιουλίου 1425 για τον γάμο του Φαδρίκε Ενρίκεθ και της Μαρίνα δε Κόρδοβα. Οι νόμιμοι αντιπρόσωποι του Ντιέγκο Φερνάντεθ δε Κόρδοβα υ Καρίγιο ήταν ο Χουάν Ροντρίγεθ δε Ρόχας, ο γιος του από τον προηγούμενο γάμο του, και ο Χουάν Καρίγιο. Ισπανική Βασιλική Ακαδημία της Ιστορίας, Συλλογή Σαλαθάρ υ Κάστρο, αναφορά D-10, folio 107-108.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]