Μαξ Κάιζερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαξ Κάιζερ
Ο Κάιζερ σε στιγμιότυπο μέσα σε ταξί στο Λονδίνο.
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Max Keiser (Αγγλικά)
Γέννηση23  Ιανουαρίου 1960
Νιού Ροσέλ
ΚατοικίαΕλ Σαλβαδόρ
ΠαρατσούκλιHigh Priest of Bitcoin[1] και Gran sacerdote del Bitcoin[2]
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ελ Σαλβαδόρ
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΣχολή Καλών Τεχνών Τις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχρηματιστής
δημοσιογράφος[3]
ρεπόρτερ
τραπεζίτης
παραγωγός ταινιών[4]
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέες Ιδέες
Οικογένεια
ΣύζυγοςStacy Herbert
Ιστότοπος
maxkeiser.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μαξ Κάιζερ (Timothy Maxwell Keiser, γενν. 23 Ιανουαρίου του 1960) είναι Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης.

Ο Κάιζερ έχει συμπράξει με τις αγορές και την οικονομία για 25 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μεσίτης μετοχών στη Wall Street μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι ο δημιουργός, συνιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της HSX Holdings / Hollywood Stock Exchange, που αργότερα πωλήθηκε στην Cantor Fitzgerald. Συνδημιούργησε το Hollywood Stock Exchange με τον Michael R. Burns που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν εικονικούς τίτλους όπως «MovieStocks", και "StarBonds" και εικονικό μετατρέψιμο νόμισμα, το δολάριο Χόλυγουντ.

Είναι επίσης ο συνιδρυτής του HSX ταινίες που πήγε να κάνει σχεδόν μια ντουζίνα ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «ανάμεικτα μηνύματα," "Six-String Samurai," "Χορεύτρια, Τέξας Ποπ. 81," και "κορίτσι." Η εταιρεία, στη συνέχεια πωλείται στη Ignite Διασκέδαση / Lionsgate.

Τηλεοπτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρουσίασε το "Rumble at the Box Office" για το NBC Access Hollywood. Επίσης ήταν παραγωγός και φιλοξένησε το εβδομαδιαίο talk show, Buy, Sell, Hold για το ραδιόφωνο του CBS KLSX στο Λος Άντζελες. Επί του παρόντος, παρουσιάζει την εκπομπή “The Truth About Markets on Resonance 104.4 FM” στο Λονδίνο και στο RDU 98,5 στο Christchurch στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Keiser παράγει δέκα ταινίες μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που καλύπτουν πτυχές των χρηματοπιστωτικών αγορών για τη σειρά του Al Jazeera, People & Power.

Οι ταινίες είναι: Rigged Markets, Money Geyser, Death of the Dollar, Peaked, Extraordinary Antics, Savers vs Speculators, Banking on It, Private Finance or Public Swindle?, Focus on Locusts.

Ένα πειραματικό επεισόδιο εκπονήθηκε για το Al-Jazeera στα αγγλικά με τίτλο “Το Μαντείο”. Αυτό αναπτύχθηκε σε μια σειρά για το BBC World News. Η πρώτη σειρά παίχτηκε στις 9 Ιανουαρίου 2009 και διερευνά την οικονομική επικαιρότητα από τη σκοπιά των αγορών πρόγνωσης. Ήταν μια χιουμοριστική παρουσίαση των οικονομικών ειδήσεων πριν αυτές συμβούν. Παίχτηκε για δέκα επεισόδια.

On The Edge με τον Max Keiser[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εβδομαδιαία οικονομική εκπομπή με σχόλια που ξεκίνησε το 2009 και μεταδίδεται σε Press TV, με την οικονομική σχολιάστρια Stacy Herbert και με συνεντεύξεις γνωστών εναλλακτικών οικονομολόγων.

Προγνωστικά - Προβλέψεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2004 Τεύχος του περιοδικού The Ecologist, Keiser προβλέπει σωστά το 2008 την κατάρρευση των δυο μετοχών Fannie Mae και Freddie Mac.
  • Το 2006 έχει προβλέψει σωστά ότι οι sub-prime mortage -backed securities θα ήταν η αιτία της ύφεσης του 2008.
  • Το 2007 προέβλεψε σωστά την κατάρρευση της οικονομίας της Ισλανδίας το 2008.
  • Τον Ιούλιο του 2008, εσφαλμένα προέβλεψε ότι το 2008 αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα καθυστερήσουν λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο Max Keiser ήταν από όλους τους γνωστούς υποστηρικτές του Bitcoin εκείνος που προέβλεψε σωστά την τιμή στην οποία θα κλείσει το 2020. Ο διάσημος, όσο και αμφιλεγόμενος, οικονομικός αναλυτής, είχε αναφέρει πριν δύο χρόνια, πως η τιμή του Bitcoin για το 2020 θα κλείσει στα 28.000 δολάρια