Μαλλιά Κουβάρια: Κι εμείς καλύτερα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαλλιά Κουβάρια:
Κι εμείς καλύτερα

Tangled Ever After
Κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΝέιθαν Γκρίνο
Μπάιρον Χάουαρντ
ΠαραγωγήΈιμι Σκρίμπνερ
ΣενάριοΝέιθαν Γκρίνο
Μπάιρον Χάουαρντ
Βασισμένο σεRapunzel
Ηθοποιοί φωνήςΜάντυ Μουρ
Ζάκαρι Λίβαϊ
ΜουσικήΚέβιν Κλις
ΜοντάζΝτέιβιντ Μπες
Λίζα Λίντερ
Τιμ Μέρτενς
Εταιρεία παραγωγήςWalt Disney Pictures
Walt Disney Animation Studios
ΔιανομήWalt Disney Home Entertainment
Πρώτη προβολή13 Ιανουαρίου 2012
Διάρκεια6 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠροηγείταιΜαλλιά Κουβάρια

Το Μαλλιά Κουβάρια: Κι εμείς καλύτερα (πρωτότυπος τίτλος:Tangled Ever After) είναι Αμερικανική ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2012, την οποία σκηνοθέτησαν και έγραψαν οι Νέιθαν Γκρίνο και Μπάιρον Χάουαρντ.[1] Αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας των Walt Disney Animation Studios που κυκλοφόρησε το 2010, Μαλλιά Κουβάρια. Έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 13 Ιανουαρίου 2012, όπου προβλήθηκε πριν την επανακυκλοφορία σε 3D της ταινίας Η Πεντάμορφη και το Τέρας[2] και στο Disney Channel πριν την πρεμιέρα της ταινίας Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος στις 23 Μαρτίου 2012.[3] Η ταινία μικρού μήκους συμπεριελήφθηκε αργότερα (2012) ως μπόνους στη Διαμαντένια Έκδοση της ταινίας Σταχτοπούτα[4][5] και κυκλοφόρησε επίσης στη Blu-ray συλλογή Walt Disney Animation Studios Short Films Collection στις 18 Αυγούστου 2015.[6] Η ταινία είναι επίσης διαθέσιμη στο iTunes.[7]

Η ιστορία της ταινίας ξεκινάει σε απροσδιόριστο διάστημα μετά τα γεγονότα της ταινίας Μαλλιά Κουβάρια, ενώ τα ενδιάμεσα γεγονότα από την πρώτη ταινία μέχρι το Κι εμείς καλύτερα εξερευνούνται στην τηλεοπτική ταινία Μαλλιά Κουβάρια: Πριν το ζήσαν κι αυτοί καλά και στην τηλεοπτική σειρά Μαλλιά Κουβάρια: Η Σειρά. Το Βασίλειο βρίσκεται σε γιορτινή διάθεση καθώς προετοιμάζονται για τον βασιλικό γάμο της Ραπουνζέλ με τον Φλιν Ράιντερ. Ωστόσο, ο Πασκάλ και ο Μάξιμος χάνουν τις βέρες, οδηγώντας σε μια ξέφρενη έρευνα για να τις ξαναβρούν.

Οι Γκρίνο και Χάουαρντ ξεκίνησαν την ταινία έπειτα από λαϊκή απαίτηση.[2] Ανάμεσα στους ηθοποιούς που χάρισαν τη φωνή τους στους χαρακτήρες είναι οι Μάντυ Μουρ και Ζάκαρι Λίβαϊ, οι οποίοι χάρισαν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές και στην πρώτη ταινία.[8]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη μέρα του γάμου της Ραπουνζέλ και του Γιουτζίν, ο Πασκάλ και ο Μάξιμος είναι αυτοί που θα φέρουν τις βέρες στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια της τελετής και θα σκορπίσουν τα λουλούδια. Όταν ο Επίσκοπος αρχίζει να μιλάει, ένα από τα άνθη των λουλουδιών πέφτει στη μύτη του Μάξιμου κάνοντάς τον να φταρνιστεί, με αποτέλεσμα οι βέρες να εκσφενδονιστούν έξω από το κάστρο. Ενώ είναι σε σοκ, ο Επίσκοπος ζητάει τις βέρες και όλοι βλέπουν πως έχουν εξαφανιστεί. Η Βασίλισσα παραπονιέται πως οι βέρες ήταν της μητέρας της, ενώ ένας από τους φρουρούς λέει πως το Βασίλειο θα καταστραφεί. Αυτό προκαλεί χάος στο Βασίλειο με εκρήξεις να συμβαίνουν, αλλά αποκαλύπτεται πως όλα αυτά ήταν η φαντασία του Μάξιμου. Έχοντας λίγο χρόνο, ο Μάξιμος και ο Πασκάλ φεύγουν προς αναζήτηση των βερών, με τον ένα να κυνηγάει τη μία και τον άλλο την άλλη.

Η μία βέρα προσγειώνεται σε μια κατσαρόλα με σούπα και ο Πασκάλ βουτάει μέσα για να την πάρει. Όταν βγαίνει, ο μάγειρας τον βλέπει και τον κυνηγάει, προκαλώντας χάος στα τραπέζια και τελικά καταφέρνει να πάρει τη βέρα, αλλά η γλώσσα του κολλάει στο γλυπτό από πάγο. Ο Πασκάλ καταφέρνει να ξεκολλήσει τη γλώσσα του αλλά ο ίδιος προσγειώνεται στο πόδι ενός σερβιτόρου, οδηγώντας τον να ρίξει τα πράγματα που κουβαλούσε πάνω στον πάγο εκσφενονίζοντάς τον στον αέρα. Στο μεταξύ, ο Μάξιμος τρέχει πίσω από την άλλη βέρα και όταν καταφέρνει να την πάρει, το γλυπτό από πάγο προσγειώνεται στον καταπέλτη στον οποίο καθόταν, με αποτέλεσμα ο Μάξιμος να εκσφενδονιστεί μαζί με τη βέρα και να προσγειωθεί σε ένα κάρο. Η βέρα του ξαναφεύγει και τρέχει από πίσω της με το κάρο.

Στο μεταξύ, ο Πασκάλ εξακολουθεί να κυνηγάει τη δική του βέρα, η οποία κρεμιέται πάνω στο φανάρι ενός κοριτσιού, το οποίο αφήνει στο προκαθορισμένο μέρος για την τελετή. Ο Πασκάλ την ακολουθεί και σοκάρεται όταν βλέπει πως υπάρχουν εκατοντάδες φανάρια, έτοιμα να αφεθούν ελεύθερα όταν ολοκληρωθεί ο γάμος. Ο Μάξιμος καταφέρνει να πάρει τη βέρα, αλλά καθώς τρέχει με το κάρο κτυπάει το κεφάλι του σε τηγάνια και ζαλίζεται. Τα κτυπήματα αυτά οδηγούν τους κατοίκους να πιστέψουν πως είναι το σήμα από το γκονγκ που περίμεναν και ελευθερώνουν τα περιστέρια και τα φανάρια. Ο Πασκάλ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στα φανάρια, βρίσκει τη βέρα αλλά τότε συνειδητοποιεί πως βρίσκεται πολύ ψηλά στον ουρανό. Το κάρο που μεταφέρει τον Μάξιμο σταματάει απότομα εκσφενδονίζοντάς τον στον αέρα. Προσγειώνεται πάνω σε μια διακόσμηση, ενώ ένα σμήνος από περιστέρια περνάνε δίπλα από τον Πασκάλ, κάνοντάς τον να χάσει και πάλι τη βέρα, η οποία καταλήγει στο πόδι ενός περιστεριού.

Ο Μάξιμος είναι στο έδαφος αλλά η βέρα του Πασκάλ, πριν καταλήξει στο περιστέρι, είχε κτυπήσει έναν γάντζο αφαιρώντας τον από τη θέση του και προκαλώντας την απελευθέρωση βαρελιών που περιέχουν χυμό. Ο χυμός χύνεται στον δρόμο κυνηγώντας τον Πασκάλ και τον Μάξιμο, οι οποίοι όταν φτάνουν σε αδιέξοδο, ο Μάξιμος χρησιμοποιεί μια από τις διακοσμήσεις ως σφεντόνα και οι δυο τους εκσφενδονίζονται στον αέρα, όπου ο Πασκάλ καταφέρνει να αρπάξει τη βέρα από το περιστέρι με τη γλώσσα του. Έχοντας και τις δύο βέρες στην κατοχή τους, προσγειώνονται σε ένα εργοστάσιο πίσσας.

Μόλις ο Επίσκοπος τελειώνει, ζητάει τις βέρες και όλοι γυρνάνε προς τον Πασκάλ και τον Μάξιμο, οι οποίοι έχουν προλάβει να επιστρέψουν αλλά είναι καλυμμένοι με πίσσα. Παραδίδουν τις βέρες και ο Επίσκοπος δηλώνει τη Ραπουνζέλ και τον Γιουτζίν ανδρόγυνο και οι δυο τους φιλιούνται. Ενώ όλοι ζητωκραυγάζουν, ο Μάξιμος σπρώχνει καταλάθος το τρόλεϊ με την τούρτα, το οποίο κυλάει έξω από το κάστρο. Καθώς η τούρτα απομακρύνεται, κάποιος ρωτάει «Ποιος θα ήθελε λίγη τούρτα;», προκαλώντας νέο πανικό στον Μάξιμο.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ελληνική μεταγλώττιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μαλλιά Κουβάρια: Κι εμείς καλύτερα κυκλοφόρησε πρώτα ως μπόνους στη Διαμαντένια Έκδοση της ταινίας Σταχτοπούτα στις 2 Οκτωβρίου 2012.[4][5] Στις 18 Αυγούστου 2015, κυκλοφόρησε επίσης στη συλλογή Blu-ray Walt Disney Animation Studios Short Films Collection,[6] ενώ είναι διαθέσιμη και σε iTunes.[7]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Tangled Ever After». BCDB. 16 Φεβρουαρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-01-18. https://archive.today/20130118000607/http://www.bcdb.com/cartoon/143832-Tangled_Ever_After.html. Ανακτήθηκε στις 2019-01-25. 
  2. 2,0 2,1 Lesnick, Silas (14 Νοεμβρίου 2011). «Disney's Tangled Ever After Heads to Theaters». Walt Disney Pictures via Coming Soon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-03-28. https://web.archive.org/web/20140328224742/http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=84232. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
  3. Tangled Ever After (15 Μαρτίου 2012). «'Tangled Ever After' will air...». Facebook. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=365478863484655&set=a.249491725083370.65112.248570268508849&type=1. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2012. «'Tangled Ever After' will air on the Disney Channel on 23rd March at 9:15pm» 
  4. 4,0 4,1 Shaffer, R. L. (3 Μαΐου 2012). «Cinderella Enchants Blu-ray». IGN. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
  5. 5,0 5,1 «Disney Transforms Its Classic Fairytale To All-New Blu-ray Heights for Its Royal Diamond Edition Debut, October 2, 2012». DVDizzy.com. 27 Απριλίου 2012. http://www.dvdizzy.com/cinderella-bluray-pressrelease-1002.html. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
  6. 6,0 6,1 Doty, Meriah (4 Ιουνίου 2015). «'Frozen Fever' (and Easter Eggs!) Coming Soon on Disney Shorts Blu-ray (Exclusive)». Yahoo! Movies. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
  7. 7,0 7,1 «Tangled Ever After on iTunes». iTunes. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
  8. «Tangled Ever After (2012)». MovieWeb. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]