Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Ηγέτης Αλέκος Αλαβάνος
Ίδρυση 2011
Διάσπαση από Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Έδρα Σολωμού 13, Εξάρχεια, Αθήνα, Ελλάδα
Ιδεολογία Ευρωσκεπτικισμός
Κομμουνισμός
Μαρξισμός-Λενινισμός
Δημοκρατικός σοσιαλισμός
Αντικαπιταλισμός
Πολιτική θέση Ακροαριστερά
Εθνική προσχώρηση Σχέδιο Β
Ιστοσελίδα
www.tometopo.gr
Πολιτικό σύστημα Ελλάδας
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (συντομογραφία ΜΑΑ) ήταν ελληνικό πολιτικό κόμμα. Το κόμμα προέρχεται ύστερα από διάσπαση στο εσωτερικό του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Το κόμμα ιδρύθηκε επίσημα τον Απρίλιο του 2011 ύστερα από διάσπαση ομάδας μελών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπό την ηγεσία του Αλέκου Αλαβάνου, πρώην προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Τέσσερις συνιστώσες που συμμετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς και Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα) υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Στη συνέχεια έγιναν μέλη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, αποχώρησαν, όμως, αργότερα λόγω πολιτικών διαφωνιών. Στις εκλογές του Μαΐου 2012, το κόμμα υποστήριξε την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Front of Solidarity and Overthrow της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).