Μέιφερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η πλατεία Γκρόσβενορ στο Μέιφερ

Το Μέιφερ (Mayfair) είναι μια εύπορη περιοχή στο West End του Λονδίνου προς την ανατολική άκρη του Hyde Park , στην πόλη Westminster , ανάμεσα στην Oxford Street , την Regent Street , το Piccadilly και το Park Lane . Είναι μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου και του κόσμου[1]

Η περιοχή ήταν αρχικά μέρος ενός αρχοντικού και παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αγροτική μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα. Έγινε ευρέως γνωστός για το ετήσιο "Παζάρι Μέι" που πραγματοποιήθηκε από το 1686 έως το 1764 στη σημερινή αγορά Σέφερντ. Η έκθεση προσέλκυσε ένα δυσάρεστο στοιχείο και κατέστη δημόσιο όχλημα. Η οικογένεια Γκρόσβενορ (που έγιναν δούκες του Ουεστμίνστερ), αγόρασαν γη μέσω γάμου και άρχισαν να την αναπτύσσουν υπό την καθοδήγηση του Τόμας Μπάρλοου. Το έργο περιλάμβανε την πλατεία Χανόβερ, την πλατεία Μπέρκλεϊ και την πλατεία Γκρόσβενορ, που περιβάλλονται από υψηλής ποιότητας σπίτια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Cox, Hugo (11 November 2016). «Mayfair: London’s most expensive ‘village’». Financial Times. https://www.ft.com/content/936ee878-a12c-11e6-891e-abe238dee8e2. Ανακτήθηκε στις 31 March 2017.