Maggie Simpson

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Μάγκι Σίμσον)


Maggie Simpson
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση16 Ιουνίου 1989 (1989-06-16) (34 ετών)
ΠαρατσούκλιMaggie
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΓονείςHomer Simpson και Marge Simpson
ΑδέλφιαLisa Simpson
Bart Simpson
Hugo Simpson
ΟικογένειαSimpson family
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Margaret "Maggie" Simpson είναι φανταστικός χαρακτήρας από την τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons. Είναι το νεώτερο μέλος της οικογένειας, με το μικρότερο χρόνο συμμετοχής από τα βασικά μέλη των Σίμπσονς και εμφανίζεται πάντα σε νηπιακή ηλικία. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε όταν ακόμη οι Simpsons αποτελούσαν εμβόλιμο σκετσάκι στο σόου της Τρέισι Ούλμαν και συγκεκριμένα στο επεισόδιο "Good Night".

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα της το οφείλει στην Μάργκαρετ "Μάγκυ" Γκρόνιγκ, αδελφή του δημιουργού των Σίμσονς, Ματ Γκρέινινγκ. Στα κωμικά ορόσημα της συγκαταλέγονται η τάση της να σκουντουφλάει και να πέφτει με το πρόσωπο προσπαθώντας να περπατήσει (κάτι που με τον καιρό μετριάστηκε) καθώς και η επιρρέπεια της στο να ρουφάει την πιπίλα παράγοντας το χαρακτηριστικό ήχο που έγινε το σήμα κατατεθέν της.

Ρόλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας σεκάνς η μικρούλα Μάγκυ περνάει από το σκάνερ ενός ταμείου σούπερ μάρκετ και στην ταμειακή μηχανή εμφανίζεται σαν τιμή η ένδειξη $847.63 που αποτελεί αναφορά στο μέσο μηνιαίο κόστος για τις πάνες ενός μωρού το 1989 στις Η.Π.Α. Στο επεισόδιο 138 το σκάνερ δίνει την ένδειξη "NRA 4EVER", μια αναφορά σε ένα διαρκές πείραγμα που θέλει τους δημιουργούς της σειράς μέλη αριστερών ριζοσπαστικών οργανώσεων.

Προσωπικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως και τα περισσότερα μωρά η Μάγκι εντυπωσιάζεται και επηρεάζεται εύκολα από όλα όσα βλέπει γύρω της. Σε ένα από τα επεισόδια της σειράς, επηρεασμένη από ένα βίαιο καρτούν, χτύπησε τον πατέρα της Χόμερ Σίμσον με ένα ξυλόσφυρο, πέταξε βελάκια στη φωτογραφία του και τον απείλησε κραδαίνοντας ένα μολύβι. Το ταλέντο της στο χειρισμό όπλων έχει επίσης φανεί στα επεισόδια "Who Shot Mr. Burns?" και "Papa's Got a Brand New Badge" όπου ξεφορτώνεται μια ομάδα μαφιόζων πυροβολώντας τους με τουφέκι.

Η Μάγκι, αν και βρέφος, φαίνεται να είναι το εξυπνότερο μέλος της οικογένειας. Στο επεισόδιο "Smart and Smarter" υπονοείται ότι έχει μεγαλύτερο IQ ακόμη και από τη Λίσα (αν και στο τέλος του επεισοδίου αποκαλύπτεται ότι η Λίσα την έχει βοηθήσει στα τέστ). Εντούτοις, στο ίδιο επεισόδιο η Μάγκι παίζει το σαξόφωνο της αδελφής της καλύτερα από εκείνη λίγο πριν της το πάρει, δηλώνοντας ότι "δεν είναι για μωρά".

Σε ηλικία μόλις ενός έτους, η Μάγκι μπορεί να σχηματίσει με τα τουβλάκια της τη λέξη EMCSQU (E=MC²) ενώ η Λίσα σε ηλικία τριών ετών μόλις που μπορούσε να σχηματίσει τη λέξη STAR. Απαντά σε πολύπλοκες ερωτήσεις και να μετράει με τα τουβλάκια της, να παίζει στο παιδικό της ξυλόφωνο τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, γράφει το όνομα της, να αναγνωρίζει πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα, αλλάζει τις πάνες της μόνη της και τέλος οδηγά το αυτοκίνητο της οικογένειας με αρκετή επιδεξιότητα.

Η εξυπνάδα και οι ηγετικές της ικανότητες φαίνονται στο επεισόδιο "A Streetcar Named Marge", όπου ηγείται μιας εξέγερσης των μωρών του βρεφονηπιακού σταθμού.

Φωνή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η Μάγκυ ποτέ δεν μιλάει, αν και πάντα συμμετέχει στα τεκτενόμενα με έξυπνες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου της. Η πρώτη λέξη που ακούστηκε από τα χείλια της ήταν στο επεισόδιο "Lisa's First Word" όπου πρόφερε τη λέξη "Daddy" (μπαμπά) σε ένα άδειο δωμάτιο. Τη φωνή της Μάγκυ σε αυτή τη σπάνια περίπτωση δάνεισε η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]