Λουδοβίκος της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα (γενν. 1938)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Λουδοβίκος της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα
Γέννηση 6  Ιουνίου 1938
Μαντελιέ-λα-Ναπούλ
Υπηκοότητα Βραζιλία
Γονείς Πέτρος Ερρίκος της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα και Princess Maria Elisabeth of Bavaria
Αδέλφια Eleanora, Princess of Ligne, Εύδης της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα, Μπέρτραντ της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα και Αντώνιος της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα
Βραβεύσεις Τάγμα του Ρόδου

Ο Λουδοβίκος, πορτογαλ. Luiz (γενν. 6 Ιουνίου 1938) από τον Οίκο της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα είναι τιτουλάριος αυτοκράτορας της Βραζιλίας.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λουδοβίκος-Γκαστάο-Μαρία-Χοσέ-Πίο-Μιγκουέλ-Γαβριέλ-Ραφαέλ-Γκοντζάγκα είναι ο πρωτότοκος γιος του Πέτρου-Ερρίκου τιτουλάριου αυτοκράτορα της Βραζιλίας και της Μαρίας-Ελισάβετ των Βίττελσμπαχ, κόρης του Φραγκίσκου (1875-1957) πρίγκιπα της Βαυαρίας.

Γεννήθηκε όταν η οικογένειά του ήταν εξόριστη στην Ευρώπη. Επαναπατρίστηκε το 1945 και εγκαταστάθηκε πρώτα στην Πετρόπολις του Ρίο ντε Τζανέιρο και έπειτα στο Ζακαρεζίνο του Παρανά.

Ζει στο Ιγιενόπολις/Κονσολασάο, προάστειο του Σάο Πάουλο. Είναι άγαμος. Ο δευτερότοκος αδελφός του Εύδης παραιτήθηκε από το δικαίωμα διαδοχής της Βραζιλίας, έτσι τιτουλάριος διάδοχος είναι ο τριτότοκος αδελφός του Μπέρτραντ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λουδοβίκος της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα (γενν. 1938)
Γέννηση: 6 Ιουνίου 1938
Βασιλικοί τίτλοι
Προκάτοχος
Πέτρος Ερρίκος της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα
Διεκδικητής του θρόνου της Βραζιλίας
5 Ιουλίου 1981 - Σήμερα
Διάδοχος
Μπέρτραντ της Ορλεάνης-Μπραγκάνσα
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Prince Luiz of Orléans-Braganza της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).