Λεοπάρδαλη του Ρουντραπραγιάγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η λεοπάρδαλη του Ρουντραπραγιάγκ μετά τη θανάτωσή της από τον Τζιμ Κόρμπετ

Η λεοπάρδαλη του Ρουντραπραγιάγκ ήταν μια αρσενική λεοπάρδαλη με ανθρωποφαγικές συνήθειες, που έζησε στην Βόρεια Ινδία, απαρχές του 20ου αιώνα,και ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο 125 ατόμων. Σκοτώθηκε από τον κυνηγό Τζιμ Κόρμπετ.

Οι επιθέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο θύμα του ζώου ήταν από το χωριό Μπέντζι, και σκοτώθηκε το 1918. Για τα επόμενα οκτώ έτη, οι άνθρωποι φοβούνταν να βγουν μόνοι την νύχτα στον δρόμο ανάμεσα στους ινδουιστικούς ναούς του Κενταρνάθ και του Μπαντρινάθ, καθώς από κει περνούσε το αιλουροειδές, και ελάχιστοι χωρικοί έφευγαν από τα σπίτια τους μετά τη δύση του ηλίου. Η λεοπάρδαλη,που προτιμούσε ως θήραμα τους ανθρώπους μπορούσε να σπάσει πόρτες , παράθυρα, και να εισβάλει στις κατοικίες των χωρικών χωρίς να την αντιληφθούν. Σύμφωνα με επίσημες καταγραφές, η λεοπάρδαλη σκότωσε πάνω από 125 άτομα. Ωστόσο, ο Κόρμπετ υποστήριζε πως οι θάνατοι ήταν περισσότεροι.

Η καταδίωξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονάδες Γκούρκα και Άγγλων στρατιωτών προσπάθησαν να σκοτώσουν το ζώο αλλά μάταια. Η προσπάθεια να αιχαμλωτίσουν την λεοπάρδαλη με παγίδες επίσης απέτυχε. Η αγγλική κυβέρνηση θα επιβράβευε όποιον σκότωνε το ζώο. Πολλοί γνωστοί και ικανοί κυνηγοί δοκίμασαν, απέτυχαν κι αυτοί.Το φθινόπωρο του 1925, ο Τζιμ Κόρμπετ δοκίμασε και έπειτα από 10 εβδομάδες κυνηγιού, πέτυχε τον σκοπό του στις 2 Μαΐου 1926.