Λεβάν Βαρσαλομίτζε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Λεβάν Βαρσαλομίτζε
Ambassador John Bass and the Governor of Adjara, Levan Varshalomidze cropped.jpg
Γέννηση 17  Ιανουαρίου 1972
Μπατούμι
Υπηκοότητα Γεωργία
Σπουδές Ταράς Σεβτσένκο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου
Ιδιότητα πολιτικός και νομικός

Ο Λεβάν Βαρσαλομίτζε (Levan Varshalomidze) είναι Γεωργιανός πολιτικός, σημερινός Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Αζαρίας. Έγινε Πρόεδρος έπειτα από την ανατροπή του Ασλάν Αμπασίτζε, το Μάιο του 2004.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1972 στο Μπατούμι της Γεωργίας. Είναι γιος του Γκουράμ Βαρσαλομίτζε, ο οποίος ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου στη Γεωργία. Το 1994 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου. Την πενταετία 19941999 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο των διεθνών σχέσεων, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 19982000 ήταν επικεφαλής στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών για τις διμερείς σχέσεις. Τα επόμενα χρόνια ανέλαβε θέσεις στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομίας. Το 2004 ανέλαβε διευθυντής των Γεωργιανών Σιδηροδρόμων ΕΠΕ.[1]

Στις 5 Μαΐου 2004 έγινε απεσταλμένος του Προέδρου της Γεωργίας στην αυτόνομη δημοκρατία της Αζαρίας. Στις 20 Ιουλίου του 2004 παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Αζαρίας, Ασλάν Αμπασίτζε και το Ανώτατο Συμβούλιο επιβεβαίωσε το διορισμό του Βαρσαλομίτζε ως επικεφαλής της αυτόνομης δημοκρατίας της Αζαρίας.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Levan Varshalomidze της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).