Λαίδη Περλέτ Λουίζι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Λαίδη Περλέτ Λουίζι
Dame Pearlette Louisy at her desk at Government House in Castries, St. Lucia.jpg
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση
Λαμπόρι
Υπηκοότητα Αγία Λουκία

Η Λαίδη Περλέτ Λουίζι (Pearlette Louisy, 8 Ιουνίου 1946) είναι γενική κυβερνήτρια στην Αγία Λουκία. Ως εκ τούτου εκπροσωπεί τη Βασίλισσα της Αγγλίας.

Προφίλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο χωριό Λαμπορί στις 8 Ιουνίου του 1946 και σπούδασε Γλωσσολογία στα πανεπιστήμια των Δυτικών Ινδιών (στα Μπαρμπάντος) και του Κεμπέκ. Στην τελευταία πόλη έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία, στον κλάδο της Γλωσσολογίας και συγκεκριμένα της Διδακτικής της Γλώσσας. Το 1991 ξεκίνησε διδακτορικό στην Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Το 1999 της απονεμήθηκε τιμητικό ντοκτορά στη Νομική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Μεγάλη είναι η συνεισφορά της στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης στη χώρα της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εργάστηκε ως δασκάλα. Μεταξύ άλλων, δίδαξε γαλλικά και έγινε πρύτανης σε κολέγιο της Αγίας Λουκίας.

Γενική Κυβερνήτρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πλήρες όνομά της είναι Calliopa Pearlette Louisy και έγινε η πρώτη γυναίκα Γενική Κυβερνήτρια στο νησιωτικό κράτος, στις 19 Σεπτεμβρίου του 1997. Διαδέχθηκε τον Σερ Τζορτζ Μάλετ.

Τιμές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1999 της απονεμήθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας ο Μεγαλόσταυρος της Λαίδης του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Μιχαήλ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Pearlette Louisy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).