Κώστας Ταμπουρατζής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κώστας Ταμπουρατζής
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Σεπτεμβρίου 1983
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής

Ο Κώστας Ταμπουρατζής (γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1983) είναι Έλληνας επαγγελματίας διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 191εκ και αγωνίζεται στη θέση του λίμπερο.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Ταμπουρατζής έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της πετοσφαίρισης στις ακαδημίες της Α.Γ.Ε. Χαλκίδος, στις οποίες παρέμεινε μέχρι το 2000.

Το 2001 πραγματοποίησε ένα πέρασμα από το εφηβικό τμήμα του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια μετεγγράφη στον Α.Ο. Τυφων, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2002.

Τη διετία 2002-04, ο Ταμπουρατζής αγωνίστηκε με τις ομάδες των ΑΓΕ Χαλκίδος και ΓΑΣ Χαϊδαρίου. Ταυτόχρονά, ήταν μέλος των Εθνικών ομάδων Beach Volley.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ταμπουρατζή ήταν ο ΑΟ Κηφισίας, στον οποίο παρέμεινε για έντεκα ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, το 2007 κατάφερε να κερδίσει με την ομάδα της Κηφισιάς την άνοδο στην Α1 εθνικής κατηγορίας, αφού κατέκτησε συνεχόμενα το πρωτάθλημα σε Γ', Β' και Α2 Εθνική κατηγορία. Η πιο επιτυχημένη σεζόν για τον Ταμπουρατζή και τον Α.Ο. Κηφισιάς στην Α1 ήταν το 2013-14, όταν η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα και την 2η θέση στο Κύπελλο.

Έχει εργαστεί ως Ομοσπονδιακός προπονητής των Εθνικών ομάδων Beach Volley Ελλάδος, Φινλανδίας και Κύπρου απο το 2009 έως και το 2015, με αρκετές επιτυχίες σε Παγκόσμια και Ευρωπαικά πρωταθλήματα. Απο το 2014, διατηρεί την δική του ακαδημία Beach Volley στην Κηφισιά.

Το καλοκαίρι του 2015, ο Ταμπουρατζής υπέγραψε διετές συμβόλαιο διαρκείας με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Ταμπουρατζής είναι διεθνής με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Ελλάδας, με την οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]