Κοντά (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κοντά
ΣκηνοθεσίαVicky Jewson
ΣενάριοVicky Jewson
ΠρωταγωνιστέςΝούμι Ραπάς και Sophie Nélisse
ΔιανομήNetflix
Πρώτη προβολή2019
Διάρκεια94 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Η ταινία Κοντά (αγγλικά: Close) είναι ένα θρίλερ δράσης σκηνοθετημένο από την Βίκυ Τζιούσον και πρωταγωνιστεί η Νούμι Ραπάς. Ο χαρακτήρας της είναι βασισμένος στην Τζάκυ Νταίιβις [1], μιάς από τις κορυφαίες γυναίκες σωματοφύλακες στον κόσμο, των οποίων οι πελάτες συμπεριλαμβάνουν τον Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τη Νικόλ Κίντμαν αλλά και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. [2] Η ταινία κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου 2019 από την Netflix .

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενώ βρίσκεται στο Νότιο Σουδάν σε μια αποστολή ρουτίνας, η αξιωματικός προστασίας Σαμ Κάρλσον είναι σε θέση να σώσει τη ζωή δύο δημοσιογράφων τους οποίους προστατεύει όταν το όχημά τους επιτίθεται από τοπικούς αντάρτες.

Η Ζόι Τάνερ, Σόφη Νελίς, το ταραγμένο μοναχοπαίδι του νεκρού επιχειρηματία μεγιστάνα Έρικ Τάννερ, ανακαλύπτει ότι έχει αφήσει όλες τις μετοχές του πατέρα της στην εταιρεία του, Hasine Mining. Αυτό δεν ευχαριστεί καθόλου την θετή μητέρα της Ρίμα Χασσίν, της οποίας η οικογένεια ίδρυσε την εταιρεία και ανέλαβε τη θέση του Έρικ ως CEO. Έχοντας κατορθώσει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξόρυξη φωσφορικών αλάτων στη Ζάμπια, η Ρίμα ζητά από τη Ζόι να την συνοδεύει στο οικογενειακό σπίτι στο Μαρόκο. Προσλαμβάνει την Σαμ να εργαστεί ως η πρώτη θηλυκή σωματοφύλακας της Ζόι για το ταξίδι, εξαιτίας του ότι ο προηγούμενος άνδρας σωματοφύλακας απολύθηκε επειδή κοιμόταν μαζί της. Κατά την άφιξη στο οχυρωμένο Κάσμπα της οικογένειας, η Ζόι ζητάει να παραμείνει η Σαμ για το πλήρες χρονικό διάστημα που έχει πληρωθεί και μένει στη νύχτα.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, το σύστημα ασφαλείας του ασφαλούς κτηρίου παραβιάζεται, κλείνοντας το ακίνητο και παγιδεύοντας τους κατοίκους του. Οι εισβολείς στη συνέχεια σκοτώνουν πολλά μέλη της ομάδας ασφαλείας. Οι βαριά οπλισμένοι εισβολείς φτάνουν στο δωμάτιο της Ζόι και σκοτώνουν τον επικεφαλής της ασφάλειας Αλίκ. Η Ζόι καταφέρνει να δραπετεύσει με την Σαμ, και τους παραλαμβάνουν αστυνομικοί. Παρόλο που οι αξιωματικοί τους διαβεβαιώνουν ότι μεταφέρονται σε αστυνομικό τμήμα, η Ζόι (που μιλάει αραβικά ) τους ακούει να συζητούν για μια ιδιωτική διεύθυνση και για χρήματα. Η Σαμ αγωνίζεται και αφοπλίζει τους αξιωματικούς, αλλά η Ζόι πυροβολεί έναν από αυτούς με το όπλο της Σαμ. Οι δύο τότε ξεφεύγουν με τα πόδια στην Καζαμπλάνκα και καταφεύγουν σε ένα ξενοδοχείο. Οι ειδήσεις για το περιστατικό προκαλούν σημαντική πτώση των τιμών των μετοχών στη Hasine Mining, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει στον ανταγωνιστή Σικόνγκ να κλέψει τη συμφωνία. Η Σαμ υποσχέθηκε να βγάλει τη Ζόι από τη χώρα και αργότερα συναντήθηκε με το αφεντικό της, τον Κόναλλ, με σχέδιο διαφυγής να ταξιδέψουν οι τρεις σαν οικογένεια στην Ταγγέρη και να φθάσουν στην Ισπανία. Εντούτοις, σε ενέδρα στο ξενοδοχείο σκοτώνουν τον Κόναλλ, αν και η Σαμ είναι σε θέση να σώσει την Ζόι από το να συλληφθεί μετά από βίαιη μάχη και τη θανάτωση δύο από των ανδρών.

Ανήμπορες να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς διαβατήρια, ταξιδεύουν στην έδρα της Hassine Mining για να συναντήσουν τη Ρίμα, αλλά παρακολουθούν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με έναν από τους ύποπτους άνδρες του ξενοδοχείου. Την ακολουθούν σε μια τοπική μαρίνα, όμως η Σαμ αποκαλύπτεται και οι δύο παλεύουν, με τελικά αποτέλεσμα η Σαμ να τον σκοτώσει με ένα μεγάλο αλιευτικό γάντζο. Κοιτώντας το πορτοφόλι του, ανακαλύπτουν ότι είναι επίσης αστυνομικός και είχε κωδικούς σύνδεσης της Ρίμα για το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού. Κατά τη συνάντηση με την εταιρεία πώλησης, η Ρίμα αντιμετωπίζει ένα μέλος του ανταγωνιστή Σικόνγκ, ο οποίος αφήνει υπονοούμενα απειλών κατά της Ζόι. Η Σαμ και η Ζόι επιστρέφουν στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη, όπου η Ζόι ανακαλύπτει ότι η Σαμ είχε προηγουμένως παιδί το οποίο έστειλε για υιοθεσία στα 16 της. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξόρυξης, η Ρίμα λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι το τηλέφωνό της έχει πρόσβαση στο σύστημα ασφαλείας του σπιτιού και φεύγει χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία εξόρυξης. Το σπίτι έχει αποκλειστεί από διεφθαρμένα μέλη της αστυνομίας, που αρνούνται να επιτρέψουν σε έναν ντετέκτιβ από την Καζαμπλάνκα να συνεργαστεί με τη Ρίμα για να μπεί. Η Ρίμα φτάνει με ελικόπτερο και αποκαλύπτει στη Ζόι ότι την εκβιάζουν και ότι δεν είναι υπεύθυνη για τις προσπάθειες ενάντια στη ζωή της. Στη συνέχεια τους επιτίθενται μισθοφόροι και διεφθαρμένοι αξιωματικοί, αν και η Ζόι και η Σαμ καταφέρνουν να επέμβουν και τελικά να την σώσουν, παρόλο που η Σαμ τραυματίζεται στον καρπό. Με τη Ζόι και την Ρίμα ασφαλείς αν και απειλούμενες, η Σαμ την αφήνει για να πάει στο σπίτι, αλλά υπόσχεται στη Ζόι οτι θα τηλεφωνήσει στην κόρη της.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Νούμι Ραπάς ως Σάμ Κάρλσον, υπεύθυνη προστασίας που της έχει ανατεθεί να προστατεύει τη Ζόι.
  • Η Σόφη Νελίς ως Ζόι Τάνερ, η κληρονόμος της της Hassine Mining και υιοθετημένη κόρη της Ρίμα.
  • Eoin Μάκκεν ως Κόναλλ Σινκλέρ, διευθυντής και φίλος της Σαμ.
  • Η Ίντιρα Βάρμα ως Ρίμα Χασσίν, η διευθύνουσα σύμβουλος της Hassine Mining και η μητριά της Ζόι.

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τρέιλερ κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου 2019. [3] Η ταινία κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου 2019 από την Netflix . [4]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Bodyguard Jacquie Davis on why the job isn't all glamour and excitement». skynews.com. 2 Οκτωβρίου 2018. 
  2. «Noomi Rapace dives into the world of female bodyguards in trailer for Netflix thriller Close». Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2019. 
  3. Dry, Jude (3 Ιανουαρίου 2019). «'Close' Trailer: Netflix Gives Noomi Rapace an Action Thriller All Her Own». IndieWire. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2019. 
  4. «Close Trailer: Noomi Rapace Must Protect an Heiress in a War Zone». ComingSoon.net. CraveOnline Media. 3 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]