Κομητείες του Ντέλαγουερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κομητείες του Ντέλαγουερ

Η πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ έχει τρεις κομητείες: το Νιου Καστλ, το Κεντ, και το Σάσσεξ, οι λιγότερες κομητείες από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.[1] Η προέλευση των ορίων των κομητειών πηγαίνει πίσω σε προηγούμενες δικαστικές περιφέρειες. Οι εξουσίες των νομοθετικών σωμάτων των κομητειών περιορίζονται σε θέματα όπως ο διαχωρισμός σε αστικές ζώνες και η ανάπτυξη.

Πολιτική και κυβέρνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε κομητεία εκλέγει το δικό της νομοθετικό σώμα (γνωστό στις κομητείες Νιου Καστλ και Σάσσεξ ως το Κομητειακό Συμβούλιο, και στην Κομητεία Κεντ ως το Εισπρακτικό Δικαστήριο). Οι κομητείες μπορούν να συλλέγουν φόρους και να δανείζονται χρήματα. Επίσης ελέγχουν την συλλογή σκουπιδιών, την παροχή νερού, το αποχετευτικό δίκτυο, τον χωρισμό σε αστικές ζώνες, την ανάπτυξη, και η δημιουργία κωδίκων.[2]

Οι περισσότερες εξουσίες που διανέμονται σε μια βάση κομητεία-ανά-κομητεία σε άλλες πολιτείες-όπως οι δίκες και η εφαρμογή των νόμων-έχουν συγκεντρωθεί στο Ντέλαγουερ, οδηγώντας σε ένα σημαντικό συγκεντρωτισμό της εξουσίας στην πολιτειακή κυβέρνηση του Ντέλαγουερ. Οι κομητείες ήταν ιστορικά διαιρεμένες σε εκατοντάδες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως εκλογικές περιφέρειες και συλλογής φόρων μέχρι τη δεκαετία του 1960. Όμως, οι εκατοντάδες τώρα δεν έχουν διοικητικό ρόλο· η μόνη τωρινή επίσημη νομική τους χρήση είναι στις περιγραφές κτηματικών τίτλων.[3]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακολουθώντας την Αγγλική κατάκτηση του 1664, όλη η γη στην δυτική όχθη του Ποταμού Ντέλαγουερ και του Κόλπου του Ντέλαγουερ κυβερνιόταν από την πόλη του Νιου Καστλ. Κατά την σύντομη ανακατάληψη της αποικίας από τους Ολλανδούς το 1673, επιπρόσθετες δικαστικές περιφέρειες δημιουργήθηκαν γύρω από το Άπλαντ και το Γουόουρκιλ.[4] Το τελευταίο ήτσν επίσης γωνστό ως Χούρνκιλλ, και τώρα είναι η πόλη του Λιούις.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
  1. «How Many Counties are in Your State?». Click and Learn. http://www.clickandlearn.com/documents2/Counties.htm. Ανακτήθηκε στις 2007-04-24. 
  2. «Chapter Title 9 Counties». Online Delaware Code. Government of Delaware. http://delcode.delaware.gov/title9/c041/sc02/index.shtml. 
  3. «The Hundreds of Delaware: 1700 - 1800, Delaware Department of State:Division of Historical and Cultural Affairs website». The Official Website of the Government of Delware. Government of Delware. http://history.delaware.gov/museums/vc/vc_hundreds.shtml. Ανακτήθηκε στις 2008-02-25. 
  4. The Historical Society of Delaware (1997). «Delaware Counties». http://www.hsd.org/DHE/DHE_where_counties.htm. Ανακτήθηκε στις 2006-06-01. 
  5. Hazel D. Brittingham (1997). «The Name of Whorekill». Lewestown Publishers. http://lewestownpublishers.com/lewes_history/whorekill.html. Ανακτήθηκε στις 2007-04-24.