Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Λεωφορείο ΚΤΕΛ (2006 στην Τρίπολη)

Τα Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) είναι μεταφορικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού μεταξύ των ελληνικών πόλεων με χρήση λεωφορείων. Με το όνομα ΚΤΕΛ αναφέρονται επίσης και οι σταθμοί επιβίβασης σε αυτά τα λεωφορεία. Τα ΚΤΕΛ διαθέτουν το μονοπώλιο παροχής συγκοινωνιακού έργου, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ).[1]

Ιστορικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτηριστικό πλέον ιστορικό λεωφορείο Mercedes-Benz κατασκευής Βιαμάξ

1912-1950[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο διάταγμα για τη συγκοινωνία στην επαρχία εκδόθηκε το 1912 από την τότε ελληνική κυβέρνηση. Την 1η Ιουλίου προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση σε εταιρεία αυτοκινήτων της εκμετάλλευσης επαρχιακών δρόμων. Ο διαγωνισμός αυτός αφορούσε τους δρόμους Τρίπολης - Σπάρτης και Λαμίας - Καρπενησίου. Υπό αυτό το καθεστώς, το κάθε λεωφορείο αποτελούσε ξεχωριστή επιχείρηση, οδηγώντας σε αναρχία στα δρομολόγια και στις τιμές των εισιτηρίων. Την κατάσταση προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες κυβερνήσεις με θέσπιση νόμων και προεδρικών διαταγμάτων.

Το 1927 - 1930 δημιουργήθηκαν οι Κοινές Διευθύνσεις Αστικών και Υπεραστικών Λεωφορείων, σε μία προσπάθεια οργάνωσης του στόλου και του πλαισίου λειτουργίας του. Ωστόσο, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έβαλε εμπόδια και σε αυτή την προσπάθεια, καθώς τα λεωφορεία επιτάχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο είχε παραμεριστεί από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις, τα λεωφορεία αποτέλεσαν το κύριο μέσο μαζικής μεταφοράς.

1950-2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1952 συστηθήκαν με τον νόμο 2119 τα Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Έτσι δημιουργήθηκαν 104 ΚΤΕΛ, 59 υπεραστικά και 45 αστικά (ένα για κάθε νομό και νησί). Το 1968, με απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών, έγινε η συγχώνευση όλων των ΚΤΕΛ σε 8 οργανισμούς ΚΤΕΥΛ (Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Υπεραστικών Λεωφορείων). Το σύστημα αυτό όμως αποδείχθηκε προβληματικό και με το ΝΔ 102/1973 επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς. Το 1984 διαχωρίστηκαν οριστικά τα αστικά από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ. Το 2001 με τον νόμο 2963/2001 αλλάζει εκ νέου ο τρόπος λειτουργίας των ΚΤΕΛ, για να φτάσουμε στο 2003, όπου βάσει νέου νόμου τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας μετατράπηκαν σε ανώνυμες εταιρείες.

Τα ΚΤΕΛ σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σταθμός ΚΤΕΛ στο Πύργο

Σήμερα υπάρχουν 59 ΚΤΕΛ (με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών) και με 4.136 λεωφορεία συνολικά στον στόλο τους. Εξυπηρετούν την κίνηση του επιβατικού κοινού μεταξύ των επαρχιακών πόλεων και των μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο, Λάρισα) καθώς και μεταξύ γειτονικών πόλεων. Επίσης, πολλά ΚΤΕΛ εξυπηρετούν δρομολόγια μεταξύ της πρωτεύουσας ενός νομού και των κωμοπόλεων / μεγάλων πληθυσμιακά χωριών του νομού.

Πολλά ΚΤΕΛ έχουν ιδρύσει γραφεία τουρισμού και διοργανώνουν εκδρομές σε προορισμούς εκτός και εντός Ελλάδας, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια μεταξύ ελληνικών πόλεων και πόλεων γειτονικών χωρών.

Δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πληροφορίες για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ δεν δίδονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, αλλά μέσω τηλεφωνήματος στον αριθμό 14505 (Σταθερό: 0,68€ το λεπτό , Κινητό: 1,15€ το λεπτό) . Το κόστος των εισιτηρίων εξαρτάται από τα χιλιόμετρα της διαδρομής και τη μέση κατανάλωση καυσίμων του οχήματος που εκτελεί τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Αριθμός επιβατών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα ΚΤΕΛ καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό των συνολικών μετακινήσεων. Στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων (Αθήνα), τους μεγαλύτερους σταθμούς ΚΤΕΛ της χώρας, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2009 60 εκατομμύρια μετακινήσεις έναντι 75 εκατομμυρίων μετακινήσεων το 2008.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ημερησία, 21/4/2010

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]