Κιάρα Φερράνι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Κιάρα Φεράνι)
Κιάρα Φεράνι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση7 Μαΐου 1987 (1987-05-07) (36 ετών)
Κρεμόνα
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Ύψος177 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Αγγλικά
Σπουδέςπανεπιστήμιο Μποκόνι
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταfashion blogger
fashion influencer
σχεδιάστρια μόδας[1]
καινοτόμος επιχειρηματίας
μπλόγκερ
Περίοδος ακμής2009
Οικογένεια
ΣύζυγοςFedez (από 2018)
ΓονείςΜαρίνα Ντι Γκουάρντο
Ιστότοπος
www.theblondesalad.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Κιάρα Φεράνι (ιταλικά: Chiara Ferragni, γενν. 7 Μαΐου 1987) είναι Ιταλίδα επιχειρηματίας, fashion blogger και σχεδιάστρια.

Από το 2009 διατηρεί το προσωπικό της blog "The Blonde Salad" ενώ έχει και την δική της σειρά ρούχων και αξεσουάρ "Chiara Ferragni Collection".

Έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στη λίστα του περιοδικού "Forbes" με τους 30 πλουσιότερους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 30 ετών, έχει λάβει την πρώτη θέση στη λίστα του ίδιου περιοδικού με τις "Κορυφαίες Influencers Μόδας" ενώ το το blog (The Blonde Salad) και η κολεξιόν της (Chiara Ferragni Collection), έγιναν αντικείμενο μελέτης στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως Intimissimi, Swarowski, Pantene, Guess και πλέον συνεργάζεται με την Lancome Paris, έχοντας τη συλλογή μακιγιάζ "Lancome X Chiara Ferragni".

Το φθινόπωρο του 2019, κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ της.

Πρώιμα Χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1987 στην Κρεμόνα της Ιταλίας όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Μάρκο Φεράνι, είναι οδοντίατρος ενώ η μητέρα της, Μαρίνα Ντι Γκουάρντο, συγγραφέας. Έχει δύο μικρότερες αδελφές, τις Φρανσέσκα (γενν. 1989) και Βαλεντίνα (γενν. 1992). Αφού τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο σχολείο Liceo Classico Daniele Manin, ξεκίνησε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο Μποκόνι, αλλά δεν αποφοίτησε ποτέ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησε το blog της, τον Οκτώβριο του 2009. Το 2010, κυκλοφόρησε τη δική της σειρά υποδημάτων, ενώ εμφανίστηκε και στα ιταλικά βραβεία MTV TRL. Τον Μάρτιο του 2011, το περιοδικό "New York" τη χαρακτήρισε ως "Μια από τις μεγαλύτερες street-style stars της χρονιάς" ενώ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το περιοδικό "Teen Vogue" τη χαρακτήρισε ως τη νέα ανερχόμενη blogger, που παράλληλα είναι φοιτήτρια νομικής. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το blog της έφτασε να έχει παραπάνω από 12 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα. Ως το 2013, κατάφερε να κερδίσει ποικίλους τίτλους αναγνώρισης ως blogger ενώ πόζαρε και ως μοντέλο για την εταιρία ρουχισμού "Guess" σε μία φωτογράφηση, η οποία μεταγενέστερα έγινε διαφημιστική καμπάνια.

Τον Δεκέμβριο του 2013, εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τον τίτλο "The Blonde Salad" (όπως η ονομασία του blog της) στην ιταλική γλώσσα, ενώ επίσης συνεργάστηκε με τον Στιβ Μάντεν, για το σχεδιασμό μίας συλλογής υποδημάτων, που κυκλοφόρησε τελικά την άνοιξη του 2014, αποτελούμενη από εννέα διαφορετικά σχέδια. Τον Αύγουστο του 2014, εμφανίστηκε ως guest κριτής στο τηλεοπτικό σόου μόδας "Project Runway" ενώ γενικά εκείνη τη χρονιά, τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά οκτώ εκατομμύρια.

Τον Ιανουάριο του 2015, το blog (The Blonde Salad) και η σειρά υποδημάτων της (Chiara Ferragni Collection), έγιναν αντικείμενο μελέτης στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ενώ λίγο αργότερα, τον Μάρτιο, πόζαρε στο εξώφυλλο της ισπανικής Vogue, γεγονός που την έκανε τη πρώτη blogger που ποζάρει για εξώφυλλο της Vogue. Μέχρι τότε, είχε ποζάρει για περισσότερα από 50 εξώφυλλα περιοδικών παγκοσμίως.

Τον Ιανουάριο του 2016, υπέγραψε συνεργασία με την εταιρία Pantene και έγινε η παγκόσμια αντιπρόσωπος της.

Το 2017 υπέγραψε συνεργασία με την εταιρία "Intimissimi" ενώ στις 26 Ιουλίου 2017, άνοιξε το πρώτο της μαγαζί της με ρούχα (Chiara Ferragni Collection) στο Μιλάνο. Την ίδια χρονιά, χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό "Forbes" ως "Η πιο σημαντική παράγοντας επιρροής στον κόσμο" και επιλέχθηκε ακόμα να συμμετάσχει στη χριστουγεννιάτικη συλλογή της εταιρίας "Swarovski" με μοντέλα όπως Κάρλι Κλος και Ναόμι Κάμπελ.

Τον Μάιο του 2018, η εφημερίδα "Footwear News" την χαρακτήρισε ως "Μια από τις μαμάδες με τη περισσότερη επιρροή στη βιομηχανία της μόδας".

To 2019 ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία καλλυντικών "Lancôme Paris", δημιουργώντας την σειρά "Lancôme X Chiara Ferragni".

Έχει ποζάρει σε πλήθος περιοδικών μόδας παγκοσμίως, ως εξώφυλλο, όπως Vogue (Ισπανία, Τουρκία, Κίνα), Elle (Ιταλία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ουκρανία), "Harper's Bazaar" (Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Ρωσία), "Glamour" (Ιταλία, Μεξικό, Τουρκία, Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία), "Cosmopolitan" (Μεξικό, Χιλή, Σιγκαπούρη, Τουρκία) και "Maddame Figaro" (Ισπανία, Ελλάδα).

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Αύγουστο του 2016, ξεκίνησε τη σχέση της με τον ράπερ Fedez (πραγματικό όνομα: Φεντερίκο Λουτσία). Στις 6 Μαΐου 2017 αρραβωνιάστηκαν στη Βερόνα ενώ την 1η Σεπτεμβρίου 2018, παντρεύτηκαν στη Σικελία. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά: τον Λεόνε (γενν. 19 Μαρτίου 2018) και την Βιτόρια (γενν. 23 Μαρτίου 2021). Ζουν οικογενειακώς μεταξύ Λος Άντζελες και Μιλάνου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


  1. Ανακτήθηκε στις 17  Ιουνίου 2019.