Κατηγορία:Νεοέλληνες λογοτέχνες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ανδρέας Κυριάκου του Μιχαήλ Κύπριος Νεοέλληνας συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1946 στο Τρίκωμο της Αμμοχώστου Κύπρος.

Ο Ανδρέας Κυριάκου κατάγεται από την Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου και είναι κάτοχος Master οf Science του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Μηχανική των Συστημάτων. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Πληροφορικής μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, διευθυντής Ποιότητας και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική. Τα μυθιστορήματα είναι: Το «ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ» των εκδόσεων Αγγελάκη, 2018 «Το σταυροδρόμι της βίας» των εκδόσεων Αγγελάκη 2015. Ο «Κύκλος του μεταξιού», κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2005 από τις εκδόσεις Γκοβόστη και τιµήθηκε με το πρώτο βραβείο βιβλίου 2007 της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, το «Οι πανοπλίες αλλάζουν χέρια» των εκδόσεων Αλεξάνδρεια που κυκλοφόρησε το 2007 με επιδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το «Βιβλίο των προσώπων» των εκδόσεων Σαββάλα 2010, η «Οδός Αισχύλου-Αμμόχωστος» των εκδόσεων Ίαµβος 2014 και το «Πέρασµα στην έβδομη ευτυχία» ανέκδοτο.

Στις 12/3/2017 το βιβλίο “Οι Πανοπλίες Αλλάζουν Χέρια” βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων υπό την αιγίδα της OUNESCO και του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου με το Α' Βραβείο βιβλίου και “Βιβλίου της Χρονιάς 2017”. Η OUNESCO του απένεμε τιμητικό έπαινο για την προσφορά του στον Πολιτισμό. Είναι συντονιστής του Συνδέσμου Αμμοχωστιανών Ελλάδας, ΜΔΣ του Ε.Π.Ο.Κ.

Τα έργα του συγγραφέα χρονικά:

«Το Πέρασμα στην Έβδομη Ευτυχία», ανέκδοτο 2000. «Ο Κύκλος του Μεταξιού», εκδόσεις Γκοβόστη 2005. «Οι Πανοπλίες Αλλάζουν Χέρια», εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2007. «Το Βιβλίο των Προσώπων», εκδόσεις Σαββάλας 2010. «Οδός Αισχύλου Αμμόχωστος», εκδόσεις Ίαμβος 2014. «Το σταυροδρόμι της βίας», εκδόσεις Αγγελάκη 2015. «Ηλιοβασίλεμα», εκδόσεις Αγγελάκη 2018

Υποκατηγορίες

Αυτή η κατηγορία έχει τις ακόλουθες 19 υποκατηγορίες, από 19 συνολικά.

Σελίδες στην κατηγορία "Νεοέλληνες λογοτέχνες"

Αυτή η κατηγορία περιέχει τις ακόλουθες 200 σελίδες, από 308 συνολικά.

(προηγούμενη σελίδα) (επόμενη σελίδα)

Κ

(προηγούμενη σελίδα) (επόμενη σελίδα)