Κατάλογος χωρών ανά ρυθμό ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χώρες ανά πραγματικό ποσοστό ανάπτυξης ΑΕΠ (2017)

Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει κατάλογο χωρών και εξαρτήσεων που ταξινομούνται με βάση το πραγματικό ποσοστό ανάπτυξης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους, το ρυθμό ανάπτυξης της αξίας όλων των τελικών αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται μέσα σε ένα κράτος, σε ένα δεδομένο έτος. Τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Οικονομίας του ΔΝΤ, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εκτιμήσεων να αντιστοιχούν στο ημερολογιακό έτος 2017.[1] Οι τιμές από άλλες πηγές αναφέρονται ως είναι.

Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Χώρα Πραγματική ποσοστιαία ανάπτυξη του ΑΕΠ
1 Flag of India.svg Ινδία Αύξηση 7.3[2]
2 Flag of Libya.svg Λιβύη Αύξηση 15[3]
3 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία Αύξηση 9.6[4]
4 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές Αύξηση 7.1[5][6]
5 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ Αύξηση 6.8
6 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού Αύξηση 7.4
7 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία Αύξηση 5.4
8 Flag of Iraq.svg Ιράκ Αύξηση 2.5
9 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί Αύξηση 6.5
10 Flag of Romania.svg Ρουμανία Αύξηση 7
11 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη Αύξηση 6.9
12 Flag of Laos.svg Λάος Αύξηση 6.9
13 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη Αύξηση 6.8
14 Flag of Nepal.svg Νεπάλ Αύξηση 6.3[7][8]
15 Flag of Macau.svg Μακάου, Κίνα Αύξηση 6.8
16 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα Αύξηση 6.7
17 Flag of Guinea.svg Γουινέα Αύξηση 6.7
18 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες Αύξηση 6.6
19 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν Αύξηση 6.5
20 Flag of Tanzania.svg Τανζανία Αύξηση 6.5
21 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο Αύξηση 6.4
22 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα Αύξηση 6.2
23 Flag of Turkey.svg Τουρκία Αύξηση 6.1
24 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε Αύξηση 6
25 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν Αύξηση 6
26 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ Αύξηση 5.9
27 Flag of Ghana.svg Γκάνα Αύξηση 5.9
28 Flag of Iceland.svg Ισλανδία Αύξηση 5.5
29 Flag of Benin.svg Μπενίν Αύξηση 5.4
30 Flag of Mali.svg Μάλι Αύξηση 5.3
31 Flag of Panama.svg Παναμάς Αύξηση 5.3
32 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν Αύξηση 5.3
33 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία Αύξηση 5.2
34 Flag of Malta.svg Μάλτα Αύξηση 5.1
35 Flag of Kenya.svg Κένυα Αύξηση 5
36 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου Αύξηση 5
37 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Αύξηση 5
38 Flag of Togo.svg Τόγκο Αύξηση 5
39 Flag of Morocco.svg Μαρόκο Αύξηση 4.8
40 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία Αύξηση 4.8
41 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη Αύξηση 4.7
42 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Αύξηση 4.7
43 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα Αύξηση 4.7
44 Flag of Lesotho.svg Λεσότο Αύξηση 4.6
45 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες Αύξηση 4.6
46 Flag of Malawi.svg Μαλάουι Αύξηση 4.5
47 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα Αύξηση 4.5
48 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν Αύξηση 4.5
49 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου Αύξηση 4.5
50 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα Αύξηση 4.5
51 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα Αύξηση 4.4
52 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη Αύξηση 4.3
53 Flag of Niger.svg Νίγηρας Αύξηση 4.2
54 Flag of Bolivia.svg Βολιβία Αύξηση 4.2
55 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος Αύξηση 4.1
56 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία Αύξηση 4.1
57 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες Αύξηση 4.1
58 Flag of Estonia.svg Εσθονία Αύξηση 4
59 Flag of Honduras.svg Ονδούρα Αύξηση 4
60 Flag of Moldova.svg Μολδαβία Αύξηση 4
61 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ Αύξηση 4
62 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία Αύξηση 4
63 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο Αύξηση 4
64 Flag of Zambia.svg Ζάμπια Αύξηση 4
65 Flag of Cameroon.svg Καμερούν Αύξηση 4
66 Flag of Nauru.svg Ναουρού Αύξηση 4
67 Flag of Georgia.svg Γεωργία Αύξηση 4
68 Flag of Dominica.svg Δομινίκα Αύξηση 3.9
69 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος Αύξηση 3.9
70 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο Αύξηση 3.9
71 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη Αύξηση 3.9
72 Flag of Latvia.svg Λετονία Αύξηση 3.8
73 Flag of Poland.svg Πολωνία Αύξηση 3.8
74 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα Αύξηση 3.8
75 Flag of Fiji.svg Φίτζι Αύξηση 3.8
76 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία Αύξηση 3.8
77 Flag of Sudan.svg Σουδάν Αύξηση 3.7
78 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη Αύξηση 3.7
79 Flag of Albania.svg Αλβανία Αύξηση 3.7
80 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία Αύξηση 3.6
81 Flag of Armenia.svg Αρμενία Αύξηση 3.5
82 Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ, Κίνα Αύξηση 3.5
83 Flag of Guyana.svg Γουιάνα Αύξηση 3.5
84 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία Αύξηση 3.5
85 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν Αύξηση 3.5
86 Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο Αύξηση 3.5
87 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη Αύξηση 3.5
88 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία Αύξηση 3.5
89 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία Αύξηση 3.5
90 Flag of Iran.svg Ιράν Αύξηση 3.5
91 Flag of Cyprus.svg Κύπρος Αύξηση 3.4
92 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν Αύξηση 3.3
93 Flag of the Comoros.svg Κομόρες Αύξηση 3.3
94 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία Αύξηση 3.3
95 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία Αύξηση 3.3
96 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού Αύξηση 3.2
97 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία Αύξηση 3.2
98 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα Αύξηση 3.2
99 Flag of Sweden.svg Σουηδία Αύξηση 3.1
100 Flag of Israel.svg Ισραήλ Αύξηση 3.1
101 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα Αύξηση 3.1
102 Flag of Spain.svg Ισπανία Αύξηση 3.1
103 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία Αύξηση 3.1
104 Flag of Tonga.svg Τόνγκα Αύξηση 3.1
105 Flag of Canada.svg Καναδάς Αύξηση 3
106 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα Αύξηση 3
107 Flag of Serbia.svg Σερβία Αύξηση 3
108 Flag of The Gambia.svg Γκάμπια Αύξηση 3
109 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο Αύξηση 3
110 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα Αύξηση 3
111 Flag of Croatia.svg Κροατία Αύξηση 2.9
112 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε Αύξηση 2.8
113 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό Αύξηση 2.8
114 Flag of Finland.svg Φινλανδία Αύξηση 2.8
115 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι Αύξηση 2.8
116 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Αύξηση 2.7
117 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αύξηση 2.7
118 Flag of Peru (state).svg Περού Αύξηση 2.7
119 Flag of Liberia.svg Λιβερία Αύξηση 2.6
120 Flag of Grenada.svg Γρενάδα Αύξηση 2.5
121 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη Αύξηση 2.5
122 Flag of Qatar.svg Κατάρ Αύξηση 2.5
123 Flag of Belize.svg Μπελίζ Αύξηση 2.5
124 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν Αύξηση 2.5
125 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη Αύξηση 2.5
126 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία Αύξηση 2.5
127 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία Αύξηση 2.5
128 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν Αύξηση 2.5
129 Flag of Argentina.svg Αργεντινή Αύξηση 2.5
130 Flag of Somalia.svg Σομαλία Αύξηση 3.5
131 Flag of Tunisia.svg Τυνησία Αύξηση 2.3
132 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ Αύξηση 2.3
133 Flag of Jordan.svg Ιορδανία Αύξηση 2.3
134 Flag of Austria.svg Αυστρία Αύξηση 2.3
135 Flag of Australia.svg Αυστραλία Αύξηση 2.2
136 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Αύξηση 2.2
137 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες Αύξηση 2.2
138 Flag of Mexico.svg Μεξικό Αύξηση 2.1
139 Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα [9] Αύξηση 2.1
140 Flag of Germany.svg Γερμανία Αύξηση 2.1
141 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Αύξηση 2
142 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία Αύξηση 2
143 Flag of Mongolia.svg Μογγολία Αύξηση 2
144 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν Αύξηση 2
145 Flag of Denmark.svg Δανία Αύξηση 1.9
146 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ Αύξηση 1.9
147 Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες Αύξηση 1.8
148 Flag of Russia.svg Ρωσία Αύξηση 1.8
149 Flag of Greece.svg Ελλάδα Αύξηση 1.8
150 Flag of Colombia.svg Κολομβία Αύξηση 1.7
151 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα Αύξηση 1.7
152 Flag of Belgium.svg Βέλγιο Αύξηση 1.6
153 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία Αύξηση 1.6
154 Flag of France.svg Γαλλία Αύξηση 1.6
155 Flag of Japan.svg Ιαπωνία Αύξηση 1.5
156 Flag of Italy.svg Ιταλία Αύξηση 1.5
157 Flag of Lebanon.svg Λίβανος Αύξηση 1.5
158 Flag of Angola.svg Ανγκόλα Αύξηση 1.5
159 Flag of Algeria.svg Αλγερία Αύξηση 1.4
160 Ulster Banner.svg Βόρεια Ιρλανδία Αύξηση 1.4
161 Flag of Chile.svg Χιλή Αύξηση 1.4
162 Flag of Norway.svg Νορβηγία Αύξηση 1.4
163 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Αύξηση 1.3
164 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος Αύξηση 1.2
165 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο Αύξηση 1.2
165 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν Αύξηση 1
166 Flag of Switzerland.svg Ελβετία Αύξηση 1
166 Flag of Haiti.svg Αϊτή Αύξηση 1
167 Flag of Palau.svg Παλάου Αύξηση 1
169 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν Αύξηση 1
170 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος Αύξηση 0.9
171 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία Αύξηση 0.8[10]
172 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια Αύξηση 0.8
173 Flag of Brazil.svg Βραζιλία Αύξηση 0.7
174 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία Αύξηση 0.7
175 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική Αύξηση 0.7
176 Flag of Chad.svg Τσαντ Αύξηση 0.6
177 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι Αύξηση 0.3
178 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός Αύξηση 0.2
179 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία Αύξηση 0.1
180 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι Αύξηση 0
181 Flag of Oman.svg Ομάν Decrease 0
182 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ Decrease 1.2
183 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι Decrease 1.3
184 Flag of Yemen.svg Υεμένη Decrease 2
185 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ Decrease 2.1
186 Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο[11] Decrease 2.8
- Flag of Palestine.svg Κράτος της Παλαιστίνης Decrease 2.8
187 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο Decrease 3.2
188 Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό Decrease 3.6
189 Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν Decrease 6.3
190 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα Decrease 7.4
191 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα Decrease 12
192 Flag of Syria.svg Συρία Decrease 12.4

Κατάλογος από την Παγκόσμια Τράπεζα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος χωρών ανά πραγματική ποσοστιαία ανάπτυξη του ΑΕΠ για τα έτη 2013–2017.[12]

Το μπλε πλαίσιο υποδεικνύει ότι μια χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χώρα Πραγματικό ποσοστό αύξησης ΑΕΠ (2013) Πραγματικό ποσοστό αύξησης ΑΕΠ (2014) Πραγματικό ποσοστό αύξησης ΑΕΠ (2015) Πραγματικό ποσοστό αύξησης ΑΕΠ (2016) Πραγματικό ποσοστό αύξησης ΑΕΠ (2017) Μέσο πραγματικό ποσοστό αύξησης ΑΕΠ (2013-2017)
Λιβύη Λιβύη −13.60 % −24.00 % −8.86 % −2.80 % 26.68 % −5.26 %
Γουινέα Γουινέα 3.94 % 3.71 % 3.82 % 10.45 % 12.70 % 7.86 %
Αιθιοπία Αιθιοπία 10.58 % 10.26 % 10.39 % 7.56 % 10.25 % 11.92 %
Flag of Macau.svg Μακάου 11.20 % −1.20 % −21.54 % −0.86 % 9.10 % −1.35 %
Μαλδίβες Μαλδίβες 7.28 % 7.33 % 2.25 % 6.16 % 8.83 % 7.20 %
Γκάνα Γκάνα 7.31 % 3.99 % 3.84 % 3.72 % 8.51 % 6.08 %
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 1.64 % 8.33 % 25.56 % 5.14 % 7.80 % 11.34 %
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 8.89 % 8.79 % 8.84 % 8.34 % 7.80 % 10.12 %
Flag of Armenia.svg Αρμενία 3.30 % 3.60 % 3.20 % 0.20 % 7.50 % 3.79 %
Νεπάλ Νεπάλ 4.13 % 5.99 % 3.32 % 0.41 % 7.50 % 4.62 %
Flag of Turkey.svg Τουρκία 8.49 % 5.17 % 6.09 % 3.18 % 7.42 % 6.83 %
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 6.01 % 6.06 % 6.55 % 7.11 % 7.28 % 7.53 %
Τανζανία Τανζανία 7.26 % 6.97 % 6.96 % 6.97 % 7.10 % 8.12 %
Τατζικιστάν Τατζικιστάν 7.40 % 6.70 % 6.00 % 6.90 % 7.10 % 7.81 %
Ρουμανία Ρουμανία 3.53 % 3.08 % 3.94 % 4.82 % 6.95 % 4.87 %
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα 7.76 % 7.30 % 6.90 % 6.70 % 6.90 % 8.20 %
Λάος Λάος 8.03 % 7.61 % 7.27 % 7.02 % 6.89 % 8.53 %
Μπουτάν Μπουτάν 2.14 % 5.75 % 6.60 % 7.99 % 6.82 % 6.56 %
Καμπότζη Καμπότζη 7.36 % 7.14 % 7.04 % 6.95 % 6.82 % 8.13 %
Βιετνάμ Βιετνάμ 5.42 % 5.98 % 6.68 % 6.21 % 6.81 % 7.04 %
Σενεγάλη Σενεγάλη 3.46 % 4.08 % 6.46 % 6.74 % 6.79 % 6.13 %
Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 5.79 % 4.33 % 3.90 % 5.93 % 6.74 % 5.93 %
Φιλιππίνες Φιλιππίνες 7.06 % 6.15 % 6.07 % 6.88 % 6.69 % 7.49 %
Ινδία Ινδία 6.39 % 7.41 % 8.15 % 7.11 % 6.62 % 7.14 %
Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 10.20 % 10.30 % 6.50 % 6.20 % 6.50 % 9.28 %
Flag of Malta.svg Μάλτα 4.61 % 8.11 % 9.62 % 5.23 % 6.42 % 7.77 %
Μυανμάρ Μιανμάρ 8.43 % 7.99 % 6.99 % 5.72 % 6.37 % 8.18 %
Ρουάντα Ρουάντα 4.70 % 7.62 % 8.87 % 5.98 % 6.10 % 7.59 %
Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 3.27 % 0.97 % 6.13 % 6.26 % 5.92 % 4.91 %
Μαλαισία Μαλαισία 4.69 % 6.01 % 5.03 % 4.22 % 5.90 % 5.73 %
Μογγολία Μογγολία 11.65 % 7.89 % 2.38 % 1.24 % 5.89 % 6.44 %
Πακιστάν Πακιστάν 4.40 % 4.68 % 4.73 % 5.53 % 5.70 % 5.53 %
Λεσότο Λεσότο 1.84 % 3.12 % 2.52 % 2.40 % 5.59 % 3.28 %
Μπενίν Μπενίν 7.19 % 6.36 % 2.10 % 3.97 % 5.58 % 5.56 %
Τόγκο Τόγκο 3.97 % 5.87 % 5.39 % 5.40 % 5.57 % 5.82 %
Παναμάς Παναμάς 6.90 % 5.07 % 5.58 % 4.99 % 5.36 % 6.24 %
Flag of Mali.svg Μάλι 2.30 % 7.04 % 5.96 % 5.80 % 5.30 % 5.85 %
Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 8.00 % 7.79 % 8.00 % 7.80 % 5.30 % 8.54 %
Ινδονησία Ινδονησία 5.56 % 5.01 % 4.88 % 5.03 % 5.07 % 5.66 %
Flag of Slovenia.svg Σλοβενία −1.13 % 2.98 % 2.26 % 3.15 % 5.00 % 2.55 %
Flag of Georgia.svg Γεωργία 3.39 % 4.62 % 2.88 % 2.85 % 4.99 % 4.03 %
Νίγηρας Νίγηρας 5.27 % 7.53 % 4.34 % 4.93 % 4.90 % 6.00 %
Κένυα Κένυα 5.88 % 5.35 % 5.71 % 5.87 % 4.89 % 6.19 %
Νικαράγουα Νικαράγουα 4.93 % 4.79 % 4.77 % 4.66 % 4.86 % 5.29 %
Εσθονία Εσθονία 1.94 % 2.89 % 1.67 % 2.06 % 4.85 % 2.82 %
Ονδούρα Ονδούρα 2.79 % 3.06 % 3.84 % 3.75 % 4.79 % 3.92 %
Κιργιζιστάν Κιργιζία 10.92 % 4.02 % 3.88 % 4.34 % 4.58 % 6.16 %
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 2.79 % 7.61 % 7.03 % 6.61 % 4.55 % 6.39 %
Flag of Poland.svg Πολωνία 1.39 % 3.28 % 3.85 % 2.86 % 4.55 % 3.39 %
Flag of Latvia.svg Λετονία 2.43 % 1.86 % 2.97 % 2.21 % 4.55 % 2.96 %
Βανουάτου Βανουάτου 1.97 % 2.33 % −0.80 % 4.00 % 4.50 % 2.50 %
Flag of Moldova.svg Μολδαβία 9.40 % 4.80 % −0.40 % 4.50 % 4.50 % 4.94 %
Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 3.43 % 1.20 % 4.09 % 4.07 % 4.47 % 3.69 %
Ιράν Ιράν −1.91 % 4.34 % −1.50 % 13.40 % 4.30 % 3.85 %
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 3.55 % 1.78 % 3.39 % 2.95 % 4.30 % 3.40 %
Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία −36.70 % 1.04 % 4.80 % 4.53 % 4.30 % −5.38 %
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία −0.48 % 2.72 % 5.31 % 2.59 % 4.29 % 3.04 %
Σουδάν Σουδάν 4.40 % 2.68 % 4.91 % 4.70 % 4.28 % 4.56 %
Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 6.05 % 3.32 % 3.50 % 4.50 % 4.20 % 4.70 %
Βολιβία Βολιβία 6.80 % 5.46 % 4.86 % 4.26 % 4.20 % 5.66 %
Αίγυπτος Αίγυπτος 2.19 % 2.92 % 4.37 % 4.35 % 4.18 % 3.87 %
Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 2.26 % 3.32 % 3.12 % 4.18 % 4.17 % 3.65 %
Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 20.72 % 4.56 % −20.60 % 6.06 % 4.16 % 2.14 %
Μαρόκο Μαρόκο 4.54 % 2.67 % 4.55 % 1.22 % 4.10 % 3.65 %
Τζιμπουτί Τζιμπουτί 7.95 % 8.92 % 9.68 % 8.72 % 4.09 % 9.19 %
Ζάμπια Ζάμπια 5.06 % 4.70 % 2.92 % 3.76 % 4.08 % 4.45 %
Μαλάουι Μαλάουι 5.20 % 5.70 % 2.80 % 2.48 % 4.00 % 4.37 %
Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 6.00 % 4.20 % 1.20 % 1.10 % 4.00 % 3.51 %
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 2.10 % 4.23 % 3.37 % 2.21 % 3.99 % 3.38 %
Ουγκάντα Ουγκάντα 3.59 % 5.11 % 5.19 % 4.66 % 3.97 % 4.93 %
Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 2.69 % 0.98 % 3.02 % 3.28 % 3.90 % 2.93 %
Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 0.80 % 0.61 % 1.07 % 3.82 % 3.89 % 2.11 %
Μπαχρέιν Μπαχρέιν 5.42 % 4.35 % 2.86 % 3.22 % 3.89 % 4.27 %
Flag of Cyprus.svg Κύπρος −5.93 % −1.40 % 1.98 % 3.40 % 3.88 % 0.32 %
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 4.82 % 6.55 % 3.82 % 4.18 % 3.88 % 5.10 %
Αλβανία Αλβανία 1.00 % 1.77 % 2.22 % 3.35 % 3.84 % 2.55 %
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 3.49 % 3.54 % 2.04 % 2.35 % 3.83 % 3.24 %
Φίτζι Φίτζι 4.37 % 5.60 % 3.84 % 0.38 % 3.80 % 3.85 %
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 3.36 % 3.75 % 3.47 % 3.80 % 3.80 % 3.91 %
Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 3.10 % 2.76 % 2.39 % 2.16 % 3.79 % 3.00 %
Γρενάδα Γρενάδα 2.35 % 7.34 % 6.44 % 3.68 % 3.73 % 5.15 %
Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 7.14 % 7.44 % 6.59 % 3.76 % 3.71 % 6.41 %
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 8.48 % 9.47 % 6.92 % 2.40 % 3.70 % 6.97 %
Ισραήλ Ισλανδία 4.31 % 2.20 % 4.31 % 7.48 % 3.64 % 4.77 %
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.11 % 3.88 % 2.24 % 2.40 % 3.62 % 3.69 %
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 0.86 % 1.33 % 3.62 % 3.94 % 3.56 % 2.80 %
Γκάμπια Γκάμπια 4.79 % 0.90 % 4.30 % 2.22 % 3.50 % 3.33 %
Μαυριτανία Μαυριτανία 6.09 % 5.58 % 1.40 % 2.00 % 3.50 % 3.98 %
Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 5.53 % 2.13 % 1.69 % 0.62 % 3.45 % 2.82 %
Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 1.49 % 2.75 % 3.85 % 3.33 % 3.40 % 3.14 %
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα −0.10 % 5.10 % 4.06 % 5.34 % 3.34 % 3.79 %
Flag of Israel.svg Ισραήλ 4.11 % 3.41 % 3.04 % 4.09 % 3.33 % 3.86 %
Τουβαλού Τουβαλού 4.58 % 1.35 % 9.14 % 3.04 % 3.24 % 4.61 %
Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 3.02 % 2.25 % 2.54 % 3.46 % 3.24 % 3.07 %
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 2.27 % 3.52 % 3.63 % 4.16 % 3.19 % 3.58 %
Καμερούν Καμερούν 5.40 % 5.88 % 5.65 % 4.45 % 3.18 % 5.41 %
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία −0.19 % 1.42 % 2.26 % 2.21 % 3.16 % 1.83 %
Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 2.22 % −0.18 % 3.43 % 4.71 % 3.14 % 2.80 %
Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 3.40 % 4.96 % 5.01 % 4.47 % 3.11 % 4.55 %
Κιριμπάτι Κιριμπάτι 5.78 % 2.41 % 6.45 % 1.14 % 3.10 % 4.05 %
Νότια Κορέα Νότια Κορέα 2.90 % 3.34 % 2.79 % 2.93 % 3.06 % 3.19 %
Flag of Spain.svg Ισπανία −1.71 % 1.38 % 3.43 % 3.27 % 3.05 % 1.94 %
Καναδάς Καναδάς 2.48 % 2.86 % 1.00 % 1.41 % 3.05 % 2.25 %
Flag of Austria.svg Αυστρία 0.03 % 0.83 % 1.09 % 1.45 % 3.04 % 1.32 %
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 2.35 % 1.15 % 3.08 % 3.14 % 3.03 % 2.68 %
Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 2.02 % 3.55 % 4.43 % 3.47 % 3.03 % 3.52 %
Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 4.95 % 3.79 % 0.10 % −1.58 % 3.00 % 2.11 %
Γουιάνα Γουιάνα 5.22 % 3.85 % 3.16 % 3.32 % 2.93 % 3.98 %
Flag of Argentina.svg Αργεντινή 2.41 % −2.51 % 2.73 % −1.82 % 2.86 % 0.72 %
Κροατία Κροατία −0.65 % −0.10 % 2.35 % 3.17 % 2.78 % 1.54 %
Γουατεμάλα Γουατεμάλα 3.70 % 4.17 % 4.14 % 3.09 % 2.76 % 3.83 %
Τόνγκα Τόνγκα −3.13 % 2.07 % 3.71 % 3.38 % 2.70 % 1.77 %
Αγία Λουκία Αγία Λουκία 3.40 % −0.22 % 1.96 % 1.65 % 2.69 % 1.96 %
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία −1.13 % 0.89 % 1.82 % 1.62 % 2.68 % 1.20 %
Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 4.64 % 3.24 % 0.37 % 1.69 % 2.66 % 2.64 %
Flag of Finland.svg Φινλανδία −0.76 % −0.63 % 0.14 % 2.14 % 2.63 % 0.70 %
Αφγανιστάν Αφγανιστάν 3.90 % 2.69 % 1.31 % 2.37 % 2.60 % 2.71 %
Flag of Peru.svg Περού 5.85 % 2.35 % 3.25 % 3.95 % 2.53 % 3.84 %
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία −0.02 % −6.55 % −9.77 % 2.31 % 2.50 % −2.32 %
Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 2.86 % −0.76 % −0.37 % 1.91 % 2.50 % 1.25 %
Κομόρες Κομόρες 3.50 % 2.06 % 1.02 % 2.20 % 2.50 % 2.36 %
Σαμόα Σαμόα −1.93 % 1.20 % 1.64 % 7.15 % 2.50 % 2.16 %
Λιβερία Λιβερία 8.70 % 0.70 % 0.00 % −1.60 % 2.46 % 2.07 %
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 1.02 % 1.72 % −3.83 % −2.53 % 2.42 % −0.27 %
Μποτσουάνα Μποτσουάνα 11.34 % 4.15 % −1.70 % 4.32 % 2.36 % 4.34 %
Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 2.38 % 1.98 % 2.38 % 2.58 % 2.32 % 2.44 %
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 3.65 % 5.77 % 2.86 % 3.08 % 2.30 % 3.78 %
Flag of Sweden.svg Σουηδία 1.24 % 2.60 % 4.52 % 3.24 % 2.29 % 2.93 %
Flag of the United States.svg ΗΠΑ 1.68 % 2.57 % 2.86 % 1.49 % 2.27 % 2.27 %
Flag of Denmark.svg Δανία 0.93 % 1.68 % 1.61 % 1.96 % 2.24 % 1.74 %
Γερμανία Γερμανία 0.49 % 1.93 % 1.74 % 1.94 % 2.22 % 1.72 %
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 3.83 % 15.42 % 5.30 % 1.90 % 2.20 % 6.28 %
Μεξικό Μεξικό 1.35 % 2.85 % 3.27 % 2.91 % 2.04 % 2.61 %
Λίβανος Λίβανος 2.64 % 2.00 % 0.82 % 2.00 % 2.02 % 1.97 %
Εσουατίνι Εσουατίνι 6.42 % 1.93 % 0.39 % 1.37 % 2.00 % 2.52 %
Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία −3.86 % −2.16 % 4.93 % −0.06 % 2.00 % 0.12 %
Ιορδανία Ιορδανία 2.83 % 3.10 % 2.39 % 2.00 % 1.96 % 2.58 %
Flag of Australia.svg Αυστραλία 2.64 % 2.58 % 2.35 % 2.83 % 1.96 % 2.60 %
Τυνησία Τυνησία 2.88 % 2.82 % 1.15 % 1.11 % 1.96 % 2.06 %
Νορβηγία Νορβηγία 1.04 % 1.98 % 1.97 % 1.10 % 1.92 % 1.65 %
Flag of Serbia.svg Σερβία 2.57 % −1.83 % 0.76 % 2.80 % 1.87 % 1.25 %
Flag of France.svg Γαλλία 0.58 % 0.95 % 1.07 % 1.19 % 1.82 % 1.15 %
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 2.05 % 3.05 % 2.35 % 1.94 % 1.79 % 2.34 %
Κολομβία Κολομβία 4.87 % 4.39 % 3.05 % 2.04 % 1.77 % 3.43 %
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 6.22 % 5.96 % 3.98 % 2.21 % 1.74 % 4.34 %
Βέλγιο Βέλγιο 0.20 % 1.29 % 1.43 % 1.41 % 1.73 % 1.24 %
Ιαπωνία Ιαπωνία 2.00 % 0.38 % 1.35 % 0.94 % 1.71 % 1.31 %
Αλγερία Αλγερία 2.77 % 3.79 % 3.76 % 3.30 % 1.70 % 3.25 %
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος −0.07 % 0.06 % 0.90 % 2.00 % 1.67 % 0.93 %
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 1.83 % 0.98 % 1.82 % 1.27 % 1.60 % 1.55 %
Flag of Qatar.svg Κατάρ 4.41 % 3.98 % 3.55 % 2.22 % 1.60 % 3.35 %
Flag of Russia.svg Ρωσία 1.79 % 0.74 % −2.83 % −0.23 % 1.55 % 0.19 %
Flag of Italy.svg Ιταλία −1.73 % 0.11 % 0.93 % 0.86 % 1.50 % 0.33 %
Χιλή Χιλή 4.05 % 1.78 % 2.31 % 1.27 % 1.49 % 2.27 %
Μπαχάμες Μπαχάμες −0.41 % −0.15 % 1.04 % −1.69 % 1.44 % 0.04 %
Flag of Greece.svg Ελλάδα −3.24 % 0.74 % −0.29 % −0.24 % 1.35 % −0.35 %
Μπρουνέι Μπρουνέι −2.13 % −2.35 % −0.57 % −2.47 % 1.33 % −1.22 %
Νότια Αφρική Νότια Αφρική 2.49 % 1.85 % 1.28 % 0.57 % 1.32 % 1.55 %
Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος −3.03 % −0.88 % 0.49 % 0.97 % 1.24 % −0.25 %
Αϊτή Αϊτή 4.23 % 2.81 % 1.21 % 1.45 % 1.17 % 2.26 %
Γκαμπόν Γκαμπόν 5.64 % 4.32 % 3.88 % 2.08 % 1.11 % 3.63 %
Ελβετία Ελβετία 1.85 % 2.45 % 1.23 % 1.38 % 1.09 % 1.65 %
Flag of Brazil.svg Βραζιλία 3.01 % 0.51 % −3.55 % −3.47 % 0.98 % −0.53 %
Μπελίζ Μπελίζ 0.71 % 4.05 % 3.80 % −0.49 % 0.88 % 1.84 %
Νιγηρία Νιγηρία 5.39 % 6.31 % 2.65 % −1.62 % 0.82 % 2.81 %
Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 5.05 % 4.40 % 5.07 % 2.99 % 0.79 % 3.92 %
Παραγουάη Παραγουάη 14.04 % 4.72 % 2.96 % 4.02 % 0.77 % 5.78 %
Ανγκόλα Ανγκόλα 6.81 % 4.80 % 3.00 % −0.81 % 0.72 % 3.04 %
Μπουρούντι Μπουρούντι 4.59 % 4.66 % −3.92 % −0.57 % 0.52 % 1.02 %
Τζαμάικα Τζαμάικα 0.50 % 0.68 % 0.89 % 1.37 % 0.48 % 0.80 %
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 5.80 % 2.00 % 1.10 % −3.10 % 0.10 % 1.17 %
Σουρινάμ Σουρινάμ 2.93 % 0.26 % −2.60 % −5.14 % 0.10 % −0.91 %
Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 2.93 % 3.63 % 3.84 % 2.92 % 0.02 % 2.80 %
Ομάν Ομάν 4.37 % 2.65 % 4.74 % 5.38 % −0.27 % 3.59 %
Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 2.70 % 3.65 % 4.11 % 1.67 % −0.74 % 2.37 %
Ναμίμπια Ναμίμπια 5.62 % 6.35 % 6.11 % 0.70 % −0.77 % 3.82 %
Ιράκ Ιράκ 6.57 % 0.70 % 4.80 % 11.00 % −0.78 % 4.77 %
Υεμένη Υεμένη 4.82 % −0.19 % −28.00 % −34.34 % −2.00 % −10.31 %
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 0.98 % −0.25 % 1.52 % −5.96 % −2.34 % −1.22 %
Κουβέιτ Κουβέιτ 1.15 % 0.50 % 0.59 % 3.55 % −2.87 % 0.57 %
Τσαντ Τσαντ 5.70 % 6.90 % 2.77 % −6.26 % −2.95 % 1.13 %
Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα −4.13 % 0.42 % −9.10 % −8.58 % −3.22 % −4.51 %
Παλάου Παλάου −1.52 % 2.70 % 10.14 % 0.06 % −3.72 % 1.46 %
Ντομίνικα Δομινίκα −0.61 % 4.43 % −2.54 % 2.64 % −4.21 % −0.11 %
Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 3.44 % 6.78 % 2.65 % −2.80 % −4.59 % 1.03 %
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο −0.10 % −1.80 % −0.70 % −1.10 % −7.67 % −2.21 %
Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ −11.00 % −26.05 % 20.88 % 0.83 % −8.00 % −5.24 %
Βενεζουέλα Βενεζουέλα 1.34 % −3.89 % −5.72 % −18.00 % −14.00 % −7.05 %
Κόσμος 2.62 % 2.86 % 2.86 % 2.51 % 3.15 % 2.96 %

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Download entire World Economic Outlook database». International Monetary Fund. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018. 
  2. «The World Factbook: INDIA». Central Intelligence Agency. Central Intelligence Agency. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2018. 
  3. «The World Factbook: LIBYA». Central Intelligence Agency. Central Intelligence Agency. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2018. 
  4. «The World Factbook: ETHIOPIA». Central Intelligence Agency. Central Intelligence Agency. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2018. 
  5. «The World Factbook: BANGLADESH». Central Intelligence Agency. Central Intelligence Agency. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2018. 
  6. «The Daily Star». The Daily Star. Bangladesh Beraue of Statistics. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018. 
  7. «GDP Dat». World Bank. 
  8. «China's 2017 GDP growth accelerates». Reuters. Ανακτήθηκε στις 3 Μαρτίου 2018. 
  9. American Samoa is an unincorporated territory of the United States
  10. «The World Factbook: NIGERIA». Central Intelligence Agency. Central Intelligence Agency. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2018. 
  11. Puerto Rico is an unincorporated territory of the United States
  12. «GDP growth (annual %) | Data». Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2017.  line feed character in |title= at position 25 (βοήθεια)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]