Κατάλογος χωρών ανά μέση ετήσια θερμοκρασία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι κατάλογος χωρών ανά μέση ετήσια θερμοκρασία. Η μέση ετήσια θερμοκρασία υπολογίστηκε από τις μέσες ελάχιστες και μέγιστες ημερήσιες θερμοκρασίες για κάθε χώρα κατά μέσο όρο για τα έτη 1961–1990 (1 Ιανουαρίου 1961 - 31 Δεκεμβρίου 1990) με βάση τις πλεγματοποιημένες κλιματολογίες που εκπονήθηκαν από την Κλιματική Μονάδα Έρευνας το 2011.[1]

Χώρα Μέση ετήσια θερμοκρασία (1961–1990, σε βαθμούς Κελσίου)
Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 28.25
Flag of Mali.svg Μάλι 28.25
Κιριμπάτι Κιριμπάτι 28.20
Τζιμπουτί Τζιμπουτί 28.00
Τουβαλού Τουβαλού 28.00
Σενεγάλη Σενεγάλη 27.85
Μαυριτανία Μαυριτανία 27.65
Μαλδίβες Μαλδίβες 27.65
Παλάου Παλάου 27.60
Μπενίν Μπενίν 27.55
Γκάμπια Γκάμπια 27.50
Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 27.40
Γκάνα Γκάνα 27.20
Μπαχρέιν Μπαχρέιν 27.15
Νίγηρας Νίγηρας 27.15
Flag of Qatar.svg Κατάρ 27.15
Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 27.15
Flag of Togo.svg Τόγκο 27.15
Σομαλία Σομαλία 27.05
Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 27.00
Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 26.95
Σουδάν Σουδάν 26.90
Μπρουνέι Μπρουνέι 26.85
Καμπότζη Καμπότζη 26.80
Νιγηρία Νιγηρία 26.80
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 26.80
Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 26.75
Σαμόα Σαμόα 26.70
Γρενάδα Γρενάδα 26.65
Τσαντ Τσαντ 26.55
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 26.45
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 26.35
Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 26.30
Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 26.05
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 26.00
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 26.00
Γουιάνα Γουιάνα 26.00
Ινδονησία Ινδονησία 25.85
Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 25.85
Φιλιππίνες Φιλιππίνες 25.85
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 25.75
Γουινέα Γουινέα 25.70
Σουρινάμ Σουρινάμ 25.70
Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 25.65
Ομάν Ομάν 25.60
Κομόρες Κομόρες 25.55
Ερυθραία Ερυθραία 25.50
Αγία Λουκία Αγία Λουκία 25.50
Μαλαισία Μαλαισία 25.40
Παναμάς Παναμάς 25.40
Μπελίζ Μπελίζ 25.30
Κουβέιτ Κουβέιτ 25.35
Βενεζουέλα Βενεζουέλα 25.35
Λιβερία Λιβερία 25.30
Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 25.25
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 25.25
Τόνγκα Τόνγκα 25.25
Κούβα Κούβα 25.20
Γκαμπόν Γκαμπόν 25.05
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 25.00
Flag of Brazil.svg Βραζιλία 24.95
Τζαμάικα Τζαμάικα 24.95
Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 24.90
Αϊτή Αϊτή 24.90
Βιετνάμ Βιετνάμ 24.45
Νικαράγουα Νικαράγουα 24.90
Μπαχάμες Μπαχάμες 24.85
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 24.80
Κένυα Κένυα 24.75
Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 24.65
Καμερούν Καμερούν 24.60
Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 24.55
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 24.55
Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 24.55
Κολομβία Κολομβία 24.50
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 24.50
Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 24.45
Φίτζι Φίτζι 24.40
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 24.00
Βανουάτου Βανουάτου 23.95
Υεμένη Υεμένη 23.85
Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 23.80
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 23.75
Ινδία Ινδία 23.65
Παραγουάη Παραγουάη 23.55
Ονδούρα Ονδούρα 23.50
Γουατεμάλα Γουατεμάλα 23.45
Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 23.30
Λάος Λάος 22.80
Ουγκάντα Ουγκάντα 22.80
Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 22.65
Αλγερία Αλγερία 22.50
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 22.40
Ντομίνικα Δομινίκα 22.35
Τανζανία Τανζανία 22.35
Αιθιοπία Αιθιοπία 22.20
Αίγυπτος Αίγυπτος 22.10
Μαλάουι Μαλάουι 21.90
Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 21.85
Λιβύη Λιβύη 21.80
Flag of Australia.svg Αυστραλία 21.65
Ανγκόλα Ανγκόλα 21.55
Βολιβία Βολιβία 21.55
Μποτσουάνα Μποτσουάνα 21.50
Ιράκ Ιράκ 21.40
Εσουατίνι Εσουατίνι 21.40
Ζάμπια Ζάμπια 21.40
Μεξικό Μεξικό 21.00
Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 21.00
Πακιστάν Πακιστάν 20.20
Ναμίμπια Ναμίμπια 19.95
Μπουρούντι Μπουρούντι 19.80
Flag of Peru.svg Περού 19.60
Flag of Israel.svg Ισραήλ 19.20
Flag of Malta.svg Μάλτα 19.20
Τυνησία Τυνησία 19.20
Flag of Cyprus.svg Κύπρος 18.45
Ιορδανία Ιορδανία 18.30
Ρουάντα Ρουάντα 17.85
Νότια Αφρική Νότια Αφρική 17.75
Συρία Συρία 17.75
Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 17.55
Ιράν Ιράν 17.25
Μαρόκο Μαρόκο 17.10
Λίβανος Λίβανος 16.40
Flag of Greece.svg Ελλάδα 15.40
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 15.15
Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 15.10
Flag of Argentina.svg Αργεντινή 14.80
Μονακό Μονακό 13.55
Flag of Italy.svg Ιταλία 13.45
Flag of Spain.svg Ισπανία 13.30
Μυανμάρ Μιανμάρ 13.05
Αφγανιστάν Αφγανιστάν 12.60
Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 12.05
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 11.95
Λεσότο Λεσότο 11.85
Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 11.85
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 11.50
Αλβανία Αλβανία 11.40
Ιαπωνία Ιαπωνία 11.15
Flag of Turkey.svg Τουρκία 11.10
Κροατία Κροατία 10.90
Flag of France.svg Γαλλία 10.70
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 10.55
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 10.55
Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 10.55
Flag of Serbia.svg Σερβία 10.55
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 09.85
Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 09.80
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 09.75
Βέλγιο Βέλγιο 09.55
Flag of Moldova.svg Μολδαβία 09.45
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 09.30
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 09.25
Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 08.90
Ρουμανία Ρουμανία 08.80
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 08.65
Flag of the United States.svg ΗΠΑ 08.55
Γερμανία Γερμανία 08.50
Χιλή Χιλή 08.45
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 08.45
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 08.30
Νεπάλ Νεπάλ 08.10
Flag of Poland.svg Πολωνία 07.85
Ανδόρρα Ανδόρρα 07.60
Τσεχία Τσεχία 07.55
Flag of Denmark.svg Δανία 07.50
Μπουτάν Μπουτάν 07.40
Flag of Armenia.svg Αρμενία 07.15
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα 06.95
Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 06.80
Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 06.40
Flag of Austria.svg Αυστρία 06.35
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 06.15
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 06.20
Flag of Georgia.svg Γεωργία 05.80
Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα 05.70
Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 05.65
Flag of Latvia.svg Λετονία 05.60
Ελβετία Ελβετία 05.50
Εσθονία Εσθονία 05.10
Flag of Sweden.svg Σουηδία 02.10
Τατζικιστάν Τατζικιστάν 02.00
Ισραήλ Ισλανδία 01.75
Flag of Finland.svg Φινλανδία 01.70
Κιργιζιστάν Κιργιζία 01.55
Νορβηγία Νορβηγία 01.50
Μογγολία Μογγολία −0.70
Flag of Russia.svg Ρωσία −5.10
Καναδάς Καναδάς −5.35

Γκαλερί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Average yearly temperature (1961-1990, Celsius) - by country». lebanese-economy-forum.com. Lebanese Economy Forum. Ανακτήθηκε στις 20 August 2015.