Κατάλογος χαρακτήρων του One Piece

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το μάνγκα One Piece και η ομώνυμη σειρά άνιμε που βασίζεται σε αυτό διαθέτει ένα εκτεταμένο σύνολο χαρακτήρων, που σχεδιάστηκαν από τον Εϊτσίρο Όντα.

Η σειρά λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό σύμπαν, όπου ένας τεράστιος αριθμός πειρατών, στρατιωτών, επαναστατών και άλλων τυχοδιωκτών αντιμάχονται μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας συχνά διάφορες υπεράνθρωπες και υπερφυσικές ικανότητες, που έχουν αποκτηθεί με την κατανάλωση των λεγόμενων «Φρούτων του διαβόλου» (悪魔の実, Akuma no Mi). Η ιστορία της σειράς ακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας πειρατών που ψάχνουν έναν θησαυρό που φέρει το όνομα Οne Piece.

Κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι ο Monkey D. Luffy, ένας νεαρός πειρατής που θέλει να διαδεχθεί τον Gol D. Roger (ゴール・D・ロジャー, Gōru Dī Rojā) , τον αποκαλούμενο «Βασιλιάς των Πειρατών» (海賊王, Kaizoku-Ō), μέσω της ανακάλυψης του θησαυρού του, του «One Piece» . Κατά τη διάρκεια της σειράς, ο Λούφι συγκεντρώνει ο ίδιος ένα ετερόμορφο πλήρωμα, που αποκτά το όνομα «οι Πειρατές του Ψάθινου Καπέλου» (Straw-HatPirates). Μαζί πλέουν στις θάλασσες για την επιδίωξη των ονείρων τους, αντιμετωπίζουν άλλους πειρατές, κυνηγούς επικηρυγμένων, εγκληματικές οργανώσεις, επαναστάτες, μυστικούς πράκτορες και στρατιώτες της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, συναντώντας διάφορους εχθρούς και φίλους.

Πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πειρατικό πλήρωμα των «Πειρατών του Ψάθινου Καπέλου» (麦わらの一味, Mugiwara noIchimi, Straw-Hat Pirates) αποτελεί τους κεντρικούς ήρωες του One Piece. Το όνομα του πληρώματος προέρχεται από το καπέλο ψάθινο που φοράει ο αρχηγός του πληρώματος, Monkey D. Luffy.

Μόνκι Ντ. Λούφι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Monkey D. Luffy (モンキー・D・ルフィ, Monkī Dī Rufi, Μoνκι Ντι Λούφυ) είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του One Piece. Είναι ο εύθυμος και ανόητος καπετάνιος των Straw-Hat Pirates και διακρίνεται για την αγαθότητα του, την δύναμη του και την απεριόριστη πείνα του. Όνειρό του είναι να γίνει ο «βασιλιάς των πειρατών», βρίσκοντας τον θησαυρό του Gol D. Roger. Έχει φάει, κατά λάθος, ένα από τα φρούτα του διαβόλου το οποίο μετέτρεψε το σώμα του σε λαστιχένιο (ゴムゴムの実, Gomu Gomu no Mi). Στην αρχή της σειράς είναι 17 ετών, ενώ στο δεύτερο μισό της 19.

Ως ο βασικός χαρακτήρας της σειράς, πρωτοεμφανίζεται στο πρώτο κεφάλαιο του μάνγκα και στο πρώτο επεισόδιο του άνιμε του One Piece. Ο χαρακτήρας του στην τηλεοπτική σειρά, στις ταινίες και στα βιντεοπαιχνίδια που εμφανίζεται δανείζεται την φωνή του από την γιαπωνέζα ηθοποιό Mayumi Tanaka.[1]

Στη μεταφορά της σειράς στην Ελληνική γλώσσα, το όνομα Monkey D. Luffy είχε αποδοθεί ως Ντρέικ.

Ρορόνοα Ζόρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Zoro.
Κύριο λήμμα: Roronoa Zoro

Ο Roronoa Zoro (ロロノア・ゾロ, Roronoa Zoro, Ρορόνοα Ζόρο) είναι ο πρώτος χαρακτήρας που γίνεται μέλος του πληρώματος των Straw-Hat Pirates (μετά τον ίδιο τον Monkey D. Luffy). Όνειρό του είναι να γίνει ο ισχυρότερος ξιφομάχος του κόσμου, υπόσχεση που είχε δώσει στην νεκρή παιδική του φίλη Κουίνα.

Είναι επικηρυγμένος για 320.000.000 Berī ενώ αρχικά η τιμή του ήταν 60.000.000 Berī. Πριν την πρώτη συνάντησή του με τον Λούφι, υπήρξε κυνηγός επικηρυγμένων. Ο Λούφι θα τον γλιτώσει από μια δημόσια εκτέλεση και εκείνος θα αποφασίσει να αποδεχθεί την πρότασή του να τον ακολουθήσει και να γίνει πειρατής. Για να εκπληρώσει τον στόχο του είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει σε μάχη τους πιο σημαντικούς ξιφομάχους του κόσμου του One Piece και κυρίως να νικήσει τον σημαντικότερο από αυτούς, τον Dracule "Hawk-Eyes" Mihawk. Κάποια στιγμή μάλιστα ο Mihawk θα γίνει ο ίδιος δάσκαλός του για 2 χρόνια.

Ο Ζόρο είναι ένας ικανότατος ξιφομάχος, με ιδιαίτερη δύναμη και ένα ιδιαίτερο προσωπικό στυλ. Χρησιμοποιεί 3 σπαθιά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του με λιγότερα. Αν και ο Όντα τον παρουσιάζει όχι ιδιαίτερα έξυπνο και με φτωχή αίσθηση του προσανατολισμού, πολλές φορές η ισχυρή προσωπικότητά του τον κάνει να λειτουργεί ως ο πραγματικός αρχηγός του πληρώματος.

Η πρώτη εμφάνισή του χαρακτήρα του Ζόρο γίνεται στο 3ο κεφάλαιο του μάνγκα του One Piece ενώ στο άνιμε εμφανίζεται στο τέλος του πρώτου επεισοδίου. Την φωνή του δανείζει ο Ιάπωνας ηθοποιός Kazuya Nakai.

Στην Ελλάδα, το όνομα Zoro έχει αλλάξει σε BlackJack.

Νάμι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Νάμι

Nami (ナミ , Nami, Νάμι) . Ο χαρακτήρας της βασίζεται σε δύο προηγούμενους γυναικείους χαρακτήρες που είχε σχεδιάσει ο Όντα, τις Silk (シルク) και Ann (アン), για τις δύο πρώτες εκδόσεις των μάνγκα που έφεραν και τα δύο το όνομα Romance Dawn και αποτέλεσαν τις «πειραματικές εκδόσεις» του One Piece. Στο μάνγκα One Piece εμφανίζεται για πρώτη φορά στο 8ο κεφάλαιο (Σεπτέμβριος 1997). Αντίθετα στο άνιμε εμφανίζεται από το πρώτο επεισόδιο. Η ηθοποιός που δανείζει στη Νάμι τη φωνή της είναι η Akemi Okamura.

Στα Ελληνικά, Η Νάμι έχει μετονομαστεί σε Bonnie.

Ουσόππ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Usopp (ウソップ, Usoppu) είναι ο τέταρτος κύριος χαρακτήρας που εμφανίζεται στην σειρά. Πρόκειται για έναν έφηβο, στην ίδια ηλικία με τον πρωταγωνιστή της σειράς Λούφι, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έξυπνος, ικανός σκοπευτής και ταυτόχρονα ικανός εφευρέτης και καλλιτέχνης.

Ο Ουσόππ μεγάλωσε με την μητέρα του, καθώς ο πατέρας του Γιάσοππ (Yasopp) εγκατέλειψε την οικογένειά του για να γίνει πειρατής, χωρίς όμως ο ίδιος να του προσάπτει κάτι για την επιλογή του αυτή, αλλά να εμπνέεται και ο ίδιος από το παράδειγμά του. Λίγα χρόνια αργότερα ωστόσο πέθανε και αυτή, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του, με παρέα μόνο τρία μικρότερα παιδιά και την Κάια. Όταν ο Λούφι, ο Ζόρο και η Νάμι θα τον βοηθήσουν να σώσει το χωριό του, εκείνος θα τους ακολουθήσει ως μέλος του πληρώματος.

Ο Ουσόππ, εκ φύσεως δειλός, πλακατζής και ψεύτης, με μακριά χαρακτηριστική μύτη, αστείες ατάκες και αστείο τρόπο με τον οποίο μάχεται, προσφέρει στη σειρά αρκετές κωμικές στιγμές. Βασίζεται περισσότερο στην πολυμηχανία του και στο μυαλό του για να νικήσει τους αντιπάλους του, σε αντίθεση με τους περισσότερους χαρακτήρες που βασίζονται στην ωμή τους δύναμη. Το όνειρό του από το ταξίδι τους είναι μια μέρα να ξεπεράσει τους φόβους του και να γίνει ένας γενναίος πολεμιστής της θάλασσας.

Στο κεφάλαιο 367 εμφανίζει για πρώτη φορά το alter ego του, τον μασκοφόρο «Βασιλιά των σκοπευτών Sogeking» (Sogekino Ō-samaSogekingu), ο οποίος είναι ένας ατρόμητος ήρωας.

Στο βασίλειο της Ντρεσρόσσα ο Ουσόππ σώζει τους χιλιάδες σκλάβους του Ντοφλαμίνγκο από ένα ξόρκι που τους είχε μετατρέψει σε παιχνίδια και επικηρύσσεται με το τεράστιο ποσό των 200.000.000 Berī και παράλληλα αποκτά το προσώνυμο "Θεός".

Η πρώτη εμφάνιση του Ουσόππ γίνεται στο κεφάλαιο 23 του μάνγκα και αντίστοιχα το επεισόδιο 8 του άνιμε One Piece. Την φωνή του στο άνιμε δίνει ο Ιάπωνας Kappei Yamaguchi.

Στην ελληνική μεταγλώττιση το όνομα του Usopp έχει αποδοθεί ως Γκας

Βισμόουκ Σάντζι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Sanji.

Ο Vismoke Sanji (サンジ, Vismoke Sanji, Σάντζι) είναι ο μάγειρας του πληρώματος. Όπως όλα τα μέλη του πληρώματος, είναι επικηρυγμένος πειρατής με το ποσό των 177.000.000 berri. Όνειρό του είναι να βρει την «All Blue» (オールブルー, Ōru Burū), μια θάλασσα της οποίας η ύπαρξη δεν είναι επιβεβαιωμένη και στην οποία συγκεντρώνονται ψάρια και από τους τέσσερις ωκεανούς του κόσμου του One Piece. Ο Σάντζι παρουσιάζεται να έχει αδυναμία στο γυναικείο φύλο, την οποία εκφράζει με αρκετή υπερβολή προσφέροντας αρκετές φορές αστείες σκηνές στη σειρά. Από την άλλη είναι υπερβολικά δυνατός και ικανός μαχητής, με το στυλ του να βασίζεται στις δυνατές κλοτσιές και παράλληλα ασυναγώνιστος στη μαγειρική.

Ο Σάντζι κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο 43 κεφάλαιο του μάνγκα και αντίστοιχα στο 20 επεισόδιο του άνιμε. Αποτελεί το 5ο κατά σειρά μέλος του πληρώματος που εμφανίζεται στην σειρά και το 4ο που συμμετέχει στο πλήρωμα. Εκεί εμφανίζεται να δουλεύει ως μάγειρας σε ένα πλωτό εστιατόριο, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ένας πρώην πειρατής που ονομάζεται "«Red-Leg»" Zeff (赫足ゼフ, Aka-AshiZefu). Ο Ζεφφ, που μοιράζεται το ίδιο όνειρο με τον Σάντζι, είχε επιτεθεί στο πλοίο που δούλευε ο Σάντζι όταν ήταν μικρός. Ο Ζεφφ έσωσε τη ζωή του Σάντζι όταν κύματα βύθισαν το πλοίο. Οι δυο τους ξεβράστηκαν σε μια έρημη βραχονησίδα και μέχρι να εντοπιστούν ο Ζεφφ φρόντισε να επιβιώσει ο Σάντζι, προσφέροντας του ότι φαγητό τους είχε απομείνει, προσποιούμενος πως έχει κρατήσει μεγάλο μέρος για τον εαυτό του. Όταν τελικά εντοπίστηκαν, ίδρυσε το δικό του πλωτό εστιατόριο, την Baratie, και πήρε τον Σάντζι μαζί του ως μάγειρα. Εκεί, όταν πια ο Σάντζι είναι 19 χρόνων, θα συναντηθεί με την ομάδα του Λούφυ, ο οποίος αναζητούσε έναν μάγειρα για το πλήρωμά του.

Στο άνιμε ο Ιάπωνας ηθοποιός που δίνει στον Σάντζι τη φωνή του είναι ο Hiroaki Hirata.

Τόνι Τόνι Τσόπερ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το έκτο μέλος του πληρώματος που εμφανίζεται στην ροή της σειράς είναι ο Tony Tony Chopper (トニートニー・チョッパー, Tonī Tonī Choppā). Πρόκειται για ένα τάρανδο ο οποίος απέκτησε τη δυνατότητα να μιλά, να σκέφτεται και να συμπεριφέρεται ως άνθρωπος ύστερα από την τυχαία κατανάλωση ενός από τα φρούτα του διαβόλου (ヒトヒトの実, Hito Hito no Mi). Είναι επικηρυγμένος πειρατής με το ποσό μόλις των 100 berri διότι η παγκόσμια κυβέρνηση τον θεωρεί απλά ως το κατοικίδιο του πληρώματος αγνοώντας τις μαχητικές του ικανότητες.

Θεωρούμενος τέρας τόσο από τα υπόλοιπα ζώα όσο και από τους ανθρώπους του νησιού του, διασώθηκε από έναν πρώην πειρατή που παρίστανε τον γιατρό. Αργότερα ο Τσόπερ θα γίνει και ο ίδιος γιατρός, θέση που θα πάρει τελικά και στο πλήρωμα του Λούφι.

Η δημιουργία του χαρακτήρα του Τσόπερ από τον Όντα λειτούργησε αρχικά, σύμφωνα με τον ίδιο, ως μασκότ. Ο Όντα αναζητούσε έναν χαρακτήρα για τον ρόλο αυτό που θα ήταν ταυτόχρονα χαριτωμένος, γενναίος, αγαθός και διασκεδαστικός.[2][3] Ανέφερε πως ήθελε να παρουσιάσει τον Τσόπερ ως ένα μέλος που ενώ δεν έχει το ίδιο αίμα με τα υπόλοιπα άτομα μιας οικογένειας, θεωρείται κανονικό μέλος της.[4] Ο Τσόπερ εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κεφάλαιο 134 και αντίστοιχα στο επεισόδιο 81. Την φωνή του, στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς, δανείζει η Ikue Ōtani.

Νίκο Ρόμπιν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Nico Robin (ニコ・ロビン - Niko Robin) είναι ο δεύτερος γυναικείος χαρακτήρας - μέλος της ομάδας των Straw-Hat Pirates. Έχει αποκτήσει τις ικανότητες ενός φρούτου του διαβόλου που ονομάζεται Hana Hana no Mi και της επιτρέπει προσωρινά να αναπαράγει κλώνους των μελών του σώματός της σε διάφορες επιφάνειες, σαν να έχουν φυτρώσει.

Προέρχεται από ένα μέρος που ονομαζόταν Οχάρα, στο οποίο βρισκόταν η μεγαλύτερη και παλαιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου του OnePiece. Η ίδια γίνεται δεκτή από την κοινότητα των λογίων της Οχάρα από την παιδική της ηλικία, ενώ καταφέρει να μάθει να αποκρυπτογραφεί μια ιδεογραφική γραφή που βρίσκεται χαραγμένη πάνω σε λίθινες επιφάνειες που ονομάζονται Poneglyph και τα οποία είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του κόσμου. Καθώς οι λόγιοι της Οχάρα συνεχίζουν την μελέτη των Poneglyph, φτάνοντας σε συμπεράσματα για την ιστορία του κόσμου τους, η Παγκόσμια Κυβέρνηση αποφασίζει την εξόντωσή τους, καθώς η μελέτη της ιστορίας των προηγούμενων αιώνων είναι απαγορευμένη. Η Νίκο Ρόμπιν είναι η μόνη που επιζεί της καταστροφής της Οχάρα , ενώ επικηρύσσεται από την Κυβέρνηση στην ηλικία των 8 ετών με ποσό 79.000.000 Berī. Η τωρινή της επικύριξη είναι 130.000.000 Berī.

Ο χαρακτήρας της εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κεφάλαιο 114 του μάνγκα και αντίστοιχα στο άνιμε στο επεισόδιο 67, ως αντίπαλος των κεντρικών ηρώων, με το ψευδώνυμο Miss All Sunday, αλλά τελικά θα αποτελέσει αργότερα το 7ο κατά σειρά μέλος του πληρώματος. Στο άνιμε, την φωνή της δανείζει στον χαρακτήρα της Νίκο Ρόμπιν η Yuriko Yamaguchi.

Φράνκι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Franky (フランキー - Furankī) είναι ο 8ος χαρακτήρας που γίνεται μέλος του πληρώματος. Πρόκειται για έναν ναυπηγό, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Cutty Flam (カティ・フラム – Kati Furamu), ο οποίος μεγάλωσε στην πόλη Water Seven υπό την προστασία του Τομ, ενός διάσημου τεχνίτη ο οποίος είχε κατασκευάσει το πλοίο του πειρατή Gol D. Roger. Αργότερα ο Φράνκι θα μετέτρεψε το σώμα του σε μηχανικό (σάιμποργκ).

Αρχικά παρουσιάζεται ως αντίπαλος του πληρώματος, κυνηγός επικηρυγμένων και ηγέτης του υποκόσμου της πόλης Water Seven. Στην πορεία θα βρεθεί να μάχεται στο πλευρό των Straw Hats, ενώ θα γίνει μέλος του πληρώματος όταν για τον λόγο αυτό θα γίνει και ο ίδιος επικηρυγμένος από την Παγκόσμια Κυβέρνηση έναντι 94.000.000 Berī. Επιπλέον, θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το δεύτερο πλοίο του πληρώματος, το Thousand Sunny (サウザンドサニー号 , Sauzando Sanī-gō).

Ο χαρακτήρας του Φράνκι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο μάνγκα στο κεφάλαιο 329 και στο άνιμε στο επεισόδιο 233. Ο ηθοποιός που δανείζει τη φωνή του στον Φράνκι στο άνιμε είναι ο Kazuki Yao.

Μπρουκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Brook (ブルック - Burukku), είναι ένας ζωντανός σκελετός, πρώην μέλος ενός πειρατικού καραβιού, ο οποίος χάρη στην κατανάλωση του φρούτου Yomi Yomi no Mi μπόρεσε να επανέλθει στη ζωή μετά τον θάνατό του. Είναι επιδέξιος μουσικός και ικανός ξιφομάχος. Αν και το πιο μεγάλο σε ηλικία μέλος του πληρώματος η προσωπικότητά του είναι ανώριμη, ενώ πολλές φορές αστειεύεται με την κατάσταση στην οποία επέστρεψε στη ζωή. Ο Μπρουκ θα γίνει μέλος του πληρώματος του Λούφι ενώ σκοπός του είναι να ταξιδέψει πίσω στην αρχή της Μεγάλης Γραμμής, όπου βρίσκεται μια φάλαινα η οποία ακολουθούσε παλιά τους νεκρούς συντρόφους του.

Η ιδέα για έναν σκελετό που θα είναι μουσικός του πληρώματος ήρθε στον Όντα το 2000.[5] Ο Μπρουκ πρωτοεμφανίζεται στο μάνγκα στο κεφάλαιο 442 (του 2006) και αντίστοιχα στο επεισόδιο 340. Όμως, η ιστορία του πρώτου πληρώματος στο οποίο ο Μπρουκ ήταν μέλος, τους Rumbar Pirates και η ιδέα πίσω από την ιστορία του Μπρουκ με την φάλαινα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κεφάλαιο 103 του μάνγκα (το 1999). Στο άνιμε την φωνή του δανείζει ο Ιάπωνας ηθοποιός Chō.

Τζίμπε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυριότεροι ανταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά έχει πολλούς ανταγωνιστές, με καινούργιους να εμφανίζονται όσο προχωράει η σειρά. Ενώ η δράση των περισσότερων περιορίζεται σε μόνο κάποιον τόπο που επισκέπτονται οι Straw Hat Pirates υπάρχουν και κάποιοι κυριότεροι ανταγωνιστές οι οποίοι είναι και οι πιο σημαντικοί.

τέσσερις αυτοκράτορες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Marshall D. Teach, περισσότερο γνωστός ως Blackbeard (Μαυρογένης) είναι πιθανόν ο κυριότερος ανταγωνιστής της σειράς. Αντιπαθητικός και θρασύδειλος χαρακτήρας, αλλά πολλές φορές η ανώριμη συμπεριφορά του θυμίζει τον Λούφι.

Αφού πρόδωσε τους συντρόφους του στο πλοίο του Whitebeard και σκότωσε έναν από αυτούς για να πάρει το φρούτο του Διαβόλου Yami Yami no Mi το οποίο του έδωσε τη δύναμη του σκότους, ξέφυγε και έφτιαξε το δικό του πλήρωμα φτιαγμένο από καθάρματα του κόσμου των πειρατών. Μετά από μονομαχία νίκησε τον αδερφό του Λούφι, Ace και τον παρέδωσε στην Παγκόσμια Κυβέρνησε όπου και μετά από τη μάχη του Marineford πέθανε. Έγινε πολύ επικίνδυνος αφού αποκαλύφτηκε ότι έχει την ικανότητα να κλέβει τις δυνάμεις φρούτων του Διαβόλου από άλλους και είναι ο μόνος πολυδύναμος χαρακτήρας της σειράς.

Ο Έντουαρντ Νιούγκεϊτ, περισσότερο γνωστός ως "Whitebeard" ήταν ο καπετάνιος των Whitebeard Pirates και ήταν γνωστός ως "Ο πιο Δυνατός Άντρας στον Κόσμο" και "Ο Άντρας που ήταν πιο κοντά στον θησαυρό One Piece" μετά τον θάνατο του Gol D. Roger. Ήταν ένας από τους τέσσερις αυτοκράτορες (Yonko ) που κυριαρχούσε τον Νέο Κόσμο (New World) μέχρι τον θάνατό του στην Μάχη του Marineford (Battle of Marineford).

Μπιγκ Μομ

Κάιντο Ο Κaido είναι ένας από τους Yonko, και ο τρίτος που αναφέρεται με το όνομα του. Το όνομα του Kaido πρωτοαναφέρεται από τον Gekko Moriah λίγο αφότου έχει αποκτήσει την σκιά του Luffy. Η θέση του ως Yonko αποκαλύπτεται μετά την ήττα του Moriah απο τους πειρατές Straw Hat.

Επτά μεγάλοι πειρατές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ντοφλαμίνγκο Ο Donquixote Doflamingo, γνωστός με το ψευδώνυμο "Heavenly Yaksha" (Ουράνιος Δαίμονας) ήταν ο καπετάνιος των Πειρατών Donquixote (Donquixote Pirates), ένας από τους Shichibukai με επικήρηξη 340,000,000 Beli, ο πιο ισχυρός άντρας στον υπόκοσμο με το κωδικό όνομα "Joker", και πρώην Ευγενής (World Noble) καταγόμενος από την Οικογένεια Donquixote.

Ντράκουλ Μιχόκ O Dracule Mihawk' είναι μέλος των Shichibukai και ο πρώτος που αποκαλύπτεται.Είναι επίσης και ο κάτοχος του τίτλου "Καλύτερος ξιφομάχος στον κόσμο"(世界最強の剣士 Sekai Saikyō no Kenshi) Ο Mihawk υπηρέτησε ως ο δάσκαλος του Roronoa Zoro's στη ξιφομαχία κατά την διάρκεια του two-year timeskip.


Κόμπι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σμόκερ Μομ

Άλλοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην σειρά εμφανίζονται ένα τεράστιο πλήθος χαρακτήρων. Αν και η πλειοψηφία των χαρακτήρων είναι άνθρωποι, στο σύμπαν του One Piece περιλαμβάνονται επίσης, μεταξύ άλλων, γίγαντες, γοργόνες και διάφορες άλλες κατηγορίες πλασμάτων. Η δημιουργία, το σχέδιο ή η ονομασία των χαρακτήρων της σειράς βασίζονται σε ιστορικά πρόσωπα, πρόσωπα από την μυθολογία και την λαογραφία διαφόρων λαών, διάσημα πρόσωπα ή και πρόσωπα από το προσωπικό κύκλο του Όντα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Mayumi TANAKA (seiyū) - Anime News Network». www.animenewsnetwork.com. Ανακτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018. 
  2. «Meet the Real Pirate King!». Shonen Jump. August 2007. 
  3. Sparrow, A. E. (8 Απριλίου 2008). «One Piece: Volume 17 Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018. 
  4. "Fans Chat with Oda Sensei!" Shonen Jump (VIZ) #84. Volume 7, Issue 12. December 2009. 33.
  5. «『尾田栄一郎先生』 その2 | まんが☆天国». web.archive.org. 4 Φεβρουαρίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Φεβρουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018. CS1 maint: Unfit url (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]