Κατάλογος τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν, κατά κύριο λόγο, με ψηφιακή επίγεια εκπομπή, τοποθετώντας αναμεταδότες με δυνατότητα μεγάλης γεωγραφικής κάλυψης σε σημεία με υψηλό υψόμετρο. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής λήψεως χρησιμοποιούν δίκτυα αναμεταδοτών, προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ωστόσο, τη μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε μεγάλες αποστάσεις.

Η δορυφορική τηλεόραση έχει δώσει τη δυνατότητα στα ελληνικά κανάλια να εκπέμπουν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και την Ωκεανία, με ψηφιακή ποιότητα σήματος και στοχεύοντας στο ελληνόφωνο κοινό του εξωτερικού. Επίσης, πολλοί από τους παραπάνω σταθμούς εκπέμπουν ελεύθερα και μέσω web tv - live streaming (συνεχής τηλεοπτική μετάδοση μέσω διαδικτύου). Ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα εξέπεμψε σήμα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1960 από το κανάλι της ΔΕΗ, ενώ ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός της Ελλάδας έστειλε σήμα το 1964 με την ονομασία Κανάλι 3. Η πρώτη επίσημη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος πραγματοποιήθηκε από το ΕΙΡ στις 23 Φεβρουαρίου 1966 ενώ ο πρώτος ιδιωτικός, αδειοδοτημένος, σταθμός εξέπεμψε σήμα στις 20 Νοεμβρίου 1989 και ήταν το Mega Channel.

Πίνακας περιεχομένων

Τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην παρένθεση αναφέρεται ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου.

Τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιφερειακή Ζώνη 1: Θράκη, Ανατολική Μακεδονία & Σέρρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
α.Epsilon Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (24ωρη αναμετάδοση New Epsilon TV) πρώην TV Δέλτα Δράμας (Τηλεοπτικός Σταθμός Κοκκίνη Α.Ε.)
Alfa TV (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Επιχειρηματικός Οργανισμός - Διεθνείς Υπηρεσίες Α.Ε.)
Center TV (Τηλεόραση Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε.)
Δέλτα Τηλεόραση Θράκης (Δέλτα Τηλεόραση Α.Ε.)
Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης του Δήμου Ορεστιάδας)
Δίκτυο Τηλεόραση πρώην ΝΕΣΤ (Νέα Σερραϊκή Τηλεόραση), Άλφα TV (Σερραϊκά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Α.Ε.)
ΕΝΑ Channel (Ραδιοτηλεοπτική Καβάλας Α.Ε.)
Επιλογές Τηλεόραση (Τηλεπιλογές) (Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις - Μακεδονία Ελλάς Α.Ε.)
Θράκη NET πρώην ΕΡΤΑ (Ελεύθερη Ραδιοφωνία - Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης Α.Ε.)
Κανάλι 6 (Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. - Art Studios)
Λυδία - Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση[1] πρώην Πρωϊνή Τηλεόραση (Εκκλησιαστικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Λυδία Α.Ε.)
Next TV Θράκη - Μακεδονία πρώην Xanthi Channel (Θρακική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
SMILE TV (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Smile) πρώην Εγνατία Τηλεόραση (Θρακική Τηλεόραση Α.Ε.)
Star Βορείου Ελλάδας (Τηλεόραση Δράμας Α.Ε.)
TV Ροδόπη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πρώην R Channel Θράκης, TV Ροδόπη (Πανθρακική Ραδιοτηλεόραση Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 2 & Περιφερειακή Ζώνη 3: Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία & Χαλκιδική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
(Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή Α.Ε.)
α.Epsilon Κεντρικής Μακεδονίας[2] πρώην New TV Thessaloniki, Extra Thessaloniki, Πανόραμα TV (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Πανόραμα Α.Ε.)
Atlas TV πρώην Bee Channel, XTV, TV Χαλκιδική (Α.Ε. Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων)
Βεργίνα TV (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Smile) (Βεργίνα Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις)
Γνώμη Τηλεόραση του Πολίτη (Γνώμη του Πολίτη - Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
Δίον Τηλεόραση πρώην Pontos TV Κ.Μ., ATLAS TV, Δίον Τηλεόραση (Πόντος Τηλεόραση Α.Ε.)
Εγνατία Τηλεόραση (Εγνατία Τηλεόραση Α.Ε.)
Euro Channel πρώην TV Κιλκίς (Ραδιοτηλεοπτική Κιλκίς Α.Ε.)
Europe One (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Ευρώπη Ένα - Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
Κανάλι 9 (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Channel 9) πρώην Cosmos TV, Βαλκάνια TV, Κόσμο TV (Κοσμοραδιοτηλεοπτική Α.Ε. & Όμιλος ΔΕΜΚΟ)
Nickelodeon Plus (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Nickelodeon) πρώην MTV+, Βαλκάνια TV (Περθώ Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις)
Pella Τηλεόραση (Πέλλα Τηλεόραση - Τηλεοπτικός Σταθμός Α.Ε.)
Super TV (24ωρη αναμετάδοση ΑΡΤ) (Ραδιοτηλεοπτική Σούπερ Α.Ε.)
Time Channel (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
TV 100 (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης)

Περιφερειακή Ζώνη 4: Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Δίκτυο 1 (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Ακρίτες Ανώνυμη Τηλεοπτική Εταιρεία)
Flash TV (Ιδιωτική Τηλεόραση Βορειοδυτικής Ελλάδας - Ορεστίδα Α.Ε.)
Όσιος Νικάνωρ - Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση[1] πρώην Κανάλι 28 - Super 28 (Εκκλησιαστικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Λυδία Α.Ε.)
Top Channel (Top Channel Α.Ε. - Ιδιωτική Περιφερειακή Τηλεόραση Δυτικής Μακεδονίας)
T.R.M. (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Τηλεόραση Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.)
West Channel πρώην Δίαυλος Κοζάνης (Ηχοεικόνα - Τηλεοπτικός Δίαυλος Κεντροδυτικής Μακεδονίας Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 5: Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Νησιά Ιονίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
ART TV (Art TV Γκανιάτσας - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία)
Αχελώος TV (Γεώργιος Μπόκας και Σία Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Δυτικής Ελλάδας)
Βήμα Τηλεόραση πρώην ΗΡΤ (Πανηπειρωτική Τηλεόραση - Απεί Ρωτάν TV Ανώνυμη Εταιρεία)
Corfu TV (Τηλεοπτικές - Εκδοτικές - Εμπορικές Επιχειρήσεις Κερκύρας Ανώνυμη Εταιρεία)
Ήπειρος TV1 (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Ηπείρου Ανώνυμη Εταιρεία)
ITV (Ιωάννινα TV Ανώνυμη Εταιρεία)
Kosmo TV (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Κόσμος Τηλεόραση Α.Ε.)
Start TV πρώην Τηλεκέρκυρα (Start TV - Τηλεοπτικές και Εκδοτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 6: Πελοπόννησος, Αιτωλία, Φωκίδα, Κορινθιακός, Κύθηρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Achaia Τηλεόραση (Αχαϊκή Ραδιοτηλεόραση Α.Ε.)
α.Epsilon Πελοποννήσου (24ωρη αναμετάδοση New Epsilon TV) πρώην a.ΝΕΤ, Action Broadcast Channel, ΝΕΤ (Νότια Ελληνική Τηλεόραση Α.Ε.)
ΑRT TV (Αρκαδική Τηλεόραση Α.Ε.)
Axion TV (Ψηφιακή Τηλεόραση Πελοποννήσου - Axion TV Α.Ε.)
Best Τηλεόραση πρώην ΜΕΡΤ, Τηλεκαλαμάτα (Μεσσηνιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
DR TV (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Πελοποννησιακή Τηλεόραση Α.Ε.)
Ελλάδα Τηλεόραση (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Φελούρης Τηλεοπτική Α.Ε.)
Ηλέκτρα TV (Πέλοπας Α.Ε. Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού)
Ionian Channel πρώην Ε.Ρ.Ζ. (Ελεύθερη Ραδιοτηλεόραση Ζακύνθου) (Ionian - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
Lepanto TV (Lepanto R.TV - Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία)
Λύχνος Τηλεόραση (Λύχνος - Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Αχαΐας Α.Ε.)
Max TV (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Αργοναυπλία Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία)
Μεσόγειος TV (Μεσόγειος Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Α.Ε.)
Μοριάς TV (κανάλι ζόμπι - υπάρχει μόνο στα χαρτιά) πρώην Top Channel (Τηλεοπτικός Οργανισμός Πελοποννήσου Α.Ε.)
ΟΡΤ Television (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
PLP TV (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) πρώην Cosmos TV (Κόσμος Πελοπόννησος Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
RTP Κέντρο (Τηλεοπτικό Κέντρο Κορινθίας Α.Ε. Τηλεοπτικών Σταθμών, Εκπομπών και Παραγωγών Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, Διαφημίσεων και Εκδόσεων)
Super B (Τηλεόραση - Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Ελλάδος Α.Ε.)
Super TV (Δορυφορική Τηλεόραση Πελοποννήσου Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 7: Θεσσαλία, Σποράδες & Βορειοανατολική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Astra TV (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Astra Α.Ε.)
Θεσσαλία Τηλεόραση (Θεσσαλία TV Α.Ε.)
SMILE + (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Smile) πρώην Ζεύς TV (Ντουμνιτζέ Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική Α.Ε.)
TRT (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
TV 10 (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Τρικάλων Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 8: Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Φωκίδα, Βορειοδυτική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
ΕΝΑ Τηλεόραση Κεντρικής Ελλάδας (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας - Ένα Α.Ε.)
Έψιλον TV (Βοιωτική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
Star Κεντρικής Ελλάδας (Star Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδος)

Περιφερειακή Ζώνη 9: Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Action 24 πρώην Sport TV, Magic TV Πειραιάς, TV Μέγαρα (Ραδιοτηλεοπτική Προβολή Α.Ε.)
α.Epsilon (New Epsilon TV) πρώην New TV, Εxtra Channel, Zoom TV, Body in Balance, Shop TV, Star Channel (Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
Alert TV πρώην Sunny Channel, Κανάλι 10, Jeronimo Groovy TV (Ραδιοτηλεοπτικές Εκμεταλλεύσεις Jeronimo Groovy Α.Ε.)
ΑΡΤ πρώην Τηλεάστυ, Telecity, TV Press (City News Α.Ε.)
Attica TV πρώην Θριάσιο TV (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου)
Blue Sky πρώην Κανάλι 65 (Γενικές Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
Channel 9 πρώην TVC, POLIS, Τηλετώρα (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις - Channel 9 Α.Ε. & Όμιλος ΔΕΜΚΟ)
Extra Channel πρώην AB Channel, Extra Channel 3, Extra Channel, Κανάλι 40, Κανάλι 67 (EXCOM - Extra Communication Technology Α.Ε. Τηλεόρασης)
High TV (Ραδιοτηλεοπτική Αττικής Α.Ε.)
Kontra Channel πρώην ΤηλεΦΩΣ (Kontra Media - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. & Kouris Media Group)
MAD TV πρώην ART TV 68, Quattro TV (Solar Ραδιοτηλεοπτικές και Ψυχαγωγικές Υπηρεσίες Α.Ε.)
Nickelodeon Greece πρώην Local TV (Τηλεκίνηση - Ραδιοτηλεοπτική, Κινηματογραφική, Διαφημιστική και Εκδοτική Α.Ε.)
RISE TV πρώην MTV Greece, Smart TV, TV Πειραιάς (Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς Α.Ε.)
Smile TV πρώην Κανάλι 0-6 (Λαργκοβιντιάρια Τηλεοπτικές Υπηρεσίες Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 10: Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
α.Epsilon Κρήτης (συνεργάτης του Αθηναϊκού New Epsilon TV) πρώην New TV Crete, Teleκρήτη (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις - Ερμής Α.Ε.)
Channel 4U πρώην Ηράκλειο TV, Cartoon TV, Μουσικό Κανάλι (Κρητική Ραδιοτηλεόραση Α.Ε.)
Κρήτη TV (Ίκαρος Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
Κρήτη TV1/Smile Κρήτης (24ωρη αναμετάδοση του Αθηναϊκού Smile TV) (Επικοινωνιακή Κρήτης Α.Ε.)
My Television (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) πρώην Κνωσός TV (Λότζια Α.Ε. Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων)
Νέα Τηλεόραση Κρήτης πρώην TV Ρέθυμνο (Τηλεοπτική Ρεθύμνου Α.Ε.)
Sitia TV (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Σητεία TV - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
TV Creta πρώην Creta Channel (Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων)

Περιφερειακή Ζώνη 11: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Δωδεκάνησα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Αιγαίο Τηλεόραση (Ραδιοτηλεοπτική Καλύμνου Α.Ε.)
Δ.Τ.Κω - Δημοτική Τηλεόραση Κω (ΔΗ.ΡΑ.Σ.Κω - Δημοτικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Κω)
ΘΑΡΡΙ - Τηλεόραση Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου πρώην Ρόδος TV4 (Ραδιοτηλεοπτική Ρόδου Α.Ε.)
Ίριδα Τηλεόραση (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Ραδιοτηλεοπτικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις - Ίριδα Α.Ε.)
Omega Television (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Ωμέγα TV Ρόδος - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Δωδεκανήσου Α.Ε.)
ΣΑ.Τ. (Σαμιακή Τηλεόραση Α.Ε.)
TV Kosmos (Ρόδος - Κόσμος Ανώνυμη Τηλεοπτική Εταιρεία)

Περιφερειακή Ζώνη 12: Κυκλάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Αιγαίο Τηλεόραση (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Ραδιοτηλεοπτική Επιχείρηση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης)
ΖΕΥΣ Τηλεόραση (Δεν εκπέμπει πρόγραμμα, λόγω οφειλούμενων χρεών στην Digea) (Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις Κυκλάδων - Ζεύς Α.Ε.)
Σύρος TV1 (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
Volcano TV πρώην Σαντορίνη TV (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Σαντορίνης Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 13: Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Αλήθεια TV (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Αλήθεια Α.Ε.)
Πατρίδα TV (Πατρίδα Ραδιοτηλεοπτική Χίου Α.Ε.)
TVM (Συνεργάτης του Αθηναϊκού Δικτύου HellasNet) (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Μυτιλήνης Α.Ε.)

Δορυφορικοί σταθμοί που μεταδίδονται από την Ελλάδα, αποκλειστικά στο εξωτερικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
ERT World (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)

Ιδιωτικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
(Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή Α.Ε.)
Alpha Sat (Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. & Όμιλος ΔΕΜΚΟ)
ANT1 Europe (Όμιλος Αntenna)
ΑΝΤ1 Pacific (Όμιλος Αntenna)
ΑΝΤ1 Satellite (Όμιλος Αntenna)
MAD TV (Solar Ραδιοτηλεοπτικές και Ψυχαγωγικές Υπηρεσίες Α.Ε.)
Open International πρώην Epsilon TV International (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. & Dimera Media Investments)
ΣΚΑΪ International (Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.Ε. Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης & Όμιλος ΣΚΑΪ)
Star International (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)

Συνδρομητικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

COSMOTE TV[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Cosmote Cinema μέχρι 4 κανάλια (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)
Cosmote History (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)
Cosmote Sport μέχρι 9 κανάλια (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)

NOVA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Novacinema μέχρι 4 κανάλια (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)
Novalifε (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)
Novasports μέχρι 7 κανάλια (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)

Διαδικτυακά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. Α.Ε. ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο)
Alert TV είναι και περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι (Alert Media Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.)
GRA TV (Greek Architects Digital Television - GreekArchitects.gr)
Local Web TV (Ιωάννης Π. Τσερκέζος και Σία Ε.Ε.)
Mega Channel[3] (Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων)
NETWIX (Όμιλος Αntenna)
One Channel[4] πρώην IN TV (Alter Ego - Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
Orasi.TV (Mascot Network - Άγγελος Χάνου)
SBC[5] (SBC TV - Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
Sirina TV[6] (Δημήτρης Σειρηνάκης - VDS Α.Ε.)
Tilesport (City News Α.Ε.)
TV Gold (Omega Entertainment Ραδιοφωνική - Μουσική Α.Ε.)
Vice[7] (Vice Greece - Μονοπρόσωπη Α.Ε. Παραγωγής και Διανομής Προγραμμάτων & Όμιλος Αntenna)
Word of God (Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής)
Zougla Web TV (Ζούγκλα.gr - Α.Ε. Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας)

Ανενεργοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχοι της ΕΡΤ, πριν την Μεταπολίτευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
ΔΕΗ (Πειραματικός Σταθμός της ΔΕΗ ο οποίος λειτούργησε το 1960)
ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΕΙΡΤ το 1970)
ΕΙΡΤ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΕΡΤ1 το 1975)
ΤΕΔ (Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΥΕΝΕΔ τη διετία 1968-1970)
ΥΕΝΕΔ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΕΡΤ2 το 1982)

ΕΡΤ Ψηφιακή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Πρίσμα+, Σπορ+, Σινέ+, Studio+ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
Σινέ/σπορ+ Μερικές φορές το κανάλι αναφέρονταν και ως Σινεσπόρ+
Info+ Αποτελούσε ένθετη ενημερωτική εκπομπή του Σπορ+

Σταθμοί της ΝΕΡΙΤ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Δημόσια Τηλεόραση (Υπουργείο Οικονομικών - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΝΕΡΙΤ 1 το 2014)
Δημόσια Τηλεόραση HD (Υπουργείο Οικονομικών - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΝΕΡΙΤ HD το 2014)
ΝΕΡΙΤ 1 (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε. - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΕΡΤ1 το 2015)
ΝΕΡΙΤ HD (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε. - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΕΡΤ HD το 2015)
ΝΕΡΙΤ Plus πρώην ΝΕΡΙΤ Sports (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε. - αντικαταστάθηκε με νόμο από την ΕΡΤ2 το 2015)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
902 TV μετονομάστηκε αρχικά το 2013 σε Epsilon TV και 5 χρόνια μετά σε Open Beyond (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. - 902 Αριστερά στα FM)
Κανάλι 29 έδωσε την συχνότητα του το 1993 στο Star (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. & Kouris Media Group)
Alter πρώην Alter 5, Κανάλι 5, Κανάλι 29 (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. & Kouris Media Group)
Mega Channel[8] (Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων)
Seven μετονομάστηκε το 2006 σε ΣΚΑΪ (Seven Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε.)
Tempo TV[9] πρώην New Tempo, New Channel (Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιφερειακή Ζώνη 1: Θράκη, Ανατολική Μακεδονία & Σέρρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Ακριτική Τηλεόραση[10] (Θρακική Οπτικοακουστική Α.Ε.)
Αμφίπολη TV[11] πρώην NTV, Νέα Τηλεόραση (Νέα Ειδησεογραφική Σερρών Ε.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
DCI TV & Radio - Drama Communication & Information[12] (Ραδιοτηλεοπτικές και Εκδοτικές Επιχειρήσεις - Ενημέρωση Α.Ε.)
Δίαυλος Ροδολίβους[13] (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ροδολίβους ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Δραμινό Κανάλι[14] (Τηλεοπτικός Σταθμός Κωφίδη Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Pontos TV πρώην Cosmos TV, Home Shop, Cosmos TV, Άλφα TV (Τηλεόραση Cosmos Α.Ε.)
Πρωϊνή Τηλεόραση νυν Λυδία Τηλεόραση (Λόγος Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία)
TVS πρώην TV Σέρρες (Δορυφορική TVS Σέρρες Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 2 & Περιφερειακή Ζώνη 3: Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία & Χαλκιδική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Απόλλων TV[15] πρώην Αργώ TV (Ραδιοτηλεόραση Απόλλων TV Α.Ε.)
Αργώ TV (Ραδιοτηλεόραση Καλαμαριάς Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Best Channel[16] (Ραδιοτηλεόραση Best Channel Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Best News[17] πρώην Όλυμπος TV (Τηλεοπτική Πιερίας Α.Ε.)
Capital TV[18] (Λογική Τηλεοπτική Α.Ε.)
Ερμής Τηλεόραση[19] (Ερμής TV Α.Ε.)
Κανάλι 3 (Σταθμός Τηλεοράσεως Θεσσαλονίκης)
Orion TV[20] (Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις Χαλκιδικής Α.Ε.)
Παρατηρητής TV[21] (Παρατηρητής Α.Ε. Εκδόσεων, Επικοινωνίας και Διαφημίσεων)
μετέπειτα Top TV[21] (Ραδιοτηλεόραση TOP TV Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Τα Παιδιά της Καλαμαριάς (Τηλεοπτική Ανώνυμη Εταιρεία ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
TV Thess[22] πρώην Θεσσαλονίκη Τηλεόραση, TV Θεσσαλονίκη, VRT, TV Βέροια (Βέροια Ράδιο TV - Τηλεόραση Βόρειας Ελλάδος Α.Ε.)
Ωμέγα Τηλεόραση[23] (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)

Περιφερειακή Ζώνη 4: Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Castor TV[24] (Ιδιωτική Τηλεόραση Καστοριάς Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Κανάλι 28 νυν Όσιος Νικάνωρ Τηλεόραση (Δημοσιογραφικός Οργανισμός - Ραδιοτηλεοπτική Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 5: Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Νησιά Ιονίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Giga Channel (Χαράλαμπος Τζιώρας - ατομική επιχείρηση)
Ηγουμενίτσα TV Άλφα (Ελένη Αναστασίου και Σία Ε.Ε.)
Ηχώ TV (Κωνσταντίνος Χρηστίδης - ατομική επιχείρηση)
In Channel[25] (Ανεξάρτητη Τηλεόραση Δυτικής Ελλάδας Α.Ε.)
Ναύπακτος TV[26] (Ραδιοτηλεοπτική Ναυπάκτου Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 6: Πελοπόννησος, Αιτωλία, Φωκίδα, Κορινθιακός, Κύθηρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
AG/Μάτι[27] (Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Αιγαίου Ανώνυμη Διαφημιστική και Εμπορική Εταιρεία η σύστασή του έχει ανακληθεί από τη Νομαρχία Αθηνών)
μετέπειτα Νότος TV[27] (Πελοποννησιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
Ηλεία TV[28] (Ηλεία TV Α.Ε. Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων η σύσταση του φορέα έχει ανακληθεί από τη Νομαρχία Ηλείας)
Patra TV[29] (Τηλεόραση της Πάτρας Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)
Tele Time[30] (Αχαϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)
TV Mess[31] (Μεσσηνιακή Τηλεόραση Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 7: Θεσσαλία, Σποράδες & Βορειοανατολική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Cosmos TV[32] (Ραδιοτηλεοπτική Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.)
Δημοτική Τηλεόραση Βόλου[33] (Καλλιτεχνικός Οργανισμός − Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Δήμου Βόλου − Κοινωφελής Επιχείρηση ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Περιφερειακή Ζώνη 8: Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Φωκίδα, Βορειοδυτική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Orion TV[34] (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας-Ευβοίας Α.Ε.)
Space TV[35] (Space TV Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 9: Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Αθήνα TV[36] πρώην Κανάλι 26 (Αθηναϊκές Τηλεπαρουσιάσεις Α.Ε. πρώην Αθηναϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε.)
Hellas 62[37] (Trinity Broadcasting Network - Ραδιοτηλεοπτικό Κανάλι Ελλάς 62 Α.Ε.)
ΑΡΤ 68 το 1996, έδωσε την συχνότητά του στο MAD TV (Αθηναϊκή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
GTV[38] πρώην Γαλάτσι TV (Ιδιωτική Τηλεόραση Γαλατσίου - Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία Προβολής και Επικοινωνίας)
ΙΤΑ 8[Σημ. 1] (Ιδιωτική Τηλεόραση Αθηνών Α.Ε.)
Jeronimo Groovy TV νυν Alert TV (Ραδιοτηλεοπτικές Εκμεταλλεύσεις Jeronimo Groovy Ανώνυμος Εταιρεία)
Junior's TV[39] (Νιχά Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Κανάλι 40 νυν Extra Channel (Ορθοπληροφορική Α.Ε. Τηλεοπτικών Σταθμών - Ραδιοφωνικών Εκπομπών - Εκδόσεων)
Τηλε-Κηφισιά (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας - Ραδιοτηλεόραση Κηφισιάς Α.Ε.)
TV Plus (Δήμος Πειραιώς)

Περιφερειακή Ζώνη 10: Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Κύδων Τηλεόραση πρώην Mega Creta (Κινηματογραφική και Τηλεοπτική Α.Β.Ε.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Περιφερειακή Ζώνη 11: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Δωδεκάνησα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Κανάλι 7[40] (Τηλεόραση Ανατολικής Ελλάδος Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Master TV[41] (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Δωδεκανήσου Α.Ε.)
Red Channel[42] πρώην Ρόδος Channel (Ροδιακή Ανώνυμος Εμπορική Τηλεοπτική Εταιρεία)
Σάμος TV[43] (Ραδιοτηλεοπτική Σάμου Ε.Π.Ε.)
TV12 (Τηλεόραση Δωδεκανήσου Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 12: Κυκλάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Εξώμβουργο Τηλεόραση (Δήμος Εξωμβούργου)

Περιφερειακή Ζώνη 13: Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Αρχιπέλαγος TV (Αρχιπέλαγος Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Τηλεόραση Αιγαίου[44] (Τηλεόραση Αιγαίου Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Δορυφορικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Alter Globe (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. - Είχε την ίδια κατάληξη με τον ομότιτλο σταθμό)
ΑΝΤ1 Prime πρώην ANT1 20 Years Channel, ANT1 Gold (Όμιλος Αntenna)
Mega Cosmos (Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων - Είχε την ίδια κατάληξη με τον ομότιτλο σταθμό)

Συνδρομητικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σταθμοί Alpha Digital[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Alpha Cinema Promo (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Alpha Digital Promo (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Alpha life promo (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Alpha Movies Promo (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Alpha News Promo (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Alpha Sports μέχρι 2 κανάλια (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Σταθμοί Filmnet[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
FilmNet μέχρι 2 κανάλια (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)
FilmSat (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)

Συνδρομητικές πλατφόρμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
COSMOTE TV πρώην ΟΤΕ TV, Conn-x TV (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)
Cyta Vision (μελλοντικά στην Ελλάδα ως Vodafone TV) (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου το ελληνικό παράρτημα αποκτήθηκε από την Vodafone Greece)
NOVA πρώην Filmnet & TV Plus (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)
Vodafone TV πρώην HOL TV (Vodafone-Panafon Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών)
Wind Vision (Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε.)

Ανενεργές πλατφόρμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλι
Alpha Digital (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
Filmnet (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)
HOL TV (Hellas Online Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες Ανώνυμη Εταιρεία απορροφήθηκε μέσω συγχώνευσης από την Vodafone Greece)
On Telecoms (On Telecoms Α.Ε. Τηλεπικοινωνιών ο φορέας κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)

Επίγειοι πάροχοι ψηφιακού σήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πάροχος
Digea (Α.Ε. Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων)
ΕΡΤnet[45][46][47] (ΕΡΤ Δίκτυο Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Α.Ε.)

Παλαιότεροι πάροχοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πάροχος
ΕΡΤ Ψηφιακή[48] (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)

Πάροχοι υβριδικών υπηρεσιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πάροχος
ΕΡΤ Hybrid (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)

Τηλεοπτικά δίκτυα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δίκτυο
HellasNet (Ελλάς Net TV Ραδιοτηλεοπτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης, Εκμετάλλευσης και Παραγωγής Α.Ε. κατέχει το 51% ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Πειρατικός σταθμός, που προβάλλε βίντεο κλιπ και ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Λειτούργησε την περίοδο 1988-1994. Η συχνότητά του καταλήφθηκε από το Filmnet σήμερα NOVA.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Συνεργάτης του Θεσσαλονικιού
  2. Συνεργάτης του Αθηναϊκού New Epsilon TV
  3. Η Digea έκοψε την μετάδοση του σταθμού υποχρεωτικά στις 28 Οκτωβρίου 2018, επειδή το κανάλι δεν διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου (ήταν αδύνατο να διεκδικήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων). Διεκόπηκε επίσης βάσει ΕΣΡ και η μετάδοση του σταθμού στις 20 Νοεμβρίου 2018 μέσω των συνδρομητικών παρόχων (COSMOTE TV, NOVA, Wind Vision και Vodafone TV). Το κανάλι επίσης παίζει μόνο μέσω της ιστοσελίδας του megatv.com
  4. Η εταιρεία Alter Ego - Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. κατέθεσε την 6η αίτηση τηλεοπτικής άδειας γενικού περιεχομένου, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη
  5. Η Digea έκοψε την μετάδοση του σταθμού, επειδή το κανάλι δεν διαθέτει νόμιμη άδεια. Συνεχίζει την λειτουργία του μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας COSMOTE TV (Θέση 654), και από την συχνότητα του Attica TV.
  6. Είναι τηλεοπτικό κανάλι ερωτικού περιεχομένου και μεταδίδεται μόνο μέσω της πλατφόρμας της COSMOTE TV, αποκλειστικά σε συνδρομητές με επιπλέον χρέωση.
  7. Προβάλλεται και ως ένθετη ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή στους ομόσταβλους ANT1 και Μακεδονία TV.
  8. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 13 Μαρτίου 2018.
  9. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 22 Οκτωβρίου 2002 και στις 8 Απριλίου 2003 (τυπικά), ενώ έξι μήνες μετά (17 Οκτωβρίου) διέκοψε επίσημα τη λειτουργία του. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, ωστόσο παραμένει εν ενεργεία.
  10. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 31 Ιουλίου 2007.
  11. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 (τυπικά) ενώ τρεις μήνες πριν (Ιούνιος) διέκοψε επίσημα τη λειτουργία του.
  12. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 4 Ιουλίου 2011, στις 13 Φεβρουαρίου και στις 23 Απριλίου 2012.
  13. Πρόκειται για το πρώην δημοτικό ενημερωτικό σταθμό του πρώην καποδιστριακού δήμου Ροδολίβους (και νυν καλλικρατικού Αμφίπολης) ο οποίος έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 5 Νοεμβρίου 2012.
  14. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 6 Σεπτεμβρίου 2011.
  15. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις 24 Ιανουαρίου 2001. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, ωστόσο παραμένει εν ενεργεία.
  16. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου στις 15 Νοεμβρίoυ 1999 και του ΕΣΡ στις 22 Ιουνίου 2004. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 10773/2014.
  17. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 1 Μαρτίου 2005. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, ωστόσο παραμένει εν ενεργεία.
  18. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 6 Αυγούστου 1999 και του ΕΣΡ στις 4 Οκτωβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2005. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να τεθεί σε οριστική λύση-εκκαθάριση.
  19. Ξεκίνησε το 1991 και έκλεισε επίσημα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 15 Απριλίου 1999 και αργότερα ανεπίσημα σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 1, 22 και 29 Νοεμβρίου 2005 (είχε αναλογική εκπομπή από το Δίαυλο 26 UHF από το βουνό του Χορτιάτη). Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση λύσης και εκκαθάρισης.
  20. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 21 Μαρτίου 2006. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κατάσταση λύσης και εκκαθάρισης.
  21. 21,0 21,1 Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 30 Μαΐου 2006. Το κανάλι ανήκε στην Παρατηρητής Α.Ε. Εκδόσεων-Επικοινωνίας η οποία τέθηκε σε πτώχευση και έδρευε στο ΒΙΟ.ΠΑ. Λακκώματος, αργότερα στην Παρατηρητής Α.Ε. Εκδόσεων και Διαφημίσεων η οποία τίθεται εν ενεργεία, και τέλος στην Ραδιοτηλεόραση TOP TV Α.Ε. Μέχρι στιγμής, δεν αποδεικνύεται ποιος από τους τρεις φορείς παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο.
  22. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 27 Ιουνίου 2011 και στις 23 Ιουνίου 2014. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση λύσης και εκκαθάρισης.
  23. Ξεκίνησε το 1996 και έκλεισε οριστικά στις 8 Δεκεμβρίου 2012 (επίσημα) ενώ βάσει απόφασης του ΕΣΡ στις 17 Μαρτίου 2014 αποφασίστηκε και τυπικά η διακοπή λειτουργίας του σταθμού, λόγω οικονομικών προβλημάτων (δεν εξέπεμψε ποτέ ψηφιακά, διεκδίκησε ωστόσο την άδεια περί έγκρισης εκπομπής την περίοδο 2010-2013, αλλά το ΕΣΡ του την απέρριψε και το κανάλι άρχισε από τότε να υπολειτουργεί).
  24. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 6 Μαρτίου 2007.
  25. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 31 Αυγούστου 2010 και στις 9 Ιουλίου 2012. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, ωστόσο παραμένει εν ενεργεία.
  26. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 3 Ιουλίου 2007.
  27. 27,0 27,1 Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 9 Μαΐου 2006 και στις 29 Ιουλίου 2008. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 8690/2001.
  28. Έκλεισε σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου στις 19 Ιουνίου 1999 και του ΕΣΡ στις 26 Ιουλίου 2005.
  29. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 21 Οκτωβρίου 2013. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 622/2014 καθώς κατέθεσε αίτηση για κήρυξη πτώχευσης.
  30. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 8 Ιανουαρίου 2014. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει της 314/2014 απόφασης του Πρωτοδικείου Πατρών (ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 6437/2014) καθώς τέθηκε σε πτώχευση.
  31. Έκλεισε σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Οκτωβρίου 2007.
  32. Έκλεισε σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 28 Δεκεμβρίου 2006 και στις 13 Φεβρουαρίου 2007.
  33. Έκλεισε σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 15 Οκτωβρίου 2012.
  34. Έκλεισε σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 29 Ιανουαρίου 2008.
  35. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 24 Φεβρουαρίου 2014. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, αλλά παραμένει εν ενεργεία.
  36. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 1 Απριλίου 2003 και του ΣτΕ το 2010 (είχε αναλογική εκπομπή, από Υμηττό στο Δίαυλο 56 UHF). Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κατάσταση λύσης και εκκαθάρισης.
  37. Βάσει των ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 10985/2002 και ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 85/2003 η Trinity Broadcasting Network - Ρ/Τ Κανάλι Ελλάς 62 Α.Ε. η οποία κατείχε το Hellas 62 και η Αθηναϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε. η οποία κατείχε πρωτύτερα το Αθήνα TV απορροφήθηκαν μέσω συγχώνευσης από την Αθηναϊκές Τηλεπαρουσιάσεις Α.Ε. η οποία από τότε κατείχε εκ νέου το δεύτερο κανάλι.
  38. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απoφάσεις του ΕΣΡ στις 1 Απριλίου 2003, στις 23 Ιουλίου 2012 και του ΣτΕ στις 12 Μαρτίου 2013. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, ωστόσο παραμένει ακόμα εν ενεργεία.
  39. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 5 και 16 Νοεμβρίου 1999. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 3621/2002 καθώς τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση.
  40. Έκλεισε σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 20 Νοεμβρίου 2007.
  41. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Απριλίου 2012. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο αλλά παραμένει ακόμα εν ενεργεία.
  42. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 9 Ιουλίου 2012. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κατάσταση λύσης και εκκαθάρισης.
  43. Έκλεισε σύμφωνα με δήλωση του φορέα του σταθμού στο ΕΣΡ στις 29 Νοεμβρίου 2007.
  44. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Τύπου, Μεταφορών & Επικοινωνιών στις 15 Ιανουαρίου 2002. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει των ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2335/1999 και ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2519/1999.
  45. Ο πάροχος δεν λειτούργησε ποτέ λόγω προσφυγής των καναλιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει σύντομα.
  46. «Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ net θα ενεργοποιηθεί». typologies.gr. http://www.typologies.gr/n-pappas-i-ert-net-tha-energopiithi/. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2018. 
  47. «Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!». typologies.gr. http://www.typologies.gr/epistrefi-i-ert-net/. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2018. 
  48. Λειτούργησε την περίοδο 2006-2012, οπότε και διεκόπη οριστικά η λειτουργία της πλατφόρμας, λόγω της υπερβολικά χαμηλής τηλεθέασης των σταθμών που ανήκαν σε αυτήν και των περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων της ΕΡΤ.