Κατάλογος τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν, κατά κύριο λόγο, με επίγεια ψηφιακή εκπομπή, τοποθετώντας αναμεταδότες με δυνατότητα μεγάλης γεωγραφικής κάλυψης σε σημεία με υψηλό υψόμετρο. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής λήψης χρησιμοποιούν δίκτυα αναμεταδοτών, προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ωστόσο, τη μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε μεγάλες αποστάσεις.

Η δορυφορική τηλεόραση έχει δώσει τη δυνατότητα στα ελληνικά κανάλια να εκπέμπουν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και την Ωκεανία, με ψηφιακή ποιότητα σήματος και στοχεύοντας στο ελληνόφωνο κοινό του εξωτερικού. Επίσης, πολλοί από τους παραπάνω σταθμούς εκπέμπουν ελεύθερα και μέσω web tv - live streaming (συνεχής τηλεοπτική μετάδοση μέσω διαδικτύου). Ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα εξέπεμψε σήμα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1960 από το κανάλι της ΔΕΗ, ενώ ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός της Ελλάδας έστειλε σήμα το 1964 με την ονομασία Κανάλι 3.

Η πρώτη επίσημη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος πραγματοποιήθηκε από το ΕΙΡ στις 23 Φεβρουαρίου 1966, με πρώτη παροσυσιάστρια την Ελένη Κυπραίου, ενώ 22 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1988 ξεκίνησε να εκπέμπει και ο τρίτος τηλεοπτικός σταθμός της νεοϊδρυθείσας τότε ΕΡΤ, η ΕΤ3 με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε το σήμα της σε όλη τη χώρα, τοποθετώντας αναμεταδότες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ το πρώτο ιδιωτικό αδειοδοτημένο τηλεοπτικό κανάλι εξέπεμψε σήμα στις 20 Νοεμβρίου 1989 και ήταν το Mega Channel.

Πίνακας περιεχομένων

Ενεργοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην παρένθεση αναφέρεται ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου.

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΡΤ1 πρώην ΕΤ1, ΕΝΑ, ΕΤ1, ΕΡΤ, ΕΙΡΤ & ΕΙΡ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  2. ΕΡΤ2 πρώην ΝΕΤ, ΕΤ2, ΕΡΤ2, ΥΕΝΕΔ & ΤΕΔ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  3. ΕΡΤ3 πρώην ΕΤ3 (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. ΕΡΤ Sports HD πρώην ΕΡΤ HD (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  5. Βουλή - Τηλεόραση (Βουλή των Ελλήνων)

Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ALPHA πρώην Alpha Sky & ΣΚΑΪ (Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.)
  2. ΑΝΤ1 (Antenna ΤV Α.Ε.)
  3. Μακεδονία TV (Μακεδονία TV Α.Ε.)
  4. ONE Channel[1] (Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
  5. OPEN πρώην Epsilon TV & 902 TV (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  6. ΣΚΑΪ πρώην Seven & Seven X (Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.Ε. Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης)
  7. STAR πρώην Κανάλι 29 (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιφερειακή Ζώνη 1: Θράκη, Ανατολική Μακεδονία & Σέρρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Alfa TV (Επιχειρηματικός Οργανισμός - Διεθνείς Υπηρεσίες Α.Ε.)
  2. Center TV (Τηλεόραση Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε.)
  3. Δέλτα Τηλεόραση Θράκης (Δέλτα Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης του Δήμου Ορεστιάδας)
  5. Δίκτυο Τηλεόραση πρώην ΝΕΣΤ (Νέα Σερραϊκή Τηλεόραση), Άλφα TV (Σερραϊκά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Α.Ε.)
  6. ΕΝΑ Channel (Ραδιοτηλεοπτική Καβάλας Α.Ε.)
  7. Επιλογές Τηλεόραση (Τηλεπιλογές) (Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις - Μακεδονία Ελλάς Α.Ε.)
  8. Θράκη NET πρώην ΕΡΤΑ (Ελεύθερη Ραδιοφωνία - Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης Α.Ε.)
  9. Κανάλι 6 (Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. - Art Studios)
  10. Λυδία - Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση πρώην Πρωινή Τηλεόραση (Εκκλησιαστικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Λυδία Α.Ε.)
  11. Next TV Θράκη - Μακεδονία πρώην Xanthi Channel (Θρακική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  12. SMILE TV πρώην Εγνατία Τηλεόραση (Θρακική Τηλεόραση Α.Ε.)
  13. Star Βορείου Ελλάδας (Τηλεόραση Δράμας Α.Ε.)
  14. TV Ροδόπη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πρώην R Channel Θράκης, TV Ροδόπη (Πανθρακική Ραδιοτηλεόραση Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 2 & Περιφερειακή Ζώνη 3: Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία & Χαλκιδική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή Α.Ε.)
  2. a.Epsilon Thessaloniki πρώην New TV Thessaloniki, Extra Thessaloniki, Πανόραμα TV (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Πανόραμα Α.Ε.)
  3. Atlas TV πρώην Bee Channel, XTV, TV Χαλκιδική (Α.Ε. Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων)
  4. Βεργίνα TV (Βεργίνα Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις)
  5. Γνώμη Τηλεόραση του Πολίτη[2] (Γνώμη του Πολίτη - Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  6. Δίον Τηλεόραση πρώην Pontos TV Κ.Μ., Atlas TV, Δίον Τηλεόραση (Πόντος Τηλεόραση Α.Ε.)
  7. Εγνατία Τηλεόραση[2] (Εγνατία Τηλεόραση Α.Ε.)
  8. Euro Channel πρώην TV Κιλκίς (Ραδιοτηλεοπτική Κιλκίς Α.Ε.)
  9. Europe One (Ευρώπη Ένα - Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  10. Κανάλι 9 πρώην Cosmos TV, Βαλκάνια TV, Κόσμο TV (Κοσμοραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  11. Nickelodeon Plus πρώην MTV+, Βαλκάνια TV (Περθώ Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις)
  12. Pella Τηλεόραση[2] (Πέλλα Τηλεόραση - Τηλεοπτικός Σταθμός Α.Ε.)
  13. Time Channel[2] (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  14. TV 100 (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης)

Περιφερειακή Ζώνη 4: Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Δίκτυο 1 (Ακρίτες Ανώνυμη Τηλεοπτική Εταιρεία)
  2. Flash TV (Ιδιωτική Τηλεόραση Βορειοδυτικής Ελλάδας - Ορεστίδα Α.Ε.)
  3. Όσιος Νικάνωρ - Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση πρώην Κανάλι 28 (Εκκλησιαστικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Λυδία Α.Ε.)
  4. Top Channel (Top Channel Α.Ε. - Ιδιωτική Περιφερειακή Τηλεόραση Δυτικής Μακεδονίας)
  5. West Channel πρώην Δίαυλος Κοζάνης (Ηχοεικόνα - Τηλεοπτικός Δίαυλος Κεντροδυτικής Μακεδονίας Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 5: Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Νησιά Ιονίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ART TV (Art TV Γκανιάτσας - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  2. Αχελώος TV (Γεώργιος Μπόκας και Σία Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Δυτικής Ελλάδας)
  3. Βήμα Τηλεόραση πρώην ΗΡΤ (Πανηπειρωτική Τηλεόραση - Απεί Ρωτάν TV Α.Ε.)
  4. Corfu TV (Τηλεοπτικές - Εκδοτικές - Εμπορικές Επιχειρήσεις Κέρκυρας Α.Ε.)
  5. Ήπειρος TV1 (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Ηπείρου Α.Ε.)
  6. ITV (Ιωάννινα TV Α.Ε.)
  7. Start TV πρώην Τηλεκέρκυρα (Start TV - Τηλεοπτικές και Εκδοτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 6: Πελοπόννησος, Αιτωλία, Φωκίδα, Κορινθιακός, Κύθηρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Achaia Τηλεόραση (Αχαϊκή Ραδιοτηλεόραση Α.Ε.)
  2. Α ΝΕΤ πρώην Action Broadcast Channel (εικονικό όνομα του σταθμού), ΝΕΤ TV (Νότια Ελληνική Τηλεόραση Α.Ε.)
  3. ΑRT TV (Αρκαδική Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. Axion TV (Ψηφιακή Τηλεόραση Πελοποννήσου - Axion TV Α.Ε.)
  5. Best Τηλεόραση πρώην ΜΕΡΤ, Τηλεκαλαμάτα (Μεσσηνιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  6. Ηλέκτρα TV (Πέλοπας Α.Ε. Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού)
  7. Ionian Channel πρώην Ε.Ρ.Ζ. (Ελεύθερη Ραδιοτηλεόραση Ζακύνθου) (Ionian - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  8. Lepanto TV (Lepanto R.TV - Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία)
  9. Λύχνος Τηλεόραση (Λύχνος - Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Αχαΐας Α.Ε.)
  10. Μεσόγειος TV (Μεσόγειος Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Α.Ε.)
  11. ΟΡΤ Television (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  12. PLP TV πρώην Cosmos TV (Κόσμος Πελοπόννησος Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
  13. RTP Κέντρο (Τηλεοπτικό Κέντρο Κορινθίας Α.Ε. Τηλεοπτικών Σταθμών, Εκπομπών και Παραγωγών Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, Διαφημίσεων και Εκδόσεων)
  14. Super B (Τηλεόραση - Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Ελλάδος Α.Ε.)
  15. Super TV (Δορυφορική Τηλεόραση Πελοποννήσου Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 7: Θεσσαλία, Σποράδες & Βορειοανατολική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Astra TV (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Astra Α.Ε.)
  2. Θεσσαλία Τηλεόραση (Θεσσαλία TV Α.Ε.)
  3. SMILE + πρώην Ζεύς TV (Ντουμνιτζέ Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική Α.Ε.)
  4. TRT (Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  5. TV 10 (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Τρικάλων Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 8: Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Φωκίδα, Βορειοδυτική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΝΑ Τηλεόραση Κεντρικής Ελλάδας (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας - Ένα Α.Ε.)
  2. Έψιλον TV (Βοιωτική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  3. Star Κεντρικής Ελλάδας (Star Α.Ε. - Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδος)

Περιφερειακή Ζώνη 9: Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Action 24 πρώην Sport TV, Magic TV Πειραιάς, TV Μέγαρα (Ραδιοτηλεοπτική Προβολή Α.Ε.)
  2. a.Epsilon TV πρώην New TV, Εxtra Channel, Zoom TV, Body in Balance, Shop TV, Star Channel (Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  3. Alert TV πρώην Sunny Channel, Κανάλι 10, Jeronimo Groovy TV (Ραδιοτηλεοπτικές Εκμεταλλεύσεις Jeronimo Groovy Α.Ε.)
  4. ΑΡΤ πρώην Τηλεάστυ, Telecity, TV Press (City News Α.Ε.)
  5. Attica TV πρώην Θριάσιο TV (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου)
  6. Blue Sky πρώην Κανάλι 65 (Γενικές Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  7. Channel 9 πρώην TVC, POLIS, Τηλετώρα (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις - Channel 9 Α.Ε.)
  8. Extra Channel πρώην AB Channel, Extra Channel 3, Extra Channel, Κανάλι 40, Κανάλι 67 (EXCOM - Extra Communication Technology Α.Ε. Τηλεόρασης)
  9. High TV (Ραδιοτηλεοπτική Αττικής Α.Ε.)
  10. Kontra Channel πρώην ΤηλεΦΩΣ (Kontra Media - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
  11. MAD TV πρώην ART TV 68, Quattro TV (Solar Ραδιοτηλεοπτικές και Ψυχαγωγικές Υπηρεσίες Α.Ε.)
  12. Nickelodeon Greece πρώην Local TV (Τηλεκίνηση - Ραδιοτηλεοπτική, Κινηματογραφική, Διαφημιστική και Εκδοτική Α.Ε.)
  13. RISE TV πρώην MTV Greece, Smart TV, TV Πειραιάς (Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς Α.Ε.)
  14. Smile TV πρώην Κανάλι 0-6 (Λαργκοβιντιάρια Τηλεοπτικές Υπηρεσίες Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 10: Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κρήτη TV (Ίκαρος Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  2. Κρήτη TV1 (Επικοινωνιακή Κρήτης Α.Ε.)
  3. Νέα Τηλεόραση Κρήτης πρώην TV Ρέθυμνο (Τηλεοπτική Ρεθύμνου Α.Ε.)
  4. Νotos TV πρώην Channel 4U, Ηράκλειο TV, Cartoon TV, Μουσικό Κανάλι (Κρητική Ραδιοτηλεόραση Α.Ε.)
  5. Sitia TV (Σητεία TV - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  6. TV Creta πρώην Creta Channel (Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων)

Περιφερειακή Ζώνη 11: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Δωδεκάνησα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αιγαίο Τηλεόραση (Ραδιοτηλεοπτική Καλύμνου Α.Ε.)
  2. Δ.Τ.Κω - Δημοτική Τηλεόραση Κω (ΔΗ.ΡΑ.Σ.Κω - Δημοτικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Κω)
  3. ΘΑΡΡΙ - Τηλεόραση Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου πρώην Ρόδος TV4 (Ραδιοτηλεοπτική Ρόδου Α.Ε.)
  4. Ίριδα Τηλεόραση (Ραδιοτηλεοπτικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις - Ίριδα Α.Ε.)
  5. ΣΑ.Τ. (Σαμιακή Τηλεόραση Α.Ε.)
  6. TV Kosmos (Ρόδος - Κόσμος Ανώνυμη Τηλεοπτική Εταιρεία)

Περιφερειακή Ζώνη 12: Κυκλάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Σύρος TV1 (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  2. Volcano TV πρώην Σαντορίνη TV (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Σαντορίνης Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 13: Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αλήθεια TV (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Αλήθεια Α.Ε.)
  2. Πατρίδα TV (Πατρίδα Ραδιοτηλεοπτική Χίου Α.Ε.)
  3. TVM (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Μυτιλήνης Α.Ε.)

Δορυφορικοί σταθμοί που μεταδίδονται από την Ελλάδα, αποκλειστικά στο εξωτερικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ERT World πρώην ERT Sat (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  2. (Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός - Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή Α.Ε.)
  3. Alpha Sat (Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. ANT1 Europe (Όμιλος Αntenna)
  5. ΑΝΤ1 Pacific (Όμιλος Αntenna)
  6. ΑΝΤ1 Satellite (Όμιλος Αntenna)
  7. MAD TV (Solar Ραδιοτηλεοπτικές και Ψυχαγωγικές Υπηρεσίες Α.Ε.)
  8. Open Beyond International πρώην Epsilon TV International (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  9. ΣΚΑΪ International (Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.Ε. Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης)
  10. Star International (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)

Συνδρομητικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

COSMOTE TV[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Cosmote Cinema μέχρι 4 κανάλια (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)
  2. Cosmote History (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)
  3. Cosmote Sport μέχρι 9 κανάλια (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)

NOVA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Novacinema μέχρι 4 κανάλια (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)
  2. Novalifε (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)
  3. Novasports μέχρι 7 κανάλια (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)

Διαδικτυακά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. Α.Ε. ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο)
  2. GRA TV (GreekArchitects.gr - Μανώλης Οικονόμου)
  3. Heaven TV (Heaven Music Δισκογραφική Α.Ε. Θυγατρική Εταιρεία του Ομίλου ANT1)
  4. Local Web TV (Ιωάννης Π. Τσερκέζος και Σία Ε.Ε.)
  5. MEGA[3] (Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων)
  6. NETWIX (Όμιλος Αntenna)
  7. ONE Channel[1] (Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
  8. Orasi.TV (Mascot Network - Άγγελος Χάνου)
  9. SBC (SBC TV - Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  10. Sirina TV (Δημήτρης Σειρηνάκης - VDS Α.Ε.)
  11. Tilesport (City News Α.Ε.)
  12. TV Gold (Omega Entertainment Ραδιοφωνική - Μουσική Α.Ε.)
  13. Vice Greece (Vice Greece - Μονοπρόσωπη Α.Ε. Παραγωγής και Διανομής Προγραμμάτων Θυγατρική Εταιρεία του Ομίλου ANT1)
  14. Word of God (Χριστιανισμός - Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής)
  15. Zougla Web TV (Ζούγκλα.gr - Α.Ε. Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας)

Ανενεργοί και Διαγραμμένοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχοι της ΕΡΤ πριν την Μεταπολίτευση (1960-1974)

  1. ΔΕΗ (Πειραματικός Σταθμός της ΔΕΗ)
  2. ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας)
  3. ΕΙΡΤ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως)
  4. ΤΕΔ (Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις)
  5. ΥΕΝΕΔ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού)

Τηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ Ψηφιακή (2006-2012)

  1. Πρίσμα+ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  2. Σινέ/Σπορ+ Μερικές φορές το κανάλι αναφέρονταν και ως Σινεσπόρ+ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  3. Σινέ+/Studio+ Το Studio+ Αποτελούσε για κάποιες ώρες ένθετη ψυχαγωγική εκπομπή του Σινέ+ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. Σπορ+/Info+ Το Info+ Αποτελούσε για κάποιες ώρες ένθετη ενημερωτική εκπομπή του Σπορ+ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)

Τηλεοπτικοί σταθμοί της ΝΕΡΙΤ (2013-2015)

  1. Δημόσια Τηλεόραση (Υπουργείο Οικονομικών)
  2. Δημόσια Τηλεόραση HD (Υπουργείο Οικονομικών)
  3. ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. ΝΕΡΙΤ HD (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε.)
  5. ΝΕΡΙΤ Plus πρώην ΝΕΡΙΤ Sports (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε.)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πτωχευμένοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής Εμβέλειας

  1. ALTER[4] πρώην Alter 5, Κανάλι 5, Κανάλι 29 (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.)
  2. MEGA[3] (Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων)
  3. TEMPO[5][6] πρώην New Tempo, New Channel (Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής Εμβέλειας που εξαγοράστηκαν, και έκλεισαν οριστικά

  1. 902 Τηλεόραση[Σημ. 1] (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
  2. Κανάλι 29[Σημ. 2] (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.)
  3. SEVEN[Σημ. 3] (Seven Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε.)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιφερειακή Ζώνη 1: Θράκη, Ανατολική Μακεδονία & Σέρρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ακριτική Τηλεόραση[7] (Θρακική Οπτικοακουστική Α.Ε.)
  2. Αμφίπολη TV[8] πρώην NTV, Νέα Τηλεόραση (Νέα Ειδησεογραφική Σερρών Ε.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  3. DCI TV & Radio - Drama Communication & Information[9][10][11] (Ραδιοτηλεοπτικές και Εκδοτικές Επιχειρήσεις - Ενημέρωση Α.Ε.)
  4. Δίαυλος Ροδολίβους[12] (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ροδολίβους ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  5. Δραμινό Κανάλι[13] (Τηλεοπτικός Σταθμός Κωφίδη Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  6. New Epsilon TV Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης[14] πρώην TV Δέλτα (Τηλεοπτικός Σταθμός Κοκκίνη Α.Ε.)
  7. Pontos TV[15] πρώην Cosmos TV, Home Shop, Cosmos TV, Άλφα TV (Τηλεόραση Cosmos Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  8. Πρωϊνή Τηλεόραση νυν Λυδία Τηλεόραση (Λόγος Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία)
  9. TVS[16] πρώην TV Σέρρες (Δορυφορική TVS Σέρρες Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 2 & Περιφερειακή Ζώνη 3: Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία & Χαλκιδική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Απόλλων TV[17] (Ραδιοτηλεόραση Απόλλων TV Α.Ε.) πρώην Αργώ TV - Δημοτική Τηλεόραση Καλαμαριάς (Ραδιοτηλεόραση Καλαμαριάς Α.Ε.)
  2. Best Channel[18] (Ραδιοτηλεόραση Best Channel Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  3. Best News[19] πρώην Όλυμπος TV (Τηλεοπτική Πιερίας Α.Ε.)
  4. Capital TV[20] (Λογική Τηλεοπτική Α.Ε.)
  5. Ερμής Τηλεόραση[21] (Ερμής TV Α.Ε.)
  6. Κανάλι 3 (Σταθμός Τηλεοράσεως Θεσσαλονίκης)
  7. Orion TV[22] (Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις Χαλκιδικής Α.Ε.)
  8. Super TV[23] πρώην Smile++, Super TV (Ραδιοτηλεοπτική Σούπερ Α.Ε.)
  9. Τα Παιδιά της Καλαμαριάς (Τηλεοπτική Ανώνυμη Εταιρεία ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  10. Top TV[24] (Ραδιοτηλεόραση TOP TV Α.Ε.) πρώην Παρατηρητής TV (Παρατηρητής Ανώνυμη Εταιρία Εκδόσεων και Επικοινωνίας)
  11. TV Thess[25][26][27] πρώην Θεσσαλονίκη Τηλεόραση, TV Θεσσαλονίκη, VRT, TV Βέροια (Βέροια Ράδιο TV - Τηλεόραση Βόρειας Ελλάδος Α.Ε.)
  12. Ωμέγα Τηλεόραση[28] (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε. τέθηκε σε πτώχευση, η οποία ξεκίνησε την διετία 2012-2013 και ολοκληρώθηκε το 2018)

Περιφερειακή Ζώνη 4: Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Castor TV[29] (Ιδιωτική Τηλεόραση Καστοριάς Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  2. Κανάλι 28 νυν Όσιος Νικάνωρ Τηλεόραση (Δημοσιογραφικός Οργανισμός - Ραδιοτηλεοπτική Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.)
  3. T.R.M.[30] (Τηλεόραση Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 5: Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Νησιά Ιονίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Giga Channel (Χαράλαμπος Τζιώρας - Giga FM 105.4)
  2. Ηγουμενίτσα TV Άλφα (Αθανάσιος Αναστασίου και Σία Ε.Ε.)
  3. Ηχώ TV (Κωνσταντίνος Χρηστίδης - Ράδιο Ηχώ 102.7 Ιωαννίνων)
  4. In Channel[31][32] (Ανεξάρτητη Τηλεόραση Δυτικής Ελλάδας Α.Ε.)
  5. Kosmo TV[33] (Κόσμος Τηλεόραση Α.Ε.)
  6. Λευκάτας TV[34] (Ευάγγελος Κτενάς - Studio Λευκάτας 90.5)
  7. Ναύπακτος TV[35] (Ραδιοτηλεοπτική Ναυπάκτου Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 6: Πελοπόννησος, Αιτωλία, Φωκίδα, Κορινθιακός, Κύθηρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. AG/Μάτι[36][37][38] (Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Αιγαίου Διαφημιστική Α.Ε.Ε.) μετέπειτα Νότος TV (Πελοποννησιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.)
  2. Δέλτα TV (Δέλτα Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.) πρώην Στούντιο Πάτρα (Music & Sport Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.)
  3. DR TV (Πελοποννησιακή Τηλεόραση Α.Ε.)
  4. Ελλάδα Τηλεόραση[39] (Φελούρης Ανώνυμη Τηλεοπτική Εταιρία)
  5. Ηλεία TV[40] (Ηλεία TV Α.Ε. Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων η σύσταση αυτού του φορέα έχει ανακληθεί από τη Νομαρχία Ηλείας)
  6. Max TV[41] (Αργοναυπλία Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία)
  7. Patra TV[42] (Τηλεόραση της Πάτρας Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)
  8. Tele Time[43][44][45] (Αχαϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)
  9. Top Channel[46] μετέπειτα Μοριάς TV, που δεν λειτούργησε ποτέ με αυτό το όνομα! (Τηλεοπτικός Οργανισμός Πελοποννήσου Α.Ε.)
  10. TV Mess[47] (Μεσσηνιακή Τηλεόραση Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 7: Θεσσαλία, Σποράδες & Βορειοανατολική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Cosmos TV[48][49] (Ραδιοτηλεοπτική Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.)
  2. Δημοτική Τηλεόραση Βόλου[50] (Καλλιτεχνικός Οργανισμός − ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου − Κοινωφελής Επιχείρηση ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Περιφερειακή Ζώνη 8: Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Φωκίδα, Βορειοδυτική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Orion TV[51] (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας-Ευβοίας Α.Ε.)
  2. Space TV[52] (Space TV Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 9: Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αθήνα TV[53][54] πρώην Κανάλι 26 (Αθηναϊκές Τηλεπαρουσιάσεις Α.Ε.)
  2. ΑΡΤ 68 το 1996, έδωσε την συχνότητά του στο MAD TV (Αθηναϊκή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)
  3. GTV[55][56] πρώην Γαλάτσι TV (Ιδιωτική Τηλεόραση Γαλατσίου - Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία Προβολής και Επικοινωνίας)
  4. Hellas 62[53] (Trinity Broadcasting Network of Greece - Ραδιοτηλεοπτικό Κανάλι Ελλάς 62 Α.Ε.)
  5. ΙΤΑ 8[Σημ. 4] (Ιδιωτική Τηλεόραση Αθηνών Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  6. Junior's TV[57] (Νίκος Χάλαρης - Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  7. Τηλε-Κηφισιά (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας - Ραδιοτηλεόραση Κηφισιάς Α.Ε. η σύσταση έχει ανακληθεί από τη Νομαρχία Αθηνών)
  8. TV Plus (Invest Plus Α.Ε. Τηλεοπτικών και Κινηματογραφικών Επιχειρήσεων - Δήμος Πειραιά)

Περιφερειακή Ζώνη 10: Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κύδων Τηλεόραση πρώην Mega Creta (Κινηματογραφική και Τηλεοπτική Α.Β.Ε.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  2. My Television[58] πρώην Κνωσός TV (Λότζια Α.Ε. Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων)
  3. New Epsilon TV Κρήτης[59] πρώην Νέο Κανάλι, Teleκρήτη (Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις - Ερμής Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 11: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Δωδεκάνησα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κανάλι 7[60] (Τηλεόραση Ανατολικής Ελλάδος Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  2. Master TV[61] (Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Δωδεκανήσου Α.Ε.)
  3. Omega Television (Ωμέγα TV Ρόδος - Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Δωδεκανήσου Α.Ε.)
  4. Red Channel[62] πρώην Ρόδος Channel (Ροδιακή Ανώνυμος Εμπορική Τηλεοπτική Εταιρεία)
  5. Σάμος TV[63] (Ραδιοτηλεοπτική Σάμου Ε.Π.Ε.)
  6. TV12 (Τηλεόραση Δωδεκανήσου Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 12: Κυκλάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αιγαίο Τηλεόραση[64] (Ραδιοτηλεοπτική Επιχείρηση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης)
  2. Εξώμβουργο Τηλεόραση (Δημοτική Τηλεόραση πρώην Δήμου Εξωμβούργου, νυν Δήμου Τήνου)
  3. ΖΕΥΣ Τηλεόραση[65] (Οπτικοακουστικές Επιχειρήσεις Κυκλάδων - Ζεύς Α.Ε.)

Περιφερειακή Ζώνη 13: Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αρχιπέλαγος TV (Αρχιπέλαγος Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  2. Τηλεόραση Αιγαίου[66] (Τηλεόραση Αιγαίου Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Δορυφορικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Alter Globe (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. - Είχε την ίδια κατάληξη, το 2012 με τον ομότιτλο σταθμό)
  2. ΑΝΤ1 Prime πρώην ANT1 20 Years Channel, ANT1 Gold (Όμιλος Αntenna)
  3. Mega Cosmos (Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων - Είχε την ίδια κατάληξη, το 2018 με τον ομότιτλο σταθμό)

Συνδρομητικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha Digital[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Alpha Cinema (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  2. Alpha Digital Promo (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  3. Alpha Kids (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  4. Alpha Life (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  5. Alpha Movies (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  6. Alpha News (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  7. Alpha Sports 1 (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  8. Alpha Sports 2 (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)

Filmnet[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Filmnet 1 πρώην ΙΤΑ 8 (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)
  2. Filmnet 2 πρώην FilmSat (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)
  3. Filmnet 3 (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)

Συνδρομητικές πλατφόρμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. COSMOTE TV πρώην ΟΤΕ TV, Conn-x TV (Cosmote TV - Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ)
  2. NOVA πρώην Filmnet & TV Plus (Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης, Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Συμμετοχών)
  3. Vodafone TV πρώην HOL TV (Vodafone-Panafon Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών)
  4. Wind Vision (Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε.)

Πτωχευμένες συνδρομητικές πλατφόρμες

  1. Alpha Digital (Alpha Ψηφιακή Σύνθεσις Α.Ε. ο φορέας τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση)
  2. On Telecoms (On Telecoms Α.Ε. Τηλεπικοινωνιών ο φορέας κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως)

Συγχωνευμένες συνδρομητικές πλατφόρμες

  1. Cyta Vision Ελλάδος (Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνιακή Α.Ε. παράρτημα της ομώνυμης Κυπριακής ημικρατικής μητρικής, απορροφήθηκε από την Vodafone Greece)
  2. Filmnet (Multichoice Hellas Α.Ε.Ε. Παροχής Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας απορροφήθηκε από την Forthnet Media Holdings)
  3. HOL TV (Hellas Online Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες Ανώνυμη Εταιρεία απορροφήθηκε μέσω συγχώνευσης από την Vodafone Greece)

Επίγειοι πάροχοι ψηφιακού σήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Digea (Α.Ε. Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων)
  2. ΕΡΤ Δίκτυο[67][68][69] (ΕΡΤ Δίκτυο Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Α.Ε.)

Παλαιότεροι πάροχοι ψηφιακού σήματος

  1. ΕΡΤ Ψηφιακή[Σημ. 5] (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)

Πάροχοι υβριδικών υπηρεσιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΡΤ Hybrid (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.)

Τηλεοπτικά δίκτυα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. HellasNet[Σημ. 6] (Ελλάς Net TV Ραδιοτηλεοπτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης, Εκμετάλλευσης και Παραγωγής Α.Ε.)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Οι μετοχές του φορέα πουλήθηκαν για πρώτη φορά, στις 11.8.2013 στην A-Orizon Media Ltd. με τον τηλεοπτικό σταθμό να μετονομάζεται σε Epsilon TV. Ωστόσο η άδεια του καναλιού ξαναπουλήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 11.8.2017, αυτήν την φορά στην Dimera Media Investments Ltd. για να μετονομαστεί τελικώς στις 24.10.2018 σε OPEN.
  2. Οι συχνότητες του σταθμού, πουλήθηκαν το 1993 στην εταιρεία Νέα Τηλεόραση Α.Ε., το οποίο στις 4.12.1993 μετονομάστηκε σε STAR.
  3. Οι συχνότητες του σταθμού, πουλήθηκαν το 2005 στην Ειδήσεις.com, το οποίο στις 1.4.2006, μετονομάστηκε σε ΣΚΑΪ.
  4. Πειρατικός τηλεοπτικός σταθμός που προβάλλε βίντεο κλιπ και ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Λειτούργησε την περίοδο 1988-1994. Τότε η συχνότητά του καταλήφθηκε από το Filmnet νυν NOVA.
  5. Λειτούργησε από τις 16 Ιανουαρίου 2006 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2012 όπου διεκόπη οριστικά η λειτουργία της πλατφόρμας, λόγω της υπερβολικά χαμηλής τηλεθέασης των σταθμών που ανήκαν σε αυτήν και των περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων της ΕΡΤ. Σήμερα από τις συχνότητες μεταδίδονται, με ευθύνη της ΕΡΤ, τα τέσσερα δορυφορικά κανάλια TV5 Monde Europe, BBC World News, Deutsche Welle και ΡΙΚ Sat.
  6. Η εταιρεία κατέχει το 51% εννέα περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, σε διαφορετικές περιφέρειες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Ο τηλεοπτικός σταθμός ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του, διαδικτυακά στις 2 Μαΐου 2019 και συνδρομητικά μέσω της COSMOTE TV και της NOVA στις 23 Μαΐου 2019. Εφόσον πήρε επίσημα αυτόνομη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, από τις 20 Σεπτεμβρίου, θα ενταχθεί και στην Digea.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Με την 67/2019 απόφασή του το ΕΣΡ ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας των τεσσάρων περιφερειακών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το 2013 είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τη σύμβαση με την Digea και εξακολούθησαν μέχρι σήμερα να εκπέμπουν ψηφιακό σήμα από δική τους πλατφόρμα και εκτός φάσματος, από τους μη αδειοδοτημένους διαύλους 50 και 51.
  3. 3,0 3,1 Με την 18/2018 απόφασή του το ΕΣΡ επέβαλε την αναστολή λειτουργίας του σταθμού, η οποία έγινε στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Συνεχίζει ωστόσο να εκπέμπει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του megatv.com προβάλλοντας το αρχείο του (σειρές και εκπομπές) σε επανάληψη, μέχρι να τεθεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού σε πλειστηριασμό. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο για το ποιος τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, θα πάρει το αρχείο και το σήμα του MEGA.
  4. «Απόφαση ΕΣΡ 50-2019». ΕΣΡ/Διαύγεια. 11 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  5. «Απόφαση ΕΣΡ 82-2002 περί ανάκλησης άδειας λειτουργίας του NEW TEMPO». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 22 Οκτωβρίου 2002. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2002. 
  6. «Απόφαση ΕΣΡ 214-2003 περί ανάκλησης άδειας λειτουργίας του NEW TEMPO». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 8 Απριλίου 2003. Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2003. 
  7. «Απόφαση ΕΣΡ 431-2007 περί μη λειτουργίας της Ακριτικής Τηλεόρασης της Θράκης». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 31 Ιουλίου 2007. Ανακτήθηκε στις 31 Ιουλίου 2007. 
  8. «Απόφαση ΕΣΡ 280-2015». ΕΣΡ/Διαύγεια. 16 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016. 
  9. «Απόφαση ΕΣΡ 257-2011». ΕΣΡ/Διαύγεια. 4 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2011. 
  10. «Απόφαση ΕΣΡ 92-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 13 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2012. 
  11. «Απόφαση ΕΣΡ 229-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 23 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 2 Μαΐου 2012. 
  12. «Απόφαση ΕΣΡ 590-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 5 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012. 
  13. «Απόφαση ΕΣΡ 339-2011». ΕΣΡ/Διαύγεια. 6 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011. 
  14. «Απόφαση ΕΣΡ 83-2019». ΕΣΡ/Διαύγεια. 16 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2019. 
  15. «Απόφαση ΕΣΡ 94-2019». ΕΣΡ/Διαύγεια. 7 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2019. 
  16. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea στις 6 Οκτωβρίου 2015. Ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  17. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις 24 Ιανουαρίου 2001. Μέχρι στιγμής, δεν αποδεικνύεται ποιος από τους δύο φορείς παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο, ωστόσο βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2863/2004 ανακλήθηκε η σύσταση του πρώτου φορέα (Αργώ TV) ενώ ο δεύτερος είναι εν ενεργεία.
  18. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου στις 15 Νοεμβρίoυ 1999 και του ΕΣΡ στις 22 Ιουνίου 2004. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 10773/2014.
  19. «Απόφαση ΕΣΡ 64-2005 περί διακοπής λειτουργίας του BEST NEWS». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 1 Μαρτίου 2005. Ανακτήθηκε στις 1 Μαρτίου 2005. 
  20. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 6 Αυγούστου 1999 και του ΕΣΡ στις 22 Δεκεμβρίου 2005. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να τεθεί σε οριστική λύση-εκκαθάριση.
  21. Ξεκίνησε το 1991 και έκλεισε επίσημα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 15 Απριλίου 1999 και αργότερα ανεπίσημα σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 1, 22 και 29 Νοεμβρίου 2005 (είχε αναλογική εκπομπή από το Δίαυλο 26 UHF από το βουνό του Χορτιάτη). Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση λύσης και εκκαθάρισης.
  22. «Απόφαση ΕΣΡ 129-2006 περί διακοπής λειτουργίας του ORION TV Χαλκιδικής». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 21 Μαρτίου 2006. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2006. 
  23. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea, δύο φορές: στις 17 Νοεμβρίου 2015 και στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Ωστόσο, ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  24. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 30 Μαΐου 2006. Οι δύο φορείς που κατείχαν το κανάλι είναι πλέον ανενεργοί καθώς η πρώτη (Παρατηρητής) κηρύχθηκε σε πτώχευση και η δεύτερη (TOP) σε οριστική λύση-εκκαθάριση στα τέλη του 2004.
  25. «Απόφαση ΕΣΡ 235-2011 περί διακοπής λειτουργίας του TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 27 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2011. 
  26. «Απόφαση ΕΣΡ 249-2011 περί διακοπής λειτουργίας του TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 27 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2011. 
  27. «Απόφαση ΕΣΡ 205-2014». ΕΣΡ/Διαύγεια. 23 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014. 
  28. «Απόφαση ΕΣΡ 67-2014». ΕΣΡ/Διαύγεια. 17 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2014. 
  29. «Απόφαση ΕΣΡ 128-2007 περί διακοπής λειτουργίας του CASTOR TV Καστοριάς». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 6 Μαρτίου 2007. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2007. 
  30. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea στις 29 Ιανουαρίου 2016. Ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  31. «Απόφαση ΕΣΡ 384-2010 περί διακοπής λειτουργίας του IN CHANNEL». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 31 Αυγούστου 2010. Ανακτήθηκε στις 31 Αυγούστου 2010. 
  32. «Απόφαση ΕΣΡ 371-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 9 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2012. 
  33. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea στις 17 Αυγούστου 2015. Ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  34. Έχει κλείσει από τις 20 Οκτωβρίου 2010.
  35. «Απόφαση ΕΣΡ 385-2007 περί διακοπής λειτουργίας του ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 3 Ιουλίου 2007. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2007. 
  36. «Απόφαση ΕΣΡ 239-2006 περί μη έγκρισης μεταβίβασης του τηλεοπτικού σταθμού AG TV και μετατροπής του σε ΝΟΤΟΣ TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 9 Μαΐου 2006. Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2006. 
  37. «Απόφαση ΕΣΡ 419-2008 περί μη λειτουργίας του AG TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 29 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2008. 
  38. «Ανάκληση σύστασης της διαφημιστικής Α.Ε.Ε. "Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Αιγαίου" με τον διακριτικό τίτλο "AG TV - Μάτι TV" (ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 8690/2001)». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως/Εθνικό Τυπογραφείο. 26 Ιουνίου 2001. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2001. 
  39. «Απόφαση ΕΣΡ 81-2019». ΕΣΡ/Διαύγεια. 16 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 10 Μαΐου 2019. 
  40. Έκλεισε σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου στις 19 Ιουνίου 1999 και του ΕΣΡ στις 25 Ιανουαρίου και 26 Ιουλίου 2005.
  41. Έχει κλείσει από το 2016.
  42. «Απόφαση ΕΣΡ 488-2013». ΕΣΡ/Διαύγεια. 21 Οκτωβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013. 
  43. «Απόφαση ΕΣΡ 3-2014». ΕΣΡ/Διαύγεια. 8 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2014. 
  44. «Απόφαση περί πτώχευσης της Α.Ε. "Αχαϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις" με τον διακριτικό τίτλο "Tele Time"». Γ.Ε.ΜΗ. 14 Απριλίου 2014. https://www.businessregistry.gr/downloadFile/index?key=assemblyDecision&elementId=212428. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2014. 
  45. «Απόφαση περί πτώχευσης της Α.Ε. "Αχαϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις" (ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 6437/2014)». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως/Εθνικό Τυπογραφείο. 24 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2014. 
  46. «Απόφαση ΕΣΡ 217-2006 περί διακοπής λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL (νυν ΜΟΡΙΑΣ TV) Κορίνθου». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 2 Μαΐου 2006. Ανακτήθηκε στις 2 Μαΐου 2006. 
  47. «Απόφαση ΕΣΡ 522-2007 περί μη λειτουργίας του TV MESS». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 23 Οκτωβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2007. 
  48. «Απόφαση ΕΣΡ 589-2006 περί διακοπής λειτουργίας του COSMOS TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 28 Δεκεμβρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2006. 
  49. «Απόφαση ΕΣΡ 94-2007 περί διακοπής λειτουργίας του COSMOS TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 13 Φεβρουαρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2007. 
  50. «Απόφαση ΕΣΡ 557-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 15 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2012. 
  51. «Απόφαση ΕΣΡ 57-2008 περί μη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ORION TV Στερεάς Ελλάδας». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 29 Ιανουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2008. 
  52. «Απόφαση ΕΣΡ 41-2014». ΕΣΡ/Διαύγεια. 24 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 20 Μαρτίου 2014. 
  53. 53,0 53,1 Ο φορέας του Hellas 62 μαζί με τον προγενέστερο του Αθήνα TV (Αθηναϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε.) συγχωνεύτηκαν από τον τωρινό φορέα του δεύτερου καναλιού βάσει των ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 10985/2002, 84/2003, 85/2003 και 662/2003.
  54. «Απόφαση ΕΣΡ 201-2003 περί διακοπής λειτουργίας του ΑΘΗΝΑ TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 1 Απριλίου 2003. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2003. 
  55. «Απόφαση ΕΣΡ 200-2003 περί διακοπής λειτουργίας του G TV». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 1 Απριλίου 2003. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2003. 
  56. «Απόφαση ΕΣΡ 419-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 23 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2012. 
  57. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου στις 5 και 16 Νοεμβρίου 1999. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει του ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 3621/2002.
  58. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea στις 19 Ιουνίου 2017. Ωστόσο, ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  59. «Απόφαση ΕΣΡ 82-2019». ΕΣΡ/Διαύγεια. 16 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2019. 
  60. «Απόφαση ΕΣΡ 562-2007 περί μη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 7 Σάμου». ΕΣΡ/ΕΚΤ. 20 Νοεμβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2007. 
  61. «Απόφαση ΕΣΡ 213-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 23 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 2 Μαΐου 2012. 
  62. «Απόφαση ΕΣΡ 370-2012». ΕΣΡ/Διαύγεια. 9 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2012. 
  63. Έκλεισε σύμφωνα με δήλωση του φορέα του σταθμού στο ΕΣΡ στις 29 Νοεμβρίου 2007.
  64. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea, δύο φορές: στις 26 Μαΐου 2017 και στις 12 Μαρτίου 2018. Ωστόσο, ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  65. Σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea στις 10 Απριλίου 2017. Ο φορέας του είναι εν ενεργεία.
  66. Έκλεισε οριστικά σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Τύπου, Μεταφορών & Επικοινωνιών στις 15 Ιανουαρίου 2002. Ο φορέας του καναλιού παραβίαζε τον τηλεοπτικό νόμο και έκλεισε υποχρεωτικά βάσει των ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2335/1999 και 2519/1999.
  67. Ο πάροχος δεν λειτούργησε ποτέ λόγω προσφυγής των καναλιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει σύντομα.
  68. «Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ net θα ενεργοποιηθεί». typologies.gr. http://www.typologies.gr/n-pappas-i-ert-net-tha-energopiithi/. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2018. 
  69. «Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!». typologies.gr. http://www.typologies.gr/epistrefi-i-ert-net/. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2018.