Κατάλογος τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν κατά κύριο λόγο με αναλογική επίγεια εκπομπή, τοποθετώντας αναμεταδότες με δυνατότητα μεγάλης γεωγραφικής κάλυψης, σε σημεία με υψηλό υψόμετρο (Κέντρα ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στην Ελλάδα). Οι σταθμοί πανελλαδικής λήψεως χρησιμοποιούν δίκτυα αναμεταδοτών, προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ωστόσο τη μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε μεγάλες αποστάσεις. Η δορυφορική τηλεόραση έχει δώσει τη δυνατότητα στα ελληνικά κανάλια να εκπέμπουν στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, με ψηφιακή ποιότητα σήματος και στοχεύοντας στο ελληνόφωνο κοινό του εξωτερικού. Επίσης πολλοί από τους παραπάνω σταθμούς εκπέμπουν ελεύθερα και μέσω TV streaming (συνεχής τηλεοπτική μετάδοση).

Πίνακας περιεχομένων

Επίγεια Ψηφιακά Κανάλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μετάδοση επίγειου ψηφιακού σήματος επεκτείνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα. Δείτε εδώ ποιες περιοχές καλύπτει.

Σημείωση: Αριθμούνται μόνο τα νόμιμα κανάλια, που εκπέμπουν μέσω των μπουκέτων της ΕΡΤ και της Digea, τα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας που εκπέμπουν ακόμη μεταβατικά και οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν έχουν ανέβει στο μπουκέτο της Digea, δεν αριθμούνται, όπως άλλωστε δεν αριθμούνται και οι παράνομοι τηλεοπτικοί σταθμοί !! Είναι διαχωρισμένα όπως εκπέμπουν στους διαύλους τους, και όχι με αλφαβητική σειρά μιας και μερικά περιφερειακά κανάλια έχουν αλλάξει το όνομα τους (π.χ. το Cosmos Τηλεόραση της Αλεξανδρόυπολης, μετονομάστηκε σε Πόντος TV), επίσης η λίστα τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν κλείσει η και μετονομαστεί, δεν αριθμείται, πρέπει όμως να είναι σε αλφαβητική σειρά για να μην υπάρχει μπέρδεμα.

Δημόσιοι και Κρατικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΡΤ1 (Αθήνα) (Αγία Παρασκευή)
  2. ΕΡΤ2 (Αθήνα) (Αγία Παρασκευή)
  3. ΕΡΤ3 (Θεσσαλονίκη)
  4. ΕΡΤ HD (Αθήνα) (Αγία Παρασκευή)
  5. Βουλή - Τηλεόραση (Αθήνα)

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής και Πανελλαδικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ALPHA (Παιανία & Παλλήνη)
  2. ΑΝΤ1 (Μαρούσι)
  3. ΑΡΤ (Καλλιθέα)
  4. Epsilon TV (Μαρούσι)
  5. Μακεδονία TV (Θεσσαλονίκη)
  6. MEGA (Αθήνα)
  7. ΣΚΑΪ (Νέο Φάληρο)
  8. STAR (Κηφισιά)

Δορυφορικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί που μεταδίδονται από την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ σε MPEG-4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνδρομητικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ 1: Θράκη, Ανατολική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Άλφα Τηλεόραση (Δράμα)
  2. Αμφίπολη TV (Σέρρες)
  3. Center TV (Καβάλα)
  4. Δέλτα Τηλεόραση Θράκης (Αλεξανδρούπολη)
  5. Δίκτυο Τηλεόραση (Σέρρες)
  6. Egnatia TV (Ξάνθη)
  7. ΕΝΑ Channel (Καβάλα)
  8. Επιλογές Τηλεόραση (Σέρρες)
  9. Θράκη NΕΤ (Αλεξανδρούπολη)
  10. Κανάλι 6 (Ξάνθη)
  11. Λυδία TV (Καβάλα)
  12. Ορεστιάδα - Δημοτική Τηλεόραση (Δήμος Ορεστιάδας)
  13. Πόντος TV (Αλεξανδρούπολη)[2]
  14. R-Channel Θράκης (Κομοτηνή)
  15. Star Βορείου Ελλάδας (Δράμα)
  16. TV Δέλτα (Δράμα)
  17. TVS (Σέρρες)[3]
  18. Xanthi Channel (Ξάνθη)

ΠΖ 2: Κεντρική Μακεδονία & ΠΖ 3: Χαλκιδική (Ημιτελής)[4][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αμπελόκηποι)
  2. Bee Channel (Νέα Μουδανιά)
  3. Βεργίνα Τηλεόραση (Κωνσταντινοπολίτικα)
  4. Δίον Τηλεόραση (Κατερίνη)
  5. Europe One (Νέοι Επιβάτες)
  6. Extra Channel (Θεσσαλονίκη)
  7. Κανάλι 9 (Θεσσαλονίκη)
  8. Nickelodeon+ (Πλατεία Αριστοτέλους)
  9. Super Τηλεόραση (Νέα Μουδανιά)
  10. TV 100 (Δήμος Θεσσαλονίκης)
Μεταβατικά περιφερειακά κανάλια Κεντρικής Μακεδονίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ 4: Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Δίκτυο 1 (Καστοριά)
  2. Flash TV (Κοζάνη)
  3. Κανάλι 28 (Γρεβενά)[5]
  4. TOP Channel (Κοζάνη)
  5. TRM (Γρεβενά)
  6. West Channel (Κοζάνη)

ΠΖ 5: Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Νησιά Ιονίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ART TV (Άρτα)
  2. Αχελώος TV (Αγρίνιο)
  3. Βήμα Τηλεόραση (Ιωάννινα)
  4. Corfu TV (Κέρκυρα)
  5. Ήπειρος TV1 (Ιωάννινα)
  6. Ιωάννινα TV (Ιωάννινα)
  7. Kosmo TV (Ιωάννινα)
  8. Start TV (Κέρκυρα)

ΠΖ 6: Πελοπόννησος, Αιτωλία, Φωκίδα, Κορινθιακός, Κύθηρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Achaia Τηλεόραση (Πάτρα)
  2. Αρκαδική TV (Τρίπολη)
  3. Axion TV (Κόρινθος)
  4. Best Τηλεόραση (Καλαμάτα)
  5. Cosmos TV (Πύργος & Αμαλιάδα)
  6. DR Τηλεόραση (Άργος)
  7. Ελλάδα ΤV (Σπάρτη)
  8. Ηλέκτρα TV (Κόρινθος)
  9. Ionian Channel (Ζάκυνθος & Πάτρα)[6]
  10. Lepanto TV (Ναύπακτος & Πάτρα)
  11. Max TV (Ναύπλιο)
  12. Μεσόγειος TV (Καλαμάτα)
  13. ΝΕΤ (Καλαμάτα)
  14. Ο.Ρ.Τ. Television (Πύργος)
  15. RTP Κέντρο (Κόρινθος)
  16. Super B (Πάτρα)
  17. Super TV (Κόρινθος)

ΠΖ 7: Θεσσαλία, Σποράδες, Βορειοανατολική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Astra Τηλεόραση (Βόλος)
  2. ΖΕΥΣ Τηλεόραση (Λάρισα)
  3. Θεσσαλία Τηλεόραση (Λάρισα)
  4. TRT Κεντρικής Ελλάδας (Βόλος)
  5. TV 10 (Τρίκαλα)

ΠΖ 8: Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Φωκίδα, Βορειοδυτική Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Λαμία)
  2. Έψιλον Τηλεόραση (Λιβαδειά)
  3. Star Κεντρικής Ελλάδας (Λαμία)

ΠΖ 9: Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. AB Channel (Περιστέρι)
  2. Action 24 (Γαλάτσι)
  3. Attica TV (Δήμος Ασπροπύργου)
  4. Blue Sky (Νέο Ηράκλειο)
  5. Channel 9 (Παιανία & Παλλήνη)
  6. Extra Channel (Περιστέρι)
  7. High TV (Αθήνα)
  8. Kontra Channel (Ταύρος)
  9. MAD TV (Παλλήνη)
  10. MTV Greece (Μαρούσι)
  11. Nickelodeon (Μαρούσι)
  12. SBC (Νέο Ηράκλειο)
  13. Smile TV (Αθήνα)
  14. Sunny Channel (Νέο Ηράκλειο)

ΠΖ 10: Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Channel 4U (Ηράκλειο)
  2. Κρήτη TV (Ηράκλειο)
  3. Κρήτη TV1 (Χανιά)
  4. Κύδων TV (Χανιά)
  5. MY Television (Ηράκλειο)
  6. Νέα Τηλεόραση Κρήτης (Χανιά)
  7. Sitia TV (Σητεία)
  8. Tele Κρήτη (Ιεράπετρα)
  9. TV Creta (Ηράκλειο)

ΠΖ 11: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Δωδεκάνησα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αιγαίο Τηλεόραση (Κάλυμνος)
  2. Δ.Τ.ΚΩ - Δημοτική Τηλεόραση Κω (Δήμος Κω)
  3. Θάρρι - Τηλεόραση Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου (Ρόδος)
  4. Ίριδα ΤV (Ρόδος)
  5. Omega Television (Ρόδος)
  6. ΣΑ.Τ. - Σαμιακή Τηλεόραση (Σάμος)
  7. TV Kosmos (Ρόδος)

ΠΖ 12: Κυκλάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αιγαίο TV (Δήμος Σύρου - Ερμούπολης)
  2. ΖΕΥΣ Τηλεόραση Κυκλάδων (Νάξος)
  3. Σύρος TV1 (Ερμούπολη)
  4. Volcano TV (Σαντορίνη)

ΠΖ 13: Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αλήθεια TV (Χίος)
  2. Πατρίδα TV (Χίος)
  3. TV Μυτιλήνη (Μυτιλήνη)

Κανάλια που έχουν κλείσει ή/και μετονομαστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι και Κρατικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής και Πανελλαδικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας που έχουν μετονομαστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας που έχουν κλείσει οριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνδρομητικές Πλατφόρμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εξέπεμπε επίγεια ψηφιακά επί εποχής ΕΡΤ, αλλά μόνο στο μπουκέτο της NOVA με MPEG-4, θα εξέπεμπε όμως και στα Ελληνικά, αλλά δεν εξέπεμψε ποτέ, λόγω οικονομικών, και στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από το κανάλι της ΝΕΡΙΤ. Πλέον εκπέμπει στα Ελληνικά μέσω του OTE TV και της NOVA.
  2. Το κανάλι έχει αντικαταστήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos Τηλεόραση, το Πόντος TV θα εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα από 1η Σεπτεμβρίου 2015, με έμφαση στον Ποντιακό Ελληνισμό
  3. Το κανάλι έχει αναστείλει προσωρινά την λειτουργία του, από τις 5/9/2014 επειδή δεν πλήρωνε ενοίκιο στην Digea, για να εκπέμψει! Όσα κανάλια δεν πληρώνουν ενοίκιο στην Digea κάθε μήνα, η Digea ως νόμιμος πάροχος των περιφερειακών καναλιών είναι αναγκασμένη από την πολιτεία να τους κόβει το σήμα!
  4. Τα μισά περιφερειακά κανάλια κέρδισαν στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Digea, και συνεχίζουν ακόμη να εκπέμπουν μεταβατικά βάσει του νόμου!
  5. Το κανάλι έχει αναστείλει προσωρινά την λειτουργία του από τις 1/6/2015, επειδή δεν πλήρωνε ενοίκιο στην Digea, για να εκπέμψει! Όσα κανάλια δεν πληρώνουν ενοίκιο στην Digea κάθε μήνα, η Digea ως νόμιμος πάροχος των περιφερειακών καναλιών είναι αναγκασμένη από την πολιτεία να τους κόβει το σήμα!
  6. Τα κανάλια ΙΟΝΙΑΝ & LEPANTO διαθέτουν Studio και στην Πάτρα, κυρίως για περιφερειακά θέματα της Πελοποννήσου, και της Δυτικής Ελλάδας, άλλα και της Φωκίδας (κυρίως το LEPANTO), καλύπτουν επίσης μέσω Πάτρας, διάφορα πολιτιστικά γεγονότα, άλλα και το καρναβάλι της Πάτρας (που το IONIAN συνεργάζεται με άλλα περιφερειακά κανάλια της χώρας και μεταδίδει πανελλαδικά το Καρναβάλι)
  7. εκπέμπει ακόμη αναλογικά και μόνο στην Πάτρα, το ΕΣΡ δεν του δίνει άδεια ψηφιακής εκπομπής (δίαυλος 40)
  8. Το κανάλι έχει διακόψει προσωρινά την λειτουργία του, από τις 27/6/2014 επειδή δεν ήθελε να δίνει ενοίκιο στην Digea, για να εκπέμψει!
  9. πρόκειται για ψηφιακό μπουκέτο παράνομων τηλεοπτικών σταθμών χωρίς όνομα με κανάλια όπως Telemarketing, Τηλεγνωριμίες, Videoclips και Αστρολογία, μεταδίδονται στους Διαύλους 47 και 56 UHF κυρίως νυχτερινές ώρες!
  10. Το κανάλι έχει διακόψει προσωρινά την λειτουργία του, από τις 6/2/2015 επειδή δεν ήθελε να δίνει ενοίκιο στην Digea, για να εκπέμψει!
  11. Σύμφωνα, με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, ο σταθμός της ΔΕΗ λειτούργησε μόνο για 22 ημέρες από την ΔΕΘ, και επίσης η εκπομπή του εξέπεμπε ασπρόμαυρα από τον Χορτιάτη.
  12. Έχει αναστείλει τη λειτουργία του, τη διετία 2011-2012, στις 15/12/2011 σταμάτησε να εκπέμπει αναλογικά από αρκετά Κ/Ε
  13. Έχει αναστείλει τη λειτουργία του, το 2003
  14. Έκλεισε σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 5 και 16 Νοεμβρίου 1999
  15. Έκλεισε σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Μεταφορών & Επικοινωνιών στις 15 Ιανουαρίου 2002
  16. Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2010 (είχε αναλογική εκπομπή, από Υμηττό στο 56 UHF)
  17. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 9 Μαΐου 2006 και στις 29 Ιουλίου 2008
  18. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 31 Ιουλίου 2007
  19. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου & ΜΜΕ στις 24 Ιανουαρίου 2001
  20. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 15 Νοεμβρίoυ 1999 και του ΕΣΡ στις 22 Ιουνίου 2004
  21. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Ιουλίου 2012 και του ΣτΕ το 2013
  22. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 6 Αυγούστου 1999 και του ΕΣΡ στις 4 Οκτωβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2005
  23. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 6 Μαρτίου 2007
  24. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 28 Δεκεμβρίου 2006 και στις 13 Φεβρουαρίου 2007
  25. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 4 Ιουλίου 2011, στις 13 Φεβρουαρίου 2012 και στις 23 Απριλίου 2012
  26. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 15 Οκτωβρίου 2012
  27. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 5 Νοεμβρίου 2012
  28. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 6 Σεπτεμβρίου 2011
  29. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου/ΜΜΕ στις 15 Απριλίου 1999 (είχε αναλογική εκπομπή από το Δίαυλο 26 από το Κ/Ε Χορτιάτης)
  30. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 19 Ιουνίου 1999 και του ΕΣΡ στις 26 Ιουλίου 2005
  31. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 31 Αυγούστου 2010 και στις 9 Ιουλίου 2012
  32. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 20 Νοεμβρίου 2007
  33. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Απριλίου 2012
  34. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 3 Ιουλίου 2007
  35. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 1 Μαρτίου 2005
  36. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 21 Μαρτίου 2006
  37. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 29 Ιανουαρίου 2008
  38. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 21 Οκτωβρίου 2013
  39. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 9 Ιουλίου 2012
  40. Σύμφωνα με δήλωση της Ραδιοτηλεοπτικής Σάμου Ε.Π.Ε. (Παραπολιτικά 102 Σάμου και Άνεμος 95.6 Ρυθμός) στις 29 Νοεμβρίου 2007
  41. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 24 Φεβρουαρίου 2014
  42. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 8 Ιανουαρίου 2014
  43. 1990-2014 σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 27 Ιουνίου 2011 και στις 23 Ιουνίου 2014 (επίσης εξέπεμπε και ψηφιακά στο Δίαυλο 59)
  44. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Οκτωβρίου 2007
  45. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 30 Μαΐου 2006
  46. 1996-2012 και σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 17 Μαρτίου του 2014 (δεν εξέπεμψε ποτέ ψηφιακά, την διεκδίκησε όμως το 2010, αλλά το ΕΣΡ του την απέρριψε και το κανάλι άρχισε από τότε να υπολειτουργεί)