Κατάλογος τίτλων του Κιμ Γιονγκ-Ιλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος τίτλων του Κιμ Γιονγκ-Ιλ περιέχει τους τιμητικούς τίτλους και χαρακτηρισμούς οι οποίοι χρησιμοποιούνταν πάντα όταν γινόταν αναφορά στον ηγέτη της Βορείου Κορέας, ενώ η γραφή του ονόματος του γινόταν πάντα με έντονη γραφή και μεγαλύτερα γράμματα, για παράδειγμα: Ο μέγας ηγέτης Σύντροφος Κιμ Γιονγκ-Ιλ παρέχει επί τόπου καθοδήγηση,[1] ή και γινόταν χρήση μεγαλύτερης γραμματοσειράς για την αναγραφή του ονόματος του.[2] Οι τίτλοι που τον συνόδευαν δημιουργούνταν από την Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Κόμματος, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τον πατέρα του τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ ο οποίος ήταν ο ηγέτης της χώρας από το 1948 έως το 1994.[3][4]

Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κορεατικά (Χάντσα) Μετάφραση Σημειώσεις
당중앙
(黨中央)
Κέντρο του κόμματος
Ο πρώτος τίτλος του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, σε χρήση από το 1973 αφότου ο Κιμ διορίστηκε μυστικά ως ο διάδοχος του Κιμ Ιλ-Σουνγκ και πριν ανακοινωθεί επίσημα, χρησιμοποιήθηκε στα ΜΜΕ ώστε να μην γίνει αναφορά στο όνομα του.[4]
웃분

Ανώτερο Άτομο

Σε χρήση από τα μέσα του 1970.[4]
친애하는 지도자
(親愛하는 指導者)

Αγαπημένος Ηγέτης

Από τους πιο κοινούς τίτλους σε χρήση.[4]
존경하는 지도자
(尊敬하는 指導者)
Σεβαστός Ηγέτης
Σε χρήση από τα μέσα του 1970.[4]
현명한 지도자
(賢明한 指導者)
Σοφός Ηγέτης
영명하신 지도자
(英明하신 指導者)
Λαμπρός Ηγέτης
유일한 지도자
(唯一한 指導者)
Μοναδικός Ηγέτης
Σε χρήση από τον Ιούνιο του 1975.[4]
령도자가 갖추어야 할 풍모를 완벽하게 지닌 친애하는 지도자
Αγαπημένος Ηγέτης, ο οποίος είναι η τέλεια ενσάρκωση της εμφάνισης της οποίας ένας ηγέτης θα πρέπει να έχει
Σε χρήση από τα μέσα του 1980 σε ειδικές περιστάσεις.[4]
최고사령관
(最高司令官)
Ανώτατος Διοικητής
Πρωτοχρησιμοποιήθηκε στα μέσα του 1980 πριν ο Κιμ γίνει επίσημα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βορείου Κορέας.[4]
위대한 령도자
(偉大한 領導者)
Μέγας Ηγέτης
Ο πλέον κοινός τίτλος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.[4]
인민의 어버이
(人民의 어버이)
Πατέρας του Λαού
Σε χρήση από τον Φεβρουάριο του 1986.[4]
공산주의 미래의 태양
(共産主義 未來의 太陽)
Ήλιος του Κομμουνιστικού Μέλλοντος
Σε χρήση από τα μέσα του 1980.[4]
백두광명성
(百頭光明星)
Λαμπρός Αστέρας του Όρος Παεκτού
향도의 해발
Κατευθυντήρια Ηλιαχτίδα του Ηλίου
혁명무력의 수위
Ηγέτης των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων
Σε χρήση από τον Δεκέμβριο του 1991, όταν ο Κιμ Γιόνγκ-Ιλ έγινε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Λαϊκού Στρατού της Βορείου Κορέας.[4]
조국통일의 구성
Εγγύηση της Ενώσεως της Πατρίδας
조국 통일의 상징
Σύμβολο της Ενώσεως της Πατρίδας
민족의 운명
(民族의 命運)
Η Μοίρα του Έθνους
자애로운 아버지
Πολυαγαπημένος Πατέρας
당과 국가와 군대의 수위
Ηγέτης του Κόμματος, της χώρας, και του Στρατού
수령
(首領)
Ηγέτης
Σε κοινή χρήση μετά τον θάνατο του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.[4]
장군
(將軍)
Στρατηγός
Ένας από τους πιο κοινούς τίτλους, σε χρήση από το 1994.[4]
우리당과 우리 인민의 위대한 령도자
Μέγας Ηγέτης του Κόμματος μας και του Έθνους μας
Σε χρήση από το 1994.[4]
위대한 장군님
(偉大한 將軍님)
Μέγας Στρατηγός
경애하는 장군님
Πολυαγαπημένος και Σεβαστός Στρατηγός
위대한 수령
(偉大한 首領)
Μέγας Ηγέτης
Όσο ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ ζούσε ακόμη, ο τίτλος χρησιμοποιούνταν μόνο για αυτόν.[4]
경애하는 수령
Πολυαγαπημένος και Σεβαστός Ηγέτης
백전백승의 강철의 령장
(百戰百勝의 鋼鐵의 靈將)
Ο Πάντα Νικηφόρος, με Σιδηρά Θέληση Διοικητής
Σε χρήση από το 1997 μετά τον τερματισμό του 3ετούς πένθους για τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ[4]
사회주의 태양
(社會主義 太陽)
Ο Ήλιος του Σοσιαλισμού
민족의 태양
(民族의 太陽)
Ο Ήλιος του Έθνους
삶의 태양
Ο Μέγας Ήλιος της Ζωής
민족의 위대한 태양
(民族의 偉大한 太陽)
Ο Μέγας Ήλιος του Έθνους
Σε χρήση από το 1999 μετά την αναθεώρηση του συντάγματος το 1998.[4]
민족의 어버이
(民族의 어버이)
Ο Πατέρας του Έθνους
21세기의 세계 수령
(21世紀의 世界 首領)
Ο Παγκόσμιος Ηγέτης του 21ου Αιώνα
Σε χρήση από το 2000.[4]
불세출의 령도자
Ο Ηγέτης χωρίς εφάμιλλους
21세기 찬란한 태양
(21世紀 찬란한 太陽)
Ο Λαμπρός Ήλιος του 21ου Αιώνα
21세기 위대한 태양
(21世紀 偉大한 太陽)
Ο Μέγας Ήλιος του 21ου Αιώνα
21세기 향도자
(21世紀 嚮導者)
Ο Ηγέτης του 21ου αιώνα
희세의 정치가
(稀世의 政治家)
Καταπληκτικός Πολιτικός
천출위인
(天出偉人)
Ο Σπουδαίος Άνθρωπος, Που Κατέβηκε Από Τον Παράδεισο
천출명장
Ο Ένδοξος Στρατηγός, Που Κατέβηκε Από Τον Παράδεισο
민족의 최고영수
Ο Μέγας Ηγέτης του Έθνους
주체의 찬란한 태양
Ο Λαμπρός Ήλιος του Τζούτσε
당과 인민의 수령
Ο Ηγέτης του Κόμματος και του Λαού
위대한 원수님
Ο Μέγας Στρατάρχης
무적필승의 장군
Ο Ανίκητος και Θριαμβευτής Στρατηγός
경애하는 아버지
Ο Αγαπημένος Πατέρας
21세기의 향도성
Ο Κατευθυντήριος Αστέρας του 21ου Αιώνα
실천가형의 위인
Ο Σπουδαίος Άνθρωπος, Που Είναι Άνθρωπος των Πράξεων
위대한 수호자
Ο Σπουδαίος Αμύντορας
구원자
Σωτήρας
혁명의 수뇌부
Ο Εγκέφαλος της Επανάστασης
혁명적 동지애의 최고화신
Η Υψηλότερη Ενσάρκωση της Επαναστατικής Συντροφικότητας
각하
Η Εξοχότητα Του
영원한 당 총비서
Ο Αιώνιος Γενικός Γραμματέας του Κόμματος
Από τον Απρίλιο του 2012.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «55-year-long History of Development of Foreign Trade». Foreign trade. March 2005. Ανακτήθηκε στις 2010-01-05.  Article from North Korean magazine.
  2. Martyn Williams (July 20, 2011). «Coding the Kims». North Korea Tech. Ανακτήθηκε στις December 11, 2014. 
  3. 김, 봉기 (στα ko). [He is always with us]. 조선민주주의인민공화국 바로읽기 시리즈. 서울: 판문점트레블센타, σελ. 599. ISBN 89-5556-491-0 
  4. 4,00 4,01 4,02 4,03 4,04 4,05 4,06 4,07 4,08 4,09 4,10 4,11 4,12 4,13 4,14 4,15 4,16 4,17 4,18 전, 영선 (2006). 다시 고쳐 쓴 북한의 사회와 문화 [A New View of North Korean Society and Culture]. 역락. ISBN 89-5556-491-0. 
  5. Gambino, Lauren (11 April 2012). «Kim Jong-il made General Secretary for Eternity at North Korea ceremony». The Daily Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/9197729/Kim-Jong-il-made-General-Secretary-for-Eternity-at-North-Korea-ceremony.html. Ανακτήθηκε στις 24 April 2012.