Κατάλογος πόλεων της Ινδονησίας ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρακάτω ακολουθεί ένας κατάλογος των πόλεων της Ινδονησίας με τον πληθυσμό τους. Όλα τα στοιχεία είναι από τις εκτιμήσεις για το 2014.[1] Ο πληθυσμός για το 2010 είναι τα επίσημα στοιχεία από την Απογραφή του 2010, που κυκλοφόρησαν από την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία.[2]

Πληθυσμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Έντονα γράμματα: Πρωτεύουσες των επαρχιών
  • Πλάγια: η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην επαρχία
Κατάταξη Πόλη Πληθυσμός πόλης (εκτίμηση 2014) Πληθυσμός (απογραφή του 2010) Επαρχία
1 Τζακάρτα 10,012,271 9,607,787 Τζακάρτα
- Ανατολική Τζακάρτα 2,850,355 2,693,896 Τζακάρτα
2 Σουραμπάγια 2,843,144 2,765,487 Ανατολική Ιάβα
3 Μπαντούνγκ 2,575,478 2,394,873 Δυτική Ιάβα
4 Μεντάν 2,497,183 2,097,610 Βόρεια Σουμάτρα
5 Μπεκάσι 2,510,951 2,334,871 Δυτική Ιάβα
- Δυτική Τζακάρτα 2,274,126 2,281,945 Τζακάρτα
- Νότια Τζακάρτα 2,111,670 2,062,232 Τζακάρτα
6 Σεμαράνγκ 2,067,254 1,555,984 Κεντρική Ιάβα
7 Τανγκεράνγκ 2,001,925 1,798,601 Μπαντέν
8 Ντεπόκ 1,869,681 1,738,570 Δυτική Ιάβα
- Βόρεια Τζακάρτα 1,658,846 1,645,659 Τζακάρτα
9 Παλεμπάνγκ 1,561,959 1,455,284 Νότια Σουμάτρα
10 Νότιο Τανγκεράνγκ 1,436,187 1,290,322 Μπαντέν
11 Μακασάρ 1,398,801 1,338,663 Νότιο Σουλαουέζι
12 Μπατάμ 1,142,646 944,285 Νήσοι Ριάου
- Κεντρική Τζακάρτα 1,092,173 902,973 Τζακάρτα
13 Πεκανμπάρου 1,030,732 897,767 Νήσοι Ριάου
14 Μπογκόρ 1,022,002 950,334 Δυτική Ιάβα
15 Μπαντάρ Λαμπούνγκ 923,970 881,801 Λαμπούνγκ
16 Παντάνγκ 876,880 833,562 Δυτική Σουμάτρα
17 Ντενπασάρ 856,412 788,589 Μπαλί
18 Μαλάνγκ 843,284 820,243 Ανατολική Ιάβα
19 Σαμαρίντα 842,691 727,500 Ανατολικό Καλιμαντάν
20 Τασικμαλάγια 683,386 635,464 Δυτική Ιάβα
21 Μπαντζαρμασίν 675,030 625,481 Νότιο Καλιμαντάν
22 Μπαλικπαπάν 645,866 557,579 Ανατολικό Καλιμαντάν
23 Σεράνγκ 643,101 577,785 Μπαντέν
24 Τζάμπι 586,930 531,857 Τζάμπι
25 Τσιμάχι 581,989 541,177 Δυτική Ιάβα
26 Ποντιανάκ 573,751 554,764 Δυτικό Καλιμαντάν
27 Σουρακάρτα 505,461 499,337 Κεντρική Ιάβα
28 Μανάντο 430,490 410,481 Βόρειο Σουλαουέζι
29 Ματαράμ 420,941 402,843 Δυτική Νούσα Τενγκάρα
30 Τσιλεγκόν 416,901 374,559 Μπαντέν
31 Γιογκιακάρτα 404,003 388,627 Ειδική Περιοχή της Γιογκιακάρτα
32 Αμπόν 368,987 331,254 Μαλούκου
33 Κουπάνγκ 364,014 336,239 Ανατολική Νούσα Τενγκάρα
34 Παλού 362,621 336,532 Κεντρικό Σουλαουέζι
35 Μπενγκούλου 328,827 308,544 Μπενγκούλου
36 Τσιρεμπόν 319,353 296,839 Δυτική Ιάβα
37 Σουκαμπούμι 316,971 298,681 Δυτική Ιάβα
38 Τζαγιαπούρα 315,872 256,705 Παπούα
39 Κεντάρι 314,042 289,966 Νοτιοανατολικό Σουλαουέζι
40 Πεκαλονγκάν 295,954 281,434 Κεντρική Ιάβα
41 Πεματάνγκ Σιαντάρ 289,975 234,698 Βόρεια Σουμάτρα
42 Σορόνγκ 282,473 190,625 Δυτική Παπούα
43 Μπιντζάι 282,473 246,154 Βόρεια Σουμάτρα
44 Παλανγκαράγια 281,368 220,962 Κεντρικό Καλιμαντάν
45 Ντουμάι 260,018 253,803 Νήσοι Ριάου
46 Κεντίρι 260,018 268,507 Ανατολική Ιάβα
47 Τεγκάλ 254,450 239,599 Κεντρική Ιάβα
48 Παντάνγκ Σιντεμπουάν 229,182 191,531 Βόρεια Σουμάτρα
49 Μπάντα Ατσέχ 223,446 223,446 Ατσέχ
50 Τερνάτε 215,906 185,705 Βόρειο Μαλούκου
51 Προμπολίνγκο 214,444 217,062 Ανατολική Ιάβα
52 Λουμπουκλινγκάου 201,308 201,308 Νότια Σουμάτρα
53 Μπαντζαρμπάρου 199,627 199,627 Νότιο Καλιμαντάν
54 Ταρακάν 193,370 193,370 Βόρειο Καλιμαντάν
55 Μπιτούνγκ 187,652 187,652 Βόρειο Σουλαουέζι
56 Ταντζούνγκ Πινάνγκ 187,359 187,359 Νήσοι Ριάου
57 Μπατού 182,392 190,184 Ανατολική Ιάβα
58 Γκοροντάλο 180,127 180,127 Γκοροντάλο
59 Μπαντζάρ 175,910 175,157 Δυτική Ιάβα
60 Μαντιούν 171,390 170,964 Ανατολική Ιάβα
61 Λοκσεουμάουε 171,163 171,163 Ατσέχ
62 Πασουρουάν 171,136 186,262 Ανατολικό Ιάβα
63 Σαλατίγκα 170,332 170,332 Κεντρική Ιάβα
64 Σινγκαουάνγκ 167,892 186,462 Δυτικό Καλιμαντάν
65 Πραμπουμουλίχ 161,984 161,984 Νότια Σουμάτρα
66 Ταντζούνγκ Μπαλάι 154,445 154,445 Βόρεια Σουμάτρα
67 Λάνγκσα 148,945 148,945 Ατσέχ
68 Παλόπο 147,932 147,932 Νότιο Σουλαουέζι
69 Πανγκάλ Πινάνγκ 145,945 174,758 Νήσοι Μπάνγκα-Μπελιτούνγκ
70 Μέτρο 145,471 145,471 Λαμπούνγκ
71 Τεμπίνγκ Τίνγκι 145,248 145,248 Βόρεια Σουμάτρα
72 Μπίμα 142,579 142,579 Δυτική Νούσα Τενγκάρα
73 Μπάου-Μπάου 136,991 136,991 Νοτιοανατολικό Σουλαουέζι
74 Μανοκουάρι 136,302 136,302 Δυτική Παπούα
75 Παρεπάρε 132,048 129,262 Νότιο Σουλαουέζι
76 Μπλιτάρ 126,776 131,968 Ανατολική Ιάβα
77 Γκουνουνγκσιτόλι 126,202 126,202 Βόρεια Σουμάτρα
78 Παγκάρ Αλάμ 126,181 126,181 Νότια Σουμάτρα
79 Μποντάνγκ 120,348 143,683 Ανατολικό Καλιμαντάν
80 Μοτζοκέρτο 120,132 120,196 Ανατολική Ιάβα
81 Μαγκελάνγκ 118,227 118,227 Κεντρική Ιάβα
82 Παγιακουμπούχ 116,825 116,825 Δυτική Σουμάτρα
83 Κοταμομπάγκου 108,794 107,459 Βόρειο Σουλαουέζι
84 Μπουκιτίνγκι 100,512 111,312 Δυτική Σουμάτρα
85 Σιμπόλγκα 90,489 84,481 Βόρεια Σουμάτρα
86 Μεραούκε 87,634 87,634 Παπούα
87 Σουνγκάι Πενούχ 82,293 82,293 Τζάμπι
88 Τομοχόν 80,649 91,553 Βόρειο Σουλαουέζι
89 Τιντόρε 78,025 90,055 Βόρειο Μαλούκου
90 Παριαμάν 70,032 79,043 Δυτική Σουμάτρα
91 Σουμπουλουσαλάμ 67,446 67,446 Ατσέχ
92 Τουάλ 54,670 58,082 Μαλούκου
93 Σολόκ 54,049 59,396 Δυτική Σουμάτρα
94 Σαουάχ Λούντο 53,081 56,866 Δυτική Σουμάτρα
95 Παντάνγκ Παντζάνγκ 45,439 47,008 Δυτική Σουμάτρα
96 Σαμπάνγκ 28,454 30,653 Ατσέχ

Οι 13 μεγαλύτερες πόλεις της Ινδονησίας ανά πληθυσμό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος των μεγαλύτερων πόλεων στην Ινδονησία, χωρίς τις δορυφορικές πόλεις:

Κατάταξη Πόλη Περιφέρεια Πληθυσμός Εικόνα
1 Τζακάρτα Τζακάρτα 9,607,967 Jakarta Panorama.jpg
2 Σουραμπάγια Ανατολική Ιάβα 3,009,800
3 Μπαντούνγκ Δυτική Ιάβα 2,560,001 Gedung-Sate-Trees.jpg
4 Μεντάν Βόρεια Σουμάτρα 2,241,890 Medan20101024.jpg
5 Σεμαράνγκ Κεντρική Ιάβα 2,067,254 Becak Tugu Muda Semarang Central Java.jpg
6 Παλεμπάνγκ Νότια Σουμάτρα 1,455,284 Ampera Bridge at Late Afternoon, Palembang.jpg
7 Μακασάρ Νότιο Σουλαουέζι 1,337,800 Tanjung Bunga.jpg
8 Μπατάμ Νήσοι Ριάου 1,290,890
9 Πεκανμπάρου Νήσοι Ριάου 950,800 Kantor Gubernur Riau.jpg
10 Μπαντάρ Λαμπούνγκ Λαμπούνγκ 900,001 Jalan Ikan Hiu Bandar Lampung.JPG
11 Παντάνγκ Δυτική Σουμάτρα 853,999 Muara Padang harbour.JPG
12 Ντενπασάρ Μπαλί 788,900 Catur Muka Statue.jpg
13 Σαμαρίντα Ανατολικό Καλιμαντάν 777,988 Kantor Gubernur Kalimantan Timur.jpg

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Estimasi Penduduk Menurut Umur Tunggal Dan Jenis Kelamin 2014 Kementerian Kesehatan» (PDF). Ministry of Health Indonesia. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 8 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2014. 
  2. «Sensus Penduduk 2010». Badan Pusat Statistik. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2017.