Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Σάμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Σάμου.

Σωματεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτά είναι τα ενεργά σωματεία της Ε.Π.Σ. Σάμου για την αγωνιστική περίοδο 2020-21:

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Πυθαγόρας Κοντακαίικων Αθλητικός Ψυχαγωγικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοντακαίικων Σάμου «ο Πυθαγόρας» Δήμος Δυτικής Σάμου Κοντακαίικα Σάμου Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία
Α.Ε. Βαθύλλου-Πανσαμιακού Αθλητική Ένωση Βαθύλλου-Πανσαμιακού Δήμος Ανατολικής Σάμου Σάμος (πόλη) Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Α.Ε. Καρλοβασίου Αθλητική Ένωση Καρλοβασίου Δήμος Δυτικής Σάμου Καρλόβασι Σάμου Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Α.Ο. Μεσαριάς Αθλητικός Όμιλος Μεσαριάς Ικαρίας Δήμος Ικαρίας Εύδηλος Ικαρίας Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Α.Ο. Σάμου Αθλητικός Όμιλος Σάμου Δήμος Ανατολικής Σάμου Σάμος (πόλη) Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Αρίσταρχος Κοκκαρίου Αθλητικός Ψυχαγωγικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοκκαρίου Σάμου «ο Αρίσταρχος» Δήμος Ανατολικής Σάμου Κοκκάρι Σάμου Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Διαγόρας Ραχών Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ραχών Ικαρίας «ο Διαγόρας» Δήμος Ικαρίας Χριστός Ικαρίας Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Ίκαρος Αγίου Κηρύκου Πανικάριος Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας «ο Ίκαρος» Δήμος Ικαρίας Άγιος Κήρυκος Ικαρίας Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Κέρκης Μαραθοκάμπου Αθλητικός Σύλλογος Κέρκης Μαραθόκαμπου Δήμος Δυτικής Σάμου Μαραθόκαμπος Σάμου Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Πολυκράτης Πυθαγορείου Αθλητικός Όμιλος Πυθαγορείου Σάμου «ο Πολυκράτης» Δήμος Ανατολικής Σάμου Πυθαγόρειο Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Φοίνικας Μυτιληνιών Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών Σάμου «ο Φοίνιξ» Δήμος Ανατολικής Σάμου Μυτιληνιοί Σάμου Α' Ε.Π.Σ. Σάμου
Α.Π.Σ. Άγιος Αθανάσιος Υδρούσσας Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Υδρούσσας Σάμου «ο Άγιος Αθανάσιος» Δήμος Δυτικής Σάμου Υδρούσσα Σάμου Β' Ε.Π.Σ. Σάμου
Α.Π.Σ. Φοιτητών Σχολής Θετικών Επιστημών Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Σχολής Θετικών Επιστημών Δήμος Δυτικής Σάμου Καρλόβασι Σάμου Β' Ε.Π.Σ. Σάμου
Κεραυνός Πλατάνου Αθλητικός Σύλλογος Πλατάνου Καρλοβασίων Σάμου «ο Κεραυνός» Δήμος Δυτικής Σάμου Πλάτανος Καρλοβασίων Σάμου Β' Ε.Π.Σ. Σάμου
Κουρσάρος Φούρνων Αθλητικός Σύλλογος Φούρνων «ο Κουρσάρος» Δήμος Φούρνων Κορσεών Φούρνοι (πόλη) Β' Ε.Π.Σ. Σάμου
Λαίλαπας Χώρας Σάμου Αθλητικός Σύλλογος Χώρας Σάμου «ο Λαίλαψ» Δήμος Ανατολικής Σάμου Χώρα Σάμου Β' Ε.Π.Σ. Σάμου

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Περιοχή Έτη δράσης
Πανσαμιακός Α.Σ.[σ 1] Σάμος (πόλη) 1926-1999
Α.Σ. Βαθύλλος[σ 2] Σάμος (πόλη) 1928-1999
Άρης Καρλοβασίου[σ 3] Καρλόβασι Σάμου 1929-1988
Πυθαγόρας Καρλοβασίου[σ 4] Καρλόβασι Σάμου 1947-1968
Α.Ο. Καρλοβασίου[σ 5] Καρλόβασι Σάμου 1968-1988
Α.Σ. Καρλόβασι[σ 6] Καρλόβασι Σάμου 1988-1999
Απόλλων Καρλοβασίου[σ 7] Καρλόβασι Σάμου 1988-1995

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο «Πανσαμιακός Αθλητικός Σύλλογος» ιδρύθηκε 1927 στη Σάμο και υπήρξε το πρώτο επίσημο αθλητικό σωματείο της Σάμου. Το 1967 επιβλήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς η συγχώνευση όλων των ομάδων σε ένα ισχυρό και έτσι ο Πανσαμιακός και οι «Βαθύλλος», «Λυκούργος» και «Ολυμπιακός» συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας τον «Α.Ο. Σάμου» ο οποίος είχε βραχύβιο βίο. Ο Πανσαμιακός επανιδρύθηκε και δραστηριοποιήθηκε μέχρι και το 1999, όποτε και συγχωνεύτηκε με τον «Βαθύλλο» που είχε επίσης επανιδρυθεί και δημιούργησαν την «Α.Ε. Βαθύλλου-Πανσαμιακού».[1]
  2. Ο «Αθλητικός Σύλλογος Βαθύλλος» ιδρύθηκε 1928 με έδρα το τότε Άνω Βαθύ και υπήρξε το δεύτερο επίσημο αθλητικό σωματείο της Σάμου, μετά τον Πανσαμιακό που ιδρύθηκε επίσημα 2 χρόνια πριν. Το 1967 επιβλήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς η συγχώνευση όλων των ομάδων σε ένα ισχυρό και έτσι ο Βαθύλλος και οι «Πανσαμιακός», «Λυκούργος» και «Ολυμπιακός» συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας τον «Α.Ο. Σάμου» ο οποίος είχε βραχύβιο βίο. Ο Βαθύλλος επανιδρύθηκε το 1968 με νέο καταστατικό και την επωνυμία «Α.Ο. Βαθέως Σάμου», καθώς το δικτατορικό καθεστώς είχε απαγορεύσει την ονομασία Βαθύλλος. Το 1977 τροποποιήθηκε το καταστατικό και επανήλθε η παλιά ονομασία, μετονομαζόμενος σε «Αθλητικός Σύλλογος Βαθύλλος» και δραστηριοποιήθηκε μέχρι και το 1999, όποτε και συγχωνεύτηκε με τον «Πανσαμιακό» που είχε επίσης επανιδρυθεί και δημιούργησαν την «Α.Ε. Βαθύλλου-Πανσαμιακού».[2]
  3. Ο «Άρης Καρλοβασίου» ιδρύθηκε το 1929 στο Καρλόβασι Σάμου, αποτελώντας τον πρώτο σύλλογο του Καρλοβασίου. Το 1934 συγχωνεύτηκε με τον Αστέρα Καρλοβασίου και δημιούργησαν την «Ένωση Φιλάθλων Καρλοβάσου» η οποία το 1936 έπαψε κάθε δραστηριότητα της. Το 1949 επανιδρύθηκε ο Άρης Καρλοβασίου και το 1968 και βάσει του Αθλητικού Νόμου Περί Αναγκαστικής Συγχώνευσης Σωματείων, συγχωνεύτηκε με τον Πυθαγόρα Καρλοβασίου και δημιούργησαν τον «Α.Ο. Καρλοβασίου». Το 1977 επανιδρύθηκε ο Άρης Καρλοβασίου και το 1988 μετονομάστηκε σε «Α.Σ. Καρλόβασι».[3]
  4. Ο «Πυθαγόρας Καρλοβασίου» ιδρύθηκε το 1947 στο Καρλόβασι Σάμου. Αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Ε.Π.Σ. Σάμου με πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 1968 και βάσει του Αθλητικού Νόμου Περί Αναγκαστικής Συγχώνευσης Σωματείων, συγχωνεύτηκε με τον Άρη Καρλοβασίου και δημιούργησαν τον «Α.Ο. Καρλοβασίου».[4]
  5. Ο «Αθλητικός Όμιλος Καρλοβασίου» ιδρύθηκε το 1968 στο Καρλόβασι Σάμου, έπειτα από τη συγχώνευση του Άρη και του Πυθαγόρα Καρλοβασίου. Το 1988 μετονομάστηκε σε «Απόλλων Καρλοβασίου». [5]
  6. Ο «Αθλητικός Σύλλογος Καρλόβασι» ιδρύθηκε το 1988 στο Καρλόβασι Σάμου, έπειτα από μετονομασία του Άρη Καρλοβασίου. Το 1995 απορρόφησε τον Απόλλων Καρλοβασίου και το 1999 μετονομάστηκε σε «Α.Ε. Καρλοβασίου». [6]
  7. Ο «Απόλλων Καρλοβασίου» ιδρύθηκε το 1988 στο Καρλόβασι Σάμου, έπειτα από μετονομασία του Α.Ο. Καρλοβασίου. Το 1995 απορροφήθηκε από τον Α.Σ. Καρλόβασι, ο οποίος το 1999 μετονομάστηκε σε «Α.Ε. Καρλοβασίου». [7]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Σάμου 2014–15 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Κατάλογος ποδοσφαιρικών ομάδων Ελλάδας της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).