Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Λάρισας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Λάρισας.

Σωματεία μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Λάρισα Αθλητική Ένωση Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Super League
Απόλλων Λάρισας Αθλητικός Όμιλος Απόλλων Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Football League
Οικονόμος Τσαριτσάνης Αθλητικός Όμιλος Οικονόμος Τσαριτσάνης Δήμος Ελασσόνας Τσαριτσάνη Γ΄ Εθνική
Αχιλλέας Φαρσάλων Αθλητικός Όμιλος Αχιλλέας Φαρσάλων Δήμος Φαρσάλων Φάρσαλα Α΄ ΕΠΣΛ
Δωτιέας Αγιάς Αθλητικός Όμιλος Δωτιέας Αγιάς Δήμος Αγιάς Αγιά Λάρισας Α΄ ΕΠΣΛ
ΠΟΕ Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελασσόνας Δήμος Ελασσόνας Ελασσόνα Α΄ ΕΠΣΛ
Τύρναβος 2005 Αθλητικός Όμιλος Τύρναβος 2005 Δήμος Τυρνάβου Τύρναβος Α΄ ΕΠΣΛ
Ηρακλής Λάρισας Α.Ε. Ηρακλής Λάρισας 1982 Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α΄ ΕΠΣΛ
Φαλανιακός Αθλητικός Σύλλογος Φαλάνης Φαλανιακός Δήμος Λαρισαίων Φαλάνη Α΄ ΕΠΣΛ
Σμόλικας Φαλάνης Αθλητικός Όμιλος Φαλάνης «ο Σμόλικας» Δήμος Λαρισαίων Φαλάνη Α΄ ΕΠΣΛ
Αετός Αμυγδαλιάς Αθλητικός Όμιλος Αμυγδαλέας «ο Αετός» Δήμος Λαρισαίων Αμυγδαλέα Α΄ ΕΠΣΛ
Λάρισα 2012 Αθλητικός Όμιλος «Λάρισα 2012» Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α΄ ΕΠΣΛ
Δόξα Αργυροπουλίου Α.Ο. Δόξα Αργυροπουλίου Δήμος Τυρνάβου Αργυροπούλι Α΄ ΕΠΣΛ
Αμπελωνιακός Αθλητικός Όμιλος Αμπελωνιακός Δήμος Τυρνάβου Αμπελώνας Α΄ ΕΠΣΛ
Δαμασιακός Αθλητικός Όμιλος Δαμασιακός Δαμασίου Δήμος Τυρνάβου Δαμάσι Α΄ ΕΠΣΛ
Αετός Μακρυχωρίου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αετός Μακρυχωρίου Δήμος Τεμπών Μακρυχώρι Α΄ ΕΠΣΛ
Κίσσαβος Συκουρίου Σύλλογος Φυσικής Αγωγής Νέων «ο Κίσσαβος» Δήμος Τεμπών Συκούριο Α΄ ΕΠΣΛ
Κιλελέρ Αθλητική Ένωση Κιλελέρ Δήμος Κιλελέρ Κιλελέρ Α΄ ΕΠΣΛ
Δόξα Βλαχογιαννίου Αθλητικός Όμιλος Δόξα Βλαχογιαννίου Δήμος Ελασσόνας Βλαχογιάννι Α΄ ΕΠΣΛ
Δήμητρα Γιάννουλης Αθλητικός Όμιλος Δήμητρα Γιάννουλης Δήμος Λαρισαίων Γιάννουλη Α1 ΕΠΣΛ
Αστραπή Νέας Πολιτείας Αθλητικός Όμιλος Αστραπή Νέας Πολιτείας Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α1 ΕΠΣΛ
Φιλοκτήτης Μελιβοίας Αθλητικός Όμιλος Φιλοκτήτης Μελιβοίας Λαρίσης Δήμος Αγιάς Μελιβοία Α1 ΕΠΣΛ
Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων Δήμος Κιλελέρ Άγιοι Ανάργυροι Α1 ΕΠΣΛ
Βούναινα Αθλητική Ένωση Βουναίνων Δήμος Κιλελέρ Βούναινα Α1 ΕΠΣΛ
Ελευθεραί Αθλητικός Όμιλος Ελευθερών Δήμος Λαρισαίων Ελευθερές Α1 ΕΠΣΛ
Νεάπολη Αθλητικός Όμιλος Νεάπολης Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α1 ΕΠΣΛ
Ολυμπιακός Αμπελιάς Δήμος Φαρσάλων Αμπελεία Α1 ΕΠΣΛ
Ακαδημία Τυρνάβου Α.Ε. Ακαδημία Τυρνάβου Δήμος Τυρνάβου Τύρναβος Α1 ΕΠΣΛ
Μαυροβούνι Α.Ο. Μαυροβουνίου Δήμος Κιλελέρ Μαυροβούνι Α1 ΕΠΣΛ
Αστέρας Μελισσοχωρίου Δήμος Κιλελέρ Μελισσοχώρι Α1 ΕΠΣΛ
ΠΑΟΛ Αβέρωφ Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αβέρωφ Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α1 ΕΠΣΛ
Προοδευτική Ανάβρας Δήμος Αγιάς Ανάβρα Α1 ΕΠΣΛ
Παναγροτικός Νίκαιας Δήμος Κιλελέρ Νίκαια Α1 ΕΠΣΛ
Προμηθέας Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α1 ΕΠΣΛ
Πύρρος Βορειοηπειρωτών Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Α1 ΕΠΣΛ
Αμπελόκηποι Α.Ο. Αμπελοκήπων Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Τοξότης Λάρισας Π.Α.Ο. Τοξότης Λάρισας 1943 Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Λαρισαϊκός Λαρισαϊκός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Ανθούπολη Α.Ο. Ανθούπολης Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Πελασγιώτιδα Α.Ο. Πελασγιώτις Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Ομόνοια Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Πανιώνιος Νέας Σμύρνης Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Χαραυγή Α.Ο. Χαραυγής Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Άρης Κουλουρίου Δήμος Λαρισαίων Κουλούρι Β΄ ΕΠΣΛ
Δόξα Ραχούλας Δήμος Λαρισαίων Ραχούλα Β΄ ΕΠΣΛ
Κεραυνός Δένδρων Δήμος Τυρνάβου Δένδρα Β΄ ΕΠΣΛ
Ηρακλής Πλατανουλίων Δήμος Τυρνάβου Πλατανούλια Β΄ ΕΠΣΛ
Ροδιακός Α.Ο. Ροδιακός Ροδιάς Δήμος Τυρνάβου Ροδιά Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Φαρσάλων Γυμναστικός Σύλλογος Αναγέννηση Φαρσάλων Δήμος Φαρσάλων Φάρσαλα Β΄ ΕΠΣΛ
Ακαδημία Φαρσάλων Αθλητική Ένωση Φαρσάλων Ακαδημία Αχιλλέως Δήμος Φαρσάλων Φάρσαλα Β΄ ΕΠΣΛ
Ατρόμητος Βαμβακούς Δήμος Φαρσάλων Βαμβακού Β΄ ΕΠΣΛ
Ναρθάκι Α.Ο. Ναρθακίου Δήμος Φαρσάλων Ναρθάκι Β΄ ΕΠΣΛ
Άρης Δίλοφου Δήμος Φαρσάλων Δίλοφο Β΄ ΕΠΣΛ
Δόξα Υπέρειας Δήμος Φαρσάλων Υπέρεια Β΄ ΕΠΣΛ
Θερμαϊκός Στομίου Δήμος Αγιάς Στόμιο Β΄ ΕΠΣΛ
Χείμαρρος Μαρμαρίνης Δήμος Αγιάς Μαρμαρίνη Β΄ ΕΠΣΛ
Αετός Αετολόφου Δήμος Αγιάς Αετόλοφος Β΄ ΕΠΣΛ
Προοδευτική Βερδικούσσας Δήμος Ελασσόνας Βερδικούσσα Β΄ ΕΠΣΛ
Όλυμπος Καρυάς Δήμος Ελασσόνας Καρυά Β΄ ΕΠΣΛ
Δολιχιακός Αθλητικός Όμιλος Δολίχης «ο Δολιχιακός» Δήμος Ελασσόνας Δολίχη Β΄ ΕΠΣΛ
Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου Δήμος Ελασσόνας Μεγάλο Ελευθεροχώρι Β΄ ΕΠΣΛ
Δόξα Βαλανίδας Δήμος Ελασσόνας Βαλανίδα Β΄ ΕΠΣΛ
Ελπίς Μεσοχωρίου Δήμος Ελασσόνας Μεσοχώρι Β΄ ΕΠΣΛ
Δάφνη Γλαύκης Δήμος Κιλελέρ Γλαύκη Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Δήμου Αρμενίου [σ. 1] Αθλητικός Σύλλογος Δήμου Αρμενίου «η Αναγέννηση» Δήμος Κιλελέρ Αρμένιο Β΄ ΕΠΣΛ
Μελία Γυμναστικός Σύλλογος «Ένωση» Μελίας Δήμος Κιλελέρ Μελία Β΄ ΕΠΣΛ
Αστέρας Νέου Περιβολίου Δήμος Κιλελέρ Νέο Περιβόλι Β΄ ΕΠΣΛ
Μυραϊκός Α.Ο. Μύρων Μυραϊκός Δήμος Κιλελέρ Μύρα Β΄ ΕΠΣΛ
Δόξα Ομορφοχωρίου Δήμος Κιλελέρ Ομορφοχώρι Β΄ ΕΠΣΛ
Απόλλων Γαλήνης Α.Ο. Απόλλων Γαλήνης 2016 Δήμος Κιλελέρ Γαλήνη Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Ζαππείου Δήμος Κιλελέρ Ζάππειο Β΄ ΕΠΣΛ
ΣΣ Ραψάνης Αθλητικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Ραψάνης Δήμος Τεμπών Ραψάνη Β΄ ΕΠΣΛ
Ολυμπιακός Χειμαδίου Δήμος Τεμπών Χειμάδι Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Καλοχωρίου Αθλητική Ένωση Καλοχωρίου και Νέσσωνος «Αναγέννηση» Δήμος Τεμπών Καλοχώρι Β΄ ΕΠΣΛ
Όλυμπος Γόννων Γυμναστικός Σύλλογος Όλυμπος Γόννων Δήμος Τεμπών Γόννοι Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Πουρναρίου Δήμος Τεμπών Πουρνάρι Β΄ ΕΠΣΛ
Λάρισα 88 Σύνδεσμος Φιλάθλων «Λάρισα 88» Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Μαρίνος Αντύπας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Διογένης Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Άγιος Θωμάς Λάρισας Α.Ο. Αγίου Θωμά Λάρισας «Ασπίς» Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Ιπποκράτης Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Πηνειός Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Καλαρρύτες Α.Ο. Καλαρρυτινών Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Β΄ ΕΠΣΛ
Μαχητής Τερψιθέας Δήμος Λαρισαίων Τερψιθέα Β΄ ΕΠΣΛ
Ατρόμητος Δασοχωρίου Δήμος Λαρισαίων Δασοχώρι Β΄ ΕΠΣΛ
Μάνδρα Αθλητική Ένωση Μάνδρας 2016 Δήμος Λαρισαίων Μάνδρα Β΄ ΕΠΣΛ
Φορτούνα Κουτσόχερου Δήμος Λαρισαίων Κουτσόχερο Β΄ ΕΠΣΛ
Αστραπή Δελερίων Δήμος Τυρνάβου Δελέρια Β΄ ΕΠΣΛ
Δευκαλίων Κρανιάς Δήμος Ελασσόνας Κρανέα Ελασσόνας Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Ευαγγελισμού Δήμος Ελασσόνας Ευαγγελισμός Β΄ ΕΠΣΛ
Κεραυνός Δρυμού Δήμος Ελασσόνας Δρυμός Β΄ ΕΠΣΛ
Συκέα Α.Ο. Συκέας Δήμος Ελασσόνας Συκέα Β΄ ΕΠΣΛ
Μύτικας Καλυβίων Δήμος Ελασσόνας Καλύβια Β΄ ΕΠΣΛ
Ακαδημία Ελασσόνας Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας Δήμος Ελασσόνας Ελασσόνα Β΄ ΕΠΣΛ
Σταυραετός Σταυρού Α.Ο. Σταυραετός Δήμος Φαρσάλων Σταυρός Β΄ ΕΠΣΛ
Άγιος Γεώργιος Φαρσάλων Δήμος Φαρσάλων Άγιος Γεώργιος Β΄ ΕΠΣΛ
Νίκη Κρήνης Δήμος Φαρσάλων Κρήνη Β΄ ΕΠΣΛ
Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων Δήμος Φαρσάλων Χαλκιάδες Β΄ ΕΠΣΛ
Θύελλα Βασιλή Δήμος Φαρσάλων Βασιλής Β΄ ΕΠΣΛ
Κεραυνός Παραποτάμου Δήμος Τεμπών Παραπόταμος Β΄ ΕΠΣΛ
Θύελλα Ελατείας Α.Ο. Θύελλα Ελατείας Δήμος Τεμπών Ελάτεια Β΄ ΕΠΣΛ
Αναγέννηση Πυργετού Δήμος Τεμπών Πυργετός Β΄ ΕΠΣΛ
Όλυμπος Αιγάνης Αθλητικός Σύλλογος Όλυμπος Αιγάνης Δήμος Τεμπών Αιγάνη Β΄ ΕΠΣΛ
Νίκη Μιχαήλ Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Νίκη - Μιχαήλ» Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Υποδομών
Ατρόμητοι / Θύελλα Αθλητικός Όμιλος Λάρισας οι Ατρόμητοι - Θύελλα Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Υποδομών
Ηρακλής Χάλκης Αθλητικός Όμιλος Χάλκης «ο Ηρακλής» Δήμος Κιλελέρ Χάλκη Υποδομών
Λέοντες Αρμενίου Δήμος Κιλελέρ Αρμένιο Υποδομών
Ακαδημία Ολύμπικ Δήμος Λαρισαίων Λάρισα Υποδομών

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο σύλλογος χρησιμοποιεί έμβλημα και ονομασία της παλαιότερης ομάδας Δόξα Αρμενίου

Πρόσφατα αδρανοποιημένα σωματεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Από περίοδο
Λύκοι Λάρισας Α.Ε. Λύκων Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2017-18
Ολύμπικ / Νέες Καρυές Ακαδημία Ολύμπικ / ΑΟ Νέων Καρυών 2012 Δήμος Κιλελέρ Νέες Καρυές 2017-18
Αστέρας Τυρνάβου Δήμος Τυρνάβου Τύρναβος 2017-18
Βρυότοπος Α.Ο. Βρυότοπου Δήμος Τυρνάβου Βρυότοπος 2017-18
Γεωργάκης Ολύμπιος Δήμος Ελασσόνας Λιβάδι 2017-18
Όλυμπος Πυθίου Δήμος Ελασσόνας Πύθιο 2017-18
Εθνικός Ολύμπου Δήμος Ελασσόνας Σκοπιά 2017-18
Ζωοδόχος Πηγή Α.Ο. Ζωοδόχου Πηγής Δήμος Φαρσάλων Ζωοδόχος Πηγή 2017-18
Μελιβοιακός Δήμος Αγιάς Μελιβοία 2017-18
Έλαφος Α.Σ. Ελάφου «τα Ελάφια» Δήμος Αγιάς Έλαφος 2017-18
Απόλλων Βρυσιών Δήμος Φαρσάλων Βρυσιά 2016-17
Κοιλάδα Α.Ο. Κοιλάδας Δήμος Λαρισαίων Κοιλάδα 2016-17
Ορφέας Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2016-17
Δόξα Αμυγδαλής Δήμος Αγιάς (Κάτω) Αμυγδαλή 2016-17
Φλόγα Ευαγγελισμού Δήμος Τεμπών Ευαγγελισμός 2016-17
Ελευθεριακός Α.Ο. Ελευθερίου «Ελευθεριακός» Δήμος Κιλελέρ Ελευθέριο 2016-17
ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου Ποδοσφαιρική Αθλητική Ένωση Δήμου Πλατυκάμπου Δήμος Κιλελέρ Πλατύκαμπος 2015-16
Δήμητρα Αγιάς Α.Ε. Δήμητρας Δήμος Αγιάς Δήμητρα 2015-16
Καλαμάκι Π.Α.Ο. Καλαμακίου Δήμος Κιλελέρ Καλαμάκι 2015-16
Άρης Χαράς Δήμος Κιλελέρ Χαρά 2015-16
Χυρετιακός Δομένικου Α.Ο. Δομένικου Χυρετιακός Δήμος Ελασσόνας Δομένικο 2015-16
Όλυμπος Ολυμπιάδας Δήμος Ελασσόνας Ολυμπιάδα 2015-16
Ελασσόνα 2013 Α.Π.Σ. Ελασσόνα 2013 Δήμος Ελασσόνας Ελασσόνα 2015-16
Ποσειδώνας Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2015-16
Πυργετός Αθλητικός Σύλλογος Πυργετός Δήμος Τεμπών Πυργετός 2014-15
Όλυμπος Λάρισας Αθλητικός Όμιλος Όλυμπος Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2014-15
Δυναμό Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2014-15
Ίκαρος Νεάπολης Αθλητικός Όμιλος Νεάπολης Λάρισας Ίκαρος Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2014-15
Ηρακλής Ομολίου Αθλητικός Όμιλος Ηρακλής Ομολίου Δήμος Αγιάς Ομόλιο 2014-15
Νίκη Νίκης Αθλητικός Όμιλος Νίκη Νίκης Δήμος Κιλελέρ Νίκη 2014-15
Πρωτέας Αχιλλείου Δήμος Κιλελέρ Αχίλλειο 2014-15
Απόλλων Γεράνειας Δήμος Ελασσόνας Γεράνεια 2014-15
ΑΟ Αχιλλείου Αθλητικός Όμιλος Αχιλλείου Φαρσάλων Δήμος Φαρσάλων Αχίλλειο 2013-14
Άρης Λάρισας Αθλητικός Όμιλος Άρης Λάρισας Δήμος Λαρισαίων Λάρισα 2013-14


Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Περιοχή Έτη δράσης[α]
Ηρακλής Λάρισας[β] Λάρισα 1930-1964
Άρης Λάρισας[γ] Λάρισα 1930-1964
AO Εμποροϋπαλλήλων[γ] Λάρισα 1955-1964
Δόξα Εμποροϋπαλλήλων[γ] Λάρισα 1964-1975
Λαρισαϊκός[δ] Λάρισα 1932-1964
Πελασγικός Νέας Σμύρνης[δ] Λάρισα 1958-1964
Όλυμπος Λάρισας[ε] Λάρισα 1964-1976
Πανθεσσαλικός[ζ] Λάρισα 1960-1964
ΑΟ Νεάπολης[η] Λάρισα 1971-1981
ΑΟ Λειβαδακίου[η] Λάρισα 1975-1984
Ανάπλαση Τυρνάβου[θ] Τύρναβος 1955-1965
Ηρακλής Τυρνάβου[θ] Τύρναβος 1957-1967
ΑΕ Τυρνάβου[ι] Τύρναβος 1965-2005
Νίκη Τυρνάβου[ι] Τύρναβος 1975-2005
  1. Πριν το 1960 στην ΕΠΣ Θεσσαλίας
  2. Στις 17 Μαΐου 1964, στα πλαίσια της συγχώνευσης των συλλόγων της πόλης της Λάρισας για την ίδρυση της ΑΕΛ μετονομάστηκε ουσιαστικά στο νέο σύλλογο «Αθλητική Ένωση Λάρισας»[1]
  3. 3,0 3,1 3,2 Στα πλαίσια της συγχώνευσης των συλλόγων της πόλης της Λάρισας για την ίδρυση της ΑΕΛ ο ΑΣ Άρης Λάρισας αφού παραχώρησε παίκτες και παράγοντες στη νέα ομάδα συγχωνεύτηκε με τον ΑΟ Εμποροϋπαλλήλων (επίσημα εγγράφηκε στην ΕΠΣ το 1955[2]) για τη δημιουργία της Δόξας Εμποροϋπαλλήλων[1] που αδρανοποίηθηκε το 1975. Τη δεκαετία του 1980 ο Άρης Λάρισας «επανιδρύθηκε» ως ΑΟ Άρης Λάρισας που ήταν ενεργός μέχρι το 2014, ενώ σύλλογος με το όνομα Δόξα Εμποροϋπαλλήλων συμμετέχει σε ανεπίσημα τουρνουά εργαζομένων.
  4. 4,0 4,1 Στα πλαίσια της συγχώνευσης των συλλόγων της πόλης της Λάρισας για την ίδρυση της ΑΕΛ ο ΑΠΟ Λαρισαϊκός Λάρισας αφού παραχώρησε παίκτες και παράγοντες στη νέα ομάδα συγχωνεύτηκε με τον Πελασγικό ΑΟ Νέας Σμύρνης για τη δημιουργία του ΑΟ Πελασγιώτις Λάρισας[1] σύλλογο που υφίσταται ακόμη. Σύλλογο «Πελασγικό ΑΟ Λάρισας» (ΠΑΟΛ) συναντάμε και τη δεκαετία του 30 . Ο Πελασγικος Νέας Σμύρνης αναγνωρίστηκε επίσημα το 1958[3] Το 1971 ιδρύθηκε ο σύγχρονος Λαρισαϊκός ΑΟ.
  5. Στις 17 Μαΐου 1964, στα πλαίσια της συγχώνευσης των συλλόγων της πόλης της Λάρισας για την ίδρυση της ΑΕΛ ο ΠΑΟ Τοξότης Λάρισας αφού παραχώρησε παίκτες και παράγοντες στη νέα ομάδα συγχωνεύτηκε με τον Πανθεσσαλικό για τη δημιουργία του συλλόγου Όλυμπος[1] Το 1976 ο σύλλογος μετονομάστηκε ξανά σε Τοξότη. Το 1988 ιδρύθηκε ο ΑΟ Τοξότης 88 που μετονομάστηκε ενα χρόνο μετά σε Όλυμπος Λάρισας και ήταν ενεργός μεχρι το 2014.
  6. Πρωτοεμφανίστηκε στο πρώτο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λάρισας το 1960-61 και απορροφήθηκε από τον Τοξότη Λάρισας το 1964, στα πλαίσια της ίδρυσης της ΑΕΛ.
  7. 7,0 7,1 To 1981 ο ΑΟ Νεάπολης συγχωνέυτηκε με το γειτονικό ΑΟ Λειβαδακίου με σκοπό τη δημιουργία του σύγχρονου Ηρακλή Λάρισας. Μέχρι και την περίοδο 1983-84 που έγινε η εγκριση της μετονομασίας αγωνιζόταν ως ΑΟ Λειβαδακίου
  8. 8,0 8,1 Το 1965 η ΜΑΣ Ανάπλασις Τυρνάβου συγχωνέυτηκε με τον ΜΑΣ Ηρακλή Τυρνάβου για τη δημιουργία της ΑΕ Τυρνάβου. Ο Ηρακλής συνέχισε να υφίσταται μέχρι και την περίοδο 1966-67
  9. 9,0 9,1 Η ΑΕ Τυρνάβου ιδρύθηκε με τη συγχώνευση των Ανάπλασις και Ηρακλή Τυρνάβου το 1965. Το 2005 συγχωνεύτηκε με τη Νίκη Τυρνάβου (έτος ίδρυσης 1975) και ιδρύθηκαν οι ΑΟ Τύρναβος 2005 και ΑΕ Ακαδημία Τυρνάβου.

Στατιστικά και άλλα στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετοχές σε εθνικά πρωταθλήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνολικά 28 διαφορετικοί σύλλογοι της ΕΠΣΛ συμμετείχαν σε εθνικά πρωταθλήματα με τις διάφορες μορφές τους. Ακολουθεί κατάλογος με τις πιο "επιτυχημένες" ομάδες που είχαν έστω μια συμμετοχή σε πρωτάθλημα Α' εως Δ' κατηγορίας ή παρουσία σε κάποιο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου σε αυτές από την περίοδο 1959-60 εως 2018-19.

Ομάδα Συμ Α Β Γ Δ Ειδ.
ΑΕΛ 55 29 22 4
Λαρισαϊκός ΑΠΟ 4 4
Ηρακλής Λάρισας ΓΣ 3 3
Απόλλων Λάρισας 35 3 12 20 4
Αχιλλέας Φαρσάλων 23 2 7 14 4
ΑΕ Τυρνάβου 15 2 5 8 1
ΠΟ Ελασσόνας 13 2 4 7 3
Τύρναβος 2005 9 2 4 3
Ανάπλασις Τυρνάβου 2 2
Άρης Λάρισας 1 1
Οικονόμος Τσαριτσάνης 7 6 1
Δωτιέας Αγιάς 5 3 2 1
ΑΟ Ανθούπολης 3 2 1 1
Τοξότης Λάρισας1 10 1 9
ΑΣ Πυργετού 6 1 5
Αμπελωνιακός 5 1 4 1
Φαλανιακός 4 1 3
Μαχητής Τερψιθέας 1 1 1
Ηρακλής Χάλκης 15 15 2
Ηρακλής Λάρισας ΑΕ 8 8 2
ΑΟ Νέων Καρυών 4 4
Φιλοκτήτης Μελιβοίας 4 4
ΑΟ Αμπελοκήπων 3 3
Κίσσαβος Συκουρίου 3 3
Λαρισαϊκός ΑΟ 1976 1 1
Πηνειός Λάρισας 1 1
Αετός Μακρυχωρίου 1 1
ΑΕΔ Νίκαιας 1 1
Δήμητρα Γιάννουλης 0 1
  • 1 ο Τοξότης αγωνίστηκε με την ονομασία Όλυμπος Λάρισας στη Γ' Εθνική 1966-67

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Σακελλάρης, Δημήτρης: «Η Λάρισα μαθαίνει… μπάλα» ,eleftheria.gr , 7 Αυγούστου 2014 (archive)
  2. Αθλητική Ηχώ , 31 Ιουλίου 1955, σ.4
  3. «Εγγράφηκαν Δόξα Αργυροπουλίου και Πελασγικός Καλυβιών» Αθλητική Ηχώ , 16 Οκτωβρίου 1958 σ.3


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Κατάλογος ποδοσφαιρικών ομάδων Ελλάδας της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).