Κατάλογος Παρουσιαστών του Διαγωνισμού Παιδικού Τραγουδιού Eurovision

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Συμπαρουσιαστής το 2003: Ρεμέε
Παρουσιάστρια το 2007 και 2012: Κίμ-Λίαν βαν ντερ Μέιγ
Η Ζλάτα Όγκνιεβιτς συμπαρουσίασε το διαγωνισμό το 2013 μαζί με τον συμπαρουσιαστή του 2009 Τιμούρ Μιροσνιτσένκο
Παρουσιάστρια του 2015: Πόλι Γκένοβα

Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει όσους έχουν ενεργήσει ως παρουσιαστές του Διαγωνισμού Παιδικού Τραγουδιού Eurovision. Από το 2003 έως το 2008, οι παρουσιαστές ήταν δύο. Το 2009 ήταν 3, το 2014 και το 2015 ήταν ένας, ενώ από το 2016 είναι δύο. Η Κίμ-Λίαν βαν ντερ Μέιγ (Ολλανδία) και ο Τιμούρ Μιροσνιτσένκο (Ουκρανία) έχουν παρουσιάσει δύο φορές, τον διαγωνισμό.

Παρουσιαστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Παρουσιαστής
2003 Flag of Denmark.svg Καμίλλα Όττεσεν και Ρεμέε
2004 Flag of Norway.svg Στίαν Μπάρσνες Σίμονσεν και Νάντια Χασνάουι
2005 Flag of Belgium.svg Μαρσέλ Βανθίλτ και Μαουρίν Λούις
2006 Flag of Romania.svg Αντρέα Μαρίν Μπανίκα και Ιωάννα Ιβάν
2007 Flag of the Netherlands.svg Κίμ-Λίαν βαν ντερ Μέιγ και Σίπκε Γιάν Μπουσέμα
2008 Flag of Cyprus.svg Σοφία Παρασκευά και Άλεξ Μάικλ
2009 Flag of Ukraine.svg Άνι Λόρακ, Τιμούρ Μιροσνιτσένκο και Ντμίτρο Μποροντίν (Green room)
2010 Flag of Belarus.svg Λέιλα Ισμαήλαβα και Ντένις Κουριάν
2011 Flag of Armenia.svg Γκόχαρ Γκασπαργιάν και Άβετ Μπαρσεγκιάν[1]
2012 Flag of the Netherlands.svg Κίμ-Λίαν βαν ντερ Μέιγ και Εγιούτ Τζενεμάνς[2]
2013 Flag of Ukraine.svg Ζλάτα Όγκνιεβιτς και Τιμούρ Μιροσνιτσένκο[3]
2014 Flag of Malta.svg Μόϊρα Ντέλια[4]
2015 Flag of Bulgaria.svg Πόλι Γκένοβα[5]
2016 Flag of Malta.svg Μπέν Καμίλε και Βάλερι Βέλλα[6]
2017 Flag of Georgia.svg Έλεν Καλαντάντζε και Λίζι Ζαπαρίντζε[7]
2018 Flag of Belarus.svg Eugene Perlin,Zena,Helena Meraai

Παρουσιαστές που εμφανίσθηκαν στη Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Flag of Ukraine.svg Άνι Λόρακ, εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2008 τερματίζοντας 2η.
  • Flag of Norway.svg Νάντια Χασνάουι, συμπαρουσίασε τον διαγωνισμό το 2010 στο Όσλο.
  • Flag of Belgium.svg Μαουρίν Λούις, έδωσε τους βαθμούς του Βελγίου τις χρονιές 2007, 2009 και 2011.
  • Flag of Denmark.svg Ρεμέε, συνέγραψε τη γερμανική συμμετοχή του 2008, "Disappear" των No Angels. Αργότερα συνέγραψε τη δανική συμμετοχή του 2012.
  • Flag of Romania.svg Αντρέα Μαρίν Μπανίκα, έδωσε τους βαθμούς της Ρουμανίας τις χρονιές 2000, 2004, 2006 και 2007.
  • Flag of Belarus.svg Ντένις Κουριάν, είναι ο λευκορώσος σχολιαστής στη Eurovision και έδωσε τους βαθμούς της Λευκορωσίας το 2004. Η συμπαρουσιάστρια του, Λέιλα Ισμαήλαβα έδωσε τους βαθμούς το 2011.
  • Flag of Armenia.svg Άβετ Μπαρσεγκιάν, συνέγραψε την αρμένικη συμμετοχή του 2017, "Fly With Me" της Άρτσβικ.
  • Flag of Ukraine.svg Ζλάτα Όγκνιεβιτς, εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2013, τερματίζοντας 3η.
  • Flag of Malta.svg Μόϊρα Ντέλια, έδωσε τους βαθμούς της Μάλτας τις χρονιές 2006 και 2008.
  • Flag of Bulgaria.svg Πόλι Γκένοβα, εκπροσώπησε τη Βουλγαρία το 2011, τερματίζοντας 12η στον ημιτελικό. Εκπροσώπησε ξανά τη Βουλγαρία το 2016, τερματίζοντας 4η.
  • Flag of Malta.svg Μπέν Καμίλε και Βάλερι Βέλλα, έδωσαν τους βαθμούς της Μάλτας το 2016 και 2005 αντίστοιχα.
  • Flag of Ukraine.svg Τιμούρ Μιροσνιτσένκο, συμπαρουσίασε τον διαγωνισμό του 2017 στο Κίεβο.

Παρουσιαστές που παρελθοντικά συμμετείχαν στην Παιδική Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Gohar and Avet to host». EBU. 15 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2011. 
  2. «JESC 2012 Hosts Already Announced». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιανουαρίου 2012. 
  3. Lockett, Katherine (30 Σεπτεμβρίου 2013). «Meet the hosts of Junior Eurovision 2013: Zlata and Timur!». EBU. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013. 
  4. Fisher, Luke (10 Σεπτεμβρίου 2014). «Moira Delia to host Junior Eurovision 2014». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2014. 
  5. Fisher, Luke (21 Οκτωβρίου 2015). «Meet your host... Poli Genova!». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015. 
  6. Granger, Anthony (27 Οκτωβρίου 2016). «JESC'16: Ben Camille & Valerie Vella To Host». eurovoix.com. Eurovoix. Ανακτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016. 
  7. Jordan, Paul (3 Οκτωβρίου 2017). «Meet the hosts of Junior Eurovision 2017!». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2017.