Κατάλογος Παρουσιαστών του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Παρουσιάστρια του 1979: Γιαρντένα Αράζι
Παρουσιαστής του 1994: Γκέρι Ράιαν
Παρουσιάστρια του 2006: Μαρία Μενούνος
Παρουσιαστές του 2007: Τζάανα Πέλκονεν και Μίκο Λεπιλάμπι
Παρουσιαστές του 2008: Γιοβάνα Γιάνκοβιτς και Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς
Παρουσιαστές του 2012: Λέιλα Αλιέβα, Έλνταρ Γκάσιμοβ και Ναργκίζ Μπίρκ-Πίτερσεν
Παρουσιαστές του 2014: Νικολάι Κόπελ, Λίζ Ρόν and Πιλού Άσμπαεκ

Αυτή η λίστα συμπεριλαμβάνει όλους όσους έχουν παρουσιάσει τη Eurovision, από τον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Από το 1988, έπρεπε να παρουσιάζουν δύο άτομα τον διαγωνισμό. Όλοι οι διαγωνισμοί πριν το 1978 είχαν έναν παρουσιαστή, και λίγα χρόνια πριν το 1988 είχαν μόνο έναν παρουσιαστή. Ο διαγωνισμός του 1999 ήταν ο πρώτος που τον παρουσίαζαν τρεις παρουσιαστές.

Παρουσιαστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Παρουσιαστής Ref
1956 Flag of Switzerland.svg Λόενγκριν Φιλιπέλλο [1]
1957 Flag of Germany.svg Αναΐντ Ιπλικιάν [2]
1958 Flag of the Netherlands.svg Χάνι Λιπς [3]
1959 Flag of France.svg Ζακλίν Ζουμπέρ [4]
1960 Flag of the United Kingdom.svg Κέιτι Μπόιλε [5]
1961 Flag of France.svg Ζακλίν Ζουμπέρ [6]
1962 Flag of Luxembourg.svg Μιρέιγ Ντελανουά [7]
1963 Flag of the United Kingdom.svg Κέιτι Μπόιλε [8]
1964 Flag of Denmark.svg Λότε Βέβερ [9]
1965 Flag of Italy.svg Ρενάτα Μάουρο [10]
1966 Flag of Luxembourg.svg Ζοσιάν Σεν [11]
1967 Flag of Austria.svg Έρικα Βάαλ [12]
1968 Flag of the United Kingdom.svg Κέιτι Μπόιλε [13]
1969 Flag of Spain.svg Λαουρίτα Βαλενθουέλα [14]
1970 Flag of the Netherlands.svg Βίλι Ντόμπε [15]
1971 Flag of Ireland.svg Μπερναντέτ νι Γκαλτσόιρ [16]
1972 Flag of the United Kingdom.svg Μόιρα Σίρερ [17]
1973 Flag of Luxembourg.svg Έλγκα Γκιτόν [18]
1974 Flag of the United Kingdom.svg Κέιτι Μπόιλε [19]
1975 Flag of Sweden.svg Καρίν Φαλκ [20]
1976 Flag of the Netherlands.svg Κόρι Μπρόκεν [21]
1977 Flag of the United Kingdom.svg Άντζελα Ρίπον [22]
1978 Flag of France.svg Ντενίζ Φαμπρ και Λεόν Ζιτρόν [23]
1979 Flag of Israel.svg Γιαρντένα Αράζι και Ντανιέλ Πιρ [24]
1980 Flag of the Netherlands.svg Μάρλους Φλούιτσμα [25]
1981 Flag of Ireland.svg Ντοϊριν Νι Βριένι [26]
1982 Flag of the United Kingdom.svg Τζαν Λίμινγκ [27]
1983 Flag of Germany.svg Μαρλέν Σαρέλ [28]
1984 Flag of Luxembourg.svg Ντεζιρέ Νόσμπους [29]
1985 Flag of Sweden.svg Λιλ Λίντφορς [30]
1986 Flag of Norway.svg Όσε Κλέβελαντ [31]
1987 Flag of Belgium.svg Βικτόρ Λαζλό [32]
1988 Flag of Ireland.svg Μικέλε Ρόκα και Πατ Κένι [33]
1989 Flag of Switzerland.svg Λολίτα Μορένα και Ζακ Ντεσενό [34]
1990 Flag of SFR Yugoslavia.svg Χέλγκα Βλάχοβιτς και Όλιβερ Μλακάρ [35]
1991 Flag of Italy.svg Τζιλιόλα Τσινκουέτι και Τότο Κουτούνιο [36]
1992 Flag of Sweden.svg Λύντια Καπολίκιο και Χάραλντ Τρόιτιγκερ [37]
1993 Flag of Ireland.svg Φιονούλα Σουίνι [38]
1994 Flag of Ireland.svg Σίνθια Νι Εμχέρτσου και Τζέρι Ράιαν [39]
1995 Flag of Ireland.svg Μαίρη Κέννεντυ [40]
1996 Flag of Norway.svg Ίνγκφιλντ Μπριν και Μόρτεν Χάρκετ [41]
1997 Flag of Ireland.svg Κάρι Κράουλεϊ και Ρόναν Κίτινγκ [42]
1998 Flag of the United Kingdom.svg Ουλρίκα Γιόνσον και Τέρι Ουόγκαν [43]
1999 Flag of Israel.svg Ντάφνα Ντέκελ, Γιγκάλ Ραβίντ και Σιγκάλ Σαχαμόβ [44]
2000 Flag of Sweden.svg Κάτις Άλστρεμ και Άντερς Λούντιν [45]
2001 Flag of Denmark.svg Νατάσια Κρόν Μπάκ και Σόρεν Πίλμαρκ [46]
2002 Flag of Estonia.svg Ανέλι Πίμπο και Μάρκο Μάτβερε [47]
2003 Flag of Latvia.svg Μαρίγια Ναούμοβα και Ρέναρς Κάουπερς [48]
2004 Flag of Turkey.svg Μελτέμ Τζουμπούλ και Κορχάν Αμπάι [49]
2005 Flag of Ukraine.svg Μαρία Εφροσίνινα και Παύλο Σύλκο [50]
2006 Flag of Greece.svg Μαρία Μενούνος και Σάκης Ρουβάς [51]
2007 Flag of Finland.svg Γιάνα Πέλκονεν και Μίκο Λεπιλάμπι [52]
2008 Flag of Serbia.svg Γιοβάννα Γιάνκοβιτς και Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς [53]
2009 [54]
2010 Flag of Norway.svg Νάντια Χασνάουι, Χάντι Νίγιε και Έρικ Σόλμπακεν [55]
2011 Flag of Germany.svg Άνκε Ενγκέλκε, Γιούντιτ Ράκερς και Στέφαν Ράαμπ [56]
2012 Flag of Azerbaijan.svg Λέιλα Αλιέβα, Ναργκίζ Μπιρκ-Πίτερσεν και Έλνταρ Γκάσιμοβ [57]
2013 Flag of Sweden.svg Πέτρα Μέντε [58]
2014 Flag of Denmark.svg Λίζε Ρον, Νικολάι Κόππελ και Πίλου Άσμπαεκ [59]
2015 Flag of Austria.svg Μίριαμ Βάιχσελμπραουν, Άλις Τούμλερ και Αραμπέλλα Κισμπάουερ [60]
2016 Flag of Sweden.svg Πέτρα Μέντε και Μονς Σέλμερλεβ [61]
2017 Flag of Ukraine.svg Ολεξάντρ Σκίτσκο, Βολοντιμίρ Όσταπτσουκ και Τιμούρ Μιροσνιτσένκο [62]
2018 Flag of Portugal.svg Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά και Σίλβια Αλμπέρτο [63]
2019 Flag of Israel.svg Ερέζ Ταλ, Μπαρ Ρεφαέλι, Ασσί Αζάρ και Λούσι Αγιούμπ [64]
2020 Flag of the Netherlands.svg Σαντάλ Γιάνσεν, Εντσίλια Ρόμπλεϊ και Γιάν Σμίτ Χ [65]
2021 Flag of the Netherlands.svg Σαντάλ Γιάνσεν, Εντσίλια Ρόμπλεϊ, Γιάν Σμίτ και Νίκι ντε Γιάγκερ [66]

Παρουσιαστές Green room[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Παρουσιαστής Ref
1976 Flag of the Netherlands.svg Χανς βαν Γουίλιγκενμπουργκ
1980 Flag of the Netherlands.svg Χανς βαν Γουίλιγκενμπουργκ
2002 Flag of Estonia.svg Τίνα Κίμελ και Κιρκ Ερτ
2003 Flag of Latvia.svg Ίλσε Ζόναλκσνε και Ντιβς Ρέιζνιεκς
2004 Flag of Turkey.svg Σερτάμπ Ερενέρ (τελικός)
2005 Flag of Ukraine.svg Ρουσλάνα Λυζίτσκο και Βλάντιμιρ Κλίτσκο (τελικός)
2007 Flag of Finland.svg Κρίσσε Σάλμινεν (τελικός)
2008 Flag of Serbia.svg Κριστίνα Ραντένκοβιτς και Μπρανισλάβ Κατίτς
2009 Flag of Russia.svg Ντμίτρι Σέπελεβ [67]
2013 Flag of Sweden.svg Έρικ Σάαντε (τελικός) [68]
2015 Flag of Austria.svg Κοντσίτα Βουρστ
2017 Flag of Ukraine.svg Τιμούρ Μιροσνιτσένκο
2018 Flag of Portugal.svg Φιλομένα Καουτέλα [69]
2019 Flag of Israel.svg Ασσί Αζάρ και Λούσι Αγιούμπ

Online παρουσιάστρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Παρουασιστής
2020 Flag of the Netherlands.svg Νίκι ντε Γιάγκερ[70] Χ
2021 Flag of the Netherlands.svg Νίκι ντε Γιάγκερ

Songs of Europe[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Songs of Europe (Ελληνικά: Τραγούδια της Ευρώπης) ήταν ένα τηλεοπτικό σόου από το Μίσεν της Νορβηγίας, για την 25η επέτειο της Eurovision. Το σόου παρουσίασαν δύο δημοσιογράφοι του νορβηγικού τηλεοπτικού φορέα NRK:

Τοποθεσία Παρουσιαστές
Flag of Norway.svg Μίσεν, Νορβηγία Flag of Norway.svg Ρολφ Κιρκβάαγκ και Flag of Norway.svg Τίτεν Τέι

Congratulations: 50 Χρόνια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Congratulations: 50 Χρόνια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ήταν ένα τηλεοπτικό σόου από την Κοπεγχάγη της Δανίας, για την 50η επέτειο της Eurovision. Το σόου παρουσίασαν δύο πρώην συμμετέχοντες του διαγωνισμού:

Τοποθεσία Παρουσιαστές
Flag of Denmark.svg Κοπεγχάγη, Δανία Flag of the United Kingdom.svg Κατρίνα Λέσκανιτς και Flag of Latvia.svg Ρέναρς Κάουπερς

Eurovision Song Contest's Greatest Hits[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Eurovision Song Contest's Greatest Hits (γνωστό και ως Eurovision's Greatest Hits) ήταν ένα ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα, οργανωμένο από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και παραγωγή του BBC για την 60η επέτειο του διαγωνισμού.

Τοποθεσία Παρουσιαστές
Flag of the United Kingdom.svg Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Flag of Sweden.svg Πέτρα Μέντε και Flag of the United Kingdom.svg Γκράχαμ Νόρτον

Kvalifikacija za Millstreet[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Kvalifikacija za Millstreet

Το Kvalifikacija za Millstreet (Ελληνικά: Πρόκριση για το Μίλστριτ) ήταν ο προκριματικός γύρος για τον διαγωνισμό του 1993. Επτά χώρες πήραν μέρος: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Τοποθεσία Παρουσιαστής
Flag of Slovenia.svg Λιουμπλιάνα, Σλοβενία Flag of Slovenia.svg Τάιντα Λέκσε

Eurovision: Europe Shine a Light[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Eurovision: Europe Shine A Light

Το Eurovision: Europe Shine A Light ήταν ένα ζωντανό πρόγραμμα που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) παραγωγής AVROTROS, NOS και NPO που αντικατέστησε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 μετά την ακύρωση του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τοποθεσία Παρουσιαστές
Flag of the Netherlands.svg Χίλφερσουμ, Ολλανδία Σαντάλ Γιάνσεν, Εντσίλια Ρόμπλεϊ και Γιάν Σμίτ

Παρουσιαστές που γεννήθηκαν έξω από την διοργανώτρια χώρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρουσιαστές που συμμετείχαν στη Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσης, οι Γιαρντένα Αράζι, Σάκης Ρουβάς και Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς συμμετείχαν πριν και μετά το ρόλο του παρουσιαστή.

Παρουσιαστές που παραιτήθηκαν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρουσιαστές της κλήρωσης κατανομής στους ημιτελικούς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Παρουσιαστής Χρονιά Παρουσιαστής
1994 Νίαμ Κάβανα και Φιονουάλα Σουίνεϊ[76] 2008 Γιοβάννα Γιάνκοβιτς και Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς
1995 Άγνωστο 2009 Γιάνα Τσουρίκοβα
1996 Κριστιάν Μπόρχ 2010 Πίτερ Σβάαρ
1997 Μέρι Κέννεντυ και Ιμίαρ Χίνι[77] 2011 Γιούντιτ Ράκερς και Ζαμπίνε Χάινριχ
1998 Τέρι Γιόγκαν και Κατρίνα Λέσκανιτς[78][79] 2012 Λέιλα Αλιέβα και Ναζίμ Χουσέινοφ
1999 Μένι Πέερ[80] 2013 Περνίλλα Μόνσσον Κόλτ και Γιόσεφον Σούντστρεμ
2000 Άγνωστο 2014 Τίνε Γκούτζχε και Ούλα Έσσεντροπ
2001 Άγνωστο 2015 Κάτι Μπέλοβιτς και Άντι Κνολλ
2002 Τάνελ Πάνταρ και Ντέιβ Μπέντον[81] 2016 Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και Γιόβαν Ραντομίρ
2003 Μαρίγια Ναούμοβα και Ρέναρς Κάουπερς[82] 2017 Τιμούρ Μιροσνιτσένκο και Νίκα Κωνσταντίνοβα
2004 Μελτέμ Τζουμπούλ και Κορχάν Αμπάι[83] 2018 Σίλβια Αλμπέρτο και Φιλομένα Καουτέλα
2005 Παύλο Σύλκο και Βλάντιμιρ Κλίτσκο 2019 Ασσί Αζάρ και Λούσι Αγιούμπ
2006 Μαρία Μενούνος και Σάκης Ρουβάς 2020 Σαντάλ Γιάνσεν, Εντσίλια Ρόμπλεϊ και Γιάν Σμίτ
2007 Γιάνα Πέλκονεν και Μίκο Λεπίλαμπι 2021 TBA

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Eurovision Song Contest: Lugano 1956». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  2. «Eurovision Song Contest: Frankfurt 1957». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  3. «Eurovision Song Contest: Hilversum 1958». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  4. «Eurovision Song Contest: Cannes 1959». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  5. «Eurovision Song Contest: London 1960». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  6. «Eurovision Song Contest: Cannes 1961». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  7. «Eurovision Song Contest: Luxembourg 1962». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  8. «Eurovision Song Contest: London 1963». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  9. «Eurovision Song Contest: Copenhagen 1964». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  10. «Eurovision Song Contest: Naples 1965». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  11. «Eurovision Song Contest: Luxembourg 1966». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  12. «Eurovision Song Contest: Vienna 1967». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  13. «Eurovision Song Contest: London 1968». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  14. «Eurovision Song Contest: Madrid 1969». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  15. «Eurovision Song Contest: Amsterdam 1970». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  16. «Eurovision Song Contest: Dublin 1971». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  17. «Eurovision Song Contest: Edinburgh 1972». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  18. «Eurovision Song Contest: Luxembourg 1973». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  19. «Eurovision Song Contest: Brighton 1974». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  20. «Eurovision Song Contest: Stockholm 1975». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  21. «Eurovision Song Contest: The Hague 1976». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  22. «Eurovision Song Contest: London 1977». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  23. «Eurovision Song Contest: Paris 1978». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  24. «Eurovision Song Contest: Jerusalem 1979». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  25. «Eurovision Song Contest: The Hague 1980». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  26. «Eurovision Song Contest: Dublin 1981». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  27. «Eurovision Song Contest: Harrogate 1982». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  28. «Eurovision Song Contest: Munich 1983». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  29. «Eurovision Song Contest: Luxembourg 1984». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  30. «Eurovision Song Contest: Gothenburg 1985». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  31. «Eurovision Song Contest: Bergen 1986». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  32. «Eurovision Song Contest: Brussels 1987». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  33. «Eurovision Song Contest: Dublin 1988». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  34. «Eurovision Song Contest: Lausanne 1989». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  35. «Eurovision Song Contest: Zagreb 1990». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  36. «Eurovision Song Contest: Rome 1991». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  37. «Eurovision Song Contest: Malmö 1992». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  38. «Eurovision Song Contest: Millstreet 1993». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  39. «Eurovision Song Contest: Dublin 1994». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  40. «Eurovision Song Contest: Dublin 1995». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  41. «Eurovision Song Contest: Oslo 1996». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  42. «Eurovision Song Contest: Dublin 1997». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  43. «Eurovision Song Contest: Birmingham 1998». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  44. «Eurovision Song Contest: Jerusalem 1999». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  45. «Eurovision Song Contest: Stockholm 2000». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  46. «Eurovision Song Contest: Copenhagen 2001». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  47. «Eurovision Song Contest: Tallinn 2002». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  48. «Eurovision Song Contest: Riga 2003». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  49. «Eurovision Song Contest: Istanbul 2004». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  50. «Eurovision Song Contest: Kyiv 2005». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  51. «Eurovision Song Contest: Athens 2006». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  52. «Eurovision Song Contest: Helsinki 2007». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  53. «Eurovision Song Contest: Belgrade 2008». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  54. «Eurovision Song Contest: Moscow 2009». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  55. «Eurovision Song Contest: Oslo 2010». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  56. «Eurovision Song Contest: Düsseldorf 2011». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  57. «Eurovision Song Contest: Baku 2012». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  58. «Eurovision Song Contest: Malmö 2013». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  59. «Eurovision Song Contest: Copenhagen 2014». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  60. «Eurovision Song Contest: Vienna 2015». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  61. «Eurovision Song Contest: Stockholm 2016». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  62. «Eurovision Song Contest: Kyiv 2017». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  63. «Eurovision Song Contest: Lisbon 2018». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  64. «Eurovision Song Contest: Tel Aviv 2019». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  65. «Eurovision Song Contest: Rotterdam 2020». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  66. «Eurovision Song Contest: Rotterdam 2021». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021. 
  67. «"Good evening Vienna" - Voting order revealed». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019. 
  68. Bokholm, Mirja (8 Μαΐου 2013). «Eric Saade blir greenroomvärd under Eurovisionfinalen» [Eric Saade gets green room host the Eurovision finals] (στα Σουηδικά). Sveriges Television. Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2013. 
  69. Granger, Anthony (4 Μαΐου 2018). «Eurovision'18: Filomena Cautela Revealed as Green Room Host». eurovoix.com. Eurovoix. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2018. 
  70. Farren, Neil (10 Φεβρουαρίου 2020). «Eurovision 2020: NikkieTutorials Revealed As Online Presenter». Eurovoix (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2020. 
  71. de:Helga Guitton
  72. «דניאל פאר - במקום טופול _ בין מנחי האירויויזיון». Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2017. 
  73. http://www.imdb.com/title/tt0313382/trivia
  74. Bakker, Sietse (4 Μαΐου 2005). «Ruslana resigns as host». ESCToday. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2010. 
  75. «Moscow Kicks Off Preparations for Eurovision». Archived from the original on 24 Δεκεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2017. CS1 maint: BOT: original-url status unknown (link)
  76. «RTÉ Archives». stillslibrary.rte.ie. 5 Ιουλίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2019. 
  77. Foley, Michael (29 Νοεμβρίου 1996). «RTE warms up for next Eurovision». The Irish Times. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019. 
  78. «Background to the Eurovision Song Contest 1998». www.myledbury.co.uk. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019. 
  79. «Eurovision Song Contest winner Katrina and compere Terry Wogan,...». Getty Images. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019. 
  80. «Google Groups». groups.google.com. 2 Μαΐου 1999. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019. 
  81. «Eurovision The draw: watch the video !». ESCToday. 9 Νοεμβρίου 2001. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2019. 
  82. Bakker, Sietse (28 Νοεμβρίου 2002). «Draw to be made public Friday 17:00 CET». ESCToday.com. Ανακτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2013. 
  83. «Eurovision Draw for running order starts at 13:00 CET». ESCToday. 23 Μαρτίου 2004. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2019. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]