Κατάλογος παιδιών του Τσουλαλονγκκόρν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των παιδιών του Ταϊλανδού Βασιλιά Τσουλαλονγκκόρν:

Αριθμός Πορτραίτο Όνομα Μητέρα Γέννηση Θάνατος Σημειώσεις
1 Bhongprabai.jpg Πριγκίπισσα Φονγκραπάι (ผ่องประไพ) Χάε Φουένγκμπουν 19 Δεκεμβρίου 1867 11 Μαρτίου 1942
2 Srivilailaksana.jpg Σριβιλαϊλακσάνα, Πριγκίπισσα του Σουφανμπούρι (ศรีวิไลยลักษณ์) Φάε Μπουνάγκ 24 Ιουλίου 1868 26 Οκτωβρίου 1904
3 Πριγκίπισσα Ισαραουόνγκσε Βοραρατζκουμάρ (อิศรวงศ์วรราชกุมาร) Σαένγκ Καλγιαναμίτρα 4 Σεπτεμβρίου 1869 5 Ιουνίου 1872
4 Voralaksanavadi.jpg Πριγκίπισσα Βοραλακσαναβάντι (วรลักษณาวดี) Σουτ Σουκουμαλατσάντρα 12 Ιουνίου 1872 18 Αυγούστου 1926
5 Ανώνυμος γιος Θακσίντσα 13 Ιουνίου 1872 πέθανε την ίδια μέρα
6 Ajrabarni Rajkanya.jpg Πριγκίπισσα Ατζραμπάρνι Ρατζκάνγια

(อัจฉรพรรณีราชกัญญา)

Ταλάπ Κετουντάτ 7 Ιουλίυο 1872 15 Νοεμβρίου 1910
7 Princess Chudharatana Rajakumari.jpg Πριγκίπισσα Τσουντχαρατάνα Ρατζακουμάρι

(จุฑารัตนราชกุมารี)

Μορακότ Μπενιακούλ 17 Δεκεμβρίου 1872 31 Μαΐου 1930
8 Chandra Saradavara.jpg Τσάντρα Σαρανταβάρα, Πριγκίπισσα του Πιτσίτ(จันทราสรัทวาร) Σαοβαμπάκ Ναριρατάνα 15 Απριλίου 1873 21 Φεβρουαρίου 1904
9 Orabindu Benyabhak.jpg Πριγκίπισσα Οραμπίντου Μπενιαμπάκ

(อรพินทุ์เพ็ญภาค)

Γιόι Ισαρανκούρα 27 Απριλίου 1873 26 Ιανουαρίου 1935
10 Suvabaktra Vilaybanna.jpg Πριγκίπισσα Σουβαμπάκτρα Βιλαγιαμπάνα

(สุวพักตร์วิไลยพรรณ)

Φάε Μπουνάγκ 2 Μαΐου 1873 30 Ιουλίου 1930
11 Yaovamalaya Narumala.jpg Γιαοβαμαλάγια Ναρουμάλα, Πριγκίπισσα του Σαουανχαλόκ(เยาวมาลย์นฤมล) Ουμπολρατάνα Ναρινάγκ 4 Ιουνίου 1873 3 Ιουλίου 1909
12 Kitiyakara Voralaksana.jpg Κιτιγιακάρα Βοραλακσάνα, Πριγκίπισσα του Τσανθαμπούρι(กิติยากรวรลักษณ์) Ούαμ Μπισαλαγιαμπούτρα 8 Ιουνίου 1874 27 Νοεμβρίου 1931
13 Πρίγκιπας Ναμπάνκα Νιμπανταμπόνγκς

(นภางค์นิพัทธพงศ์)

Σαένγκ Καλγιαναμίτρα 8 Αυγούστου 1874 17 Σεπτεμβρίου 1876
14 ไฟล์ พระองค์เจ้ารพีพัฒนศักดิ์.jpg Ράφι Φατθανασάκ, Πρίγκιπας του Ραττσαμπούρι

(รพีพัฒนศักดิ์)

Ταλάπ Κετουντάτ 21 Οκτωβρίου 1874 7 Αυγούστου 1920
15 Πραβίτρα Βαντχανοντόμ, Πρίγκιπας του Πρατσινμπουρί

(ประวิตรวัฒโนดม)

Τσάεμ Καλγιαναμίτρα 27 Μαΐου 1875 9 Δεκεμβρίου 1919
16 αποβολή Τσόεμ 1875
17 Bandavanna Varobhas.jpg Πριγκίπισσα Μπαντχαβάννα Βαρομπάς

(บัณฑวรรณวโรภาษ)

Φάε Μπουνάγκ 25 Νοεμβρίου 1875 15 Νοεμβρίου 1891
18 Field Marshal Prince Chirapravati Voradej.jpg Τσιραπραβάτι Βοραντέτζ, Πριγκίπισσα του Ναχόν Τσάισι

(จิรประวัติวรเดช)

Θάπθιμ Ροτσανατίσα[1] 7 Νοεμβρίου 1876[1] 4 Φεβρουαρίου 1913[1]
19 Princess Beatrice Bhadrayuvadi.jpg Πριγκίπισσα Μπαντραγιουβάντι

(ภัทรายุวดี)

Σαένγκ Καλγιαναμίτρα 5 Δεκεμβρίου 1876 30 Σεπτεμβρίου 1913
20 Suddha Dibyaratana.jpg Σούντχα Ντιμπιαρατάνα, Πριγκίπισσα του Ρατανακοσίν(สุทธาทิพยรัตน์) Σουχουμάλα Μαράσρι 14 Σεπτεμβρίου 1877 2 Ιανουαρίου 1922
21 Vajirunhis.jpg Μάχα Βατζιρούνχις, Πρίγκιπας του Στέμματος του Σιάμ(มหาวชิรุณหิศ) Σαβάνγκ Βαντάνα 27 Ιουνίου 1878 4 Ιανουαρίου 1894
22 Kannabhorn Bejaratana with Queen Sunandha.jpg Πριγκίπισσα Κανναμπόρν Μπετζαρατάνα

(กรรณาภรณ์เพ็ชรรัตน์)

Σουνάντα Κουμαριρατάνα 12 Αυγούστου 1878 31 Μαΐου 1880
23 αποβολή Σουχουμάλα Μαράσρι 1878
24 Bahurada Manimaya.jpg Μπαχουράντα Μανιμάγια, Πριγκίπισσα Ντεμπναριρατάνα

(พาหุรัดมณีมัย)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 19 Δεκεμβρίου 1878 27 Αυγούστου 1887
25 Πριγκίπισσα Τσαροένσρι Τσαναμάγιου

(เจริญศรีชนมายุ)

Σαένγκ Καλγιαναμίτρα 31 Μαρτίου 1878 24 Δεκεμβρίου 1916
26 Ανώνυμη κόρη Μπούα 13 Ιουνίου 1879 13 Ιουνίου 1879 πέθανε την ίδια μέρα
27 Πρίγκιπας Ισαριγιαλονγκκόρν

(อิศริยาลงกรณ์)

Σαβάνγκ Βαντάνα 4 Σεπτεμβρίου 1879 25 Σεπτεμβρίου 1879
28 Pravesa Vorasamai.jpg Πριγκίπισσα Πράβες Βορασαμάι

(ประเวศวรสมัย)

Θάπθιμ Ροτσανατίσα 2 Δεκεμβρίου 1879 31 Μαΐου 1944
29 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1879
30 Ανώνυμος γιος Σουνάντα Κουμαριρατάνα 21 Μαΐου 1880 αγέννητος
31 Prince Abhakara Kiartiwongse.jpg Αμπακάρα Κιαρτιβόνγκσε, Πρίγκιπας του Τσουμφόν

(อาภากรเกียรติวงศ์)

Μοτ Μπουνάγκ 9 Δεκεμβρίου 1880 19 Μαΐου 1923
32 Prince Vajiravudh The Prince of Debdavaravati.jpg Βασιλέας Βατζιραβούντ Great Crown of Victory (heraldry).svg

(มหาวชิราวุธ)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1 Ιανουαρίου 1880 26 Νοεμβρίου 1925
33 Πριγκίπισσα Βιτσίτρα Τσιραπράμπα

(วิจิตรจิรประภา)

Σαβάνγκ Βαντάνα 21 Απριλίου 1881 15 Αυγούστου 1881
34 Πριγκίπισσα Σασιμπόνγκσε Πραμπάι

(ศศิพงษ์ประไพ)

Τσαν Σουκουμαλατσάντρα 26 Απριλίου 1881 31 Μαΐου 1934
35 Ανώνυμη κόρη Σάι Σουκουμαλατσάντρα 10 Ιουνίου 1881 11 Ιουνίου 1881
36 Paribatra Sukhumbhand.jpg Παριμπάτρα Σουχουμπάντ, Πρίγκιπας του Ναχόν Σαουάν

(บริพัตรสุขุมพันธ์)

Σουχουμάλα Μαράσρι 29 Ιουνίου 1881 18 Ιανουαρίου 1944
37 Bismai Bimalasataya.jpg Πριγκίπισσα Μπισμάι Μπιμαλασατάγια

(พิสมัยพิมลสัตย์)

Ρουέαν Σουνταρασαραντούλα 20 Δεκεμβρίου 1881 6 Φεβρουαρίου 1936
38 Purachatra Jayakara.jpg Πουρατσάτρα Τζαγιακάρα, Πρίγκιπας του Καμφαένγκ Φετ(บุรฉัตรไชยากร) Ουάτ 23 Ιανουαρίου 1881 14 Σεπτεμβρίου 1936
39 Tribejrutama Dhamrong.jpg Πρίγκιπας Τριμπετζρουτάμα Ντάμρονγκ

(ตรีเพ็ชรุตม์ธำรง)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 8 Φεβρουαρίου 1881 22 Νοεμβρίου 1887
40 Prince Sommatiwongse Varodaya the prince of Sri Dharmaraj.jpg Σομματιουόνγκσε Βαροντάγια, Πρίγκιπας του Ναχόν Σι Θαμμαράτ(สมมติวงศ์วโรทัย) Σαβάνγκ Βαντάνα 16 Απριλίου 1884 15 Φεβρουαρίου 1938
41 Benbadhanabongse.jpg Μπενμπανταναμπόνγκσε, Πρίγκιπας του Φιτσάι(เพ็ญพัฒนพงศ์) Μορακότ Μπενγιακούλ 13 Σεπτεμβρίου 1884 11 Νοεμβρίου 1909
42 Πριγκίπισσα Οραόνγκκα Ανκαγιούμπα

(อรองค์อรรคยุพา)

Μοτ Μπουνάγκ 27 Οκτωβρίου 1882 20 Φεβρουαρίου 1883
43 Chakrabongse Bhuvanadh.jpg Τσακραμπόνγκσε Μπουβανάθ, Πρίγκιπας του Φιτσανουλόκ(จักรพงษ์ภูวนาถ) Σαοβάμπα Φόνγκσρι 3 Μαρτίου 1883 13 Ιουνίου 1920
44 Yugala Dighambara.jpg Γιουγκάλα Ντιγκαμπάρα,Πρίγκιπας του Λοπμπουρί(ยุคลทิฆัมพร) Σαϊσαβάλι Μπιρόμγια 17 Μαρτίου 1883 8 Απριλίου 1932
45 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1883
46 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1883
47 Admiral HRH Prince Vudhijaya Chalermlabha.jpg Βουντιτζάγια Τσαλερμλάμπα, Πρίγκιπας του Σίνγκμπουρι(วุฒิชัยเฉลิมลาภ) Θάπθιμ Ροτσανατίσα 5 Δεκεμβρίου 1883 18 Οκτωβρίου 1947
48 Princess Valaya Alongkorn.jpg Βαλάγια Αλονγκκόρν, Πριγκίπισσα του Φετμπουρί(วไลยอลงกรณ์) Σαβάνγκ Βαντάνα 16 Απριλίου 1884 15 Φεβρουαρίου 1938
49 Ντιλόκ Νομπαρατάνα, Πρίγκιπας του Σάνχα Μπούρι

(ดิลกนพรัตน์)

Θιπκεσόν να Τσιανγκμάι 3 Μαΐου 1884 12 Ιανουαρίου 1912
50 Nabhachara Chamrassri.jpg Πριγκίπισσα Ναμπατσάρα Τσαμράσρι

(นภาจรจำรัสศรี)

Σαβάνγκ Βαντάνα 16 Απριλίου 1884 15 Φεβρουαρίου 1938
51 Σουριγιόνγκ Πραγιουραμπάντου, Πρίγκιπας του Τσάιγια

(สุริยงประยูรพันธุ์)

Μοτ Μπουνάγκ 27 Ιουλίου 1884 2 Μαΐου 1919
52 Yoavabha Bongsanid of Siam.jpg Πριγκίπισσα Γιαοβάμπα Μπονγκσανίντ

(เยาวภาพงศ์สนิท)

Νουεάνγκ Σνίντβονγκς 28 Αυγούστου 1884 13 Ιουνίου 1934
53 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1884
54 Oraprabandh Rambai.jpg Πριγκίπισσα Οραπραμπάντ Ραμπάι

(อรประพันธ์รำไพ)

Ον Μπουνάγκ 7 Ιουλίου 1885 25 Μαΐου 1933
55 Princess Malini Nobhadara.jpg Μαλίνι Νομπαντάρα, Πρίγκιπας του Σι Σαττσαναλάι

(มาลินีนพดารา)

Σαϊσαβάλι Μπιρόμγια 31 Ιουλίου 1885 22 Δεκεμβρίου 1924
56 Prabha Bannabilaya.jpg Πριγκίπισσα Πράμπα Μπανναμπιλάγια

(ประภาพรรณพิไลย)

Φρομ 13 Αυγούστου 1885 8 Σεπτεμβρίου 1948
57 Prabai Bannabilas.jpg Πριγκίπισσα Μπραμπάι Μπανναμπίλας

(ประไพพรรณพิลาศ)

Φρομ 13 Αυγούστου 1885 17 Σεπτεμβρίου 1886
58 Rangsit Prayurasakdi.jpg Ρανγκσίτ Πραγιουρασάκντι, Πρίγκιπας του Τσάινατ

(รังสิตประยูรศักดิ์)

Νουεάνγκ Σνίντβονγκς 12 Νοεμβρίου 1885 7 Μαρτίου 1951
59 Πρίγκιπας Σιριράτζ Κακουνταμπάντ

(ศิริราชกกุธภัณฑ์)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 27 Νοεμβρίου 1885 3 Μαΐου 1887
60 Nibha Nobhadol.jpg Νίμπχα Νομπχαντόλ, Πριγκίπισσα του Ούθονγκ

(นิภานภดล)

Σαϊσαβάλι Μπιρόμγια 4 Δεκεμβρίου 1886 29 Ιανουαρίου 1935
61 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1886
62 Πριγκίπισσα Κομάλα Σαοβαμάλα

(โกมลเสาวมาลย์)

Ουόνγκ Νετραγιάνα 19 Σεπτεμβρίου 1887 19 Απριλίου 1890
63 αποβολή Ον Μπουνάγκ 1887
64 Ανώνυμη κόρη Σαοβάμπα Φόνγκσρι 13 Δεκεμβρίου 1887 13 Δεκεμβρίου 1887 πέθανε την ίδια μέρα
65 Sirabhorn Sobhon.jpg Πριγκίπισσα Σιραμπόρν Σομπόν

(ศิราภรณ์โสภณ)

Σαβάνγκ Βαντάνα 19 Ιουλίου 1888 24 Μαΐου 1898
66 Πρίγκιπας Χατζέρα Τσιραπραντίντα

(เขจรจิรประดิษฐ)

Σάε Ροτζανάντις 23 Ιουλίου 1888 7 Οκτωβρίου 1888
67 Πρίγκιπας Σαμάγια Βουντιροντόμ

(สมัยวุฒิวโรดม)

Φρομ 13 Σεπτεμβρίου 1888 9 Δεκεμβρίου 1889
68 Πρίγκιπας Ισαριγιαμπόρν

(อิศริยาภรณ์)

Κέσον Σνίντβονγκς 21 Οκτωβρίου 1888 21 Σεπτεμβρίου 1892
69 αποβολή Σαβάνγκ Βαντάνα 1888
70 Adondibyanibha.jpg Πριγκίπισσα Αντορνντιμπγιανίμπα

(อาทรทิพยนิภา)

Τσουμ Κραϊρόεκ 21 Απριλίου 1889 23 Μαρτίου 1958
71 αποβολή Σαϊσαβάλι Μπιρόμγια 1889
72 Prince Asdang Dejavudh of Siam.jpg Ασντάνγκ Ντετζαβούντ, Πρίγκιπας της Ναχόν Ρατσχασίμα

(อัษฎางค์เดชาวุธ)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 12 Μαΐου 1889 9 Φεβρουαρίου 1924
73 Vimolnaka Nabisi.jpg Πριγκίπισσα Βιμολνάκα Ναμπίσι

(วิมลนาคนพีสี)

Ντάρα Ράσμι 2 Οκτωβρίου 1889 21 Φεβρουαρίου 1892
74 Abbhantripaja.jpg Πριγκίπισσα Αμπμπαντριπάτζα

(อภันตรีปชา)

Σάε Ροτζανάντις 31 Οκτωβρίου 1889 18 Φεβρουαρίου 1934
75 Adisaya Suriyabha.jpg Πριγκίπισσα Αντισάγια Σουριγιάμπα

(อดิสัยสุริยาภา)

Ον Μπουνάγκ 14 Φεβρουαρίου 1889 27 Ιανουαρίου 1963
76 αποβολή Φρομ 1889
77 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1889
78 αποβολή Φρομ 1890
79 αποβολή Κέσον Σνίντβονγκς 1890
80 αποβολή Σαβάνγκ Βαντάνα 1890
81 αποβολή Σαοβάμπα Φόνγκσρι 1890
82 Dibyalangkarn.jpg Πριγκίπισσα Ντιμπγιαλανγκκάρν

(ทิพยาลังการ)

Σάε Ροτζανάντις 17 Ιανουαρίου 1891 4 Ιουνίου 1932
83 Princess Suchitra Bharani.jpg Πριγκίπισσα Σουτσίτρα Μπαράνι

(สุจิตราภรณี)

Τσουμ Κραϊρόεκ 6 Φεβρουαρίου 1890 26 Οκτωβρίου 1918
84 Vapi Busbakara.jpg Πριγκίπισσα Βάπι Μπουσμπακάρα

(วาปีบุษบากร)

Φρομ 25 Ιουνίου 1891 15 Δεκεμβρίου 1982
85 αποβολή Ιάμ Μπουνάγκ 1891
86 αποβολή Χεμ Αματγιακούλ 1891
87 Πρίγκιπας Ανουσάρα Σιριπρασάντ

(อนุสรสิริประสาธน์)

Κέσον Σνίντβονγκς 21 Φεβρουαρίου 1891 6 Μαΐου 1900
88 Πριγκίπισσα Λαβάντ Βοραόνγκ

(ลวาดวรองค์)

Λουεάν Νιγιαβανάντα 30 Μαρτίου 1891 5 Δεκεμβρίου 1893
89 Prince Mahidol Adulyadej.jpeg Μαχιντόλ Αντουλγιαντέζ, Πρίγκιπας της Σονγκχλά

(มหิดลอดุลเดช)

Σαβάνγκ Βαντάνα 1 Ιανουαρίου 1892 24 Σεπτεμβρίου 1929
90 Chudadhuj Dharadilok.jpg Τσουνταντούζ Νταραντιλόκ, Πρίγκιπας του Φεττσαμπούν

(จุฑาธุชธราดิลก)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 5 Ιουλίου 1892 8 Ιουλίου 1923
91 αποβολή Ιάμ Μπουνάγκ 1892
92 αποβολή Ον Μπουνάγκ 1892
93 Ανώνυμη κόρη Τσίου Καπιτάθα 13 Δεκεμβρίου 1892 25 Ιανουαρίου 1893
94 Hemvadi.jpg Πριγκίπισσα Χεμβάντι

(เหมวดี)

Χεμ Αματγιακούλ 12 Ιανουαρίου 1892 17 Οκτωβρίου 1972
95 Πριγκίπισσα Ουρομπόνγκς Ρατζσομπότζ

(อุรุพงศ์รัชสมโภช)

Λουεάν Νιγιαβανάντα 15 Οκτωβρίου 1893 20 Σεπτεμβρίου 1909
96 King Prajadhipok portrait photograph.jpg Βασιλέας Πρατζαντχιπόκ Great Crown of Victory (heraldry).svg

(ประชาธิปกศักดิเดชน์)

Σαοβάμπα Φόνγκσρι 8 Νοεμβρίου 1893 30 Μαΐου 1941
97 Ανώνυμη κόρη Σαβάνγκ Βαντάνα 9 Νοεμβρίου 1893 12 Νοεμβρίου 1893

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 Royal Thai Army. ผู้บัญชาการทหารบกตั้งแต่อดีตถึงปัจจุบัน [Commander-in-Chiefs of the Royal Thai Army from past to present] (στα Thai). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2011. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)