Κατάλογος μουσείων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αρχαιολογικά μουσεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα Τοσίτσα 1 106 82 Αθήνα http://www.namuseum.gr/
Μουσείο Ακρόπολης Αθήνα Μακρυγιάννη 2 117 42 Αθήνα http://www.theacropolismuseum.gr/
Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθήνα Στοά Αττάλου 105 55 Αθήνα http://web.archive.org/20071130104744/www.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3290
Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού Αθήνα Ερμού 148 105 53 Πετράλωνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων Άβδηρα 670 61 'Αβδηρα Ξάνθης http://alex.eled.duth.gr/Abdera/text/01.html
Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου Άγιος Νικόλαος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 74 721 00 Άγιος Νικόλαος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3523
Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου Αγρίνιο Ν. Διαμαντή 1-2 301 00 Αγρίνιο
Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Αιανή 500 04 Αιανή http://odysseus.culture.gr/h/4/gh41.jsp?obj_id=3586
Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας Αίγινα Αίγινα 180 10 Αίγινα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3255
Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου Αίγιο Αγ. Ανδρέου 3 & Μιχαλακοπούλου 251 00 Αίγιο http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3256
Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφιπόλεως Αμφίπολη Αμφίπολη Σερρών 650 52 Αμφίπολη http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3250
Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας Άμφισσα Οδός Κεχαγιά 331 00 Άμφισσα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3417
Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου Άνδρος 845 00 Άνδρος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3282
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας Άρτα περιοχή "Τρίγωνο", έναντι του κτιρίου διοίκησης των ΤΕΙ 471 00 Άρτα http://www.artasmuseum.gr
Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους Άστρος 220 01 Άστρος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3293
Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών Βεργίνα Αρχαιολογικός χώρος Αιγών 591 00 Βεργίνα Ημαθία http://www.aigai.gr/el
Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας Βέροια Ανοίξεως 47 59 100, Βέροια http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3298
Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου Βόλος Αθανασάκη 1 380 01 Βόλος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3271
Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Βραυρώνα 190 03 Βραυρώνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Γυθείου Γύθειο 232 00 Γύθειο
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών Δελφοί 330 54 Δελφοί
Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου http://odysseus.culture.gr/h/1/gh1510.jsp?obj_id=3262
Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου Δίον 601 00 Δίον http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155.jsp?obj_id=3264
Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας Δράμα 661 00 Δράμα http://mouseiodramas.blogspot.gr/
Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας Ελευσίνα 192 00 Ελευσίνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155.jsp?obj_id=3429
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Ηράκλειο Ξανθουδίδου και Χατζηδάκη 712 02 Ηράκλειο http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3327
Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου Θάσος Λιμένας Θάσου 64004, Θάσος
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Μ. Ανδρόνικου 6 Θεσσαλονίκη http://www.amth.gr/
Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης (Οδός Φιλίππου) 546 46, Θεσσαλονίκη http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=19243
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Θήβα
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας Σαντορίνη 847 00 Φηρά
Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου Θύρρειο Αιτωλ/νιας 303 02 Θύρρειο
Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας
Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας Καβάλα Ερυθρού Σταυρού 17 65 110 Καβάλα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh1560.jsp?obj_id=3437
Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς Κιλκίς Ουτσκούνη 12 611 00
Αρχαιολογικό Μουσείο Κοζάνης Κοζάνη Δημοκρατίας 8 501 00 Κοζάνη http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3386
Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής Κομοτηνή Α. Συμεωνίδη 4 69 100 Κομοτηνή http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3423
Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων Κύθηρα (πόλη) 80100 Κύθηρα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3518
Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου Λαύριο 195 00 Λαύριο
Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου Λήμνος Ρωμέικος Γυαλός 814 00, Μύρινα Λήμνου http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3413
Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος Μαραθώνας Πλαταιών 114
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων Μέγαρα Δημάρχου Γ. Μενιδιάτη 22 191 00 Μέγαρα
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου Μύκονος (Χώρα) 864 00 Μύκονος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3301
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης Μυτιλήνη 8ης Νοεμβρίου (Νέο κτίριο) 811 00 Μυτιλήνη http://archaeologicalmuseummytilene.blogspot.gr/
Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου Νάξος (Χώρα) Κάστρο
Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου Ναύπλιο Πλατεία Συντάγματος 211 00 Ναύπλιο
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας Ολυμπία http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=7126
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας Πάτρα Αμερικής & Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς Πειραιάς Χαρ. Τρικούπη 31 185 36 Πασαλιμάνι
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας Πέλλα 35ο χλμ παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στον οικισμό της Πέλλας. Πέλλα http://www.pella-museum.gr/
Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου Πολύγυρος Σταδίου 1, Πλατεία Ηρώων 63100, Πολύγυρος Χαλκιδικής http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=16643
Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου
Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου Ιπποτών 85100 Ρόδος
Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας Σαλαμίνα Λεμπέση 42 18900 Σαλαμίνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης Σαμοθράκη
Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών Σέρρες Πλατεία Ελευθερίας, "Μπεζεστένι" 621 00, Σέρρες http://www.serres.gr/tourism/files_gr/main.htm
Αρχαιολογικό Μουσείο Σίφνου Σίφνος Κάστρο Σίφνου 84003, Σίφνος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3500
Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης Σπάρτη http://web.archive.org/20071112024822/www.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3305
Αρχαιολογικό Μουσείο Σπετσών Σπέτσες
Αρχαιολογικό Μουσείο Σύμης Σύμη Σύμη Δωδεκανήσου http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3313
Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου Ερμούπολη 841 00 Ερμούπολη
Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου Σχηματάρι Βοιωτίας http://web.archive.org/20071112024600/www.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=14503
Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου Τήνος 84200, Τήνος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3304
Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης Τρίπολη Ευαγγελιστρίας 8 221 00 Τρίπολη
Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων Φίλιπποι Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων 64003, Κρηνίδες Καβάλας http://odysseus.culture.gr/h/1/gh152.jsp?obj_id=3376
Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας Φλώρινα Σιδηροδρομικού Σταθμού 8 53100, Φλώρινα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3408
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας Χαιρώνεια 321 00 Χαιρώνεια http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3430
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων Χανιά Χάληδων 21 Χανιά
Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου Χίος Μιχάλων 10 Χίος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3434
Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως Αθήνα Μακρυγιάννη 2 - 4 117 42 Αθήνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3364
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Αθήνα Νεοφύτου Δούκα 4 106 74 Αθήνα http://www.cycladic.gr
Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου Αθήνα Πανός και Θεωρίας 12 117 42 Αθήνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3320
Μουσείο Πιερίδη - Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης Αθήνα Καστοριάς 36 104 47 Βοτανικός
Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας Καλαμάτα Παπάζογλου 6 24100 Καλαμάτα

Βυζαντινά μουσεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθήνα Bασ. Σοφίας 22 106 75 Αθήνα http://www.byzantinemuseum.gr
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Λεωφ. Στρατού 2, Τ.Θ. 50047 540 13 Θεσσαλονίκη http://www.mbp.gr/html/gr/mu_mouseio.htm
Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας Βέροια Θωμαΐδος 26 591 00 Βέροια http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3299&theme_id=22
Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου Διδυμότειχο 683 00 Διδυμότειχο https://www.didymoteicho.gr/el/didymoteicho/mouseia/vyzantino-mouseio.html
Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων Ιωάννινα Κάστρο Ιωαννίνων 452 21 Ιωάννινα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3323&theme_id=22
Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς Καστοριά Πλατεία Δεξαμενής 521 00 Καστοριά http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3401&theme_id=22
Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων Χανιά
Βυζαντινό Μουσείο Χίου Χίος Κανάρη 12, Πλατεία Βουνακίου 82100, Χίος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3373
Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας Κέρκυρα 491 00 Κέρκυρα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh152.jsp?obj_id=3285
Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας Λαμία http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3318&theme_id=22
Βυζαντινό Μουσείο Φλώρινας Φλώρινα
Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη Πλατεία Μητροπόλεως http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3524
Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Mητροπόλεως Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Βογατσικού 7 και Μητροπόλεως 546 22 Θεσαλονίκη http://www.imth.gr/default.aspx?page=184
Μουσείο Εκκλησιαστικης Τέχνης Δράμας Δράμα Ελευθερίου Βενιζέλου 168 661 00 Δράμα http://www.imma.edu.gr/macher/museums/show.html?museum_id=35
Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής Κομοτηνή Ξενοφώντος 8 69100 Κομοτηνή
Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης Χίου Χίος Πλατεία Βουνακίου 82100 Χίος
Μουσείο Ζακύνθου Ζάκυνθος Πλατεία Σολωμού, http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3276
Εικονικό Μουσείο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλια Χαλκιδικής Ίδρυμα "Ορμύλια" http://www.annunciation.gr

Λαογραφικά και ιστορικά μουσεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών Αχαρναί Κεντρική Πλατεία Αχαρνών 13674 Αχαρναί 2102462701 / ileamousio1982@gmail.com
Δωδεκανησιακό Μουσείο Αθήνα Δωδώνης 19 104 44 Σεπόλια
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αλεξανδρούπολη 14ης Μαϊου 63 681 00 Αλεξανδρούπολη http://www.emthrace.com
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παραδοσιακής Τέχνης Πάτρα Κορυτσάς και Μαυροκορδάτου (Σκαγιοπούλειο)
Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης Αθηνών Αθήνα Κυδαθηναίων 17 105 58 Πλάκα
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Αθήνα Διογένους 1-3 105 59 Πλάκα http://www.instruments-museum.gr
Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου Κόρινθος Ερμού 1 201 00 Κόρινθος
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας Καλαμάτα Αγίου Ιωάννου 12 και Κυριακού 1
Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Νέας Καρβάλης Νέα Καρβάλη 640 06 Νέα Καρβάλη
Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης Κοζάνη Ίωνος Δραγούμη 9 50100 Κοζάνη www.mouseio-kozanis.gr
Ιστορικό Μουσείο Αίγινας Αίγινα Ρόδη 16 180 10 Αίγινα
Ιστορικό Μουσείο Πανεπιστημίου Αθηνών Αθήνα Θόλου 5 105 56 Πλάκα
Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης Αθήνα Κυδαθηναίων 17, Πλάκα
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη Αθήνα Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη
Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας Βώροι Δήμος Τυμπακίου 702 00 Βώροι
Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αθήνα Περίδου 18 105 58 Πλάκα
Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστόλι Ηλία Ζερβού 12 281 00 Αργοστόλι
Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκη Β.ΌΛγας 68 και Φίλλιπου Νίκογλου 546 42 Θεσσαλονίκη
Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο Λάρισας Λάρισα Γ.Γουργιώτη(πάροδος

οδού Φαρσάλων)

41448 Λάρισα 2410 239446/ limlmus@otenet.gr
Λαογραφικό - Ιστορικό - Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας Αγρίνιο Κέντρου 20 30100 Αγρίνιο
Λαογραφικό Μουσείο Γοργόπης Αξιούπολη Γοργόπη, Αξιούπολης 614 00 http://www.axioupolis-nhm.gr/gr/gorgopi.php
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς - Χίος Χίος Καλλιμασιά, Χίος 82100 http://gym-kallim.chi.sch.gr/index.php
Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς Κιλκίς Κιλκίς 611 00
Λαογραφικό Μουσείο Πέλλας Πέλλα δίπλα στον ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου 58 005 Πέλλα http://www.pellaia.gr
Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας Στεμνίτσα Καρυατίδων 8 117 42 Στεμνίτσα
Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέα Κίος Άργους 7 212 00 Νέα Κίος
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα-Μουσείο Β.Παπαντωνίου Ναύπλιο Βασ.Αλεξάνδρου 1 211 00 Ναύπλιο http://www.pli.gr
Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας Λαμία Καλύβα - Μπακογιάννη 6 35100 Λαμία http://www.lamia-city.gr/article.php?c=4&a=72
Λαογραφικό Μουσείο του Πνευματικού Ιδρύματος Σάμου Νικολάου Δημητρίου Σάμος Doryssa Bay Hotel 831 00 Πυθαγόρειο
Λαογραφικό Μουσείο Δρυοπίδας Κύθνου Δρυοπίδα
Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω Αιγάλεω Οδός Δημαρχείου 33 Αιγάλεω iloaegaleo.blogspot.com
Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Καλάβρυτα Α. Συγγρού 1-5 25 001 Καλάβρυτα www.dmko.gr
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Προξένου Κορομηλά 23 54622 Θεσσαλονίκη www.imma.edu.gr
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς Καστοριά Πλατεία Ντολτσού 52100 Καστοριά mouseiomakedonikouagonakastorias.blogspot.com
Μουσείο Παύλου Μελά Μελάς Καστοριάς 52055, Καστοριά

Μουσεία πολιτισμών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Αθήνα Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12 105 53 Αθήνα http://web.archive.org/20010606215608/www.benaki.gr/collections/islamic/gr/
Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος Αθήνα Νίκης 39 105 57 Αθήνα http://www.jewishmuseum.gr/
Κέντρο Ιστορικής Διαδρομής Εβραϊσμού Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Αγίου Μηνά 13 546 24 Θεσσαλονίκη http://www.jmth.gr/
Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Πάτρας Πάτρα Πλατεία Γεωργίου Α΄(Μέγαρο Λόγου και Τέχνης)
Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού ''Φιλιώ Χαϊδεμένου'' Νέα Φιλαδέλφεια Δεκελίας 152 & Ατταλείας 2 Νέα Φιλαδέλφεια
Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Μανόλης Ανδρόνικος» Καλαμαριά Μητροπολίτου Καλλίδου 108 551 31 Καλαμαριά http://www.mikrasia.gr/?render=page&id=21
Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Νεάπολη Θεσσαλονίκης Αμασείας 21 567 28 Νεάπολη http://imnst.gr/museum/
Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καβάλας Καβάλα Γαλλικής Δημοκρατίας 57 652 01 Καβάλα http://www.kavalagreece.gr/mouseio-prosfugikou-ellinismou/
Λαογραφικό Μουσείο Καππαδοκών Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη Μητροπούλου 1 68 100 Αλεξανδρούπολη http://www.kappadokes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=9
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού Αθήνα Αγνώστων Μαρτύρων 73 171 23 Νέα Σμύρνη http://www.epm.gr/epm.htm
Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά Κομοτηνή Τ.Θ. 1289 - Οικισμός Θρυλορίου 691 00 Κομοτηνή http://www.romagr.gr/
Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω Αιγάλεω Οδός Καραϊσκάκη 2-4 Αιγάλεω Ιστοσελίδα του Δήμου Αιγάλεω

Μουσεία τέχνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Εθνική Γλυπτοθήκη Αθήνα Αλσος Στρατού Γουδί http://web.archive.org/20070110182202/www.nationalgallery.gr/html/gr/ektheseis/monimi_glyptothiki.htm
Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου Αθήνα Μιχαλακοπούλου 1 & Βασ. Κωνσταντίνου 50 115 28 Αθήνα http://www.nationalgallery.gr/
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθήνα Ωδείο Αθηνών,βασιλέως Γεωργίου Β 17-19 106 75 Αθήνα http://www.emst.gr
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Νέα Πτέρυγα Μεγάρου Μουσικής Αθήνα Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη 1 115 21 Αθήνα
Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη Αθήνα Πλουτάρχου 28 151 22 Μαρούσι http://www.tsarouchis.gr/
Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη Αθήνα Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Σύνταγμα 106 71 Αθήνα http://www.thf.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=619&eventid=10
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ Αθήνα Φιλελλήνων 11 και Εμμ. Παππά 142 34 Νέα Ιωνία http://www.deste.gr/
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη - ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 564 30 Θεσσαλονίκη http://www.greekstatemuseum.com/greek/
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 Θεσσαλονίκη http://www.mmca.org.gr/
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) Θεσσαλονίκη Βασ. Όλγας 108 546 43 Θεσσαλονίκη http://www.miet.gr/web/gr/miet/thess.asp?categoryid=1&p=8
Μουσείο Βορρέ Αθήνα Διαδόχου Κωνσταντίνου 1 190 02 Παιανία http://archive.is/20130702041435/www.sitemaker.gr/vorres/
Μουσείο Γλυπτικής Αθήνα Ευφορίωνος 16 - Παναθηναϊκό Στάδιο 116 35 Αθήνα
Μουσείο Γουναρόπουλου Αθήνα Γ. Γουναρόπουλου 6 157 71 Ιλίσια
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Κάζα Μπιάνκα) Θεσσαλονίκη Βασ. Όλγας 180 και Θεμιστοκλή Σοφούλη 546 46 Θεσσαλονίκη
Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκη Νικολάου Γερμανού (πλατεία Λευκού Πύργου) 546 21 Θεσσαλονίκη http://www.ems.gr/pinakothiki.html
Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου Ηράκλειο Νυμφών 3 713 07 Ηράκλειο http://www.heraklionvisualarts.gr/
Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλειδών Αθήνα Ηρακλειδών 16 118 51 Θησείο http://www.herakleidon-art.gr/el/index.cfm?get=home
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Ρόδος Νεστορίδειον Μέλαθρον, πλ. Χαρίτου 851 00 Ρόδος http://www.mgamuseum.gr/
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αλεξ Μυλωνά Αθήνα Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5 105 54 Αθήνα
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή Άνδρος Χώρα Άνδρου 845 00 Άνδρος http://www.moca-andros.gr
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας Φλώρινα Λεωφόρος Ελευθερίας 103 531 00 Φλώρινα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3428
Μουσείο Φρυσίρα Αθήνα Μονής Αστερίου 3 & 7 105 58 Αθήνα http://www.frissirasmuseum.com
Πινακοθήκη Δημήτρη Πιερίδη Αθήνα Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Α' 29 166 75 Γλυφάδα
Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ Μέτσοβο 442 00 Μέτσοβο http://www.averoffmuseum.gr/
Πινακοθήκη Κουβουτσάκη Αθήνα Λεβίδου 11 145 62 Κηφισιά
Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς - Πάρκο Σύγχρονης Γλυπτικής Αθήνα Γ. Λύρα 73 145 64 Ν.Κηφισιά http://www.skironio.gr/gr/index.htm
Συλλογή Εμφιετζόγλου Αθήνα Τέρμα Φοινίκων Ανάβρυτα http://www.balkanexport.gr/newsite/collect2.cfm
Μουσείο Χρήστου Κυριαζή Αρχαία Μεσσήνη Ιθώμη Μεσσηνίας http://www.christoskyriazis.com/
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη Αγ. Δημητρίου 159Α 546 36 Θεσσαλονίκη http://www.teloglion.auth.gr/
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Χανιά Χάληδων 98-102 731 31 Χανιά http://www.pinakothiki-chania.gr/

Μουσεία φυσικής ιστορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη Αλεξανδρούπολη - Πλατανότοπος Μαϊστρου 68100 http://mfialexandroupolis.blogspot.gr/
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών Καλαμπάκα Τρικάλων Πίνδου 20 42200 http://www.meteoramuseum.gr
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου Βόλος Μικρασιατών 1 & Ζάχου 38333 http://www.volosmuseum.gr/
Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας Λυγουριό, Αργολίδας Λεωφόρου Ασκληπιού 27 21052 www.museum-kotsiomitis.gr
Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων Κιλκίς Κρούσσια, Κιλκίς 611 00 http://www.bbgk.gr/
Βοτανολογικό Μουσείο Αθήνα Εθνικός Κήπος, Περίπτερο Β. Όλγας 106 71 Αθήνα
Ζωολογικό Μουσείο Αθήνα Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη 157 84 Ζωγράφου http://www.cc.uoa.gr/biology/zoology/welcome.htm
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο Γαία Κηφισιά, Αθήνα Οθωνος 100 & Λεβίδου 13 145 62 http://www.gnhm.gr/
Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Λέσβος Σιγρί 811 12 Λέσβος http://www.aegean.gr/petrified_forest/
Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας Ρόδος Παστίδα, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου 85101 http://www.mel.gr/greek/museum.html
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης Αξιούπολη Αξιούπολη, Κιλκίς 614 00 http://www.axioupolis-nhm.gr
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή Αθήνα Λεβίδου 13 145 62 Κηφισιά http://www.gnhm.gr/
Ζωολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών Πάτρα Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών http://www.upatras.gr/culture/museums/zoology.php?lang=en
Βοτανολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών Πάτρα Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών http://www.upatras.gr/culture/museums/botanic.php?lang=en

Μουσεία τεχνολογίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκη 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Θέρμης 570 01 Θέρμη http://www.noesis.edu.gr/
Σιδηροδρομικό Μουσείο (Αθήνα) Αθήνα Σιώκου 4 104 43 Σεπόλια
Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Κορδελιό Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 128 (Νέα Μοναστηρίου 7Β) 563 34 Κορδελιό Θεσσαλονίκης http://www.sfsth.gr/
Σιδηροδρομικό Μουσείο Λάρισας Λάρισα Σιδηροδρομικός Σταθμός Λάρισας, Παλαιολόγου 37 412 23 Λάρισα http://apostolos.fotopic.net/
Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας Καλαμάτα ... ...
Εταιρία Μουσειακών Σιδηροδρόμων Βόλος ... ...
Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (ΗΣΑΠ) Πειραιάς Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Αθήνα Πρωτέως 25 145 64 Νέα Κηφισιά http://www.ote.gr/oteweb/english/communication/t_museum.htm
Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Μεταξύ νότιας πύλης και αψίδας στο νότιο τμήμα της Διεθνούς Εκθέσεως θεσσαλονίκης http://radiomuseum.gr/
Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 26ης Οκτωβρίου 19 546 27 Θεσσαλονίκη http://www.eyath.gr/swift.jsp?CMCCode=1002&extLang
Μουσείο Τύπου Πατρών Πάτρα Μαιζώνος 200
Τεχνολογικό Μουσείο Αυτοκινήτου "Φαέθων" Κάλαμος 36ο χλμ. ε.ο. Αθηνών-Λαμίας, http://www.phaetonmuseum.gr/
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Αθήνα http://www.hellenicmotormuseum.gr/
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας Δημητσάνα 220 07 Δημητσάνα
Μουσείο Υ.Η.Σ. Γλαύκου Πάτρα

Πολεμικά και ναυτικά μουσεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Πολεμικό Μουσείο (Αθήνα) Αθήνα Λεωφ. Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2 ...
Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γρηγορίου Λαμπράκη 4 54636
Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρα Θεσσαλονίκης 570 11 Γέφυρα Θεσσαλονίκης http://www.army.gr/flash%20sites/topsin/intro.htm
Πολεμικό Μουσείο (Κιλκίς) Κιλκίς Λόφος των Ηρώων, Κιλκίς 611 00
Πολεμικό Μουσείο (Ναύπλιο) Ναύπλιο Λεωφ.Αμαλίας 211 00 Ναύπλιο
Πολεμικό Μουσείο (Τρίπολη) Τρίπολη Εθνομαρτύρων 1 221 00 Τρίπολη
Πολεμικό Μουσείο (Χανιά) Χανιά δίπλα στο Δημοτικό Κήπο
Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας Αθήνα ... ... http://www.haf.gr/el/history/museum/
Ναυτικό Μουσείο Άνδρου Άνδρος 845 00 Άνδρος http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3284
Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος Πειραιάς Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύς 185 36 Πειραιάς
Ναυτικό Μουσείο Γαλαξειδίου Γαλαξείδι Οδός Μουσείου 330 52 Γαλαξείδι
Μουσείο Μάχης Σκρα Αξιούπολη Αξιούπολη, Κιλκίς 614 00 http://www.axioupolis-nhm.gr/gr/skra.php
Α/Τ ΒΕΛΟΣ - Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα Παλαιό Φάληρο Μαρίνα Φλοίσβου
Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ - Πλοίο Μουσείο Παλαιό Φάληρο Μαρίνα Φλοίσβου http://www.bsaverof.com/
Μουσείο Γαλλικού Συμμαχικού Κοιμητηρίου του Ζέιτενλικ Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης Λαγκαδά και Ακριτών - Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ http://www.ambafrance-gr.org/%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7,6547
Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας Καλαμάτα

Διάφορα μουσεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχή Διεύθυνση Ταχ.κώδικας Ιστοσελίδα
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνα Σταδίου 13 105 61 Αθήνα http://www.nhmuseum.gr/
Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού Σπάρτη Όθωνος-Αμαλίας 129 231 00 Σπάρτη http://www.piop.gr/ [1]
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Αθήνα Κυδαθηναίων 14 105 58 Πλάκα http://www.hcm.gr
Επιγραφικό Μουσείο Αθήνα Τοσίτσα 1 106 82 Αθήνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3348
Θεατρικό Μουσείο - Κέντρο Μελέτης & Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου Αθήνα Ακαδημίας 50 106 79 Αθήνα http://www.theatremuseum.gr/
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Αθήνα Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος http://www.ime.gr/
Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (πρώην Μουσείο Αθλητισμού) Θεσσαλονίκη 3ης Σεπτεμβρίου & Αγ.Δημητρίου 546 36 Θεσσαλονίκη http://www.olympicmuseum-thessaloniki.org/
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Αποθήκη Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης 540 15 Θεσσαλονίκη http://www.thmphoto.gr/
Μουσείο Αναμνηστικό Ελευθέριου Βενιζέλου Αθήνα Χρήστου Λαδά 2 - Πάρκο Ελευθερίας 105 61 Αθήνα
Μουσείο Ανδρέου Συγγρού Αθήνα Ι. Δραγούμη 5 161 21 Αθήνα http://www.syggros-hosp.gr/mouseio.htm
Μουσείο Αφής Αθήνα Δοϊράνης 198 176 73 Καλλιθέα http://www.tactualmuseum.gr/
Μουσείο Δελφικών Εορτών Σικελιανού Δελφοί
Μουσείο Δροσίνη Αθήνα Αγίων Θεοδώρων & Δ. Κυριακού 145 62 Κηφισιά http://www.drossinismuseum.gr/
Μουσείο Εγκληματολογίας Αθήνα Μικράς Ασίας 75 Γουδί http://forensic.med.uoa.gr/museum.htm
Μουσείο Ελιάς Πυλάρου Κεφαλονιά Μακριώτικα Πυλάρου 280 81 Αγία Ευφημία
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα Κόδρου 9 105 58 Πλάκα http://www.childrensartmuseum.gr/
Μουσείο Ελληνικού Προσκοπισμού Αθήνα Πτολεμαίων 1 116 35 Αθήνα
Μουσείο Θεάτρου Σκιών "Σπαθάρειο" Αθήνα Πλατεία Κασταλίας 151 24 Μαρούσι http://www.karagiozismuseum.gr/
Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας "Λυκείου Ελληνίδων" Αθήνα Δημοκρίτου 7 106 71 Αθήνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3380
Μουσείο Κατίνας Παξινού Αθήνα Αγίου Κωσταντίνου 30 & Μενάνδρου 104 31 Αθήνα http://www.miet.gr/web/gr/minotis/default.htm
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Λιμάνι - Aποθήκη A', T.Θ. 10467 541 10 Θεσσαλονίκη http://www.cinemuseum.gr/
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη Αθήνα Καλλισπέρη 12 117 42 Ακρόπολη http://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/
Μουσείο Μαρία Κάλλας - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Αθήνα Αίθουσα Δ1, Πειραιώς 100 11854 Γκάζι
Μουσείο Μαρίκας Κοτοπούλη Αθήνα Παναγούλη 14 157 73 Αθήνα
Μουσείο Μετάξης Σουφλίου Σουφλί Ελευθερίου Βενιζέλου 73 684 00 Σουφλί
Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκη Ν.Γερμανού 1 - Πλατεία ΧΑΝΘ - Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ "Μίμης Τσικίνας" 546 21 Θεσσαλονίκη http://ymca.gr
Μουσείο Μπενάκη Αθήνα Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας 106 74 Αθήνα http://www.benaki.gr/
Μουσείο Μπενάκη Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς Αθήνα Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου 118 54 Γκάζι http://www.benaki.gr/index.asp?id=40202&lang=gr
Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής Αθήνα Μελιδώνη 4-6 10553 Κεραμεικός http://www.potterymuseum.gr/pub/Category.asp?lang=gr&catid=11
Νομισματικό Μουσείο Αθήνα Πανεπιστημίου) 12 106 71 Αθήνα http://www.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3368
Ορυκτολογικό Μουσείο Λαύριο Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 34 195 Λαύριο http://www.emel.gr/files/museum.htm
Μουσείο ούζου - Ο Κόσμος του Ούζου Λέσβος Θέση Κάμπος Πλαγιάς 812 00 Πλωμάρι http://theworldofouzo.gr/el/ouzo-plomari/ouzo-museum.php
Μουσείο του Ούζου Λέσβος 812 00 Πλωμάρι
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών "Βούρου Ευταξία" Αθήνα Παπαρρηγοπούλου 7 105 61 Αθήνα http://www.athenscitymuseum.gr/
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης Ηλιούπολη Αττικής Μαρίνου Αντύπα 134 & Σοφοκλή Βενιζέλου 100 163 46 Ηλιούπολη Αττικής http://mea.dimosilioupolis.gr/
Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη-Στράτη Αθήνα Αγ. Ασωμάτων 31 105 53 Κεραμεικός http://exile-museum.gr/
Μουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης Περιστέρι Αττικής Εθνικής Αντιστάσεως 33 - Περιστέρι 121 34 Περιστέρι Αττικής http://www.west-athens.gr/index.php/find/culture/mouseia/item/118-peristeri
Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης Αθήνα Πάρκο Ελευθερίας 115 21 Αθήνα http://sfea.gr/index.php/eat-esa/2015-05-20-22-48-27/item/323-mouseio-eat-esa
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Νίκαιας Νίκαια Αττικής Τσαλδάρη 185 - 187 184 53 Νίκαια Αττικής
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Νέας Ιωνίας Νέα Ιωνία Μαγνησίας Λούλη 33 και Κρήτης Νέα Ιωνία Μαγνησίας http://srv1-vivl-volou.mag.sch.gr/node/5042
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας Λάρισα Ιουστινιανού 42 (κτίριο παλιάς Πυριτιδαποθήκης) 412 23, Λάρισα
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων Κορυσχάδες Ευρυτανίας 36100 Κορυσχάδες Ευρυτανίας
Μουσείο Σκηνογραφίας Πάνου Αραβαντινού Πειραιάς Αγίου Κωνσταντίνου 2 - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 185 32 Πειραιάς
Μουσείο Σκίτσου Αθήνα Λιοσίων 22 104 38 Αθήνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3501
Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας Αθήνα Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 117 41 Φιλοπάππου http://mce.gr/
Μουσείο Χαρακτικής και Γραφικών Τεχνών Αθήνα Αγίας Φιλοθέης 10 - Πλατεία Μητροπόλεως 105 56 Αθήνα http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3432
Ταχυδρομικό & Φιλοτελικό Μουσείο Αθήνα Πλατεία Σταδίου 5 & Φωκιανού 2 116 35 Αθήνα http://www.postalmuseum.gr/
Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης Κοζάνη Βιτσίου 29 501 00 Κοζάνη http://www.kozanh.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=272&Itemid=61
Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57 Θεσσαλονίκη http://www.paidikomouseio.gr/
Μουσείο Παιδείας πανεπιστημίου Πατρών Πάτρα
Μουσείο Δημοκρατίας Άγιος Ευστράτιος 81500 Νήσος Άγιος Ευστράτιος http://www.mouseiodimokratias.gr/greek/index.asp
Σερβικό Μουσείο Κέρκυρας Κέρκυρα (πόλη) Μουστοξύδου 1 49100 Κέρκυρα http://www.corfu.gr/web/guest/visitor/sights/museums/serviko

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

|}