Κατάλογος μοναστηριών στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 230 μοναστήρια. Στον παρακάτω κατάλογο εμφανίζονται οι μονές και όπου υπάρχει παρένθεση, οι πραγματικοί τους κάτοικοι (κατά κανόνα μοναχοί).

Τα αρχικά στοιχεία βασίστηκαν στην απογραφή του 2011[1] για τις μονές στις οποίες η ΕΣΥΕ τις αντιμετωπίζει ως χωριστές κοινότητες και όχι ως μέρος οικισμών. Όπου δεν υπάρχει παρένθεση μετά το όνομα της μονής, έχει γίνει μετέπειτα προσθήκη.

Άγιον Όρος (1643)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλες οι μονές περιλαμβάνουν και τα εξαρτήματα τους(σκητες, κελια, καθισματα, ησυχαστηρια, καλυβες)

Μονή Αγίου Διονυσίου, η (55)

Μονή Αγίου Παντελεήμονος, η (130) το 2020
Μονή Αγίου Παύλου, η (90)
Μονή Βατοπεδίου, η (160)
Μονή Δοχειαρίου, η (53) το 2011
Μονή Εσφιγμένου, η (121)
Μονή Ζωγράφου, η (55) το 2020
Μονή Ιβήρων, η (62)
Μονή Καρακάλλου, η (50)
Μονή Κουτλουμουσίου, η (93) το 2020
Μονή Κωνσταμονίτου, η (45)
Μονή Μεγίστης Λαύρας, η (330)
Μονή Ξενοφώντος, η (55)
Μονή Ξηροποτάμου, η (25)
Μονή Οσίου Γρηγορίου, η (90+) το 2020
Μονή Παντοκράτορος, η (80)
Μονή Σίμωνος Πέτρας, η (85)
Μονή Σταυρονικήτα, η (45)
Μονή Φιλοθέου, η (75)
Μονή Χιλανδαρίου, η (70)

Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας (40)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Ελεούσας Μεσολογγίου, η (2) μοναχοί
Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, η (3) μοναχοί
Μονή Αγίου Γεωργίου Αστακού, η (4) μοναχοί
Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ρόμβου, η (0)
Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού, η (1) μοναχοί
Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως, η (1) μοναχοί
Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, η (2) μοναχές
Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου, η (10) μοναχές
Μονή Αγίου Συμεών Μεσολογγίου, η (3) μοναχές
Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, η (2) μοναχές
Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Θέρμου, η (2) μοναχές
Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαβέρδας Βονίτσης, η (1) μοναχές
Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ρέθα, η (2) μοναχές
Μονή Καταθέσεως Τιμίας Ζώνης Λυκουρίσης Σκουτερά, η (1) μοναχές
Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Παραβόλας η (3) μοναχές
Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης η (3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου (40)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακιωτίσσης (4) μοναχοί

Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σκάλας (21) μοναχοί

Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Βομβοκούς (3) μοναχές

Παναγίας Γοργοεπηκόου Ναυπάκτου (12) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος (99)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγ. Φωτεινής Σαμαρείτιδος Ναυπλίου, (7) μοναχοί

Μονή Ακαθίστου Ύμνου Αχλαδόκαμπου, (6) μοναχοί

Μονή Ταξιαρχών Επιδαύρου, η (16 ) μοναχές
Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Νέου Παναρήτη, η (10) μοναχές
Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά Ναυπλίου, η (8) μοναχές
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμίου, (28) μοναχές

Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους (3) μοναχές

Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπόρσας, (4) μοναχές

Ησυχαστήριο Ζωοδόχου Πηγής-Αγίας Μονής Ναυπλίου, (4) μοναχές

Ησυχαστήριο Αγίας Μακρίνας Ανάβαλου Κιβερίου, (13) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (73)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Επάνω Χρέπας, η (5) μοναχές
Αγ, Νικολάου Καρυάς, η (9) μοναχοί
Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, η (4) μοναχές
Ιερά Μονή Λουκούς, η (9) μοναχές
Μονή Μαλεβής, η (17) μοναχές
Μονή Εορτακουστής, η (3) μοναχές
Μονή Βαρσών, η (11) μοναχοί
Μονή Κανδήλας, η (4) μοναχές
Μονή Καρυάς, η (2) μοναχοί
Μονή Γοργοεπηκόου, η (5) μοναχές
Μονή Ελώνης, η (4) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (83)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Προδρόμου, η (2) μοναχοί

Μονή Παναγίας Κερνίτσης, η (17) μοναχές

Μονή Αιμυαλών ή Φιλοσόφου, η (2) μοναχοί

Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, η (13) μοναχοί

Μονή Αμπελάκη, η (5) μοναχές
Μονή Μπούρα, η (17) μοναχές
Μονή Παναγίας Κλειβωκάς (3) μοναχές
Μονή Αγίας Παρασκευής Βάχλιας Αρκαδίας (4) μοναχοί

Μακρυσίου Μεγαλοπόλεως (3) μοναχές

Κοιμ. Θεοτόκου Καλαμίου Αρκαδίας (3) μοναχές

Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαλτεσινίκου (1) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου, Παναγίας Κολοκοτρώνη (5) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου Ισιώματος Καρυών Μεγ/πόλεως (1) μοναχοί

Γεν. Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνης (7) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Άρτης (61)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου ή Κάτω Παναγίας, η (12) μοναχές
Μονή Ευαγγελιστρίας Άρτας, η (33)

Μονή Θεοτοκιού (2) μοναχές

Μονή Παναγίας της Ροβέλιτσας (11) μοναχές

Μονή Μελατών (2) μοναχοί

Μονή Αγίας Αικατερίνης (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς (20)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (8) μοναχοί

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ (12) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού (95)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Τριάδος (11) μοναχοί

Ἱερά Μονή Παρακλήτου (26) μοναχοί

Αγ. Νεκταρίου Μαλακάσης (1) μοναχοί

Ἱερόν Γυναικεῖον Ἡσυχαστήριον «Παναγία Φανερωμένη» (3) μοναχέςἹερά Μονή τῆς Ἁγίας Σκέπης τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου (5) μοναχές

Ἱερά Μονή Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί Ἁγίου Ἐφραίμ (8) μοναχές

Ἱερά Μονή Εἰσοδιῶν Θεοτόκου Μαρκόπουλου Ὠρωποῦ (14) μοναχές

Ἱερά Μονή Ἁγίου Παντελεήμονος (Ραπεντώσης) Διονύσου (1) μοναχές

Ἱερά Μονή Ἁγίου Θεοδοσίου τοῦ Κοινοβιάρχου (4) μοναχές

Ἱερά Μονή Ἁγίας Φιλοθέης Ἐκάλης (8) μοναχές

Ἱερά Μονή Ἁγίας Τριάδος Μάτι Ἀττικῆς (14) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος (79)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ἁγ. Αἰκατερίνης Σαλαμῖνος (1) μοναχές

Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας (3) μοναχές

Παναγίας Γοργοεπηκόου Σαλαμίνας (9) μοναχοί

Ἁγίου Νικολάου Λεμονίων Σαλαμῖνος (2) μοναχές

Προφήτου Ἠλιοῦ Βιλλίων (2) μοναχές

Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου Μακρυνοῦ Μεγάρων (4) μοναχές

Ἁγίου Γερασίμου Σαλαμῖνος (1) μοναχές

Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμῖνος (18) μοναχές

Ὁσίου Μελετίου Κιθαιρῶνος (10) μοναχές

Ἁγίου Ἱεροθέου Μεγάρων (16) μοναχές

Προφ. Ἠλιού Ἐρυθρῶν(1) μοναχοί

Παναγίας Γαλακτοτροφούσης, Ν. Δάφνης Μεγάρων (1) μοναχοί

Ἁγίας Παρασκευῆς Μαζίου Μεγάρων (9) μοναχοί

Ἁγίου Βλασίου Μεγαρίδος (1) μοναχοί

Ἁγίας Τριάδος Μυρινίου Μεγαρίδος (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού (50)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εισοδίων της Θεοτόκου (7) μοναχοί

Αναλήψεως (1) μοναχοί

Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Καρέα (37) μοναχές

Αγ. Ιωάννου Κουταλά (5) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων (4)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οσίου Θεοδώρου (2) μοναχοί

Αγίας Μόνης Ελπίδος της Παναγίας (1) μοναχοί

Αγ. Ελέσσης (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας (19)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ - ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (19) μοναχοί

Αρχιεπισκοπή Αθηνών (116)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ησυχαστήριον Προφήτου Ηλιού – Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Νέον Θαβώριον Όρος (3) μοναχές

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου   Πεντέλης (17) μοναχοί

. Ιερά Μονή Ασωμάτων – Πετράκη (96) μόνιμοι (16) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (37)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κουβαρά (1) μοναχοί

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Κορωπίου (2) μοναχές

Ιερά Μονή Βηθλεέμ Κορωπίου (3) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Γλυκών Νερών (5) μοναχές

Ιερά Μονή Αναλήψεως Κυρίου Κερατέας (3) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Παλλήνης (4) μοναχές

Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης Κερατέας (7) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου (2) μοναχές

Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Κερατέας (5) μοναχές

Ιερό Ησυχαστήριο Αποστόλου Παύλου Παλαιοκαμαρίζης (4) μοναχές

Ιερό Ησυχαστήριο Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου (1) μοναχές

Ιερό Μετόχι Ι.Μονής Οσίου Γρηγορίου Κουβαρά

Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών (13)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κοιμ. Θεοτόκου Κλειστών Φυλής (8) μοναχές

μονη αγιου παντελεημονα πετρουπολη (2) μοναχοί

Γενν. Θοτόκου Πάρνηθος (3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Νικαίας (19)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγίων Πατέρων στο Πέραμα (16) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά (3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (-)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-

Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (5)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Γυναικεία Μονή Οσίου Ιερωνύμου – Παναγίας Φοβεράς Προστασίας εις Σκούρτα Βοιωτίας (3) μοναχές

Ανδρώα Ιερά Μονή Παναγίας Πανάχραντου (2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου (3)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

μονή Παναγίας φοινικιώτισσας περιστερίου (3) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου (17)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονη Παναγιας Σπηλιανης (4) μοναχοί

Μονη Αγιου Νεκταριου (3) μοναχές

κλπ(10)

Ιερά Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου (64)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Άγια των Αγίων (1) μοναχές

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (3) μοναχές

Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (45) μοναχές

Ιερά Μονη Αγιου Ιωαννη του Θολογου (15) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Πατρών (87)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Ελεούσης, η (11) μοναχές

Μονή Αγίας Μαρίνης Μαρίτσης, η (4) μοναχές
Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα, η (18) μοναχές
Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτων, η (15)
Μονή Γηροκομειού, (25) μοναχοί
Μονή Νοτενών, η (1) μοναχοί
Μονή Προφήτη Ηλία Πάτρας, (4) μοναχές
Μονή Χρυσοποδαριτίσσης, (9) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου (31)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τ. Προδρόμου Καρυών-Αχλαδερής (6) μοναχοί

Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης (4) μοναχές

Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάτζαρη (5) μοναχές

Αγίου Χαραλάμπους Λευκών, Αυλωνάρι (16) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (75)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Πεπελενίτσης (1) μοναχέςΜονή Μεγάλου Σπηλαίου (8) μοναχοί

Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, η (25) μοναχέςΜονή Αγίας Τριάδας Τραπέζης (1) μοναχές

Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας (1) μοναχές

Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, η (7) μοναχοί

Ιερά Μονή Μακελλαριάς (2) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων (1) μοναχοί

Μονη Αγιοι Θεοδωροι (3) μοναχές

Μονή Αγίου Αθανασίου, η (1) μοναχοί

Μονή Αγίας Λαύρας, η (22) μοναχοί

Μονή Ευαγγελίστριας Δάφνης (2) μοναχές

Μονή Αγίου Γεωργίου (1) μοναχές

Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, η (0)

Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας (158)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Πελαγίας, η (17) μοναχές
Μονή Ευαγγελιστρίας, η (25) μοναχές
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιερουσαλήμ, η (4) μοναχές
Παναγία η Σκριπού, η (0)
Μονή Οσίου Λουκά, η (8) μοναχοί
Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά, η (3) μοναχοί
Μονή Μακαριωτίσσης, η (18) μοναχοί
Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, η (5) μοναχοί
Μονή Αγίας Τριάδος, η (7) μοναχές

Αγ. Νικολάου Καμπιών

Μονη Τσάτσαρι (3) μοναχοί

Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου

Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας (1) μοναχοί

Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας (3)

Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου (Μαζαράκι) (24) μοναχές

Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη (1) μοναχές

Μονή Αγίας Παρασκευής Νεοχωρακίου (1) μοναχές

Μονή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Βαγίων(1) μοναχές
Μονή Αγίων Νηπίων (5) μοναχές

Μονή Λυκούρεση ή Παναγία του Μύρου (10 μοναχές

Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ασωπίας-Προστασία των Χριστιανών (15) μοναχές

Αγίου Νεκταρίου(1) μοναχές

Ησυχαστήριο Αναλήψεως Του Κυρίου (6) μοναχές

6) μοναχές(

Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών (3)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Νικάνορος, η (3)

Ιερά Μητρόπολη Δράμας (55)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αναλήψεως Σωτήρος Δράμας, η (32) μοναχές
Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης (23) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (60)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Μονή "Παναγίας του Έβρου" Μάκρης, η (50) μοναχές
Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου, η (10) μοναχοί

Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αλωνίων Σαμοθράκης

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (61)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Γεωργίου Εύβοιας, η (8) μοναχές
Μονή Αγίου Νικολάου Εύβοιας, η (5) μοναχές
Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη
Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος, η (13) μοναχοί
Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα, η (13) μοναχοί
Μονή Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη, η (1) μοναχοί
Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, η (1) μοναχές

Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσης παλιουρα (3) μοναχές

Μονή Ευαγγελισμου της Θεοτοκου σκοπελου (1) μοναχές

Μονή τιμιου προδρομου (2) μοναχές

ΙΕΡΟ ΜΕΤΟΧΙΟ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ (2) μοναχές

ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ (4) μοναχοί

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ( 8) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου (15)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βράχας, (2) μοναχοί
Ιερά Μονή Παναγίας Δομιαμίτισσας (Δομιανών), (3) μοναχοί
Ιερά Μονή Προυσού, η (5) μοναχοί
Ιερά Μονή Τατάρνας, η (5) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας (29)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπεραγίας Θεοτόκου Αγριλίων (3) μοναχοί

Υπεραγίας Θεοτόκου Θεμάτων (2) μοναχοί

Υπ. Θεοτόκου Κορωνάτου (5) μοναχές

Υπεραγίας Θεοτόκου Κηπουραίων (3) μοναχοί

Αγ. Γερασίμου Ομαλών (10) μοναχές

Απόστολου Ανδρέα (5) μοναχές

Εσταυρωμένου (1) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων (26)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Στροφάδων, (0)
Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών (0)

Μονή Ελευθερώτριας (15 ) μοναχές

Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Λαγκάδα (1) μοναχοί

Μονή Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου (10) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων (60)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή της Αγίας Ευφημίας (2) μοναχές

Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού (6) μοναχές

Αγ. Θεοδώρων Στρατιάς (2) μοναχές

Αγ. Δημητρίου Αγ. Δούλων (3) μοναχές

Αγίας Παρασκευής Μακράδων (2) μοναχές

Αγίας Παρασκευής Σγουράδων (1) μοναχές

Υπεραγίας Θεοτόκου, Κυράς των Αγγέλων (5) μοναχές

Αγίας Τριάδος (2) μοναχοί

Υ. Θ. Χαμηλής (3) μοναχοί

Αγ. Παρασκευής Κοινοπιαστών (4) μοναχές

Παντοκράτορος Καμαρέλας (4) μοναχές

Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών και Ευαγγελισμού. (1) μοναχές

Υ. Θ Πλατυτέρας (6) μοναχοί

Υ. Θ. Παλαιοκαστρίτσης (5) μοναχοί

Υψηλού Παντοκράτορος (2) μοναχοί

Υ. Θ. Υψηλής περιοχής Μαγουλάδων (1) μοναχοί

Αγ. Κυριακής Κουραμάδων (2) μοναχοί

Υ. Θ Μυρτυδιωτίσης (4) μοναχοί

Υ. Θ. Κασσωπίας Κανονίου Κερκύρας (2) μοναχοί

Αγ. Θεοδώρων Καμάρας (3) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ( 79)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ (5) μοναχές

ΙΕΡOΝ ΗΣΥΧΑΣΤHΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓIΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦOΡΟΥ (5) μοναχές

Ιερό Ησυχαστήριο αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας (6) μοναχές

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΟΣ (20) μοναχοί

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ NIKOΛΑΟΥ ΥΔΡΑΣ (5) μοναχές

Ιερά Μονή της Αγίας Ευπραξίας (3) μοναχές

Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής & Ελισάβετ (2) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, Ερμιόνη (7) μοναχές

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου «Χρυσολεοντίσσης» Αίγινα (4) μοναχές

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΟΡΟΥ (12) εγγεγραμενοι μοναχοί

κλπ

Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης (50)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Σκαφιδιάς, η (4) μοναχές
Μονή Φραγκοπηδήματος, η (16) μοναχές
Μονή Βλαχερνών , η (4) μοναχές
Μονή Κρεμαστής, η (17) μοναχές
Μονή Άνω Δίβρης (5) μοναχοί
Προφήτη Ηλιού Αμαλιάδας (1) μοναχές

Αγίου Δημητρίου Αμαλιάδας (1) μοναχές
Αναλήψεως Ζερού (2) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων (78)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγ. Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων (1) μοναχοί

Μονή Αγ. Βαρβάρας Ρουσάνου Μετεώρων ( 13) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Μετεώρων) (4) μοναχοί

Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων (7) μοναχοί

Αγ. Στεφάνου Μετεώρων ( 28) μοναχές

Μεγάλο Μετέωρο (3) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων Καλαμπάκας (6) μοναχές

Κοιμ. Θεοτόκου Βυτουμά Καλαμπάκας (10) μοναχές

μονη Αγ. Θεοδώρων Καλαμπάκας (4) μοναχές

Αγίου Νικολάου Σιαμάδων ( 2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ( -)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-

Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και Ναούσης (60)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Τιμίου Προδρόμου Ημαθίας, η (13) μοναχοί
Μονή Αγίου Αθανασίου Σφηνίσσης, η (6) μοναχές

Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ( 30) μοναχοί

Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπτερας (3) μοναχοί

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης (4) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού (3) μοναχές

Ιερα Μονή Μεταμορφωσεως Σωτηρος (1) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου (45)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Ιωάννου Θεολόγου Υψηλού (2) μοναχοί

Μονή Αγίου Ραφαηλ (40) μοναχές

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμανδρίου (3) μοναχοί

Μονή Ταξιαρχων Πιθαρίου (0)

Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας (60)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Αντωνίου Βροντησίου, η (4) μοναχοί
Μονή Κουδουμά, η (6) μοναχοί
Μονή Απεζανών, η (4) μοναχοί
Μονή Οδηγητρίας, η (6) μοναχοί
Μονή Καλυβιανής, η (34) μοναχές
Μονη Ζαρού (5) μοναχοί

ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΖΑΡΟΥ (1) μοναχοί

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης (163)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Σαββαθιανών, η (15) μοναχές
Μονή Αγίου Παντελεήμονος, η (2) μοναχοί
Μονή Γοργολαΐνι, η (2) μοναχοί
Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, η (4) μοναχοί

Μονή Αγκαράθου, η (29) μοναχοί

Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, η (40) μοναχοί
Μονή Παλιανής, η (18) μοναχές

Μονη οσιας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (4) μοναχοί

Μονη Κρουσώνος (9) μοναχές

Εισοδίων της Θεοτόκου Ρογδιάς (10) μοναχές

Μονη Σγουροκεφαλίου (2) μοναχές

Μονη Παντανάσσης (9) μοναχές

Μονη Αγίας Φωτεινης (3) μοναχές

Μονη Αγίων Παντων (1) μοναχές

ΜΟνη Αγίων Θεοδώρων (15) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου (9)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Βιαννου (3) μοναχοί

Αγία Μαρίνα Βόνης (1) μοναχές

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη (5) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου (2)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (0)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΗΛΟΥ (0)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΛΚΗΣ (0)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΕΓΙΣΤΗΣ (0)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΡΟΥΚΟΥΝΙΩΤΟΥ (0)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ (2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος (20)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Ολυμπιωτίσσης (4) μοναχές

Ιερά Μονή Aγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου (3) μοναχοί

Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Βαλέτσικο (3) μοναχοί

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Δασοχωρίου (1) μοναχές

Ιερά Μονή Γενέσιου Θεοτόκου Καναλών (2) μοναχές

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου (2) μοναχές

Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος (5) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης (37)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προφήτου Ηλιού, Ηλιοβουνίων (25) μοναχοί

Αγίας Τριάδος Λεκατσά (0)

Αγ. Δημητρίου Ζαλόγγου (12) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (14)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ι. Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ( 12) μοναχές

Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (1) μοναχές

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης( 88 )[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Γοργοεπηκόου Νέας Μαγνησίας, η (1)
Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος ( 54) μοναχές

Ιερά μονή Αγίας Θεοδώρας (43) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας , Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας (9)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας (4) μοναχές

Κοιμ. Θεοτόκου Γηρομερίου (3) μοναχοί

Κοιμ. Θεοτόκου Παγανιών (2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά (40)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγιας Τριαδος Πεντε Βρυσεων (5) μοναχοί

Μεταμορφώσεως και Αγ. Μαξίμου Ομολογητού, Σοχός (5) μοναχοί

Ιερά Μονή Μεγάλου Βασιλείου (3) μοναχοί

Ιερά Μονή Αγίου Θεοδώρου Γαβρά (1) μοναχές

Ιερά Μονή  Εισοδίων Θεοτόκου Όσσης (1) μοναχές

Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου,μετοχι μονης Δοχειαρίου (7) μοναχές

Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου (3) μοναχές

Ησυχαστήριο Ανδρώο Αγίων Αρχαγγέλων (2) μοναχοί

Ησυχαστήριο Ανδρώο "Ο Παντοκράτωρ" (6) μοναχοί

Ησυχαστήριο Γυναικείο Η Ανάστασις του Χριστού Εμμαούς (4) μοναχές

Ησυχαστήριο Γυναικείο Αγίου Αθανασίου & Αγίας Κυράννης (1) μοναχές

Ησυχαστήριο Γυναικείο  Άξιον Εστί (2) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης (6)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης, η (4) μοναχοί
Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Στομίου, η (1) μοναχοί

Μονή προφητη Ηλια Ιωαννινων (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων (19)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ἐλεούσης Νήσου (5) μοναχοί

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελλάς (3) μοναχοί
Μονή Βοτσάς (5) μοναχοί

Ρωμανού (1) μοναχοί

Παλιουρής (1) μοναχοί

Τσούκας (0)

Καστρίτσης (3) μοναχές

Ευαγ. Θεοτόκου Άνω Πεδινών (1) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως (41)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου, η (15) μοναχές
Μονή Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης, η (5) μοναχές
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παγγαιωτίσσης», η (3) μοναχές
Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικήσιανης, η (18) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ( 28)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Σίλα Καβάλας, η (9) μοναχοί

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαριών Θάσου, η (5) μοναχοί

Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικητών Νέστου, η (9) μοναχές

Μονή Αγίου Παντελεήμονος Θάσου, η (1) μοναχές

Μονή Αρχαγγέλου Θάσου, η (4) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (93)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Τριάδας Καρδίτσας, η (2) μοναχές
Μονή Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας, η (30) μοναχές
Μονή Κορώνης, η (8) μοναχοί
Μονή Ρεντίνας, η (4) μοναχές
Μονή Σπηλιάς, η (6) μοναχοί
Ἱερὰ Μονὴ Παναγίας Πελεκητῆς (3) μοναχοί

Πέτρας Καταφυγίου (20) μοναχοί

Σωτήρος Βραγκιανών (2) μοναχοί

Ἱερὰ Μονὴ Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Κατουσίου (2) μοναχοί

Ἱερά Μονή Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Πετρίλου (3) μοναχοί

Ἱερὰ Μονὴ Παναγίας Φανερωμένης (3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς (42)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου (9) μοναχοί
Μονή Παναγίας Μαυριωτισσης, η (11) μοναχοί

Αγίας Παρασκευής Βασιλειαδος (6) μοναχοί

Αγίου Γεωργιου Επταχωρίου

Ιερα μονη Γενεθλιου Της Θεοτοκου (5) μοναχές

Μονή Αγίου Νικολαου (6) μοναχές

Μονή Παναγίας Φανερωμένης (3) μοναχές

Μονη Αγιου Γεωργιου Μελανθίου (2) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας (51)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονη Παναγιας Καστρου (6) μοναχοί

Μονη Αγιων Αγγελων (1) μοναχές

Μονη Αγιου Παντελεημονα (2) μοναχοί

Μονη Ευαγγελιστριας (4) μοναχές

Μονη Αγιας Αικατερινης (4) μοναχές

Μονη Αγιων Παντων (8) μοναχές

ΜΟνη Αναληψεως (4) μοναχές

Μονη Παναγιας Ροτσου (2) μοναχές

Ησυχαστηρια (20)

Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου (13)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, (7) μοναχοί
Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, (4) μοναχοί
Μονή Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Παραμυθίας Ανύδρου , (2) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου (15)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (12) μοναχοί

Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς (3) μοναχοί


Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης (3)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Λαριούς (1) μοναχοί
Ιερά Μονή Παναγίας Ζιδανίου (1) μοναχές
Μονή Αγίου Αντωνίου (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης (45)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

μονη Αγίας Τριάδος Βυθού (2) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου Σισανίου (2) μοναχοί

Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βογατσικού (3) μοναχές

Μεταμορφώσεως Σωτήρος Δρυοβούνου (12) μοναχοί

μονη  Αγίου Αθανασίου Ερατύρας (2) μοναχοί

Αγ. Παρασκευής Πελεκάνου.(1) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου (20) μοναχές

Γενεσίου Θεοτόκου Δρυοβούνου ( 3) μοναχές


Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους(142)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Οσίου Παταπίου, η (40) μοναχές
Μονή Αγίας Μαρίνης, η (5) μοναχές
Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού (10) μοναχοί
Μοναστήρι Παναγιάς Βράχου.(0)

Μονή Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου.

Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου (4) μοναχές

Παναγίας Κορυφής Καμαρίου (4) μοναχές

Κοιμ. Θεοτόκου Φανερωμένης Χιλιομοδίου (3) μοναχές

Αγ. Βλασίου Άνω. Συν. Τρικάλων (4) μοναχές

Αγ. Δημητρίου Στεφανίου (2) μοναχές

Αγ. Νικολάου Μαψού (3) μοναχές

Κοιμ. Θεοτόκου Λεχώβης (10) μοναχές

Αγ. Θεράποντος Γαλατακίου (6) μοναχές

Αγ. Αθανασίου Πουλίτσης (4) μοναχές

Ησυχαστηρια (40) μοναχές

Απ. Παύλου Γερανείων (2) μοναχοί

Αναστάσεως Λουτρακίου (3) μοναχοί

«Παναγία η πάντων Χαρά» Καλεντζίου (2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου (75)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Ταξιαρχών,Σερίφου η (1) μοναχοί
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου, η (50) μοναχές
Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Ανδρου η (2) μοναχές

Αγ. Βαρβάρας Σύρου (2) μοναχές

Κοιμήσεως Παλαιοκάστρου Μυκόνου (1) μοναχές

Χρυσοπηγής Σικίνου (1) μοναχές

Αγ. Μαρίνης Άνδρου (4) μοναχοί

Βρύσεως Σίφνου (5) μοναχοί

Παναγίας Τουρλιανής (1) μοναχοί

Αγ. Ιωάννου Ταλάντων Σύρου (0)

Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου, η (5) μοναχοί
Μονή Παναχράντου, η (3) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας (61)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Παναγίας Μυριδιώτισσας (40) μοναχές

Αγ. Γεωργίου Πάρου (2) μοναχοί

Κοιμ. Θεοτόκου Φανερωμένης Νάξου (2) μοναχοί

Μονή Χρυσοστόμου Νάξου (4) μοναχές
Μονή Χριστού Δάσους, η (3) μοναχές

Μονή Λογγοβάρδας, η (10) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων (10)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονη Παναγίας Χοζοβιώτισσας (3) μοναχοί

Αγίου Νικολάου στο Ημεροβίγλι (2) μοναχές
Μονή Προφήτου Ηλιού, η (5) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης (52)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα, η (12) μοναχοί
Μονή Αγίων Αναργύρων, η (7) μοναχοί
Μονή Ζερμπίτσης, η (15) μοναχές
Μονή Ιέρακος (10) μοναχές

Μονή Γόλας

Μονή Καστρίου (8) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Μάνης ( 3)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Παναγίας Ανδρουμπεβιτσης ( 2) μοναχές

Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου (1) μοναχές

Μονή Παναγία η Γιατρισσα ( ) μοναχοί


Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου (40)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Κομνηνείου (Αγίου Δημητρίου), η (8) μοναχοί
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΡΑΨΑΝΗΣ (3) μοναχές

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΠΥΡΓΕΤΟΥ (10) μοναχοί

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (8) μοναχοί

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ ΡΑΨΑΝΗΣ (1) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ιεράπυτνης και Σητείας (25)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας (9) μοναχοί

Μονη Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας (3) μοναχοί

Μονη Καψά (3) μοναχοί

Μονη Παναγίας Εξακουστής (3) μοναχές

Ιερά Μονή Αγ. Πάντων (Αγιασμένου) (3) μοναχές

Ησυχαστήριον Αναστάσεως του Κυρίου, εν Ιεραπέτρα (4) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου (22)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονη Παναγίας Βιδιανης (1) μοναχοί

Μονή Αρετίου (3) μοναχοί

Μονη Κρυσταλεννιας (9) μοναχοί

άλλες Μονές (9) μοναχοί

Ιερα Μητροπολη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος ( 22)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης (9) μοναχοί

Γενεθλίου Θεοτόκου Δαδιάς Σουφλίου (13) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης (12)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Παναγίας Μυρσινιωτίσσης Λειμώνος, η (6) μοναχές
Ιερά Μονή Λειμώνος, η (5) μοναχοί
Περιβολής, Άντισσα (1) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου (-)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

-

Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού (125)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Ξενιάς (ανδρώα), η (7) μοναχοί
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Ξενιάς (γυναικεία), η (10) μοναχές
Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Φλαμουρίου, η (3) μοναχοί
Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η (25) μοναχές

Αγ. Τριάδος Άνω Γατζέας (Μετόχιον Ι. Μ Μεγ. Λαύρας Αγ. Όρους) (5) μοναχοί

Αγ. Σεραφείμ Σάρωφ Πορταριάς (3) μοναχοί

Εισοδείων Αγ. Παντελεήμωνος Αγιάς (2) μοναχοί

Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αλυκών Βόλου (3) μοναχοί

Αγ. Σπυρίδωνος (3) μοναχές

Τ. Προδρόμου Ανατολής Αγιάς( 20) μοναχές

Αγ. Γερασίμου (15) μοναχές

Αγ. Λαυρεντίου Πηλίου (3) μοναχές

Γεν. Θεοτόκου Αγ. Βλασίου, Πήλιο (2) μοναχές

Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς (2) μοναχές

Παναγίας Οδηγήτριας Πορταριάς (Μετόχιο Ι. Μ. Φιλοθέου Αγ. Όρους) (20) μοναχές

Παναγίας Γοργοϋπηκόου Φυτόκου (2) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας (36)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Βελανιδιάς, η (0)
Μονή Διμιόβης, η (2) μοναχές
Μονή Προδρόμου Γαρδικίου, η (9) μοναχές
Μονή Παναγίας Βουλκάνου, η (11) μοναχοί
Μονή Χρυσοκελλαριάς Πυλίας (4) μοναχές
Μονή Αγίου Ιωήλ Καλαμάτας (4) μοναχές
Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών (1) μοναχές
Μονή Ελληνικών (0)
Μονή Καλογραιών Καλαμάτας (3) μοναχές

Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δημιόβη (2) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (5)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Γέννησης Προδρόμου Πύργου Τριφυλίας (3) μοναχοί

Αγ. Τριάδος Ολυμπίας (2) μοναχές

Μονή Μεταμορφώσεως Τριφυλίας (0)


Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης (10)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Φανερωμένης (4) μοναχοί

Μονή Παναγίας Καθαρών Ιθάκης (3) μοναχοί

Μονή Αγίου Νικολάου (Ηράς) Λευκάδας (3) μοναχές

Μονή Αγίων Πατέρων Αλεξάνδρου. (0)

Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου (17)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Ταξιαρχών, η (7) μοναχοί
μονη Αγ. Ειρήνη (2) μοναχές

Παναγίας Καλαμούς (3) μοναχές

Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης (5) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (68)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Διονυσίου Πιερίας, η ( 25 ) μοναχοί
Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας (π.25) μοναχές

Μονή Αγ. Αθανασίου Κολινδρού (15) μοναχές

Μονή Παναγίας Μακρυρράχης (3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών (15)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγ. Βησσαρίωνος Δουσίκου  (3) μοναχοί

Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδιάς (5) μοναχές

Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας Πύλης (3) μοναχές

Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Ζάρκου (4) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων (10)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Ασωμάτων, η (3) μοναχοί
Κάτω Μονή Πρέβελη, η (2) μοναχοί
Πίσω Μονή Πρέβελη, η (3) μοναχοί
Μονή Δισκουρίου, η (2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου (41)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, η (6) μοναχοί
Μονή Προφήτη Ηλία Ρουστίκων, η (3) μοναχοί
Μονή Μυριοκεφάλων, η (0)

Μονή Αγίας Ειρήνης (8) μοναχές

Ιερά Mονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Xριστού, Kουμπέ, Ρεθύμνου (4) μοναχές

Ἱερά Μονή Ἁγίας Ἀναστασίας τῆς Ρωμαίας Ρεθύμνης (2) μοναχοί

Ιερά Mονή Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου (1) μοναχοί

Μονή Αρσανίου, η (5) μοναχοί
Μονή Βωσάκου, η (3) μοναχοί
Μονή Αρκαδίου, η (9) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ( 61 )[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ἀρχαγγέλου Μιχαήλ (Ἀριδαίας) ( 4) μοναχοί

Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος (Μαρίνας) ( 2) μοναχοί

Προφήτου Ἠλιοῦ (Ἐδέσσης) ( 1) μοναχοί

Μονή Αγίας Παρασκευής

Ἁγ. Τριάδος Ἐδέσσης ( 14) μοναχές

Ὑψώσεως Τιμ. Σταυροῦ Μεσημερίου (4) μοναχές

Κοιμήσεως Θεοτόκου Λάκκας Γιαννιτσῶν ( 1) μοναχές

Ἁγίου Ἱλαρίωνος Μογλενῶν, Πρόμαχοι Ἀριδαίας ( 3) μοναχές

Ἡσυχαστήριον Ἁγ. Γρηγορίου Παλαμᾶ Κουφαλίων ( 32) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής (7)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Παναγία Βαθυρρύακος, η ( 3 ) μοναχοί

Ιερά Μονή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκλυβίτου (4) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας (24)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Βροντά, η (1) μοναχοί
Μονή Προφήτου Ηλιού, η (1) μοναχοί
Μονή Μεγάλης Παναγίας, η (5) μοναχοί
Μονή Τιμίου Σταυρού, η (4) μοναχοί
Μονή Αγίας Τριάδος Σάμου, η (1) μοναχοί
Ζωοδόχου Πηγῆς Σάμου, ( 6) μοναχές

Αγ. Ζώνης Βλαμαρής (2) μοναχοί

Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Παλαιού Καρλοβασίου (1) μοναχές

Κοιμήσεως Μαραθόκαμπου (2) μοναχές

Ευαγγελισμού Θεοτόκου Μοντέ (1) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης (69)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, η (27) μοναχές

Μονή Παναγίας Βύσσιανης, η (6) μοναχές

Μονή Τιμίου Σταυρού, η (1) μοναχές

Μονή Προφήτου Ηλιού, η (10) μοναχές

Μονή Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου, η (25) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου (26)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Τριάδας Τούμπας (2) μοναχοί

Μονή Αγίας Κυριακής Αλιστράτης, η (1) μοναχές

Αγ. Παρασκευής Δομίρου (14) μοναχές

Αγ. Μηνά Περιχώρας (4) μοναχές

Αναλήψεως Πρώτης (15) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (53)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγ. Κηρύκου και Ιουλίτης (4) μοναχές

Μονή Αγίων Στεφάνου και Χρυσοστόμου Φαιάς Πέτρας, η (1) μοναχές

Μονή Αγίου Γεωργίου, η (1) μοναχές

Μονή Αγίας Σκέπης, (1) μοναχές

Μονή Αγίας Βαρβάρας, (1) μοναχές

Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, μετοχι μονης ξενοφωντος, Αγίου Ορους (45) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος (57)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αντινίτσης,
Μονή Αγίων Αναργύρων, η (7) μοναχές
Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας, η (13) μοναχές
Μονή Αγίου Γεωργίου, η (2) μοναχές
Ιερά Μονή Αγάθωνος, η (8) μοναχοί

Μεταμορφώσεως του Σωτῆρος Καμένων Βούρλων (4) μοναχοί

Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Δαδίου Ἀμφικλείας (2) μοναχές

Μεταμορφώσεως του Σωτῆρος Λιβανατῶν (3) μοναχές

Ἁγίου Γεωργίου Μύλων (4) μοναχές

Ἁγίας Παρασκευῆς Σπαρτιᾶς(2) μοναχές

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ἁγίας Μαρίνης Λοκρίδος ( 1) μοναχές

Ἁγίας Τριάδος Μελιταίας (1) μοναχές

Ἁγίου Ἀθανασίου Ὀμβριακῆς (1) μοναχές

Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος (1) μοναχοί

Ἁγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδος (3) μοναχοί

Ἅγίου Νικολάου Δίβρης (1) μοναχοί

Ἁγίας Τριάδος Τραγάνας (3) μοναχοί

Προφήτου Ἠλιού Ζελίου (1) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος (79)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Προφήτη Ηλία Φωκίδος, η (9) μοναχές
Νέα Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας , η (9) μοναχοί
Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, η (20) μοναχές
Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, η (28) μοναχοί

Μονή Αγίου Νεκταρίου και Φανουρίο (16) μοναχές

Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γαλαξειδίου (1) μοναχές

Αποδ. Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κουτσουρούς» (6) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας (40)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κοιμ. Θεοτόκου Κλαδορράχης (5) μοναχοί

Αγ. Παρασκευής (2) μοναχοί

Αγίου Αυγουστίνου (20) μοναχές

Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτας (4) μοναχοί

Αγ. Μάρκου Πρώτης Φλωρίνης (6) μοναχές

Αγ. Παντελεήμονος και Ευβούλης (3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου (49)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιερά Μονή Θαρρίου (5) μοναχοί

Ιερά Μονή Σκιαδίου (3) μοναχοί

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αρταμίτου (2) μοναχοί

Μονη Παναγιας Παραμυθιας (11) μοναχοί

Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης (4) μοναχοί

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κρυονερίου (2) μοναχές

Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης (2) μοναχές

Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής (20) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου (2)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών (2) μοναχοί

Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας (264)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ἀπόστολος καί Εὐαγγελιστής Ἰωάννης ὁ Θεολόγος ( 60) μοναχές
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πολυγύρου, η (15) μοναχοί
Μονή Αγιου Αρσενίου του Καππαδόκη Χαλκιδικής, η (18) μοναχοί
Μονή Οσ. Ιωάννου του Ρώσου Χαλκιδικής, η (6) μοναχοί
Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, το (46) μοναχές
Ησυχαστήριο Αγίου Στεφάνου Περαίας, το (17) μοναχές
Ησυχαστήριο Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ορμύλιας, το (102) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου (26)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Χριστοφόρου ( 5) μοναχοί

Μονή Αγίου Γενναδίου (1) μοναχοί

Μοναστικός Οἶκος «Παναγία ἡ Χαρά τῶν θλιβομένων» ( 8) μοναχοί

Εὐαγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου (5) μοναχές

Ἱ.Μ. Ἁγίου Κοσμᾶ (2) μοναχές

Ζωοδοχου Πηγής Βρεττού (2) μοναχοί

αγίας Φοβερᾶς Προστασίας ( 3) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου (34)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης, η (10) μοναχοί
Μονή Οδηγητρίας Κυρίας Γωνιάς, η (16) μοναχοί
Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Παρθενώνος) (8) μοναχές

Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου (72)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η (7) μοναχοί

Μονή Κυρίας των Αγγέλων Αγίου Ιωάν.Ερ/του Γουβερνέτου, η (8) μοναχοί

Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου Κορακιῶν Ἀκρωτηρίου (5) μοναχές

Μονή Ζωοδόχου Πηγῆς Χρυσοπηγῆς (52) μοναχές

Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών (60)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μονή Αγίου Κωνσταντίνου Φραγκοβουνίου, η (20) μοναχές
Μονή Αγίου Μηνά, η (3) μοναχές
Μονή Παναγίας Κοιμήσεως Πλακιδιωτίσσης, η (1) μοναχές
Μονή Αγίας Ματρώνης Χαλάνδρων, η (1) μοναχές
Μονή Ταξιαρχών, η (2) μοναχές
Μονή Μυρσινιδίου, η (5) μοναχοί
Μονή Αγίου Μάρκου, η (1) μοναχοί
Μονή Αγίων Πατέρων, η (4) μοναχοί
Νέα Μονή, η (2) μοναχοί

Ζωοδοχου Πηγής Βρεττού (2) μοναχοί

Παναγίας Βοήθειας (4) μοναχές

Ευαγγελισμού Θεοτόκου Οινούσσων (15) μοναχές

Γενικό Σύνολο Μοναχών (6064)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]