Κατάλογος μηχανών αναζήτησης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι κατάλογος με μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών αναζήτησης ιστού, των μηχανών αναζήτησης βάσει επιλογών, των μηχανών μετα-αναζητήσεων, των εργαλείων αναζήτησης Επιφάνειας Εργασίας υπολογιστή και των δικτυακών πυλών και των ιστοσελίδων καθέτου συστήματος εμπορίας, οι οποίες διαθέτουν διευκολύνσεις αναζήτησης για τις συνδεδεμένες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων τους. Για έναν κατάλογο λογισμικού μηχανών αναζήτησης, ανατρέξτε στην ενότητα Κατάλογος επιχειρησιακών προμηθευτών αναζήτησης .

Ανά περιεχόμενο/θέμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομα Γλώσσα παγκόσμια κατάταξη Alexa
AOL Αναζήτηση * πολύγλωσση 318 † [1]
Ask.com ** πολύγλωσση 125 [2]
Baidu Κινέζικα 4 [3]
Bing πολύγλωσση 47 [4]
Dogpile *** Αγγλικά 10,603 [5]
DuckDuckGo * πολύγλωσση 214 [6]
Ecosia * πολύγλωσση 700 [7]
Exalead πολύγλωσση 116,560 [8]
Excite * πολύγλωσση 15,098 † [9]
Gigablast Αγγλικά 135,070 [10]
Google πολύγλωσση 1 [11]
HotBot * Αγγλικά 298,374 [12]
Lycos πολύγλωσση 36,396 [13]
MetaCrawler *** Αγγλικά 19,168 [14]
Mojeek πολύγλωσση 148,996 [15]
Qwant * πολύγλωσση 2,158 [16]
Searx *** πολύγλωσση 93,323 [17]
Sogou κινέζικα 162 [18]
Soso κινέζικα 96 [19]
Startpage.com ** Αγγλικά 1,946 [20]
Swisscows * πολύγλωσση 232,931 [21]
WebCrawler * Αγγλικά 4,264 [22]
Yahoo! * πολύγλωσση 7 † [23]
Yandex πολύγλωσση 1,060
Yippy *** Αγγλικά 137,607 [24]
Youdao κινέζικα 260 [25]

* Τροφοδοτείται από την Bing

** Τροφοδοτείται από την Google

*** Μηχανή Μετα-αναζήτησης

† Ο κύριος ιστότοπος είναι δικτυακή πύλη

Βασισμένες σε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασισμένες στο Ask.com (πρώην)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Βασισμένες στο Bing[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Βασισμένες στο Google[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Βασισμένες στο Yahoo![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  • Ecocho
  • Everyclick (πρώην βασισμένη στο Ask.com)
  • Το Forestle (ένας οικολογικής κινητοποίησης ιστόχωρος, ο οποίος υποστηρίζει τα βιώσιμα δάση βροχής - προηγουμένως βασισμένος στο Google)
  • Rectifi

Κινητές συσκευές/φορητές συσκευές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μηχανή αναζήτησης Taganode τοπικών αναζητήσεων
  • Taptu : για κινητό taptu/κοινωνικές αναζητήσεις

Σε γεωγραφικά περιορισμένο πεδίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομα Γλώσσα Χώρα
Accoona Κινέζικα, Αγγλικά Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Biglobe Ιαπωνικά Ιαπωνία
Daum Κορεάτικα Κορέα
Egerin Κουρδικά Κουρδιστάν
Fireball Γερμανικά, Αγγλικά Γερμανία
Goo Ιαπωνικά Ιαπωνία
Leit.is Ισλανδία
Maktoob Αραβικός Κόσμος
Miner.hu Ουγγαρία
Najdi.si Σλοβενία
Naver Κορεάτικα Κορέα
Pipilika Μπανγκλαντές
Rambler Ρωσία
Rediff Ινδία
SAPO Πορτογαλία, Αγκόλα, Πράσινο Ακρωτήριο, Μοζαμβίκη
Search.ch Ελβετία
Sesam Νορβηγία, Σουηδία
Seznam Τσεχική Δημοκρατία
Walla! Ισραήλ
Yandex Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Καζακστάν
ZipLocal Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες

Λογιστικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επιχειρήσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπολογιστών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Dark Web[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκπαίδευσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενικώς:

Μόνο ακαδημαϊκό υλικό:

Επιχειρηματικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκδηλώσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνταγών φαγητού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενεαλογίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Mocavo.com : μηχανή αναζήτησης οικογενειακού ιστορικού

Εργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νομικών θεμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιατρικών θεμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ειδήσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανθρώπων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακινήτων/οικοπέδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόρασης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιντεοπαιχνιδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με τύπο δεδομένων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μηχανές αναζήτησης που είναι εξειδικευμένες σε ένα συγκεκριμένο είδος πληροφορίας.

Χάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολυμέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τιμές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγαίος Κώδικας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

BitTorrent[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτές οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν στο φάσμα του πρωτοκόλου BitTorrent .

Blog[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Forum[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ερωτήσεων και απαντήσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με απαντήσεις από ανθρώπους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτόματων απαντήσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με μοντέλο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συσκευές αναζήτησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μηχανές αναζήτησης αρχείων υπολογιστών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι μηχανές αναζήτησης επιτραπέζιων υπολογιστών, οι οποίες παρατίθενται σε ανοιχτό μωβ φόντο δεν είναι πλέον σε ενεργό ανάπτυξη.

Ονομα Πλατφόρμα Παρατηρήσεις Άδεια
Autonomy Windows IDOL Enterprise Desktop Search, HP Autonomy Universal Search. [28] Proprietary, commercial
Beagle Linux Ανοιχτού κώδικα εργαλείο αναζήτησης για Linux βασισμένο σε Lucene. Δεν συντηρείται από το 2009. A mix of the X11/MIT License and the Apache License
Copernic Desktop Search Windows Σημαντικό λογισμικό αναζήτησης αρχείων υπολογιστή. Η πλήρης δοκιμαστική έκδοση αυτόματα μετατρέπεται στην ελεύθερη έκδοση μετά το πέρας της δοκιμαστικής περιόδου, η οποία (το έτος 2018) περιορίζεται σε κατάλογο το πολύ 10.000 αρχείων. Proprietary (30 day trial)
DocFetcher Cross-platform Ανοιχτού κώδικα εργαλείο αναζήτησης για Windows και Linux, βασισμένο σε Apache Lucene Eclipse Public License
dtSearch Desktop Windows Proprietary (30 day trial)
Everything Windows Άμεση εύρεση αρχείων και φακέλων βάσει ονόματος σε NTFS καταλόγους δίσκου. Freeware
GNOME Storage Linux Ανοιχτού κώδικα εργαλείο αναζήτησης για Linux/Linux GPL
Google Desktop Linux, Mac OS X, Windows Ενσωματώνεται με την βασική μηχανή αναζήτησης Google. Η έκδοση 5.9 υποστηρίζει και συστήματα x64. Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2011 η Google έπαψε το προϊόν αυτό. Freeware
ISYS Search Software Windows ISYS: Λογισμικό αναζήτησης επιφανείας εργασίας. Proprietary (14-day trial)
Locate32 Windows Γραφικό περιβάλλον του Unix locate και updatedb BSD License[29]
Lookeen Windows Προϊόν αναζήτησης υπολογιστή με πρόσθετο για το Microsoft Outlook και περιορισμένη υποστήριξη για άλλες μορφές αρχείων χρήσει IFilters. Χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης Lucene. Proprietary (14-day trial)[30]
Nepomuk Linux Σημασιολογικό εργαλείο αναζήτησης ανοιχτού κώδικα για Linux. Από την έκδοση 4.13 κι έπειτα έχει αντικατασταθεί από το Baloo στις εφαρμογές KDE . License SA 3.0 and the GNU Free Documentation License 1.2
Recoll Linux, Unix, Windows, macOS Ανοιχτού κώδικα εργαλείο αναζήτησης για Linux/Linux GPL [31]
Spotlight macOS Βρίσκεται στην έκδοσή "Tiger" του Apple Mac OS X και στις επόμενες εκδόσεις. Proprietary
Strigi Linux, Unix, Solaris, Mac OS X and Windows Ανοιχτού κώδικα μηχανή αναζήτησης αρχείων υπολογιστών για πολλές πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων. LGPL v2 [32]
Terrier Search Engine Linux, Mac OS X, Unix Μηχανή αναζήτησης για Windows, Mac OS X (Tiger), Unix/Linux. MPL v1.1[33]
Tracker Linux, Unix Ανοιχτού κώδικα εργαλείο αναζήτησης για Linux/Linux GPL v2 [34]
Tropes Zoom Windows Σημασιολογική μηχανή αναζήτησης (δεν είναι πια διαθέσιμη).[35] Freeware and commercial
Unity Dash Linux Μέρος του Ubuntu Desktop. GPL v3[36], LGPL v2.1[37]
Windows Search Windows Μέρος των Windows Vista και των επόμενων εκδόσεων των Windows. Διαθέσιμο με το όνομα Windows Desktop Search στα Windows XP και στον Server 2003. Δεν υποστηρίζει δημιουργία καταλόγων για διαδρομές UNC paths σε x64 συστήματα. Proprietary
X1 Desktop Search Windows Σημαντικό προϊόν αναζήτησης για υπολογιστές, μαζί με το Copernic Desktop Search. Proprietary (14-day trial)[38]


Μηχανές αναζήτησης ασφαλείς για παιδιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μηχανές Μετα-αναζήτησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομα Γλώσσα
Dogpile Αγγλικά
Excite Αγγλικά
Info.com Αγγλικά
Kayak και SideStep πολύγλωσση
Mamma
Metacrawler Αγγλικά
Mobissimo πολύγλωσση
Otalo Αγγλικά
PCH Search και Win
Searx πολύγλωσση
Skyscanner πολύγλωσση
Yippy (πρώην Clusty) Αγγλικά

Φυσικής γλώσσας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ask.com
  • Bing (Η σημασιολογική ικανότητα τροφοδοτείται από την Powerset)
  • Lexxe

Μηχανές αναζήτησης ανοιχτού κώδικα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

μηχανές αναζήτησης P2P[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομα Γλώσσα
FAROO Αγγλικά
Seeks (Ανοικτού Κώδικα) Αγγλικά
YaCy (δωρεάν και πλήρως αποκεντρωμένη) πολύγλωσση

Μηχανές αναζήτησης απορρήτου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κοινωνικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημασιολογικές μηχανές περιήγησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομα Περιγραφή Ειδικότητα
Evi Ειδικεύεται στη βάση γνώσεων και τη σημασιολογική αναζήτηση μηχανή απάντησης
Swoogle Αναζητώντας πάνω από 10.000 οντολογίες Σημασιολογικά έγγραφα ιστού
Yebol παρωχημένη
Yummly Σημασιολογική αναζήτηση ιστού για φαγητό, μαγείρεμα και συνταγές σχετικά με τα τρόφιμα

Μηχανές αναζήτησης κοινωνικών δικτύων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Usenet[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οπτικές μηχανές αναζήτησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βάσει δημοτικότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άκυρες ή αποκτηθείσες μηχανές αναζήτησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Aol.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  2. «Ask.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  3. «Baidu.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  4. «Bing.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  5. «Dogpile.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  6. «Duckduckgo.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  7. «Ecosia.org Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  8. «Exalead.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  9. «Excite.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  10. «Gigablast.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  11. «Google.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  12. «Hotbot.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  13. «Lycos.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  14. «Metacrawler.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  15. «Mojeek.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  16. «Qwant.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  17. «Searx.me Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  18. «Sogou.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  19. «Soso.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  20. «Startpage.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  21. «Swisscows.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  22. «Webcrawler.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  23. «Yahoo.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  24. «Yippy.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  25. «Youdao.com Traffic, Demographics and Competitors - Alexa». www.alexa.com. Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 
  26. «SimilarWeb». SimilarWeb. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2015. 
  27. Sullivan, Danny (April 18, 2007). «Goodbye Froogle, Hello Google Product Search!». Search Engine Land. https://searchengineland.com/goodbye-froogle-hello-google-product-search-11001. Ανακτήθηκε στις 3 June 2018. 
  28. «HP Universal Search». Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2014. 
  29. According to http://www.softpedia.com/get/Internet/Servers/Database-Utils/Locate32.shtml
  30. «Lookeen 10». Lookeen. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016. 
  31. According to Recoll
  32. According to COPYING in version 0.5.10 tar.bz2 package.
  33. «Terrier License». GitHub. 
  34. According to COPYING Αρχειοθετήθηκε 2012-07-14 at Archive.is in SVN trunk.
  35. According to http://www.semantic-knowledge.com/download.htm. Retrieved 15 August 2015.
  36. «Unity on GitHub». GitHub. 
  37. «Required License Files». GitHub. 
  38. «X1 Search 8». X1 Technologies. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2014. 
  39. Darrow, Barb (October 13, 2017). «Alibaba Is Adding This Key Technology to Its Growing Cloud». Fortune. http://fortune.com/2017/10/13/alibaba-cloud-elasticsearch/. Ανακτήθηκε στις August 21, 2018. 
  40. «Data, Data, Everywhere Data. Now a Better Way to Understand It». 27 Μαρτίου 2015. 
  41. According to domain liquidation notice at http://blog.mrwebmaster.it/2014/04/11/il-dominio-volunia-it-e-in-vendita.html (Italian)