Κατάλογος μαχητικών αεροσκαφών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το παρόν είναι κατάλογος πολεμικών αεροσκαφών που σχεδιάστηκαν με κύριο ρόλο την εναέρια μάχη. Συνεπώς δεν περιλαμάνονται τύποι αεροσκαφών που καλύπτουν άλλους ρόλους και δευτερευόντως έχουν δυνατότητες αέρος-αέρος. Περιλαμβάνονται μαχητικά τα οποία είναι επιχειρησιακά σήμερα, παλαιότερα επιχειρησιακά αεροσκάφη που έχουν πλέον αποσυρθεί καθώς και πρωτότυπα τα οποία έχουν πραγματοποιήσει πτήση. Δεν καταγράφονται αεροσκάφη τα οποία δεν κατασκευάστηκαν αλλά παρέμειναν στην φάση της σχεδίασης.


Αεροσκάφος Χώρα
προέλευσης
Παρθενική πτήση
(έτος)
Αριθμός
μονάδων
Κατάσταση
ACAZ C.2 Βέλγιο 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Adamoli-Cattani fighter Ιταλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
AD Scout Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
ADA/HAL Advanced Medium Combat Aircraft Ινδία n/a &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Project[1]
AEG D.I, D.II & D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
AEG Dr.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aerfer Ariete Ιταλία 1958 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Aerfer Sagittario 2 Ιταλία 1956 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Aero Ae 02 Τσεχοσλοβακία 1920 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aero Ae 04 Τσεχοσλοβακία 1921 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aero A.18 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Aero A.19 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aero A.20 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aero A.102 Τσεχοσλοβακία 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aeromarine PG-1 ΗΠΑ 1922 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aeronautica Umbra Trojani AUT.18 Ιταλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
AIDC F-CK-1 Ching-kuo Ταϊβάν 1989 &0000000000000130.000000130 Επιχειρησιακό
Airco DH.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000170.000000170 ca. Αποσύρθηκε
Airco DH.2 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000453.000000453 Αποσύρθηκε
Airco DH.5 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000552.000000552 Αποσύρθηκε
Albatros D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000050.00000050 Αποσύρθηκε
Albatros D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000291.000000291 Αποσύρθηκε
Albatros D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000001340.0000001.340 Αποσύρθηκε
Albatros D.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros D.V & D.Va Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000002500.0000002.500 Αποσύρθηκε
Albatros D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros D.VII Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros D.IX Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros D.X Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros D.XI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Albatros D.XII Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros Dr.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros Dr.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Albatros L 65 Γερμανία 1925 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Albatros L 77v Γερμανία 1928 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Albatros L 84 Γερμανία 1931 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Albatros W.4 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000118.000000118 Αποσύρθηκε
Albree Pigeon-Fraser Pursuit ΗΠΑ 1917 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Alcock Scout Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Alekseyev I-211 & 215 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Alter A.1 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Ambrosini SAI.107 & 207 Ιταλία 1940 &0000000000000014.00000014 Αποσύρθηκε
Ambrosini SAI.403 Ιταλία 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Ambrosini SS.4 Ιταλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Amiot 110 Γαλλία 1928 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Anatra Anadis Ρωσική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
ANF Les Mureaux 114 Γαλλία 1931 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
ANF Les Mureaux 170 Γαλλία 1932 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
ANF Les Mureaux 180 Γαλλία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
ANF Les Mureaux 190 Γαλλία 1936 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Ansaldo A.1 Balilla Ιταλία 1917 &0000000000000307.000000307 Αποσύρθηκε
Ansaldo ISVA Ιταλία 1917 &0000000000000050.00000050 Αποσύρθηκε
Ansaldo SVA Ιταλία 1917 &0000000000001245.0000001.245 Αποσύρθηκε
Arado SD I Γερμανία 1927 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Arado SD II Γερμανία 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Arado SD III Γερμανία 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Arado SSD I Γερμανία 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Arado Ar 64 Γερμανία 1930 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Arado Ar 65 Γερμανία 1931 &0000000000000085.00000085 Αποσύρθηκε
Arado Ar 67 Γερμανία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Arado Ar 68 Γερμανία 1934 &0000000000000511.000000511 Αποσύρθηκε
Arado Ar 76 Γερμανία 1934 &0000000000000189.000000189 Αποσύρθηκε
Arado Ar 80 Γερμανία 1935 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Arado Ar 197 Γερμανία 1937 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Arado Ar 240 Γερμανία 1940 &0000000000000014.00000014 Ακυρώθηκε
Arado Ar 440 Γερμανία 1942 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Armstrong Whitworth Ara Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Armstrong Whitworth Armadillo Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Armstrong Whitworth A.W.16 Ηνωμένο Βασίλειο 1930 &0000000000000018.00000018 Αποσύρθηκε
Armstrong Whitworth F.K.6 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Armstrong Whitworth F.K.9 & 10 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000009.0000009 Ακυρώθηκε
Armstrong Whitworth Siskin Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000272.000000272 Αποσύρθηκε
Armstrong Whitworth Starling Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Armstrong Whitworth AW.35 Scimitar Ηνωμένο Βασίλειο 1935 &0000000000000006.0000006 Αποσύρθηκε
Army Arsenal Model 3[2] Ιαπωνία 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Arsenal-Delanne 10 Γαλλία 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Arsenal VG-30 - 39 Γαλλία 1938 &0000000000000040.00000040+ Αποσύρθηκε
Arsenal VB 10 Γαλλία 1945 &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Arsenal VG 90 Γαλλία 1949 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Atlas Cheetah Νότιος Αφρική 1986 &0000000000000070.00000070 Επιχειρησιακό
Austin-Ball A.F.B.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Austin Osprey Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Austin Greyhound Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Avia BH-3 Τσεχοσλοβακία 1921 &0000000000000014.00000014 Αποσύρθηκε
Avia BH-4 Τσεχοσλοβακία 1922 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avia BH-6 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avia BH-7 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avia BH-8 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avia BH-17 Τσεχοσλοβακία 1924 &0000000000000024.00000024 Αποσύρθηκε
Avia BH-19 Τσεχοσλοβακία 1924 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avia BH-21 Τσεχοσλοβακία 1925 &0000000000000184.000000184 Αποσύρθηκε
Avia BH-23 Τσεχοσλοβακία 1926 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avia BH-33 Τσεχοσλοβακία 1927 &0000000000000110.000000110 Αποσύρθηκε
Avia B-34 Τσεχοσλοβακία 1932 &0000000000000014.00000014 Αποσύρθηκε
Avia B-534 Τσεχοσλοβακία 1933 &0000000000000566.000000566 Αποσύρθηκε
Avia B-634 Τσεχοσλοβακία 1936 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avia B-35 Τσεχοσλοβακία 1938 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Avia B-135 Τσεχοσλοβακία 1939 &0000000000000013.00000013 Αποσύρθηκε
Avia S-199 Τσεχοσλοβακία 1947 &0000000000000603.000000603 Αποσύρθηκε
Aviatik D.I Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000700.000000700 ca. Αποσύρθηκε
Aviatik (Berg) D.II Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000019.00000019 Αποσύρθηκε
Aviatik D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Aviatik D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aviatik D.VII Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aviméta 88 Γαλλία 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Aviotehas PN-3 Εσθονία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
AVIS I Ουγγαρία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
AVIS II Ουγγαρία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
AVIS III Ουγγαρία 1935 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
AVIS IV Ουγγαρία 1937 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avro 523 Pike Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avro 527 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avro 530 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avro 531 Spider Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avro 566 Avenger Ηνωμένο Βασίλειο 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Avro 584 Avocet Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Avro Καναδάς CF-100 Canuck Καναδάς 1950 &0000000000000692.000000692 Αποσύρθηκε
Avro Καναδάς CF-105 Arrow Καναδάς 1958 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Bachem Ba 349 Γερμανία 1945 &0000000000000036.00000036 Ακυρώθηκε
BAJ IV Γαλλία 1919 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
BAT Bantam Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000015.00000015 Ακυρώθηκε
BAT Basilisk Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Beardmore W.B.2 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Beardmore W.B.III Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000100.000000100 Αποσύρθηκε
Beardmore W.B.IV Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Beardmore W.B.V Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Beardmore W.B.XXVI Ηνωμένο Βασίλειο 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bell YFM-1 Airacuda ΗΠΑ 1937 &0000000000000013.00000013 Αποσύρθηκε
Bell XFL Airabonita ΗΠΑ 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bell P-39 Airacobra ΗΠΑ 1938 &0000000000009584.0000009.584 Αποσύρθηκε
Bell P-59 Airacomet ΗΠΑ 1942 &0000000000000066.00000066 Αποσύρθηκε
Bell P-63 Kingcobra ΗΠΑ 1942 &0000000000003303.0000003.303 Αποσύρθηκε
Bell XP-77 ΗΠΑ 1944 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Bell XP-83 ΗΠΑ 1945 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Berckmans Speed Scout ΗΠΑ 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bereznyak-Isayev BI-1 ΕΣΣΔ 1942 &0000000000000009.0000009 Ακυρώθηκε
Berliner-Joyce XFJ ΗΠΑ 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Berliner-Joyce F2J ΗΠΑ 1933 &0000000000000039.00000039 Αποσύρθηκε
Berliner-Joyce XF3J ΗΠΑ 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Berliner-Joyce P-16 ΗΠΑ 1930 &0000000000000026.00000026 Αποσύρθηκε
Bernard SIMB AB 10 Γαλλία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bernard SIMB AB 12 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bernard SIMB AB 14 Γαλλία 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bernard 15 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bernard 20 Γαλλία 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bernard H.52 Γαλλία 1933 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Bernard 74 & 75 Γαλλία 1931 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Bernard H 110 Γαλλία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bernard 260 Γαλλία 1932 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Bisnovat SK-2 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Blackburn F.3 Ηνωμένο Βασίλειο n/a &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Blackburn Firebrand Ηνωμένο Βασίλειο 1942 &0000000000000193.000000193 Αποσύρθηκε
Blackburn Lincock Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000007.0000007 Αποσύρθηκε
Blackburn Roc Ηνωμένο Βασίλειο 1938 &0000000000000136.000000136 Αποσύρθηκε
Blackburn Skua Ηνωμένο Βασίλειο 1937 &0000000000000192.000000192 Αποσύρθηκε
Blackburn Triplane Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Blackburn Turcock Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Blériot-SPAD S.41 Γαλλία 1922 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Blériot-SPAD S.51 Γαλλία 1924 &0000000000000054.00000054 Αποσύρθηκε
Blériot-SPAD S.60 Γαλλία 1926 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Blériot-SPAD S.61 Γαλλία 1923 &0000000000000380.000000380 Αποσύρθηκε
Blériot-SPAD S.71 & 72 Γαλλία 1923 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Blériot-SPAD S.81 Γαλλία 1923 &0000000000000087.00000087 Αποσύρθηκε
Blériot-SPAD S.91 Γαλλία 1927 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Blériot-SPAD S.510 Γαλλία 1933 &0000000000000061.00000061 Αποσύρθηκε
Blériot-SPAD S.710 Γαλλία 1937 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bloch MB.150-157 Γαλλία 1937 &0000000000000663.000000663 Αποσύρθηκε
Blohm & Voss BV 40 Γερμανία 1944 &0000000000000007.0000007 Ακυρώθηκε
Blohm & Voss BV 155 Γερμανία 1944 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Boeing FB ΗΠΑ 1923 &0000000000000044.00000044 Αποσύρθηκε
Boeing F2B ΗΠΑ 1926 &0000000000000033.00000033 Αποσύρθηκε
Boeing F3B ΗΠΑ 1928 &0000000000000074.00000074 Αποσύρθηκε
Boeing F4B ΗΠΑ 1928 &0000000000000187.000000187 Αποσύρθηκε
Boeing XF5B ΗΠΑ 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing XF6B ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing XF7B ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing XF8B ΗΠΑ 1944 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Boeing PW-9 ΗΠΑ 1923 &0000000000000114.000000114 Αποσύρθηκε
Boeing XP-4 ΗΠΑ 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing XP-7 ΗΠΑ 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing XP-8 ΗΠΑ 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing XP-9 ΗΠΑ 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing P-12 ΗΠΑ 1929 &0000000000000366.000000366 Αποσύρθηκε
Boeing XP-15 ΗΠΑ 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boeing P-26 Peashooter ΗΠΑ 1932 &0000000000000151.000000151 Αποσύρθηκε
Boeing P-29 ΗΠΑ 1934 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Boeing Model 100 ΗΠΑ 1929 &0000000000000009.0000009 Αποσύρθηκε
Boeing Model 218 ΗΠΑ 1929 &0000000000000001.0000001 Αποσύρθηκε
Boeing Model 256 ΗΠΑ 1932 &0000000000000014.00000014 Αποσύρθηκε
Boeing Model 267 ΗΠΑ 1933 &0000000000000009.0000009 Αποσύρθηκε
Boeing F/A-18E/F Super Hornet ΗΠΑ 1995 &0000000000000534.000000534 Επιχειρησιακό
Boeing X-32 ΗΠΑ 2000 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Bolkhovitinov I-1 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Borel C.2 Γαλλία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Borovkov-Florov I-207 ΕΣΣΔ 1937 &0000000000000008.0000008 Ακυρώθηκε
Boulton & Paul Bobolink Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Boulton Paul Defiant Ηνωμένο Βασίλειο 1937 &0000000000001064.0000001.064 Αποσύρθηκε
Boulton & Paul Partridge Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Breda Ba.27 Ιταλία 1933 &0000000000000014.00000014 Αποσύρθηκε
Breguet BUC/BLC Γαλλία 1915 &0000000000000032.00000032 ca. Ακυρώθηκε
Breguet LE Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Breguet Taon Γαλλία 1957 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Breguet 17 Γαλλία 1918 &0000000000000100.000000100 Αποσύρθηκε
Brewster F2A Buffalo ΗΠΑ 1937 &0000000000000509.000000509 Αποσύρθηκε
Bristol Badger Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Bristol Bagshot Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bristol Beaufighter Ηνωμένο Βασίλειο 1939 &0000000000005928.0000005.928 Αποσύρθηκε
Bristol Blenheim Ηνωμένο Βασίλειο 1935 &0000000000004422.0000004.422[note 1] Αποσύρθηκε
Bristol Bulldog Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000443.000000443 Αποσύρθηκε
Bristol Bullfinch Ηνωμένο Βασίλειο 1922 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Bristol Bullpup Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bristol F.2 Fighter Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000005329.0000005.329 Αποσύρθηκε
Bristol Jupiter Fighter Ηνωμένο Βασίλειο 1923 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Bristol M.1 Bullet Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000130.000000130 Αποσύρθηκε
Bristol Scout Ηνωμένο Βασίλειο 1914 &0000000000000374.000000374 Αποσύρθηκε
Bristol Scout F Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Bristol T.T.A. Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Bristol Type 101 Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bristol Type 123 Ηνωμένο Βασίλειο 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bristol Type 133 Ηνωμένο Βασίλειο 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Bristol Type 146 Ηνωμένο Βασίλειο 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
British Aerospace Sea Harrier Ηνωμένο Βασίλειο 1978 &0000000000000084.00000084 ca. Επιχειρησιακό
Burgess HT-B/HT-2 ΗΠΑ 1917 &0000000000000008.0000008 Αποσύρθηκε
Buscaylet-Bechereau BB.2 Γαλλία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Buscaylet-de Monge 5/2 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
CAC Boomerang Αυστραλία 1942 &0000000000000250.000000250 Αποσύρθηκε
CAC CA-15 Kangaroo Αυστραλία 1946 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
CAC Wirraway Αυστραλία 1935 &0000000000000755.000000755 Αποσύρθηκε
Canadian Car and Foundry FDB-1 Καναδάς 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caproni Ca.20 Ιταλία 1914 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caproni Ca.70 & 71 Ιταλία 1925 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Caproni Ca.114 Ιταλία 1933 &0000000000000036.00000036 Αποσύρθηκε
Caproni Ca.165 Ιταλία 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caproni Ca.301 Ιταλία 1934 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Caproni Ca.331 Ιταλία 1942 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Caproni Ca.335 Ιταλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caproni CH.1 Ιταλία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caproni Vizzola F.4 Ιταλία 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caproni Vizzola F.5 Ιταλία 1939 &0000000000000014.00000014 Αποσύρθηκε
Caproni Vizzola F.6 Ιταλία 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caudron O Γαλλία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caudron C.714 Γαλλία 1936 &0000000000000090.00000090 ca. Αποσύρθηκε
Caudron-Renault CR.760 Γαλλία 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Caudron-Renault CR.770 Γαλλία 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Chengdu FC-1 Xiaolong/PAC JF-17 Thunder[3] ΛΔ Κίνας, Pakistan 2003 &0000000000000050.00000050[4] Επιχειρησιακό
Chengdu J-7 ΛΔ Κίνας 1966 &0000000000002400.0000002.400 Επιχειρησιακό
Chengdu J-10 ΛΔ Κίνας 1998 &0000000000000270.000000270 Επιχειρησιακό
Chengdu J-20 ΛΔ Κίνας 2011 &0000000000000002.0000002 Πρωτότυπο
Christmas Bullet ΗΠΑ 1919 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Chu X-PO Ταϊβάν 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Comte AC-1 Ελβετία 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Consolidated PB-2/P-30 ΗΠΑ 1934 &0000000000000060.00000060 Αποσύρθηκε
Consolidated Vultee XP-81 ΗΠΑ 1945 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Convair XF-92 ΗΠΑ 1948 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Convair F-102 Delta Dagger ΗΠΑ 1953 &0000000000001000.0000001.000 Αποσύρθηκε
Convair F-106 Delta Dart ΗΠΑ 1956 &0000000000000342.000000342 Αποσύρθηκε
Convair XFY Pogo ΗΠΑ 1954 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Convair F2Y Sea Dart ΗΠΑ 1953 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Courtois-Suffit Lescop CSL-1 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss 18 ΗΠΑ 1918 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
Curtiss HA ΗΠΑ 1918 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Curtiss TS-1 and F4C-1 ΗΠΑ 1922 &0000000000000046.00000046 Αποσύρθηκε
Curtiss BF2C Goshawk ΗΠΑ 1933 &0000000000000166.000000166 Αποσύρθηκε
Curtiss F6C Hawk ΗΠΑ 1923 &0000000000000075.00000075 Αποσύρθηκε
Curtiss F7C Seahawk ΗΠΑ 1927 &0000000000000017.00000017 Αποσύρθηκε
Curtiss F8C Falcon/Helldiver ΗΠΑ 1928 &0000000000000153.000000153 Αποσύρθηκε
Curtiss F9C Sparrowhawk ΗΠΑ 1931 &0000000000000007.0000007 Αποσύρθηκε
Curtiss XF10C Helldiver ΗΠΑ 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss F11C Goshawk ΗΠΑ 1932 &0000000000000030.00000030 Αποσύρθηκε
Curtiss F12C ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss XF13C ΗΠΑ 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss XF14C ΗΠΑ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss XF15C ΗΠΑ 1945 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Curtiss PW-8 ΗΠΑ 1923 &0000000000000028.00000028 Αποσύρθηκε
Curtiss P-1 Hawk ΗΠΑ 1925 &0000000000000146.000000146 Αποσύρθηκε
Curtiss P-2 Hawk ΗΠΑ 1925 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
Curtiss P-3 Hawk/XP-21 ΗΠΑ 1928 &0000000000000006.0000006 Αποσύρθηκε
Curtiss P-5 Superhawk ΗΠΑ 1928 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
Curtiss P-6 Hawk ΗΠΑ 1927 &0000000000000070.00000070 Αποσύρθηκε
Curtiss XP-10 ΗΠΑ 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss YP-20 ΗΠΑ 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss XP-31 Swift ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss P-36 Hawk ΗΠΑ 1935 &0000000000001115.0000001.115 Αποσύρθηκε
Curtiss XP-37 ΗΠΑ 1939 &0000000000000014.00000014 Ακυρώθηκε
Curtiss P-40 Warhawk ΗΠΑ 1938 &0000000000013738.00000013.738 Αποσύρθηκε
Curtiss XP-46 ΗΠΑ 1941 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Curtiss XP-53 & P-60 ΗΠΑ 1941 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Curtiss XP-62 ΗΠΑ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Curtiss-Wright CW-21 ΗΠΑ 1938 &0000000000000062.00000062 Αποσύρθηκε
Curtiss-Wright XP-55 Ascender ΗΠΑ 1943 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Curtiss-Wright XF-87 Blackhawk ΗΠΑ 1948 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Daimler D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Dassault Balzac V Γαλλία 1962 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dassault Étendard II Γαλλία 1956 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dassault Étendard IV Γαλλία 1958 &0000000000000090.00000090 Αποσύρθηκε
Dassault Étendard VI Γαλλία 1957 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Dassault Mirage III Γαλλία 1956 &0000000000001422.0000001.422 Επιχειρησιακό
Dassault Mirage IIIV Γαλλία 1965 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Dassault Mirage 5 & 50 Γαλλία 1967 &0000000000000582.000000582 Επιχειρησιακό
Dassault Mirage 2000 Γαλλία 1978 &0000000000000601.000000601 Επιχειρησιακό
Dassault Mirage 4000 Γαλλία 1979 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dassault Mirage F1 Γαλλία 1966 &0000000000000720.000000720 Επιχειρησιακό
Dassault Mirage F2 Γαλλία 1966 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dassault Mirage G Γαλλία 1967 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Dassault Mystère Γαλλία 1951 &0000000000000166.000000166 Αποσύρθηκε
Dassault Mystère IV Γαλλία 1952 &0000000000000411.000000411 Αποσύρθηκε
Dassault Ouragan Γαλλία 1949 &0000000000000362.000000362 Αποσύρθηκε
Dassault Rafale Γαλλία 1986 &0000000000000164.000000164[5] Επιχειρησιακό
Dassault Super Mystère Γαλλία 1955 &0000000000000180.000000180 Αποσύρθηκε
Dassault-Breguet Super Étendard Γαλλία 1974 &0000000000000085.00000085 Επιχειρησιακό
Dayton-Wright XPS-1 ΗΠΑ 1923 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
de Bruyère C.1[6] Γαλλία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
de Havilland Dormouse Ηνωμένο Βασίλειο 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
de Havilland DH.77 Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
de Havilland Hornet/Sea Hornet Ηνωμένο Βασίλειο 1944 &0000000000000383.000000383 Αποσύρθηκε
de Havilland Mosquito Ηνωμένο Βασίλειο 1941 &0000000000007781.0000007.781[note 1] Αποσύρθηκε
de Havilland Sea Venom Ηνωμένο Βασίλειο 1951 &0000000000000349.000000349 Αποσύρθηκε
de Havilland DH.110 Sea Vixen Ηνωμένο Βασίλειο 1951 &0000000000000145.000000145 Αποσύρθηκε
de Havilland Vampire/Sea Vampire Ηνωμένο Βασίλειο 1943 &0000000000003268.0000003.268 Αποσύρθηκε
de Havilland Venom Ηνωμένο Βασίλειο 1949 &0000000000001431.0000001.431 Αποσύρθηκε
De Marçay 2 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
De Marçay 4 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
de Monge M-101 Γαλλία,Ολλανδία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Descamps 27 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.1 Γαλλία 1922 &0000000000000225.000000225 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.8 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.9 Γαλλία 1924 &0000000000000157.000000157 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.15 Γαλλία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.19 Γαλλία 1925 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.12 Γαλλία 1925 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.21 & D.53 Γαλλία 1925 &0000000000000100.000000100 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.25 Γαλλία 1926 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.27 Γαλλία 1928 &0000000000000093.00000093 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.371 Γαλλία 1931 &0000000000000087.00000087 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.500 & D.501 Γαλλία 1932 &0000000000000259.000000259 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.510 Γαλλία 1934 &0000000000000120.000000120 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.503/D.511 Γαλλία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.513 & 514 Γαλλία 1936 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.520 Γαλλία 1938 &0000000000000900.000000900 Αποσύρθηκε
Dewoitine D.521 Γαλλία 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.535 Γαλλία 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dewoitine D.560 & D.570 Γαλλία 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
DFW Floh Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Díaz Type C Ισπανία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dobi-III Λιθουανία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Doflug D-3802 Ελβετία 1944 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Doflug D-3803 Ελβετία 1947 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dornier Do H Γερμανία 1922 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Dornier Do 10 Γερμανία 1931 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Dornier Do 17 Γερμανία 1934 &0000000000002139.0000002.139[note 1] Αποσύρθηκε
Dornier Do 215 Γερμανία 1938 &0000000000000105.000000105[note 1] Αποσύρθηκε
Dornier Do 217 Γερμανία 1938 &0000000000001925.0000001.925[note 1] Αποσύρθηκε
Dornier Do 335 Γερμανία 1943 &0000000000000037.00000037 Αποσύρθηκε
Douglas P-70 Havoc ΗΠΑ 1939 &0000000000007478.0000007.478[note 1] Αποσύρθηκε
Douglas XA-26A ΗΠΑ 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Douglas XFD ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Douglas F3D Skyknight ΗΠΑ 1948 &0000000000000265.000000265 Αποσύρθηκε
Douglas F4D Skyray ΗΠΑ 1951 &0000000000000422.000000422 Αποσύρθηκε
Douglas F5D Skylancer ΗΠΑ 1956 &0000000000000004.0000004 Αποσύρθηκε
Ducrot SLD Ιταλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dufaux avions-canon Ελβετία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Dufaux C.1 Ελβετία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Eberhart XFG & XF2G ΗΠΑ 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
EFW N-20 Ελβετία 1952 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
ENAER Pantera Χιλή 1988 &0000000000000015.00000015 Επιχειρησιακό
Engels MI Ρωσική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000004.0000004 Αποσύρθηκε
Engineering Division PW-1 ΗΠΑ 1921 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Engineering Division TP-1 ΗΠΑ 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
English Electric Lightning Ηνωμένο Βασίλειο 1954 &0000000000000337.000000337 Αποσύρθηκε
Euler D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000075.00000075 Αποσύρθηκε
Euler D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000030.00000030 Αποσύρθηκε
Euler Dr.I, II & III Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Euler Gelber Hund Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Euler Vierdecker Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Euler Versuchszweisitzer Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Eurofighter Typhoon Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία,
Ιταλία, Ισπανία
1994 &0000000000000444.000000444 Επιχειρησιακό
Fairey F.2 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fairey Fantôme Ηνωμένο Βασίλειο 1935 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Fairey Fleetwing Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fairey Flycatcher Ηνωμένο Βασίλειο 1922 &0000000000000196.000000196 Αποσύρθηκε
Fairey Firefly Ηνωμένο Βασίλειο 1941 &Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ",".Σφάλμα έκφρασης: Μη αναγνωριζόμενος χαρακτήρας στίξης ","1.702 Αποσύρθηκε
Fairey Firefly II Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000091.00000091 Αποσύρθηκε
Fairey Fox Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000112.000000112 ca. Αποσύρθηκε
Fairey Fulmar Ηνωμένο Βασίλειο 1940 &0000000000000600.000000600 Αποσύρθηκε
Fairey Hamble Baby Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000180.000000180 Αποσύρθηκε
Fairey Pintail Ηνωμένο Βασίλειο 1921 &0000000000000006.0000006 Αποσύρθηκε
Farman HF.30 Γαλλία 1916 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Farman F.31 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
FBA Ca2 Avion-Canon Γαλλία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
FFA P-16 Ελβετία 1955 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
FFVS 22 Σουηδία 1942 &0000000000000198.000000198 Αποσύρθηκε
FMA I.Ae. 27 Pulqui I Αργεντινή 1947 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
FMA I.Ae. 30 Ñancú Αργεντινή 1948 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
FMA I.Ae. 33 Pulqui II Αργεντινή 1950 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Fiat CR.1/CR.2/CR.5/CR.10 Ιταλία 1924 &0000000000000251.000000251 Αποσύρθηκε
Fiat CR.20 Ιταλία 1926 &0000000000000735.000000735 Αποσύρθηκε
Fiat CR.25 Ιταλία 1937 &0000000000000010.00000010[note 1] Αποσύρθηκε
Fiat CR.30 Ιταλία 1932 &0000000000000176.000000176 Αποσύρθηκε
Fiat CR.32/CR.33/CR.40/CR.41 Ιταλία 1933 &0000000000001306.0000001.306 Αποσύρθηκε
Fiat CR.42 Ιταλία 1938 &0000000000001817.0000001.817 Αποσύρθηκε
Fiat G.50 Ιταλία 1937 &0000000000000791.000000791 Αποσύρθηκε
Fiat G.55/G.56/G.59 Ιταλία 1942 &0000000000000349.000000349 Αποσύρθηκε
Fiat G.91 Ιταλία 1956 &0000000000000770.000000770 Αποσύρθηκε
Fisher P-75 Eagle ΗΠΑ 1943 &0000000000000013.00000013 Ακυρώθηκε
Focke-Wulf Fw 57 Γερμανία 1936 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Focke-Wulf Fw 159 Γερμανία 1935 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Focke-Wulf Fw 187 Γερμανία 1937 &0000000000000009.0000009 Ακυρώθηκε
Focke-Wulf Fw 190 Γερμανία 1939 &0000000000020000.00000020.000+ Αποσύρθηκε
Focke-Wulf Ta 152 Γερμανία 1944 &0000000000000049.00000049 Αποσύρθηκε
Focke-Wulf Ta 154 Γερμανία 1943 &0000000000000050.00000050 Αποσύρθηκε
Fokker D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000144.000000144 Αποσύρθηκε
Fokker D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000177.000000177 Αποσύρθηκε
Fokker D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000210.000000210 Αποσύρθηκε
Fokker D.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000044.00000044 Αποσύρθηκε
Fokker D.V Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000216.000000216 Αποσύρθηκε
Fokker D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000059.00000059 Αποσύρθηκε
Fokker D.VII & V.34 & 36 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000003300.0000003.300 Αποσύρθηκε
Fokker D.IX/PW-6 Ολλανδία 1921 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker D.X Ολλανδία 1918 &0000000000000011.00000011 Αποσύρθηκε
Fokker D.XI/PW-7 Ολλανδία 1923 &0000000000000117.000000117 Αποσύρθηκε
Fokker D.XII Ολλανδία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker D.XIII Ολλανδία 1924 &0000000000000053.00000053 Αποσύρθηκε
Fokker D.XIV Ολλανδία 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker D.XVI Ολλανδία 1929 &0000000000000022.00000022 Αποσύρθηκε
Fokker D.XVII Ολλανδία 1931 &0000000000000011.00000011 Ακυρώθηκε
Fokker D.XXI Ολλανδία 1936 &0000000000000148.000000148 Αποσύρθηκε
Fokker D.XXIII Ολλανδία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker DC.I Ολλανδία 1923 &0000000000000010.00000010 Αποσύρθηκε
Fokker Dr.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000320.000000320 Αποσύρθηκε
Fokker E.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000054.00000054 Αποσύρθηκε
Fokker E.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000049.00000049 Αποσύρθηκε
Fokker E.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000249.000000249 Αποσύρθηκε
Fokker E.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000049.00000049 Αποσύρθηκε
Fokker E.V/D.VIII Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000381.000000381 ca. Αποσύρθηκε
Fokker G.I Ολλανδία 1937 &0000000000000063.00000063 Αποσύρθηκε
Fokker K.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker M.16/B.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000028.00000028 Αποσύρθηκε
Fokker PW-5 Ολλανδία 1921 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Fokker V.1 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker V.2 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker V.3 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker V.4 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker V.6 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker V.7 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Fokker V.8 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Fokker V.17, V.20, V.23 & V.25 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Fokker V.27 & V.37 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Folland Gnat Ηνωμένο Βασίλειο 1955 &0000000000000449.000000449 Αποσύρθηκε
Folland Midge Ηνωμένο Βασίλειο 1954 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Friedrichshafen FF.43 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Friedrichshafen FF.46 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Friedrichshafen FF.54 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 ca. Ακυρώθηκε
FVM J 23 Σουηδία 1923 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
FVM J 24 Σουηδία 1924 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Gabardini G.8 Ιταλία 1923 &0000000000000001.0000001+ Ακυρώθηκε
Gabardini G.9 Ιταλία 1923 &0000000000000001.0000001+ Ακυρώθηκε
Galvin HC Γαλλία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Geest Fighter Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
General Aviation XFA ΗΠΑ 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
General Dynamics F-16 Fighting Falcon ΗΠΑ 1974 &0000000000004500.0000004.500 Επιχειρησιακό
General Dynamics F-16XL ΗΠΑ 1982 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
General Dynamics/Grumman F-111B ΗΠΑ 1965 &0000000000000007.0000007 Ακυρώθηκε
Germania DB Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Germania JM Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Gloster E.1/44 Ηνωμένο Βασίλειο 1948 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Gloster F.5/34 Ηνωμένο Βασίλειο 1937 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Gloster F.9/37 Ηνωμένο Βασίλειο 1939 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Gloster Gambet/Nakajima A1N Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία 1927 &0000000000000151.000000151 Αποσύρθηκε
Gloster Gamecock Ηνωμένο Βασίλειο 1925 &0000000000000098.00000098 Αποσύρθηκε
Gloster Gauntlet Ηνωμένο Βασίλειο 1933 &0000000000000246.000000246 Αποσύρθηκε
Gloster Gladiator & Sea Gladiator Ηνωμένο Βασίλειο 1934 &0000000000000747.000000747 Αποσύρθηκε
Gloster Gnatsnapper Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Gloster Goldfinch Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Gloster Gorcock Ηνωμένο Βασίλειο 1925 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Gloster Grebe Ηνωμένο Βασίλειο 1923 &0000000000000133.000000133 Αποσύρθηκε
Gloster Grouse Ηνωμένο Βασίλειο 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Gloster Guan Ηνωμένο Βασίλειο 1926 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Gloster Javelin Ηνωμένο Βασίλειο 1951 &0000000000000436.000000436 Αποσύρθηκε
Gloster Mars, Nightjar & Sparrowhawk Ηνωμένο Βασίλειο 1921 &0000000000000091.00000091 Αποσύρθηκε
Gloster Meteor Ηνωμένο Βασίλειο 1943 &0000000000003947.0000003.947 Αποσύρθηκε
Goodyear F2G Corsair ΗΠΑ 1945 &0000000000000010.00000010 Ακυρώθηκε
Gorbunov 105 ΕΣΣΔ 1943 &0000000000000010.00000010 Ακυρώθηκε
Gourdou-Leseurre Type A Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Gourdou-Leseurre Type B, GL.2/21/22/23/24 Γαλλία 1918 &0000000000000136.000000136+ Αποσύρθηκε
Gourdou-Leseurre GL.30 series Γαλλία 1920 &0000000000000500.000000500+ Αποσύρθηκε
Gourdou-Leseurre GL.40, 410 & 450 Γαλλία 1932 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Gourdou-Leseurre GL.50 Γαλλία 1922 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Gourdou-Leseurre GL.482 Γαλλία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grigorovich I-1 ΕΣΣΔ 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grigorovich I-2 & I-2bis ΕΣΣΔ 1924 &0000000000000211.000000211 Αποσύρθηκε
Grigorovich DI-3 ΕΣΣΔ 1931 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grigorovich I-Z ΕΣΣΔ 1931 &0000000000000073.00000073 Αποσύρθηκε
Grigorovich IP-1 ΕΣΣΔ 1935 &0000000000000090.00000090 Αποσύρθηκε
Grigorovich IP-4 ΕΣΣΔ 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grumman FF/G-5/G-23 ΗΠΑ 1931 &0000000000000085.00000085 Αποσύρθηκε
Grumman F2F ΗΠΑ 1933 &0000000000000055.00000055 Αποσύρθηκε
Grumman F3F ΗΠΑ 1935 &0000000000000147.000000147 Αποσύρθηκε
Grumman F4F Wildcat[note 2] ΗΠΑ 1937 &0000000000007885.0000007.885 Αποσύρθηκε
Grumman XF5F Skyrocket ΗΠΑ 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grumman F6F Hellcat ΗΠΑ 1942 &0000000000012275.00000012.275 Αποσύρθηκε
Grumman F7F Tigercat ΗΠΑ 1943 &0000000000000364.000000364 Αποσύρθηκε
Grumman F8F Bearcat ΗΠΑ 1944 &0000000000001266.0000001.266 Αποσύρθηκε
Grumman F9F Panther ΗΠΑ 1947 &0000000000001382.0000001.382 Αποσύρθηκε
Grumman F-9 Cougar ΗΠΑ 1951 &0000000000001392.0000001.392 Αποσύρθηκε
Grumman XF10F Jaguar ΗΠΑ 1952 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grumman F-11 Tiger ΗΠΑ 1954 &0000000000000200.000000200 Αποσύρθηκε
Grumman F-14 Tomcat ΗΠΑ 1970 &0000000000000712.000000712 Επιχειρησιακό
Grumman XP-50 ΗΠΑ 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grumman GG ΗΠΑ 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Grumman SF/G-6 ΗΠΑ 1932 &0000000000000035.00000035 Αποσύρθηκε
Gudkov GU-1 ΕΣΣΔ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Gudkov GU-82 ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Häfeli DH-4 Ελβετία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
HAL Ajeet Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο 1976 &0000000000000089.00000089 Αποσύρθηκε
HAL HF-24 Marut Ινδία 1961 &0000000000000147.000000147 Αποσύρθηκε
HAL Tejas Ινδία 2001 &0000000000000016.00000016 Πρωτότυπο
Halberstadt D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Halberstadt D.II - D.V Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000085.00000085 Αποσύρθηκε
Hall XFH ΗΠΑ 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Handley Page Type S Ηνωμένο Βασίλειο 1923 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Hannover CL.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000439.000000439 Αποσύρθηκε
Hanriot HD.1 Γαλλία 1916 &0000000000001200.0000001.200 Αποσύρθηκε
Hanriot HD.2 Γαλλία 1917 &0000000000000140.000000140 ca. Αποσύρθηκε
Hanriot HD.3 Γαλλία 1917 &0000000000000090.00000090 ca. Αποσύρθηκε
Hanriot HD.5 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot HD.6 Γαλλία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot HD.7 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot HD.8 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot HD.12 Γαλλία 1921 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot HD.15 Γαλλία 1922 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Hanriot H.26 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot H.31 Γαλλία 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot H.33 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot H.110 & H.115 Γαλλία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hanriot H.220, H.220-2 & NC.600 Γαλλία 1937 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg CC Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000073.00000073 Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg D.I Αυστροουγγαρία 1916 &0000000000000122.000000122 Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg KDW Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000060.00000060 ca. Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg KF Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg L.14 Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg L.16 Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg W.11 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg W.12 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000181.000000181 Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg W.16 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg W.17 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg W.18 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000048.00000048 Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg W.19 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000055.00000055 Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg W.25 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg W.27 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hansa-Brandenburg W.29/W.33 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000078.00000078 Αποσύρθηκε
Hansa-Brandenburg W.32 Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Demon Ηνωμένο Βασίλειο 1931 &0000000000000290.000000290 Αποσύρθηκε
Hawker F.20/27 Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Fury Ηνωμένο Βασίλειο 1931 &0000000000000275.000000275 Αποσύρθηκε
Hawker Fury (μονοπλάνο) Ηνωμένο Βασίλειο 1944 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Hawker Hart Fighter Ηνωμένο Βασίλειο 1931 &0000000000000006.0000006 Αποσύρθηκε
Hawker Hawfinch Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Heron Ηνωμένο Βασίλειο 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Hoopoe Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Hornbill Ηνωμένο Βασίλειο 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Hotspur Ηνωμένο Βασίλειο 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Hunter Ηνωμένο Βασίλειο 1951 &0000000000001972.0000001.972 Αποσύρθηκε
Hawker Hurricane & Sea Hurricane Ηνωμένο Βασίλειο 1935 &0000000000014533.00000014.533 Αποσύρθηκε
Hawker Siddeley Kestrel FGA.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1964 &0000000000000009.0000009 Αποσύρθηκε
Hawker Nimrod Ηνωμένο Βασίλειο 1931 &0000000000000092.00000092 Αποσύρθηκε
Hawker Osprey Ηνωμένο Βασίλειο 1930 &0000000000000124.000000124 Αποσύρθηκε
Hawker P.1081 Ηνωμένο Βασίλειο 1950 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker P.V.3 Ηνωμένο Βασίλειο 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Hawker Sea Fury Ηνωμένο Βασίλειο 1945 &0000000000000860.000000860 Αποσύρθηκε
Hawker Sea Hawk Ηνωμένο Βασίλειο 1947 &0000000000000542.000000542 Αποσύρθηκε
Hawker Tempest Ηνωμένο Βασίλειο 1942 &0000000000001702.0000001.702 Αποσύρθηκε
Hawker Tornado Ηνωμένο Βασίλειο 1939 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Hawker Typhoon Ηνωμένο Βασίλειο 1940 &0000000000003317.0000003.317 Αποσύρθηκε
Hawker Woodcock/Danecock/Dankok Ηνωμένο Βασίλειο 1923 &0000000000000064.00000064 Αποσύρθηκε
Heinkel HD 23 Γερμανία 1926 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Heinkel HD 37 Γερμανία 1928 &0000000000000134.000000134 Αποσύρθηκε
Heinkel HD 38 Γερμανία 1928 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Heinkel HD 43 Γερμανία 1931 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Heinkel He 49 Γερμανία 1932 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Heinkel He 51 Γερμανία 1933 &0000000000000700.000000700 Αποσύρθηκε
Heinkel He 74 Γερμανία 1933 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Heinkel He 100/He 113 Γερμανία 1938 &0000000000000025.00000025 Ακυρώθηκε
Heinkel He 112 Γερμανία 1935 &0000000000000104.000000104 Αποσύρθηκε
Heinkel He 162 Γερμανία 1944 &0000000000000170.000000170 Αποσύρθηκε
Heinkel He 219 Γερμανία 1942 &0000000000000300.000000300 Αποσύρθηκε
Heinkel He 280 Γερμανία 1940 &0000000000000009.0000009 Ακυρώθηκε
Heinrich Pursuit ΗΠΑ 1917 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Helwan HA-300 Αίγυπτος 1964 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Henschel Hs 124 Γερμανία 1936 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
HESA Azarakhsh Ιράν 1997 &0000000000000011.00000011 Επιχειρησιακό
HESA Saeqeh Ιράν 2004 &0000000000000024.00000024 Επιχειρησιακό
HESA Shafaq Ιράν n/a &0000000000000001.0000001 Project
Hispano Aviación HA-1112 Ισπανία, Γερμανία 1951 &0000000000000239.000000239 Αποσύρθηκε
Hispano Aviación Baron Ισπανία 1919 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Horten Ho 229 Γερμανία 1944 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Hughes D-2 ΗΠΑ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IAI Kfir Ισραήλ 1973 &0000000000000220.000000220 Αποσύρθηκε
IAI Lavi Ισραήλ 1986 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
IAI Nammer Ισραήλ 1991 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IAI Nesher/Dagger Ισραήλ 1971 &0000000000000061.00000061 Αποσύρθηκε
IAR-11 Ρουμανία 1930 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
IAR-12 Ρουμανία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IAR-13 Ρουμανία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IAR-14 Ρουμανία 1933 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
IAR-15 Ρουμανία 1933 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
IAR-16 Ρουμανία 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IAR-80 Ρουμανία 1939 &0000000000000346.000000346 Αποσύρθηκε
Ikarus IK-2 Γιουγκοσλαβία 1935 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Ikarus S-49 Γιουγκοσλαβία 1949 &0000000000000158.000000158 Αποσύρθηκε
Ilyushin I-21/TsKB-32 ΕΣΣΔ 1936 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Ilyushin Il-1 ΕΣΣΔ 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Ilyushin Il-2I ΕΣΣΔ 1939[note 3] &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IMAM Ro.41 Ιταλία 1934 &0000000000000753.000000753 Αποσύρθηκε
IMAM Ro.44 Ιταλία 1936 &0000000000000035.00000035 Αποσύρθηκε
IMAM Ro.51 Ιταλία 1937 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
IMAM Ro.57 Ιταλία 1939 &0000000000000050.00000050 Αποσύρθηκε
IMAM Ro.58 Ιταλία 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IVL C.24 Φινλανδία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IVL C.VI.25 Φινλανδία 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
IVL Haukka Φινλανδία 1927 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Junkers CL.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000051.00000051 Αποσύρθηκε
Junkers J 2 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Junkers J 7 Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Junkers J 9/D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000040.00000040 Αποσύρθηκε
Junkers T.22 Γερμανία 1923 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Junkers K 47 Γερμανία 1929 &0000000000000023.00000023 Αποσύρθηκε
Junkers Ju 88 Γερμανία 1936 &0000000000015000.00000015.000 ca.[note 1] Αποσύρθηκε
Junkers Ju 388 Γερμανία 1943 &0000000000000100.000000100[note 1] Αποσύρθηκε
KAI FA-50 Νότια Κορέα 2011 &0000000000000001.0000001 Πρωτότυπο
KAI KF-X Νότια Κορέα, Indonesia n/a &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Project
Kasyanenko KPI-5 Ρωσική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Kawanishi N1K Kyofu Ιαπωνία 1942 &0000000000000097.00000097 Αποσύρθηκε
Kawanishi N1K-J Shiden Ιαπωνία 1942 &0000000000001435.0000001.435 Αποσύρθηκε
Kawanishi K-11 Ιαπωνία 1927 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Kawasaki KDA-3 Ιαπωνία 1928 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Kawasaki KDA-5 Ιαπωνία 1930 &0000000000000385.000000385 Αποσύρθηκε
Kawasaki Ki-5 Ιαπωνία 1934 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Kawasaki Ki-10 Ιαπωνία 1935 &0000000000000588.000000588 Αποσύρθηκε
Kawasaki Ki-28 Ιαπωνία 1936 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Kawasaki Ki-45 Ιαπωνία 1941 &0000000000001691.0000001.691 Αποσύρθηκε
Kawasaki Ki-60 Ιαπωνία 1941 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Kawasaki Ki-61 Ιαπωνία 1941 &0000000000003159.0000003.159 Αποσύρθηκε
Kawasaki Ki-64 Ιαπωνία 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Kawasaki Ki-96 Ιαπωνία 1943 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Kawasaki Ki-100 Ιαπωνία 1945 &0000000000000395.000000395 Αποσύρθηκε
Kawasaki Ki-102 & Ki-108 Ιαπωνία 1944 &0000000000000238.000000238 Αποσύρθηκε
Kochyerigin DI-6 ΕΣΣΔ 1934 &0000000000000222.000000222 Αποσύρθηκε
Kondor D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Kondor D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Kondor D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Kondor D.VII Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Koolhoven F.K.55 Ολλανδία 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Koolhoven F.K.58 Ολλανδία 1938 &0000000000000018.00000018 Αποσύρθηκε
Kyushu J7W Ιαπωνία 1945 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Laville DI-4 ΕΣΣΔ 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin-Gorbunov-Gudkov LaGG-1 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000100.000000100 Αποσύρθηκε
Lavochkin-Gorbunov-Gudkov LaGG-3 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000006258.0000006.258 Αποσύρθηκε
Lavochkin La-5 ΕΣΣΔ 1942 &0000000000009920.0000009.920 Αποσύρθηκε
Lavochkin La-7 ΕΣΣΔ 1944 &0000000000005753.0000005.753 Αποσύρθηκε
Lavochkin La-9 ΕΣΣΔ 1946 &0000000000001559.0000001.559 Αποσύρθηκε
Lavochkin La-11 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000001182.0000001.182 Αποσύρθηκε
Lavochkin La-15 ΕΣΣΔ 1948 &0000000000000235.000000235 Αποσύρθηκε
Lavochkin La-126 ΕΣΣΔ 1945 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-150 ΕΣΣΔ 1946 &0000000000000008.0000008 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-152 ΕΣΣΔ 1946 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-156 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-160 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-168 ΕΣΣΔ 1948 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-176 ΕΣΣΔ 1948 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-190 ΕΣΣΔ 1951 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-200 ΕΣΣΔ 1949 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lavochkin La-250 ΕΣΣΔ 1956 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Letov Š-3 Τσεχοσλοβακία 1922 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Letov Š-4 Τσεχοσλοβακία 1922 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Letov Š-7 Τσεχοσλοβακία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Letov Š-12 Τσεχοσλοβακία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Letov Š-13 Τσεχοσλοβακία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Letov Š-14 Τσεχοσλοβακία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Letov Š-20 Τσεχοσλοβακία 1925 &0000000000000117.000000117 Αποσύρθηκε
Letov Š-22 Τσεχοσλοβακία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Letov Š-31 Τσεχοσλοβακία 1929 &0000000000000032.00000032 Αποσύρθηκε
Letov Š-231 Τσεχοσλοβακία 1933 &0000000000000025.00000025 Αποσύρθηκε
Levasseur PL.5 Γαλλία 1924 &0000000000000024.00000024 Αποσύρθηκε
Levasseur PL.6 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Levy-Biche LB.2 & LB.6 Γαλλία 1927 &0000000000000026.00000026 Αποσύρθηκε
LFG Roland D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000300.000000300 Αποσύρθηκε
LFG Roland D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000020.00000020 ca. Αποσύρθηκε
LFG Roland D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000350.000000350 Αποσύρθηκε
Lioré et Olivier LeO 7 Γαλλία 1922 &0000000000000033.00000033 Αποσύρθηκε
Liuchow Kwangsi Type 3 Ταϊβάν 1937 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lloyd 40.15 Αυστροουγγαρία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lloyd 40.16 Αυστροουγγαρία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lockheed YP-24 ΗΠΑ 1931 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lockheed P-38 Lightning ΗΠΑ 1939 &0000000000010037.00000010.037 Αποσύρθηκε
Lockheed XP-49 ΗΠΑ 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lockheed XP-58 Chain Lightning ΗΠΑ 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lockheed P-80 Shooting Star ΗΠΑ 1944 &0000000000001715.0000001.715 Αποσύρθηκε
Lockheed XF-90 ΗΠΑ 1949 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Lockheed F-94/F-97 Starfire ΗΠΑ 1949 &0000000000000855.000000855 Αποσύρθηκε
Lockheed F-104 Starfighter[note 4] ΗΠΑ 1954 &0000000000002578.0000002.578 Αποσύρθηκε
Lockheed YF-12 ΗΠΑ 1963 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Lockheed Martin F-22 Raptor[note 5] ΗΠΑ 1997[7] &0000000000000195.000000195 Επιχειρησιακό
Lockheed Martin F-35 Lightning II[note 6] ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο[8] 2006[9] &0000000000000063.00000063[10] Πρωτότυπο
Lockheed XFV ΗΠΑ 1953 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Loening M-8 ΗΠΑ 1918 &0000000000000055.00000055 Αποσύρθηκε
Loening PA-1 ΗΠΑ 1922 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Loening PW-2 ΗΠΑ 1918 &0000000000000007.0000007 Αποσύρθηκε
Lohner 10.20 Spuckerl Αυστροουγγαρία 1916 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Lohner Type AA Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Lohner Type A/Dr.I Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Loire 43 Γαλλία 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Loire 45 Γαλλία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Loire 46 Γαλλία 1934 &0000000000000061.00000061 Αποσύρθηκε
Loire 210 Γαλλία 1935 &0000000000000021.00000021 Αποσύρθηκε
Loire 250 Γαλλία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Loire-Nieuport LN.160, 161 & SNCAO 161 Γαλλία 1935 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Loring C-1 Ισπανία 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG E.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG D 10 Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG D.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG D.V Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
LVG D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Macchi C.200 Ιταλία 1937 &0000000000001153.0000001.153 Αποσύρθηκε
Macchi C.201 Ιταλία 1940 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Macchi C.202 Ιταλία 1940 &0000000000001200.0000001.200 Αποσύρθηκε
Macchi C.205 Ιταλία 1942 &0000000000000262.000000262 Αποσύρθηκε
Macchi M.5 Ιταλία 1917 &0000000000000244.000000244 Αποσύρθηκε
Macchi M.6 Ιταλία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Macchi M.7 Ιταλία 1918 &0000000000000110.000000110+ Αποσύρθηκε
Macchi M.14 Ιταλία 1918 &0000000000000011.00000011 Αποσύρθηκε
Macchi M.26 Ιταλία 1924 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Macchi M.41 & M.41bis Ιταλία 1927 &0000000000000042.00000042 Αποσύρθηκε
Macchi M.71 Ιταλία 1930 &0000000000000012.00000012 ca. Αποσύρθηκε
Manfred Weiss WM-23 Ουγγαρία 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mann Egerton Type H Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mann & Grimmer M.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Marchetti MVT/SIAI S.50 Ιταλία 1919 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Marinens Flyvebaatfabrikk M.F.9 Νορβηγία 1925 &0000000000000010.00000010 Αποσύρθηκε
Mark D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Martin-Baker MB 2 Ηνωμένο Βασίλειο 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Martin-Baker MB 3 Ηνωμένο Βασίλειο 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Martin-Baker MB 5 Ηνωμένο Βασίλειο 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Martinsyde F.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Martinsyde Buzzard Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000370.000000370+ Αποσύρθηκε
Martinsyde G.100 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000271.000000271 Αποσύρθηκε
MÁVAG Héja Ουγγαρία 1940 &0000000000000204.000000204 Αποσύρθηκε
McDonnell XP-67 ΗΠΑ 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
McDonnell XF-85 Goblin ΗΠΑ 1948 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
McDonnell XF-88 ΗΠΑ 1948 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
McDonnell F-101 Voodoo ΗΠΑ 1954 &0000000000000807.000000807 Αποσύρθηκε
McDonnell Douglas AV-8B Harrier II Plus ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο 1993 &0000000000000133.000000133 Επιχειρησιακό
McDonnell Douglas F-15 Eagle ΗΠΑ 1972 &0000000000001196.0000001.196 Επιχειρησιακό
McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle ΗΠΑ 1986 &0000000000000418.000000418 Επιχειρησιακό
McDonnell Douglas F/A-18 Hornet ΗΠΑ 1978 &0000000000001480.0000001.480 Επιχειρησιακό
McDonnell FH Phantom ΗΠΑ 1945 &0000000000000062.00000062 Αποσύρθηκε
McDonnell F2H Banshee ΗΠΑ 1947 &0000000000000895.000000895 Αποσύρθηκε
McDonnell F3H Demon ΗΠΑ 1951 &0000000000000519.000000519 Αποσύρθηκε
McDonnell Douglas F4H/F-110/F-4 Phantom II ΗΠΑ 1958 &0000000000005195.0000005.195 Επιχειρησιακό
Messerschmitt Bf 109 Γερμανία 1935 &0000000000033984.00000033.984 Αποσύρθηκε
Messerschmitt Bf 110 Γερμανία 1936 &0000000000006170.0000006.170 Αποσύρθηκε
Messerschmitt Me 163 Γερμανία 1941 &0000000000000370.000000370 Αποσύρθηκε
Messerschmitt Me 210 Γερμανία 1939 &0000000000000090.00000090 Αποσύρθηκε
Messerschmitt Me 262 Γερμανία 1941 &0000000000001430.0000001.430 Αποσύρθηκε
Messerschmitt Me 263 Γερμανία 1945 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Messerschmitt Me 309 Γερμανία 1942 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Messerschmitt Me 310 Γερμανία 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Messerschmitt Me 410 Γερμανία 1942 &0000000000001200.0000001.200 ca. Αποσύρθηκε
Mikhelson/Korvin MK-1 Rybka ΕΣΣΔ 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-210 ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-211 ΕΣΣΔ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-220 ΕΣΣΔ 1943 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-221 ΕΣΣΔ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-222 ΕΣΣΔ 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-224 ΕΣΣΔ 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-225 ΕΣΣΔ 1944 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-230 ΕΣΣΔ 1942 &0000000000000007.0000007 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-231 ΕΣΣΔ 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-250 ΕΣΣΔ 1945 &0000000000000012.00000012 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-70 & 270 ΕΣΣΔ 1946 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-320 ΕΣΣΔ 1949 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-370/I-1/I-2 ΕΣΣΔ 1955 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-380/I-3 ΕΣΣΔ 1956 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich I-75 ΕΣΣΔ 1958 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-1 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000103.000000103 Αποσύρθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-3 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000003172.0000003.172 Αποσύρθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-5/DIS ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-7 ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-9 ΕΣΣΔ 1946 &0000000000000598.000000598 Αποσύρθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-15 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000018000.00000018.000 Αποσύρθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-17 ΕΣΣΔ 1950 &0000000000010603.00000010.603 Αποσύρθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-19 ΕΣΣΔ 1953 &0000000000002172.0000002.172 Αποσύρθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-21 ΕΣΣΔ 1955 &0000000000011496.00000011.496 Επιχειρησιακό
Mikoyan-Gurevich MiG-21PD ΕΣΣΔ 1966 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-23PD ΕΣΣΔ 1967 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich MiG-23 ΕΣΣΔ 1967 &0000000000005047.0000005.047 Επιχειρησιακό
Mikoyan-Gurevich MiG-25 ΕΣΣΔ 1964 &0000000000001190.0000001.190 Επιχειρησιακό
Mikoyan MiG-29[note 7] ΕΣΣΔ 1977 &0000000000001600.0000001.600[11] Επιχειρησιακό
Mikoyan MiG-31 ΕΣΣΔ 1975 &0000000000000500.000000500 Επιχειρησιακό
Mikoyan MiG-35 Ρωσία 2007 &0000000000000010.00000010[12] Πρωτότυπο
Mikoyan-Gurevich SM-12 ΕΣΣΔ 1957 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich Ye-150 & Ye-152 ΕΣΣΔ 1959 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Mikoyan-Gurevich Ye-8 ΕΣΣΔ 1962 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mikoyan Project 1.44 Ρωσία 2000 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Miles M.20 Ηνωμένο Βασίλειο 1940 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Miles M.35 Libellula Ηνωμένο Βασίλειο 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Miles Master Fighter Ηνωμένο Βασίλειο 1940 &0000000000000026.00000026 Αποσύρθηκε
Militär Apparat (Häfeli) MA-7 Ελβετία 1925 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mitsubishi 1MF Ιαπωνία 1921 &0000000000000138.000000138 Αποσύρθηκε
Mitsubishi 1MF2 Ιαπωνία 1928 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mitsubishi 1MF9 Ιαπωνία 1927 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mitsubishi 1MF10[2] Ιαπωνία 1933 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mitsubishi A5M Ιαπωνία 1935 &0000000000001094.0000001.094 Αποσύρθηκε
Mitsubishi A6M Zero Ιαπωνία 1939 &0000000000010939.00000010.939 Αποσύρθηκε
Mitsubishi A7M Ιαπωνία 1944 &0000000000000008.0000008 Ακυρώθηκε
Mitsubishi ATD-X Ιαπωνία n/a &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Project
Mitsubishi F-1 Ιαπωνία 1975 &0000000000000077.00000077 Αποσύρθηκε
Mitsubishi F-2 Ιαπωνία, ΗΠΑ[note 8] 1995 &0000000000000098.00000098 Επιχειρησιακό
Mitsubishi G6M Ιαπωνία 1940 &0000000000000030.00000030 Αποσύρθηκε
Mitsubishi J2M Ιαπωνία 1942 &0000000000000621.000000621 Αποσύρθηκε
Mitsubishi J8M/Ki-200 Ιαπωνία 1945 &0000000000000007.0000007 Ακυρώθηκε
Mitsubishi Ka-8[2] Ιαπωνία 1934 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mitsubishi Ki-18 Ιαπωνία 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Mitsubishi Ki-33 Ιαπωνία 1936 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Mitsubishi Ki-46-III KAI Ιαπωνία 1944 &0000000000000200.000000200 ca. Αποσύρθηκε
Mitsubishi Ki-83 Ιαπωνία 1944 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Mitsubishi Ki-109 Ιαπωνία 1942[note 3] &0000000000000024.00000024 Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier L/Pflaz E.III[note 9] Γαλλία 1914 &0000000000000600.000000600 Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier N Γαλλία 1915 &0000000000000049.00000049 Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier I Γαλλία 1916 &0000000000000004.0000004 Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier V Γαλλία 1916 &0000000000000030.00000030 ca. Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier AC Γαλλία 1916 &0000000000000032.00000032 ca. Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier AF Γαλλία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Morane-Saulnier AI Γαλλία 1917 &0000000000001210.0000001.210 Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier AN series Γαλλία 1918 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Morane-Saulnier M.S.121 Γαλλία 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Morane-Saulnier M.S.225 Γαλλία 1932 &0000000000000075.00000075 Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier M.S.325 Γαλλία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Morane-Saulnier M.S.405 Γαλλία 1935 &0000000000000018.00000018 Ακυρώθηκε
Morane-Saulnier M.S.406 Γαλλία 1935 &0000000000001094.0000001.094 ca. Αποσύρθηκε
Morane-Saulnier M.S.410 Γαλλία 1940 &0000000000000074.00000074 Αποσύρθηκε
Mosca MB bis Ρωσική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000050.00000050 Αποσύρθηκε
Moskalev SAM-13 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nakajima A2N Ιαπωνία 1929 &0000000000000100.000000100 Αποσύρθηκε
Nakajima A4N Ιαπωνία 1934 &0000000000000221.000000221 Αποσύρθηκε
Nakajima A6M2-N Ιαπωνία 1941 &0000000000000327.000000327 Αποσύρθηκε
Nakajima Army Type 91 Fighter Ιαπωνία 1928 &0000000000000450.000000450 Αποσύρθηκε
Nakajima C6N-1S Ιαπωνία 1943[note 3] &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Nakajima J1N Ιαπωνία 1941 &0000000000000479.000000479 Αποσύρθηκε
Nakajima J5N Ιαπωνία 1944 &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Nakajima Ki-8 Ιαπωνία 1934 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Nakajima Ki-11 Ιαπωνία 1934 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Nakajima Ki-12 & PE Ιαπωνία 1936 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Nakajima Ki-27 Ιαπωνία 1936 &0000000000003368.0000003.368 Αποσύρθηκε
Nakajima Ki-43 Hayabusa Ιαπωνία 1938 &0000000000005919.0000005.919 Αποσύρθηκε
Nakajima Ki-44 Shoki Ιαπωνία 1940 &0000000000001225.0000001.225 Αποσύρθηκε
Nakajima Ki-58 Ιαπωνία 1939[note 3] &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Nakajima Ki-84 Hayate Ιαπωνία 1943 &0000000000003514.0000003.514 Αποσύρθηκε
Nakajima Ki-87 Ιαπωνία 1945 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nakajima Ki-116 Ιαπωνία 1945 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nakajima Kikka Ιαπωνία 1945 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Nakajima NAF-1[2] Ιαπωνία 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nakajima NAF-2[2] Ιαπωνία 1934 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Nanchang J-12 ΛΔ Κίνας 1970 &0000000000000009.0000009 Ακυρώθηκε
Nielsen & Winther Type AA Δανία 1917 &0000000000000006.0000006 Αποσύρθηκε
Nieuport 10 Γαλλία 1914 &0000000000000300.000000300+ Αποσύρθηκε
Nieuport 11 & 16[13] Γαλλία 1915 &0000000000007200.0000007.200 ca.[note 10] Αποσύρθηκε
Nieuport 17, 21 & 23 Γαλλία 1916 &0000000000004000.0000004.000 ca. Αποσύρθηκε
Nieuport 17bis, 24, 24bis, 25 & 27 Γαλλία 1917 &0000000000000500.000000500+ Αποσύρθηκε
Nieuport 28 Γαλλία 1917 &0000000000000300.000000300 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 29 Γαλλία 1918 &0000000000001250.0000001.250 ca. Αποσύρθηκε
Nieuport Nie 31RH Γαλλία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 32RH Γαλλία 1919 &0000000000000010.00000010 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 37 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 40 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 42 Γαλλία 1924 &0000000000000031.00000031 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 43 Γαλλία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 48, 48bis & 481 Γαλλία 1926 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 52 Γαλλία 1927 &0000000000000135.000000135 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 62 Γαλλία 1928 &0000000000000322.000000322 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 622 Γαλλία 1930 &0000000000000314.000000314 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 626 Γαλλία 1932 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 628 Γαλλία 1932 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 629 Γαλλία 1932 &0000000000000050.00000050 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 72 Γαλλία 1928 &0000000000000008.0000008 Αποσύρθηκε
Nieuport-Delage NiD 82 Γαλλία 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Nieuport-Delage NiD 120 - NiD 125 Γαλλία 1932 &0000000000000011.00000011 Αποσύρθηκε
Nieuport Nighthawk\Gloster Nighthawk Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000070.00000070 Αποσύρθηκε
Nikitin-Shevchenko IS ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
North American NA-50 & P-64 ΗΠΑ 1939 &0000000000000013.00000013 Αποσύρθηκε
North American P-51 Mustang ΗΠΑ 1940 &0000000000016766.00000016.766 Αποσύρθηκε
North American P-82/F-82 Twin Mustang ΗΠΑ 1945 &0000000000000270.000000270 Αποσύρθηκε
North American/Καναδάςir/CAC F-86 Sabre ΗΠΑ 1947 &0000000000009860.0000009.860 Αποσύρθηκε
North American FJ-1 Fury ΗΠΑ 1946 &0000000000000031.00000031 Αποσύρθηκε
North American FJ-2/-3 Fury ΗΠΑ 1951 &0000000000000741.000000741 Αποσύρθηκε
North American FJ-4 Fury ΗΠΑ 1954 &0000000000000374.000000374 Αποσύρθηκε
North American YF-93 ΗΠΑ 1950 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
North American F-100 Super Sabre ΗΠΑ 1953 &0000000000002294.0000002.294 Αποσύρθηκε
North American F-107 ΗΠΑ 1956 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Northrop XFT ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Northrop XP-56 Black Bullet ΗΠΑ 1943 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Northrop P-61 Black Widow ΗΠΑ 1942 &0000000000000742.000000742 Αποσύρθηκε
Northrop XP-79 ΗΠΑ 1945 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Northrop F-89 Scorpion ΗΠΑ 1948 &0000000000001050.0000001.050 Αποσύρθηκε
Northrop F-5 ΗΠΑ 1959 &0000000000002246.0000002.246 Επιχειρησιακό
Northrop YF-17 ΗΠΑ 1974 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Northrop F-20 Tigershark ΗΠΑ 1982 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Northrop YF-23 ΗΠΑ 1990 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
NVI F.K.31 Ολλανδία 1923 &0000000000000017.00000017 Αποσύρθηκε
Oeffag D.III Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000526.000000526 ca. Αποσύρθηκε
Orenco B ΗΠΑ 1918 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Orenco D ΗΠΑ 1919 &0000000000000054.00000054 Αποσύρθηκε
Packard-Le Peré LUSAC-11 & LUSAC-21 ΗΠΑ 1918 &0000000000000030.00000030 Αποσύρθηκε
Panavia Tornado ADV Ηνωμένο Βασίλειο 1979 &0000000000000218.000000218 Επιχειρησιακό
Parnall Pipit Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Parnall Plover Ηνωμένο Βασίλειο 1922 &0000000000000013.00000013 Αποσύρθηκε
Parnall Puffin Ηνωμένο Βασίλειο 1920 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Parnall Scout Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Pashinin I-21 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Pemberton-Billing P.B.9 Ηνωμένο Βασίλειο 1914 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Pemberton-Billing Nighthawk Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Petlyakov Pe-3 ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000360.000000360 Αποσύρθηκε
Petlyakov VI-100 ΕΣΣΔ 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Pfalz D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000001010.0000001.010 Αποσύρθηκε
Pfalz D.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Pfalz D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000002.0000002+ Ακυρώθηκε
Pfalz D.VII Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000015.00000015+ Αποσύρθηκε
Pfalz D.VIII Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000040.00000040 Αποσύρθηκε
Pfalz D.XII Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000800.000000800 Αποσύρθηκε
Pfalz D.XIII Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001+ Ακυρώθηκε
Pfalz D.XIV Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000003.0000003+ Ακυρώθηκε
Pfalz D.XV Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000002.0000002+ Ακυρώθηκε
Pfalz Dr.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000010.00000010 Αποσύρθηκε
Pfalz Dr.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Pfalz E.I[note 11] Γαλλία,Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000045.00000045 Αποσύρθηκε
Pfalz E.II[note 11] Γαλλία,Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000130.000000130 Αποσύρθηκε
Pfalz E.IV[note 11] Γαλλία,Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000046.00000046 Αποσύρθηκε
Pfalz E.V[note 11] Γαλλία,Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Phönix 20.16 Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Phönix 20.14, 20.15, D.I, D.II & D.III Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000158.000000158 Αποσύρθηκε
Phönix 20.22-25 Αυστροουγγαρία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Piaggio P.2 Ιταλία 1923 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Piaggio P.119 Ιταλία 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Polikarpov DI-1 ΕΣΣΔ 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Polikarpov I-1 ΕΣΣΔ 1923 &0000000000000018.00000018 Ακυρώθηκε
Polikarpov I-3 ΕΣΣΔ 1928 &0000000000000389.000000389 Αποσύρθηκε
Polikarpov I-5 ΕΣΣΔ 1930 &0000000000000803.000000803 Αποσύρθηκε
Polikarpov I-15 ΕΣΣΔ 1933 &0000000000000671.000000671 Αποσύρθηκε
Polikarpov I-15bis ΕΣΣΔ 1937 &0000000000002408.0000002.408 Αποσύρθηκε
Polikarpov I-152 ΕΣΣΔ 1938 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Polikarpov I-153 ΕΣΣΔ 1938 &0000000000003437.0000003.437 Αποσύρθηκε
Polikarpov I-16 ΕΣΣΔ 1933 &0000000000008644.0000008.644 Αποσύρθηκε
Polikarpov I-17 ΕΣΣΔ 1934 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Polikarpov I-180 ΕΣΣΔ 1938 &0000000000000013.00000013 Ακυρώθηκε
Polikarpov I-185 ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Polikarpov I-190 ΕΣΣΔ 1939 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Polikarpov ITP ΕΣΣΔ 1942 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Polikarpov TIS ΕΣΣΔ 1941 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Pomilio FVL-8 ΗΠΑ 1919 &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Pomilio Gamma Ιταλία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Ponnier M-1 Γαλλία 1915 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Port Victoria P.V.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Port Victoria P.V.2 & P.V.2bis Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Port Victoria P.V.5 & P.V.5A Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Port Victoria P.V.7 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Port Victoria P.V.8 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Port Victoria P.V.9 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Potez XI Γαλλία 1922 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Potez 23 Γαλλία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Potez 26 Γαλλία 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Potez 31 Γαλλία 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Potez 630 Γαλλία 1936 &0000000000001360.0000001.360[note 1] Αποσύρθηκε
Prajadhipok Σιάμ 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Praga E-44 Τσεχοσλοβακία 1932 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Praga E-45 Τσεχοσλοβακία 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Podlaska Wytwórnia Samolotów PWS-1 & 1bis Πολωνία 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Podlaska Wytwórnia Samolotów PWS-10 Πολωνία 1930 &0000000000000080.00000080 Αποσύρθηκε
PZL P.1 Πολωνία 1929 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
PZL P.6 Πολωνία 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
PZL P.7 Πολωνία 1930 &0000000000000151.000000151 Αποσύρθηκε
PZL P.8 Πολωνία 1931 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
PZL P.11 Πολωνία 1931 &0000000000000325.000000325 Αποσύρθηκε
PZL P.24 Πολωνία 1933 &0000000000000192.000000192 ca. Αποσύρθηκε
PZL.38 Wilk Πολωνία 1938 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
PZL.50 Jastrząb Πολωνία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Qaher-313 Ιράν n/a &0000000000000001.0000001 Project
Reggiane Re.2000 Ιταλία 1939 &0000000000000180.000000180 Αποσύρθηκε
Reggiane Re.2001 Ιταλία 1940 &0000000000000252.000000252 Αποσύρθηκε
Reggiane Re.2002 Ιταλία 1940 &0000000000000225.000000225 Αποσύρθηκε
Reggiane Re.2004 Ιταλία 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Reggiane Re.2005 Ιταλία 1942 &0000000000000048.00000048 Αποσύρθηκε
Renard Epervier Βέλγιο 1928 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Renard R.36, R.37 & R.38 Βέλγιο 1937 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
R.E.P. C.1 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Republic P-43 Lancer ΗΠΑ 1940 &0000000000000272.000000272 Αποσύρθηκε
Republic P-47 Thunderbolt ΗΠΑ 1941 &0000000000015686.00000015.686 Αποσύρθηκε
Republic XP-72 ΗΠΑ 1944 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Republic F-84 Thunderjet ΗΠΑ 1946 &0000000000007524.0000007.524 Αποσύρθηκε
Republic XF-96/F-84F Thunderstreak ΗΠΑ 1950 &0000000000003428.0000003.428 Αποσύρθηκε
Republic XF-91 Thunderceptor ΗΠΑ 1949 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Republic F-105 Thunderchief ΗΠΑ 1955 &0000000000000833.000000833 Αποσύρθηκε
Rex D (1917) Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Rikugun Ki-93 Ιαπωνία 1945 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Rockwell XFV-12 ΗΠΑ n/a[note 12] &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Rogožarski IK-3 Γιουγκοσλαβία 1938 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Romano R-110 Γαλλία 1938 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Roussel R.30 Γαλλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Royal Aircraft Factory B.E.12 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000601.000000601 Αποσύρθηκε
Royal Aircraft Factory F.E.8 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000295.000000295 Αποσύρθηκε
Royal Aircraft Factory N.E.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000006.0000006 Ακυρώθηκε
Royal Aircraft Factory S.E.2 Ηνωμένο Βασίλειο 1913 &0000000000000001.0000001 Αποσύρθηκε
Royal Aircraft Factory S.E.4 Ηνωμένο Βασίλειο 1914 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Royal Aircraft Factory S.E.4a Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000004.0000004 Αποσύρθηκε
Royal Aircraft Factory S.E.5 & 5a Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000005205.0000005.205 Αποσύρθηκε
Rumpler 6B Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000088.00000088 Αποσύρθηκε
Rumpler D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000006.0000006+ Ακυρώθηκε
Ryan FR Fireball ΗΠΑ 1944 &0000000000000066.00000066 Αποσύρθηκε
Ryan XF2R Dark Shark ΗΠΑ 1946 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Saab 21 Σουηδία 1943 &0000000000000298.000000298 Αποσύρθηκε
Saab 21R Σουηδία 1947 &0000000000000064.00000064 Αποσύρθηκε
Saab 29 Tunnan Σουηδία 1948 &0000000000000661.000000661 Αποσύρθηκε
Saab 32 Lansen Σουηδία 1952 &0000000000000450.000000450 Αποσύρθηκε
Saab 35 Draken Σουηδία 1955 &0000000000000644.000000644 Αποσύρθηκε
Saab 37 Viggen Σουηδία 1967 &0000000000000329.000000329 Αποσύρθηκε
Saab JAS 39 Gripen Σουηδία 1988 &0000000000000235.000000235 Επιχειρησιακό
Saunders A.10 Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Saunders-Roe SR.A/1 Ηνωμένο Βασίλειο 1947 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Saunders-Roe SR.53 Ηνωμένο Βασίλειο 1957 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Savoia-Marchetti SM.88 Ιταλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Savoia-Marchetti SM.91 Ιταλία 1943 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Savoia-Marchetti SM.92 Ιταλία 1943 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Schütte-Lanz D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Schütte-Lanz D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Schütte-Lanz D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Schütte-Lanz D.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SEA IV Γαλλία 1918 &0000000000000117.000000117 Αποσύρθηκε
SET XV Ρουμανία 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Seversky AP-9 ΗΠΑ 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Seversky P-35 ΗΠΑ 1935 &0000000000000136.000000136 Αποσύρθηκε
Seversky XP-41 ΗΠΑ 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Shchetinin (Grigorovich) M-11 & M-12 Ρωσική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000061.00000061 Αποσύρθηκε
Shenyang J-5 ΛΔ Κίνας 1956 &0000000000001952.0000001.952 Αποσύρθηκε
Shenyang J-6 ΛΔ Κίνας 1958 &0000000000005202.0000005.202 Αποσύρθηκε
Shenyang J-8 & J-8II ΛΔ Κίνας 1969 &0000000000000390.000000390 Επιχειρησιακό
Shenyang J-11 ΛΔ Κίνας 1998 &0000000000000200.000000200 Επιχειρησιακό
Shenyang J-15 ΛΔ Κίνας 2009 &0000000000000001.0000001+ Πρωτότυπο
Shenyang J-31 ΛΔ Κίνας 2012 &0000000000000001.0000001+ Πρωτότυπο
Short Gurnard Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
SIAI S.52 Ιταλία 1924 &0000000000000002.0000002 Αποσύρθηκε
SIAI S.58 Ιταλία 1924 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
SIAI S.67 Ιταλία 1930 &0000000000000003.0000003 Αποσύρθηκε
Siemens-Schuckert D.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000095.00000095 Αποσύρθηκε
Siemens-Schuckert D.II Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Siemens-Schuckert D.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000080.00000080 Αποσύρθηκε
Siemens-Schuckert D.IV Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000123.000000123 Αποσύρθηκε
Siemens-Schuckert D.V Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Siemens-Schuckert D.VI Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Siemens-Schuckert DDr.I Γερμανική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Siemens-Schuckert E.I, E.II & E.III Γερμανική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000028.00000028 Αποσύρθηκε
Sikorsky S-16 Ρωσική Αυτοκρατορία 1915 &0000000000000030.00000030 ca. Αποσύρθηκε
Sikorsky S-18 Ρωσική Αυτοκρατορία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sikorsky S-20 Ρωσική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
SNCAC (Centre) NC.1080 Γαλλία 1949 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SNCAN (Nord) N.2200 Γαλλία 1949 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SNCAO (Ouest) CAO.200 Γαλλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SNCASO (Sud Aviation) Vautour II Γαλλία 1952 &0000000000000071.00000071 Αποσύρθηκε
SNCASE (Sud-Est) Aquilon Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία 1951 &0000000000000091.00000091[αμφίβολο ] Αποσύρθηκε
SNCASE (Sud-Est) SE.100 Γαλλία 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SNCASE (Sud-Est) Durandal Γαλλία 1956 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
SNCASO (Sud-Ouest) Espadon Γαλλία 1948 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SNCASO (Sud-Ouest) Trident Γαλλία 1953 &0000000000000012.00000012 Ακυρώθηκε
Sopwith Baby Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000286.000000286 Αποσύρθηκε
Sopwith Bulldog Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sopwith Buffalo Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sopwith Camel Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000005490.0000005.490 Αποσύρθηκε
Sopwith Dolphin Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000002072.0000002.072 Αποσύρθηκε
Sopwith Dragon Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000200.000000200 ca. Ακυρώθηκε
Sopwith Gunbus Ηνωμένο Βασίλειο 1914 &0000000000000023.00000023 Αποσύρθηκε
Sopwith 3F.2 Hippo Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sopwith Hispano-Suiza Triplane Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sopwith 1½ Strutter Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000005939.0000005.939 Αποσύρθηκε
Sopwith L.R.T.Tr. Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sopwith Pup Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000001770.0000001.770 Αποσύρθηκε
Sopwith Schneider Ηνωμένο Βασίλειο 1914 &0000000000000136.000000136 ca. Αποσύρθηκε
Sopwith Snail Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sopwith Snapper Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Sopwith Snark Ηνωμένο Βασίλειο 1919 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Sopwith Snipe Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000002097.0000002.097 Αποσύρθηκε
Sopwith Swallow Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sopwith Triplane Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000147.000000147 Αποσύρθηκε
SPAD S.A-1, 2, 3, 4 & SG Γαλλία 1915 &0000000000000099.00000099 Αποσύρθηκε
SPAD S.VII Γαλλία 1916 &0000000000006000.0000006.000+ Αποσύρθηκε
SPAD S.XI Cn2[14] Γαλλία 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SPAD S.XII Γαλλία 1917 &0000000000000020.00000020[note 13] Αποσύρθηκε
SPAD S.XIII Γαλλία 1917 &0000000000008472.0000008.472 Αποσύρθηκε
SPAD S.XIV Γαλλία 1917 &0000000000000040.00000040 Αποσύρθηκε
SPAD S.XV[15] Γαλλία 1917 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
SPAD S.XVII[16] Γαλλία 1918 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
SPAD S.XX Γαλλία 1918 &0000000000000100.000000100 Αποσύρθηκε
SPAD S.XXI[17] Γαλλία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
SPAD S.XXII[17] Γαλλία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
SPAD S.XXIV[18] Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Spijker/Spijker-Trompenburg V.3 Ολλανδία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Standard E-1 ΗΠΑ 1917 &0000000000000168.000000168 Αποσύρθηκε
Sturtevant B ΗΠΑ 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-1 & Su-3 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-5 ΕΣΣΔ 1945 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-7 (1944) ΕΣΣΔ 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-9 (1946) ΕΣΣΔ 1946 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-11 (1947) ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-15 (1949) ΕΣΣΔ 1949 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-7 ΕΣΣΔ 1955 &0000000000001847.0000001.847 Αποσύρθηκε
Sukhoi T-3 ΕΣΣΔ 1956 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Sukhoi P-1 ΕΣΣΔ 1957 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-9 ΕΣΣΔ 1957 &0000000000001100.0000001.100 Αποσύρθηκε
Sukhoi Su-11 ΕΣΣΔ 1958 &0000000000000108.000000108 Αποσύρθηκε
Sukhoi Su-15 ΕΣΣΔ 1962 &0000000000001290.0000001.290 Αποσύρθηκε
Sukhoi Su-17, 20 & 22 ΕΣΣΔ 1966 &0000000000002867.0000002.867 Επιχειρησιακό
Sukhoi Su-27 ΕΣΣΔ 1977 &0000000000000680.000000680 Επιχειρησιακό
Sukhoi Su-30 Ρωσία 1989 &0000000000000396.000000396 Επιχειρησιακό
Sukhoi Su-32/Su-34 Ρωσία 1990 &0000000000000015.00000015 Επιχειρησιακό
Sukhoi Su-33 Ρωσία 1987 &0000000000000024.00000024 Επιχειρησιακό
Sukhoi Su-27M/Su-35 Ρωσία 1988 &0000000000000018.00000018 Επιχειρησιακό
Sukhoi Su-37 Ρωσία 1996 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Sukhoi Su-47 Ρωσία 1997 &0000000000000001.0000001 Πρωτότυπο
Sukhoi PAK FA/HAL FGFA Ρωσία, Ινδία 2010 &0000000000000003.0000003 Πρωτότυπο
Supermarine 224 F.7/30 Ηνωμένο Βασίλειο 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Supermarine 508 Ηνωμένο Βασίλειο 1951 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Supermarine 510 Ηνωμένο Βασίλειο 1948 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Supermarine 525 Ηνωμένο Βασίλειο 1954 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Supermarine 528 Ηνωμένο Βασίλειο 1950 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Supermarine 529 Ηνωμένο Βασίλειο 1952 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Supermarine 535 Ηνωμένο Βασίλειο 1950 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Supermarine Attacker Ηνωμένο Βασίλειο 1946 &0000000000000185.000000185 Αποσύρθηκε
Supermarine Scimitar Ηνωμένο Βασίλειο 1956 &0000000000000076.00000076 Αποσύρθηκε
Supermarine Seafang Ηνωμένο Βασίλειο 1946 &0000000000000018.00000018 Ακυρώθηκε
Supermarine Seafire Ηνωμένο Βασίλειο 1941 &0000000000002334.0000002.334 Αποσύρθηκε
Supermarine Sea King Ηνωμένο Βασίλειο 1920 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Supermarine Spitfire Ηνωμένο Βασίλειο 1936 &0000000000020351.00000020.351 Αποσύρθηκε
Supermarine Spiteful Ηνωμένο Βασίλειο 1944 &0000000000000019.00000019 Ακυρώθηκε
Supermarine Swift Ηνωμένο Βασίλειο 1948 &0000000000000197.000000197 Αποσύρθηκε
Svenska Aero Jaktfalken I & II Σουηδία 1929 &0000000000000019.00000019 Αποσύρθηκε
Tachikawa Ki-106 Ιαπωνία 1945 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Tairov Ta-1 ΕΣΣΔ 1939 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Tairov Ta-3 ΕΣΣΔ 1939 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Tebaldi-Zari Ιταλία 1919 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tereshchenko No 7 Ρωσική Αυτοκρατορία 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Thomas-Morse MB-1 ΗΠΑ 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Thomas-Morse MB-2 ΗΠΑ 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Thomas-Morse MB-3 ΗΠΑ 1919 &0000000000000260.000000260 Αποσύρθηκε
Thomas-Morse MB-9 ΗΠΑ 1922 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Thomas-Morse XP-13 ΗΠΑ 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Thomas Morse TM-23 ΗΠΑ 1924 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Thulin K Σουηδία 1917 &0000000000000019.00000019 Αποσύρθηκε
TNCA Series C Microplano Μεξικό 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
TNCA Series E Tololoche Μεξικό 1924 &0000000000000004.0000004 Αποσύρθηκε
Tokorozawa Koshiki-2[2] Ιαπωνία 1922 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Tomasevic I-110 ΕΣΣΔ 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tupolev ANT-5/I-4 ΕΣΣΔ 1927 &0000000000000369.000000369 Αποσύρθηκε
Tupolev ANT-13/I-8 ΕΣΣΔ 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tupolev ANT-21 ΕΣΣΔ 1933 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Tupolev ANT-23/I-12 ΕΣΣΔ 1931 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tupolev ANT-29 ΕΣΣΔ 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tupolev ANT-31/I-14 ΕΣΣΔ 1933 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Tupolev ANT-46/DI-8 ΕΣΣΔ 1935 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tupolev Tu-1 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Tupolev Tu-28/Tu-128 ΕΣΣΔ 1961 &0000000000000188.000000188 Αποσύρθηκε
TuAF TFX Τουρκία n/a &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Project
VEF I-16 Λετονία 1940 &0000000000000010.00000010 Ακυρώθηκε
VFW VAK 191B Δυτική Γερμανία 1971 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
VL Humu Φινλανδία 1944 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
VL Mörkö-Morane[note 14] Φινλανδία 1943 &0000000000000041.00000041 Αποσύρθηκε
VL Myrsky Φινλανδία 1941 &0000000000000051.00000051 Αποσύρθηκε
VL Pyörremyrsky Φινλανδία 1945 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers E.F.B.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1913 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers E.F.B.2 Ηνωμένο Βασίλειο 1913 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers E.F.B.3 Ηνωμένο Βασίλειο 1913 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers F.B.5 Ηνωμένο Βασίλειο 1914 &0000000000000224.000000224 Αποσύρθηκε
Vickers E.F.B.7 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers E.F.B.8 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers F.B.9 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000119.000000119 Αποσύρθηκε
Vickers F.B.11 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers F.B.12 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Vickers F.B.16 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Vickers F.B.19 Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000062.00000062 Αποσύρθηκε
Vickers F.B.24 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Vickers F.B.25 Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers E.S.1 Ηνωμένο Βασίλειο 1915 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Vickers Jockey Ηνωμένο Βασίλειο 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers Type 123 & 141 Ηνωμένο Βασίλειο 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers Type 143 Bolivian Scout Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000006.0000006 Αποσύρθηκε
Vickers Type 161 Ηνωμένο Βασίλειο 1931 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers Type 177 Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers Type 432 Ηνωμένο Βασίλειο 1942 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers Vampire Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Vickers Venom Ηνωμένο Βασίλειο 1936 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vickers Vireo Ηνωμένο Βασίλειο 1928 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Villiers II Γαλλία 1925 &0000000000000032.00000032 Αποσύρθηκε
Villiers V Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Villiers 8 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Villiers 24 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vought VE-7S & VE-7SF ΗΠΑ 1917 &0000000000000012.00000012 Αποσύρθηκε
Vought VE-8 ΗΠΑ 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Vought VE-9 ΗΠΑ 1922 &0000000000000041.00000041 Αποσύρθηκε
Vought V-80 ΗΠΑ 1933 &0000000000000005.0000005 Αποσύρθηκε
Vought V-141/V-143 ΗΠΑ 1936 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vought FU ΗΠΑ 1926 &0000000000000020.00000020 Αποσύρθηκε
Vought XF2U ΗΠΑ 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vought XF3U ΗΠΑ 1933 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Vought F4U/FG/F3A Corsair ΗΠΑ 1940 &0000000000012571.00000012.571 Αποσύρθηκε
Vought XF5U ΗΠΑ 1947[note 15] &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Vought F6U Pirate ΗΠΑ 1946 &0000000000000033.00000033 Ακυρώθηκε
Vought F7U Cutlass ΗΠΑ 1948 &0000000000000320.000000320 Αποσύρθηκε
Vought F8U/F-8 Crusader ΗΠΑ 1955 &0000000000001261.0000001.261 Αποσύρθηκε
Vought XF8U-3 Crusader III ΗΠΑ 1958 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Vultee XP-54 ΗΠΑ 1943 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Vultee P-66 Vanguard ΗΠΑ 1939 &0000000000000146.000000146 Αποσύρθηκε
Waco CSO-A/240A ΗΠΑ 1927 &0000000000000011.00000011 Αποσύρθηκε
Waco CTO-A ΗΠΑ 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Westland C.O.W. Gun Fighter Ηνωμένο Βασίλειο 1930 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Westland F.7/30 Ηνωμένο Βασίλειο 1934 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Westland Interceptor Ηνωμένο Βασίλειο 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Westland N.1B Ηνωμένο Βασίλειο 1917 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Westland Wagtail Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000005.0000005 Ακυρώθηκε
Westland Weasel Ηνωμένο Βασίλειο 1918 &0000000000000004.0000004 Ακυρώθηκε
Westland Welkin Ηνωμένο Βασίλειο 1942 &0000000000000075.00000075 Αποσύρθηκε
Westland Westbury Ηνωμένο Βασίλειο 1926 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Westland Whirlwind Ηνωμένο Βασίλειο 1938 &0000000000000116.000000116 Αποσύρθηκε
Westland Wizard Ηνωμένο Βασίλειο 1927 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Westland Wyvern Ηνωμένο Βασίλειο 1946 &0000000000000127.000000127 Αποσύρθηκε
Weymann W-1 Γαλλία 1915 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wibault 1 Γαλλία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wibault 3 Γαλλία 1923 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wibault 7 & Vickers Wibault Γαλλία 1924 &0000000000000168.000000168 Αποσύρθηκε
Wibault 8 Simoun Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wibault 9 Γαλλία 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wibault 12, 121 & 122 Sirocco Γαλλία 1926 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Wibault 130 Trombe & 170 Tornade Γαλλία 1928 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Wibault 210 Γαλλία 1929 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wibault 313 Γαλλία 1932 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wight Baby Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Wight Quadruplane Ηνωμένο Βασίλειο 1916 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
WKF D.I Αυστροουγγαρία 1918 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
WKF Dr.I Αυστροουγγαρία 1918 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Wright XF3W ΗΠΑ 1926 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Xian JH-7 ΛΔ Κίνας 1988 &0000000000000192.000000192 Επιχειρησιακό
Yakovlev I-29 ΕΣΣΔ 1939 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-1 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000008700.0000008.700 Αποσύρθηκε
Yakovlev I-30/Yak-3 ΕΣΣΔ 1941 &0000000000004848.0000004.848 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-7 ΕΣΣΔ 1940 &0000000000006399.0000006.399 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-9 ΕΣΣΔ 1942 &0000000000016769.00000016.769 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-15 ΕΣΣΔ 1946 &0000000000000280.000000280 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-17 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000430.000000430 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-19 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-23 ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000310.000000310 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-25 (1947) ΕΣΣΔ 1947 &0000000000000001.0000001 Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-25 ΕΣΣΔ 1952 &0000000000000638.000000638 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-27V/K ΕΣΣΔ 1956 &0000000000000003.0000003 + Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-28P ΕΣΣΔ 1960 &0000000000000435.000000435 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-30 (1948) ΕΣΣΔ 1948 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-36 ΕΣΣΔ 1963 &0000000000000012.00000012 Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-38 ΕΣΣΔ 1971 &0000000000000231.000000231 Αποσύρθηκε
Yakovlev Yak-41/141 ΕΣΣΔ 1987 &0000000000000002.0000002 Ακυρώθηκε
Yakovlev Yak-50 (1949) ΕΣΣΔ 1949 &0000000000000003.0000003 Ακυρώθηκε
Yatsenko I-28 ΕΣΣΔ 1939 &0000000000000007.0000007 Ακυρώθηκε
Yokosuka D4Y2-S Ιαπωνία 1940[note 3] &0000000000000016.00000016+ Αποσύρθηκε
Yokosuka P1Y2 Kyokko Ιαπωνία 1943 &0000000000000096.00000096 Αποσύρθηκε
Zeppelin-Lindau (Dornier) D.I[19] Γερμανική Αυτοκρατορία 1918 &0000000000000007.0000007[note 16] Ακυρώθηκε

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 1,9 Στα σύνολα περιλαμβάνονται όλες οι εκδόσεις, όχι μόνο των μαχητικών
  2. Περιλαμβάνονται τα FM και FM-2
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 Η ημερομηνία πρώτης πτήσης αφορά την πρώτη έκδοση του αεροσκάφους, που μπορεί να μην ήταν έκδοση μαχητικού.
  4. Περιλαμβάνονται τα Aeritalia F-104S και Canadiar CF-104
  5. The F-22 was developed from the Lockheed YF-22 which first flew 29 1990
  6. The Lockheed Martin F-35 was developed from the Lockheed Martin X-35 which first flew 24 2000
  7. Περιλαμβάνονται τα Mikoyan MiG-29K και Mikoyan MiG-29M
  8. Βασίζεται στο General Dynamics F-16 Fighting Falcon
  9. Το Morane-Saulnier L ήταν το πρώτο μαχητικό όταν τοποθετήθηκε σε αυτό σταθερό πολυβόλο
  10. Total for all WW1 single seat Nieuport scouts built in Γαλλία.
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 License-built Morane-Saulnier H armed and re-engined.
  12. Unsuccessful tethered trials in 1978
  13. as many as 300 SPAD 12 airframes have been built but not completed
  14. Modified substantially from Morane-Saulnier M.S.406 & 410
  15. Hopped off ground during taxi run, did not achieve sustained flight.
  16. Additional 50 Dornier D.I aircraft ~50% complete when production halted due to armistice

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ινδία to build own stealth fighter». IBNLive. Ανακτήθηκε στις 14 November 2014. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 Mikesh, 1990
  3. Joint venture led by Chengdu per Global Security.org accessed Jan 11 2012 - note 1st flight in China, NOT Pakistan
  4. «Pakistan Rolls Out 50th JF-17, Block II Production To Commence». Defense News. Ανακτήθηκε στις 14 November 2014. 
  5. "Projet de loi de finances pour 2010: Défense - Equipement des forces." (in French) (English translation) Sénat of Γαλλία, 2009.
  6. Bruce, 1995
  7. "Chronology of the F-22 Program." F-22 Team web site. Retrieved: 23 2009.
  8. "US, UK sign JAST agreement." Aerospace Daily New York: McGraw-Hill, 25 1995, p. 451.
  9. "F-35 First Flight." TeamJSF.com. Retrieved: 10 2007.
  10. «BAE Systems gets chunk of jet contract». UnionLeader.com. 5 January 2012. Ανακτήθηκε στις 14 November 2014. 
  11. "Products:MilitaryPrograms."migavia.ru/eng.Retrieved:23 2009.
  12. «MiG-35 Fulcrum-F Multirole Fighter - Airforce Technology». Ανακτήθηκε στις 14 November 2014. 
  13. Kowalski, 2003
  14. Davilla, 1997, pp.494-497
  15. Davilla, 1997, p.514-515
  16. Davilla, 1997, p.521
  17. 17,0 17,1 Davilla, 1997, p.526
  18. Davilla, 1997, p.528
  19. Grosz, 1998

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • J.M. Bruce (1995). «de Bruyère C.1 of 1917». Windsock International (Albatros Publications) 11 (5). 
  • Davilla, Dr. James J.. Soltan, Arthur M. (1997). French Aircraft of the First World War. Stratford CT: Flying Machines Press. ISBN 0-9637110-4-0. 
  • Grosz, Peter M. (1998). Dornier D.I. Windsock Mini Datafile. 12. Hertfordshire: Albatros Productions Ltd.. ISBN 0-948414-92-8. 
  • Kowalski, Tomasz J. (2003). Nieuport 1-27. Lublin: Kagero. ISBN 83-89088-09-6. 
  • Mikesh, Robert C. Abe, Shorzoe (1990). Ιαπωνίαese Aircraft 1910-1941. London: Putnam Aeronatical Books. ISBN 1-55750-563-2. 


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of fighter aircraft (έκδοση 691953671) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).