Κατάλογος κοινοτήτων Ελλάδας ανά νομό 1999-2010

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος με τις κοινότητες της Ελλάδας ανά νομό κατά τη χρονική περίοδο 1999-2010. Οι κοινότητες ήταν οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που διατηρούσαν την ανεξαρτησία τους, καθώς δεν είχαν συγχωνευθεί σε δήμους με το Σχέδιο Καποδίστριας. Κατά την περίοδο αυτή, κοινότητες που υπερέβαιναν σε πληθυσμό τους 10.000 κατοίκους μετατρέπονταν σε δήμους.

Παρακάτω, αναφέρονται σε αλφαβητική σειρά μόνο οι νομοί που είχαν κοινότητες.

Πίνακας περιεχομένων

Κοινότητες νομαρχίας Ανατολικής Αττικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου
  2. Κοινότητα Ανθούσας
  3. Κοινότητα Αφιδνών
  4. Κοινότητα Βαρνάβα
  5. Κοινότητα Γραμματικού
  6. Κοινότητα Καπανδριτίου
  7. Κοινότητα Κουβαρά
  8. Κοινότητα Κρυονερίου
  9. Κοινότητα Μαλακάσας
  10. Κοινότητα Μαρκοπούλου Ωρωπού
  11. Κοινότητα Νέων Παλατιών
  12. Κοινότητα Παλαιάς Φωκαίας
  13. Κοινότητα Πικερμίου
  14. Κοινότητα Πολυδενδρίου
  15. Κοινότητα Ροδόπολης
  16. Κοινότητα Σαρωνίδας
  17. Κοινότητα Σκάλας Ωρωπού
  18. Κοινότητα Σταμάτας
  19. Κοινότητα Συκαμίνου
  20. Κοινότητα Ωρωπού

Κοινότητες νομού Αργολίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αλέας
  2. Κοινότητα Αχλαδοκάμπου

Κοινότητες νομού Αρκαδίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Κοσμά

Κοινότητες νομού Άρτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Θεοδωριάνων
  2. Κοινότητα Κομμένου
  3. Κοινότητα Μελισσουργών

Κοινότητες νομού Αχαΐας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Καλεντζίου
  2. Κοινότητα Λεοντίου

Κοινότητες νομού Βοιωτίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αντικύρας
  2. Κοινότητα Κυριακίου

Κοινότητες νομού Γρεβενών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αβδέλλας
  2. Κοινότητα Δοτσικού
  3. Κοινότητα Μεσολουρίου
  4. Κοινότητα Περιβολίου
  5. Κοινότητα Σαμαρίνης
  6. Κοινότητα Σμίξης
  7. Κοινότητα Φιλιππαίων

Κοινότητες νομού Δράμας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Σιδηρονέρου

Κοινότητες Δυτικής Αττικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Οινόης

Κοινότητες νομού Δωδεκανήσου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγαθονησίου
  2. Κοινότητα Ολύμπου

Κοινότητες νομού Εύβοιας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Καφηρέως
  2. Κοινότητα Λιχάδος

Κοινότητες νομού Θεσπρωτίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Πέρδικας
  2. Κοινότητα Σουλίου
  3. Κοινότητα Πολυδρόσου - (Βλαχώρι)

Κοινότητες νομού Θεσσαλονίκης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ευκαρπίας
  2. Κοινότητα Πεύκων

Κοινότητες νομού Ιωαννίνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αετομηλίτσα
  2. Κοινότητα Βαθυπέδου
  3. Κοινότητα Βοβούσης
  4. Κοινότητα Διστράτου
  5. Κοινότητα Καλαριτών
  6. Κοινότητα Λάβδανης
  7. Κοινότητα Ματσουκίου
  8. Κοινότητα Μηλέας
  9. Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων
  10. Κοινότητα Παπίγκου
  11. Κοινότητα Πωγωνιανής
  12. Κοινότητα Σιράκου
  13. Κοινότητα Φούρκας

Κοινότητες νομού Καρδίτσας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αθαμανών

Κοινότητες νομού Καστοριάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αρρένων
  2. Κοινότητα Γράμου
  3. Κοινότητα Καστρακίου

Κοινότητες νομού Κέρκυρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ερεικούσσης
  2. Κοινότητα Μαθρακίου
  3. Κοινότητα Οθωνών

Κοινότητες νομού Κεφαλληνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ομαλών

Κοινότητες νομού Κιλκίς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Λιβαδίων

Κοινότητες νομού Κοζάνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Βλάστης
  2. Κοινότητα Λιβαδερού
  3. Κοινότητα Πενταλόφου

Κοινότητες νομού Κυκλάδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ανάφης
  2. Κοινότητα Αντιπάρου
  3. Κοινότητα Δονούσης
  4. Κοινότητα Ηράκλειας
  5. Κοινότητα Κιμώλου
  6. Κοινότητα Κουφονησίων
  7. Κοινότητα Οίας
  8. Κοινότητα Πανόρμου
  9. Κοινότητα Σικίνου
  10. Κοινότητα Σχοινούσσης
  11. Κοινότητα Φολεγάνδρου

Κοινότητες νομού Λακωνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ελαφονήσου
  2. Κοινότητα Καρυών

Κοινότητες νομού Λάρισας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αμπελακίων
  2. Κοινότητα Βερδικούσης
  3. Κοινότητα Καρυάς

Κοινότητες νομού Λέσβου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγίου Ευστρατίου

Κοινότητες νομού Λευκάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Καλάμου
  2. Κοινότητα Καστού

Κοινότητες νομού Μαγνησίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ανάβρας
  2. Κοινότητα Κεραμιδίου
  3. Κοινότητα Μακρινίτσης
  4. Κοινότητα Τρικερίου

Κοινότητες νομού Μεσσηνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Τρικόρφου
  2. Κοινότητα Τριπύλας

Κοινότητες νομού Ξάνθης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Θερμών
  2. Κοινότητα Κοτύλης
  3. Κοινότητα Σατρών
  4. Κοινότητα Σελέρου

Κοινότητες νομαρχίας Πειραιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγκιστρίου
  2. Κοινότητα Αντικυθήρων

Κοινότητες νομού Πρέβεζας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Κρανέας

Κοινότητες νομού Ροδόπης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αμαξάδων
  2. Κοινότητα Κέχρου
  3. Κοινότητα Οργάνης

Κοινότητες νομού Σερρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Άνω Βροντούς
  2. Κοινότητα Αγκίστρου
  3. Κοινότητα Αχλαδοχωρίου
  4. Κοινότητα Ορεινής
  5. Κοινότητα Προμαχώνος
   Κοινοτητα Νεου Σκοπου

Κοινότητες νομού Τρικάλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ασπροποτάμου
  2. Κοινότητα Μυροφύλλου
  3. Κοινότητα Νεράιδας

Κοινότητες νομού Φθιώτιδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Παύλιανης
  2. Κοινότητα Τυμφρηστού

Κοινότητες νομού Φλώρινας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Βαρικού
  2. Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής
  3. Κοινότητα Λεχόβου
  4. Κοινότητα Νυμφαίου

Κοινότητες νομού Χανίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ασή Γωνιάς
  2. Κοινότητα Γαύδου