Κατάλογος επεισοδίων του Sword Art Online

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το ιαπωνικό εξώφυλλο του πρώτου Blu-Ray στο οποίο απεικονίζονται οι κεντρικοί ήρωες Asuna και Kirito.

Το Swort Art Online είναι άνιμε επιστημονικής φαντασίας του 2012 βασισμένο στο μυθιστόρημα του Reki Kawahara και είναι εικονογραφημένo από τον καλλιτέχνη Abec.

Τοποθετημένο στο έτος 2022, ένα εικονικής πραγματικότητας μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων πολλαπλών παικτών (VRMMORPG) με τίτλο Sword Art Online (SAO) μόλις κυκλοφόρησε. Στο παιχνίδι οι παίχτες μπορούν να ελέγχουν τους χαρακτήρες τους όπως το κανονικό τους σώμα χρησιμοποιώντας το Nerve Gear, ένα εικονικής πραγματικότητας κράνος το οποίο διεγείρει τις πέντε αισθήσεις του παίχτη μεσώ του εγκεφάλου τους. Παρόλο ταύτα, την πρώτη μέρα της δοκιμαστικής περιόδου, οι παίχτες ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να βγουν από το παιχνίδι. Ο δημιουργός του παιχνιδιού, Akihiko Kayaba, κάνει την εμφάνιση του λίγο αργότερα και τους επιφέρει την πρόκληση: ότι άμα θέλουν να είναι ελεύθεροι, θα πρέπει να φτάσουν τον 100ο όροφο του παιχνιδιού και να νικήσουν τον τελευταίο αρχηγό. Άμα πεθάνουν στο παιχνίδι, τότε θα πεθάνουν και στον πραγματικό κόσμο. Όσο οι παίχτες προσπαθούν να καταλάβουν τις θανατηφόρες δυσκολίες, δυο έμπειροι ξιφομάχοι, ο Kirito και η Asuna, είναι αποφασισμένοι να νικήσουν και να είναι ελεύθεροι.

Το άνιμε είναι παραγωγή της A-1 Pictures και σκηνοθετημένο από τον Tomohiko Ito και η μουσική είναι της Yuki Kajiura, ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι του Shingo Adachi, η καλλιτεχνική διεύθυνση γίνετε από τους Takayuki Nagashima και Yusuke Takeda και η ακουστική διεύθυνση είναι του Yoshikazu Iwanami. Το άνιμε ξεκίνησε την μετάδοση του στο Tokyo MX, tvk, TVS, TVA, RKB, HBC, MBS και Chiba TV στης 8 Ιουλίου του 2012 και έπειτα από μερικές μέρες ξεκίνησε την μετάδοση του στο BS11 και AT-X.[1]

Νο. Τίτλος Προβολή
1 "Ο Κόσμος των Σπαθίων"

"Ken no Sekai" (剣の世界)

7 Ιουλίου, 2012
Στης 6 Νοεμβρίου του 2022, το VRMMORPG, Sword Art Online, κυκλοφόρησε επισήμως με 10.000 αντίτυπα τα οποία πουλήθηκαν αμέσως. Ο Kirito, που είχε παίξει το παιχνίδι όσο ήταν σε Beta, μπαίνει στον κόσμο του Aincrad και συναντά τον Klein, έναν νέο παίχτη, ο οποίος του ζητά να του μάθει τα βασικά του παιχνιδιού και της Επιδεξιότητας του Σπαθιού στο σύστημα μάχης. Έπειτα από κάμποσες ώρες στο παιχνίδι, ο Kirito και ο Klein ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να βγουν από το παιχνίδι. Λίγο αργότερα οι δυο τους τηλεμεταφέρονται στην πλατεία της πόλης, οπού βλέπουν και τους υπόλοιπους παίχτες να είναι εκεί. Ένας κοκκινοσκούφις Game Master εμφανίζετε στον ουρανό και συστήνεται στο πλήθος ως Akihiko Kayaba, ο δημιουργός του παιχνιδιού. Τους λέει ότι αφαίρεσε σκόπιμα το κουμπί της εξόδου από τις επιλογές. Τους προειδοποιεί ότι δεν μπορούν να βγουν απλά αφαιρώντας το , το κράνος της εικονικής πραγματικότητας το οποίο χρησιμοποίησαν για να μπουν στο παιχνίδι, διότι θα τους σκότωνε απευθείας. Ο μόνος τρόπος για να βγουν οι παίχτες από το παιχνίδι είναι να καθαρίσουν το 100ο όροφο του παιχνιδιού. Άμα παιθάνουν στο παιχνίδι, το πραγματικό τους σώμα θα παθαίνει επίσης. Σαν ξεχωριστώ δώρο ο Akihiko τους δίνει έναν καθρέπτη ο οποίος αντανακλά στο χαρακτήρα του παιχνιδιού την πραγματική εμφανίσει του κάθε παίχτη. Ο Kirito ζητα τον Klein να τον ακολουθήσει στην επόμενη πόλη για να ανέβουν επίπεδο πριν εξαντληθούν οι πόροι, αλλά ο Klein ευγενικά αρνιέται διότι επιθυμούσε να ήταν με τους φίλους του. Ο Kirito φεύγει επιθυμώντας να ήταν ελεύθερος από το παιχνίδι. Κατά το τέλος του πρώτου μήνα, 2000 παίχτες είχαν παιθάνει ενώ ο πρώτος όροφος δεν είχε ακόμη καθαριστεί.
2 "Μπιτερ"

"Bītā" (ビーター)

14 Ιουλίου, 2012
Στης 2 Δεκεμβρίου του 2022, ο Kirito παρευρίσκεται στην οργανωμένη συνάντηση του Diabel, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ομάδα του βρήκε τον πρώτο αρχηγό του 1ου ορόφου. Ζήτησε απ΄ όλους να συνεργαστούν και να πάνε μαζί να νικήσουν τον αρχηγό, Illfang ο Kobold Lord, ο οποίος θα άνοιγε τη πόρτα για τον 2ο όροφο. Οι ομάδες φτιάχτηκαν και ο Kirito συνεργάζεται με την Asuna. Ένας νέος παίχτης με το όνομα Kibaou κατηγόρησε τους Beta δοκιμαστές ότι φεύγουν μακριά και ανεβαίνουν επίπεδα μόνοι τους αφήνοντας τους νέους παίχτες πίσω. Ένας άλλος παίχτης με το όνομα Agil υπερασπίζετε τους "Beta" παίχτες, αποκαλύπτοντας ότι αυτοί του δώσανε το βιβλίο οδηγιών που τον βοήθησε να επιβίωση στο παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας το βιβλίο οδηγιών, ο Diabel αποφάσισε την στρατηγική για την μάχη με τον Illfang και τα τσιράκια του. Αργά την νύχτα, ο Kirito μοιράζεται το φαγητό του με την Asuna η οποία του λέει ότι συνεργάστηκε μαζί του διότι είχε την ανάγκη να κάνει κάτι εκτός του τίποτα. Την επομένη μέρα, ο Diabel και η ομάδα επιδρομής(Raid Group) φτάνουν στο δωμάτιο του αρχηγού και μάχονται τον Illfang και τα τσιράκια του. Όταν η ζωή του Illfang είναι χαμηλή ο Diabel πηγαίνει να δώσει το τελικό χτύπημα. Ο Kirito παρατηρεί ότι το όπλο του Illfang είναι διαφορετικό από αυτό στο βιβλίο και προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Diabel, αλλά ο Illfang χτύπα τον Diabel. Ο Kirito συνειδητοποιείσαι ότι ο Diabel ήταν και αυτός Beta παίχτης και ότι προσπάθησε να απόκτηση το σπάνιο αντικείμενο του αρχηγού. Πριν πεθάνει, ο Diabel παρακάλεσε τον Kirito να νικήσει τον αρχηγό και να σώσει τους παίχτες. Έχοντας στον νου του το πως πέθανε ο Diabel, προσπαθώντας να βοηθήσει τους άλλους παίχτες ενώ ο Kirito είχε βοηθήσει μονό τον εαυτό του, ο Kirito βίωσε μια καινούργια αποφασιστικότητα να νικήσει τον αρχηγό. Με την Asuna και την ομάδα επιδρομής (Raid Group) κατάφερε να νικήσει τον Illfang και να καθαρίσει τον 1ο όροφο προσφέροντας πολύ χαρά σε όλους. Ωστόσο, η χαρά τελειώνει όταν ο Kibaou κατηγορεί τον Kirito για τον θάνατο του Diabel, εφόσον οι γνώσεις του σαν Beta παίχτης θα μπορούσαν να σώσουν τον Diabel. Φοβούμενος να συνεχίσει να μάχεται ανάμεσα στους Beta και νέους παίχτες, ο Kirito αφήνει όλους λέγοντας τους ότι δεν συμπαθεί τους Beta παίχτες οι οποίοι δεν έχουν ιδέα για το παιχνίδι, εφόσον ο ίδιος απόκτησε πολύ περισσότερες γνώσεις από την "Beta" δοκιμή από οποιωνδήποτε άλλων παίχτη. Όλοι απώθησαν τον Kirito λέγοντας τον Μπιτερ (Beater - ο Beta παίχτης που κάνει απατεωνιές). Όσο ο Kirito έφευγε για τον 2ο όροφο, συνέστησε στην Asuna να μπει σε μια συντεχνία.
3 "Ο Κοκκινο-μύτεις Τάρανδος "

"Akahana no Tonakai" (赤鼻のトナカイ)

21 Ιουλίου, 2012
Τέσσερις μήνες έχουν περάσει με τους πιο δυνατούς παίχτες και συντεχνίες να καθαρίζουν τους ορόφους του παιχνιδιού. Έπειτα από την διάσωση της συντεχνίας Moonlit Black Cats, ο αρχηγός τους, Keita, ευχαριστεί τον Kirito και του ζητά να μπει στην συντεχνία τους. Ο Kirito αποδέχεται την πρόσκληση, αλλά κρύβει το επίπεδο του που είναι 40, το διπλάσιο του μέσου όρου του επιπέδου της συντεχνίας. Ο Kirito δεσμεύεται με τους καινούργιους του φίλους και ιδιαίτερα με την Sachi, η οποία εκμυστηρεύεται στον Kirito ότι φοβάται να πεθάνει. Ο Kirito την διαβεβαιώνει ότι θα την προστατέψει και θα είναι ελεύθερη μια μέρα. Στης 12 Ιουλίου,2023, όσο ο Keita πήγαινε να αγοράσει σπίτι για την συντεχνία, οι Black Cats (Μαύρες Γάτες) αποφασίσανε να βγάλουν μερικά λεφτά πηγαίνοντας στα μπουντρούμια του πάνω ορόφου, αλλά πέσανε σε παγίδα, ψάχνοντας μόνοι τους για ένα δωμάτιο με τέρατα μεγαλύτερου επιπέδου. Ο Kirito απελπισμένα προσπαθούσε να σώσει τους φίλους του, αλλά αυτοί τελικά σκοτώθηκαν, μαζί τους και η Sachi. Κατηγορώντας τον εαυτό του για τον θάνατο τον φύλων του, και του Keita, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν έμαθε τη συνέβη, ο Kirito εμφανίζει όλο και πιο απερίσκεπτες τάσεις και πηγαίνει σε μια επικίνδυνη αποστολή για να πάρει ένα αντικείμενο το οποίο ζωντανεύει τους νεκρούς. Στης 24 Δεκεμβρίου,2023, ο Argo πληροφορεί τον Kirito ότι υπάρχει ένας ειδικός αρχηγός ονόματι Nicholas the Renegade, ο οποίος πετάει αυτό το αντικείμενο. Όσο ταξίδευε για τον αρχηγό, τον παρακολουθούσε ο Klein και η συντεχνία του Fuurinkazan, οι οποίοι φοβόντουσαν για την αφάλια του Kirito. Έπειτα τους περιτριγύρισαν οι Holy Dragon Alliance συντεχνία οι οποίοι έψαχναν και αυτοί για το αντικείμενο. Ο Klein και η συντεχνία του κράτησαν μακριά τους Holy Dragons, όσο ο Kirito πήγαινε να αντιμετωπίσει τον Nicholas μόνος του. Νικά τον Nicholas, ωστόσο στην απελπισία του, ο Kirito ανακαλύπτει ότι το αντικείμενο αυτό μπορεί να ζωντανέψει έναν πεθαμένο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα απ΄ όταν παθαίνει. Όταν ο Kirito επιστρέφει στο δωμάτιο του , ανακαλύπτει ένα μήνυμα από την Sachi η οποία το είχε γράψει πριν πεθάνει και να παραδιδόταν τα Χριστούγεννα. Μέσα στο μήνυμα, η Sachi του ζήτησε να μην κατηγορεί τον εαυτό του για τον θάνατο της και να συνεχίσει να ζει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Στο τέλος του μηνύματος της μουρμούρησε το "Ρούντολφ το ελαφάκι" πριν πει αντίο, ο Kirito ξεσπά κλαίγοντας.
4 "Ο Μαύρος Ξιφομάχος"

"kuro no kishiken" (黒の剣士)

28 Ιουλίου, 2012
Στης 23 Φεβρουαρίου,2024, η καλύτερη θηριοδαμάστρια με το όνομα Silica βγήκε από την ομάδα μετά από διαφωνία που είχε με την αρχηγό της, Rosalia. Αργότερα, η Silica πέφτει σε μια ενέδρα από τέρατα όσο πήγαινε μονή της μέσα από το δάσος με την δράκαινα της, Pina, η οποία σκοτώνετε στην προσπάθεια να την προστατέψει. Ο Kirito εμφανίζεται και σώζει την Silica, της λέει ότι υπαρχή ένα αντικείμενο στον Λόφο των Αναμνήσεων (Hill of Memories) στον 47ο όροφο το οποίο μπορεί να ζωντανέψει την Pina μέσα σε τρεις μέρες από τον θάνατο της, προσκαλώντας την να τον συνοδέψει ως εκεί. Όσο ήταν μαζί, ο Kirito προειδοποίησε την Silica για τους "πορτοκαλή παίχτες", παίχτες οι οποίου διαπράττουν εγκλήματα, και για τους "κόκκινους παίχτες", οι οποίου έχουν σκοτώσει άλλους παίχτες. Την επόμενη μέρα, όσο προχωρούσαν προς τον Λόφο των Αναμνήσεων (Hill of Memories), ο Kirito διηγείται στην Silica για την μικρή του αδερφή, η οποία είναι πολύ σημαντική για εκείνων και πως η Silica του την θυμίζει. Εφόσον πήρανε το αντικείμενο, Pneuma Flower, έρχονται σε διαμάχη με την Rosalia και τους άντρες της, οι οποίοι είναι μελοι του Titan's Hand, η διαβόητη συντεχνία με τους πορτοκαλή παίχτες οι οποίου θελαν το αντικείμενο. Όταν ο Kirito αποκαλύπτει ότι ήθελε την Silica να τον συνοδέψει για να πιάσει την Rosalia. Η συντεχνία κατάλαβε πως ο Kirito είναι ο κακόφημος Μπιτερ (Beater), "Ο Μαύρος Ξιφομάχος", ο οποίος τους νικά και τους στέλνει στη φυλακή. Αργότερα, η Pina αναγεννήθηκε και όσο ο Kirito ετοιμαζόταν να γυρίσει στης πρώτες γραμμές, έδωσε μια υπόσχεση στην Silica ότι θα συναντηθούν ξανά στον πραγματικό κόσμο.
5 "Μια υποθέσει δολοφονιών στην περιοχή"

"Kennai Jiken" (圏内事件)

4 Αυγούστου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
6 "Εκδικητής Φάντασμα "

"Maboroshi no Fukushū-sha" (幻の復讐者)

11 Αυγούστου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
7 "Η ζεστασιά της καρδιάς "

"Kokoro no Ondo" (心の温度)

18 Αυγούστου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
8 "Ο χορός του Μαύρου & Άσπρου σπαθιού "

"Kuro to Shiro no Kenbu" (黒と白の剣舞)

25 Αυγούστου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
9 "Ο Γαλανομάτης Δαίμονας"

"Seigan no Akuma" (青眼の悪魔)

1 Σεπτεμβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
10 "Ερυθρή πρόθεση φόνου "

"Kurenai no Satsui" (紅の殺意)

8 Σεπτεμβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
11 "Το κορίτσι της πρωινής δροσιάς "

"Asatsuyu no Shōjo" (朝露の少女)

15 Σεπτεμβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
12 "Η καρδία της Yui's"

"Yui no Kokoro" (ユイの心)

22 Σεπτεμβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
13 "Τα βάθη της Κόλασης "

"Naraku no Fuchi" (奈落の淵)

29 Σεπτεμβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
14 "Το τέλος του κόσμου"

"Sekai no Shūen" (世界の終焉)

6 Οκτωβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
15 "Επιστροφή "

"Kikan" (帰還)

13 Οκτωβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
16 "Ο κόσμος των Νεράιδων"

"Yōsei-tachi no Kuni" (妖精たちの国)

20 Οκτωβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
17 "Η Δεσμευμένη Βασίλισσα"

"Yōsei-tachi no Kuni" (妖精たちの国)

27 Οκτωβρίου, 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
18 "Προς το Δέντρο του Κόσμου"

"Sekaiju e" (世界樹へ)

3 Νοέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
19 "Ο Διάδρομος του Lugru"

"Rugurū Kairō" (ルグルー回廊)

10 Νοέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
20 "General of the Blazing Flames"

"Kokoro no Ondo" (心の温度)

17 Νοέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
21 "Η Αλήθεια πίσω από το Alfheim"

"Aruvuheimu no Shinjitsu" (アルヴヘイムの真実)

24 Νοέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
22 "Η μεγάλη αναζήτηση"

"Gurando Kuesuto" (グランド・クエスト)

1 Δεκέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
23 "Ομολογίες"

"Kizuna" (絆)

8 Δεκέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
24 "Plated Hero"

"Mekki no Yūsha" (鍍金の勇者)

15 Δεκέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί
25 "Ο Σπόρος του Κόσμου"

"Sekai no Shushi" (世界の種子)

22 Δεκέμβρη , 2012
Σε λίγο θα συμπληρωθεί

OVA's

Νο. Τίτλος Προβολή
1 "Sword Art Offline 1" 24 Οκτωβρίου, 2012
Νο. Τίτλος Προβολή
1 "Sword Art Offline 2" 3 Δεκεμβρίου, 2012
Νο. Τίτλος Προβολή
1 "Sword Art Offline 3" 26 Δεκεμβρίου, 2012
Νο. Τίτλος Προβολή
1 "Sword Art Offline 4" 21 Ιανουαρίου, 2013

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Sword Art Online official air dates». Ανακτήθηκε στις 19 Ιουνίου 2012.