Κατάλογος εντύπων της Αχαΐας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος περιλαμβάνει έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, που κυκλοφόρησαν στην Αχαΐα από την απελευθέρωση το 1828 έως σήμερα, με αλφαβητική σειρά.

Περίοδος 1828 - 1900[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Υπότιτλος Διάρκεια κυκλοφορίας Σχόλια
Αίγιον Εφημερίς δικαστική 1876 - ; Εβδομαδιαία
Άκλεπος, ο 1859
Ανάστασις, η Εφημερίς πολιτική-φιλολογική και των ειδήσεων 1863
Αρμαγεδδών Εφημερίς προφητική 1896 - ;
Ατίθασος, ο 1844 - 1846 εφημερίδα
Αχαΐα Υπέρ των φτωχών και κατά των ιθυγόντων 1846 εκδιδόταν στην Πάτρα
Αχαΐα 1853 - 1891 καμία σχέση με την προηγούμενη
Αχαϊκός Κήρυξ 19 Ιουνίου 1840 - ;
Βροντή, η 1866
Γερμανός, ο Εβδομαδιαία πολιτική και δικαστική εφημερίς 1868 - 1917
Δήμος, ο 1867
Έγερσις Εφημερίς πολιτική και δικαστική εκδιδομένη άπαξ της εβδομάδος 1895 - ; εκδιδόταν στο Αίγιο
Εθνικός αγών Εφημερίς εκδιδομένη δις της εβδομάδος 1871 - ;
Ελληνική Δημοκρατία[1] 1877 (1 φύλλο) Εκδόθηκε από τον Δημοκρατικό σύλλογο Πάτρας
Ελληνική σημαία - Le Drapeau Hellenique Σεπτέμβριος 1856 - 1858 Δίγλωσση, ιδιοκτησία του Α. Ρηγόπουλου, μετά το 1858 συνέχισε να εκδίδεται στην Αθήνα.
Εμπορικός παρατηρητής Πατρών Εφημερίς εμπορική και πολιτική 1879 - ;
Επί τα πρόσω Εφημερίς εκδιδομένη κατά πάσαν Τετάρτην 1882 - 1898
Ευημερία, η 1863 - ;
Ευφρόνη 1866
Εφημερίς της Τέρψεως 1859 Δεκαπενθήμερο περιοδικό
Ημερήσια νέα Εφημερίς των ειδήσεων και των ειδοποιήσεων 1877 - ;
Ηχώ των επαρχιών 19 Σεπτεμβρίου 1842 - 1847
Ιατρική επιθεώρησις Περιοδικόν εκδιδόμενον άπαξ του μηνός 1879 - ; Περιοδικό
Καρτερία 1842 - 1843 εφημερίδα
Κέντρα Μώμου του Πατρέως έντυπον σατυρικών 1893 Σατυρική, τριμηνιαία
Κικιρίκος Εφημερίς Πολιτικοσατυρική 1889 - ;
Λαός, ο 1867
Μέλισσα 1886 - 1888 Πάτρα, περιοδικό ποικίλης ύλης, δεκαπενθήμερο
Μέντωρ, ο 1869
Μεταρρυθμιστής ; - 1895 εφημερίδα της Πάτρας
Μίνως, ο Εκδίδεται άπαξ της εβδομάδος 17 Απριλίου 1841 - 1847
Μυνήτορ, ο 1858
Νεολόγος Πατρών Εφημερίς καθημερινή 1894 - ;
Παλλάς Σύγγραμμα περιοδικόν 1877 Μηνιαίο
Πάτραι, αι Εφημερίς πολιτική και εμπορική 1850 - 1882 Εβδομαδιαία
Πατρίς 1860 - 1869
Πελοπόννησος Ημερησία εθνική πολιτική και κοινωνική εφημερίς των Πατρών. 1886 - σήμερα[2] Ανήκει στην ομότιτλη εκδοτική Α.Ε. με εκδότη τον Θοδωρή Λουλούδη.
Πλειάς 1886 - 1888 Περιοδικό
Πνυξ Νομικόν Περιοδικόν 1897 - 1898
Σημερινοί καιροί Εφημερίς πολιτική 1880 - ; εκδιδόταν στο Αίγιο
Σοσιαλιστική Πρόοδος 1869
Σωκράτης σύγγραμμα περιοδικόν 1880 - 1882 μηνιαίο
Ταχυδρόμος Πατρών Εφημερίς δικαστική 1880 - ;
Ταχυδρόμος της Ανατολής 1828 - 1829 εκδιδόταν στα Γαλλικά, η πρώτη εφημερίδα που κυκλοφόρησε στην Πάτρα
Τραγέλαφος 1884 - 1885 σατυρική εφημερίδα
Φάρος Οικογενειακόν περιοδικόν ανάγνωσμα 1886 - 1888 Περιοδικό
Φιλόδημος Αιγίου[3] 1886 - 1896
Φιλόδημος Πατρών Εκδιδομένη άπαξ της εβδομάδος 1876 - ;
Φίλος του λαού Εκδίδεται άπαξ της εβδομάδος 1879 - ;
Φοίνιξ, ο Εφημερίς πολιτική, φιλολογική και δικαστική 1858 - 1875 Εβδομαδιαία
Φορολογούμενος 1869 - ; Εφημερίς εκδιδομένη κατά Παρασκευήν
Φως 1896 εφημερίδα
Χλόη 1886 - 1890 Φιλολογικό περιοδικό

Περίοδος 1900 - 1940[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Υπότιτλος Διάρκεια κυκλοφορίας Σχόλια
Αγροτική σημαία Δεκαπενθήμερος εφημερίς,
Όργανον Αγροτικού Κόμματος Τμήματος Πατρών
1934 - ;
Αλήθεια χριστιανικών περιοδικόν 1927 - ; Περιοδικό, δεκαπενθήμερο αρχικά,
μετά δεκαήμερο και τέλος μηνιαίο.
Αναμορφωτής Μηνιαίον παιδαγωγικόν περιοδικόν της Ενώσεως Ελλήνων Δημοδιδασκάλων 1907 - ;
Απογευματινή Καθημερινή εφημερίς Πατρών 1922 - ;
Απόστολος Ανδρέας, ο θρησκευτικόν περιοδικόν 1925 - ; Δεκαπενθήμερο
Αστήρ Εβδομαδιαία σατυρική εφημερίς εν Πάτραις 1908 - ;
Αχαϊκά 1937 - 1940 Φιλολογικό περιοδικό, κυκλοφόρησε και ένα έκτακτο τεύχος το 1943.
Δασική φωνή Μηνιαία εφημερίς όργανον του μέσου δασικού προσωπικού της Ελλάδος 1931 - ;
Ελεύθερος λόγος Πατρών Εβδομαδιαία πολιτική, κοινωνική και φιλολογική εφημερίς 1921 - ;
Ελικών Δεκαπενθήμερον φιλολογικόν περιοδικόν 1919 φιλολογικόν περιοδικόν ομώνυμου Φιλολογικού ομίλου φοιτητών
Έρευνα Αιγίου Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα του Αιγίου 1911 - σήμερα
Εσπερινόν δελτίον Πελοποννήσου 1912 - ; έκδοση της εφημερίδας Πελοπόννησος
Εφημέριος, ο Θρησκευτική εφημερίς των Πατρών 1906 - ;
Ηχώ των Καλαβρύτων Εβδομαδιαία πολιτική & οικονομική εφημερίς 1930 - ;
Θάρρος 1924 - ;
Θρησκευτική ηχώ Περιοδικόν θρησκευτικοκοινωνικόν μηνιαίον 1903 - ;
Θρίαμβος Εσπερινή εφημερίς Πατρών 1921 - ;
Καμπάνα Εφημερίς που διαβάζεις κι απορείς, θα βγαίνει πάντα το πρωί εκάστης Κυριακής, και ο Άρβας σαν υπεύθυνος συντάκτης κι ιδρυτής 1921 - ; Κυριακάτικη, σατυρική
Κραυγή του εκπνέοντος Ελληνισμού[4] Εφημερίς πολιτικοθρησκευτική και ιστοριοκρητική 1910 - ;
Λαϊκόν Βήμα Καθημερινή εφημερίς Πατρών 1933 - ;
Νέος Αιών, ο 1900 - 1903 Ημερήσια εφημερίδα
Νέος Κόσμος Εβδομαδιαία χριστιανικών αρχών εφημερίς 1924 - ;
Νέος Ράμπαγας, ο Εφημερίς σατυρική των Πατρών 1910 - 1914
Π.Α.Φ. Αποκριάτικη εφήμερος εφημερίς 1929 - ; Σατυρική
Πάτραι 1910 - ; Πολιτική
Πατρεύς Μηνιαίων φιλολογικών περιοδικόν 1924 - ;
Πρόοδος 1929 (6 μήνες) Αθλητική
Προσφυγική Ηχώ Εβδομαδιαία ανεξάρτητη εφημερίς των Πατρών 1928 - ;
Πρωινή, η Καθημερινή εφημερίς Πατρών 1933 - ;
Ρόπαλον Εβδομαδιαία επιθεώρησις πολιτικής και κοινωνικής σάτυρας 1932 - ; Σατυρική
Σέλας, το Εφημερίς καθημερινή 1909 - ;
Σταφιδικόν δελτίον Μηνιαία έκδοσις Αυτονόμου Σταφιδικού Οργανισμού 1934 - ;
Ταχυδρόμος Πρωινή πολιτική εφημερίς των Πατρών 1934 - ;
Τηλέγραφος Καθημερινή πρωινή πολιτική εφημερίς 1917 - 1923 εκδιδόταν από τον εκδότη της Πελοπόννησος όταν αυτή απαγορεύτηκε η εκδοσή της.[5]
Φως, το Ανεξάρτητος καθημερινή εφημερίς Πατρών 1918 - ;
Χαζός, ο Εφημερίς σατυρική που βγαίνει καθε Κυριακή 1924 - ; Σατυρική
Ψυχή, η Εβδομαδιαία εφημερίς σκοπούσα την ηθικήν και πνευματικήν ανάπτυξιν της μαθητιώσης νεολαίας 1932 - ;

Περίοδος 1940 - 1950[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Υπότιτλος Διάρκεια κυκλοφορίας Σχόλια
Αγροτική ανόρθωσις Επίσημον όργανον των Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών 1948 - ;
Αγροτικός αγώνας Όργανο του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας Νομού Αχαΐας 1944 - ; Πολιτική, επίσημο όργανο του Αγροτικού κόμματος
Αίγιον, το Εβδομαδιαία εφημερίς Αιγίου 1945 - ;
Αιγιώτης, ο Εφημερίδα της Αιγιαλείας 1944 - σήμερα
Απογευματινά νέα Καθημερινή εφημερίς Πατρών 1944 - ;
Αχαϊκή, η Μηνιαίον δελτίον της Αχαϊκής Εταιρείας 1946 - ;
Γαλανόλευκος, η Όργανον των Ελλήνων πατριωτών 1944 - ; πολιτική
Δημιουργία Διμηνιαίο περιοδικό με οικονομικά και εμπορικά θέματα. 1948 - σήμερα Ανήκει στο Επιμελητήριο Αχαΐας με εκδότη τον Κώστα Αντζουλάτο.
Εθνικός κήρυξ Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1946 - 2010[6] Ανήκε στην Ο.Ε. Κωνσταντίνος Βρης και Σία με εκδότη τον Ανδρέα Βρη.
Ελεύθερη Αχαΐα Όργανο του Ε.Α.Μ. νομού Αχαΐας 1944 - 1945
Ελεύθερος Έλλην Εβδομαδιαίον όργανον της Ε.Ο.Β. 1942 - ; εφημερίδα του Μετώπου Εθνικής Αντιστάσεως Πατρών
Ένωσις, η Εφημερίς πολιτική και ειδήσεων 1944 - ;
Επονίτης Όργανο του συμβουλίου περιοχής Πελοποννήσου της ενιαίας Πανελλαδικής οργάνωσης νέων "ΕΠΟΝ" 1944 - ;
Εργατική αλήθεια Όργανον της συντηρητικής εργατικής τάξεως 1945 - ;
Εργατοϋπάλληλος Όργανο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας 1944 - ;
Εφημεριδούλα μας, η Βδομαδιάτικο όργανο των φυλακισμένων αγωνιστών φυλακών Μαργαρίτη 1945 - ; οι φυλακές Μαργαρίτη βρίσκονταν στην Πάτρα
Ημέρα, η[7] Πρωινή ανεξάρτητη πολιτική και κοινωνική εφημερίς των Πατρών. 1945 - 2009 Ανήκε στην Εκδοτική Πατρών Α.Ε. με εκδότρια την Χρυσάνθη Αντωνοπούλου.
Ηχώ των Συντακτών
Καρνάβαλος των Συντακτών, ο Η Αρχαιότερα καθημερινή εφημερίς εκδιδόμενη ανελλιπώς από σήμερον 1945
Κοινή Γνώμη 1944
Λαϊκή φωνή Εβδομαδιαία εφημερίς πολιτική και ειδησεογραφική 1945 - ; όργανο του Δημοκρατικού συνασπισμού Αχαΐας
Λεύτερος δεσμώτης Όργανο ομάδας συμβίωσης πολιτικών κρατουμένων φυλακών Ιταλικής Σχολής Πατρών 1945 - 1948
Λεύτερος Μωρηάς 1943 - ; όργανο του ΚΚΕ
Λόγος Πατρών, ο 1944 - ;
Μαθητική Φλόγα Εκδίδεται κάθε μήνα υπό των μαθητριών του Α΄γυμνασίου Θηλέων Πατρών 1948 - 1949
Μαθητικός Κόσμος Πατρών Δεκαπενθήμερος εφημερίς, εκδίδεται υπό επιτροπής μαθητών του Β' γυμνασίου αρρένων Πατρών 1948 - 1949
Μάνα του λαού του παραρτήματος Πελοποννήσου της Εθνικής Αλληλεγγύης Ελλάδος 1944 - ;
Νειάτα στα σίδερα Όργανο των φυλακισμένων Επονιτών Ιταλικής Σχολής Πάτρας 1946 - ;
Νέος Ρυθμός Μηνιαία φιλολογική έκθεσις 1945 - ; περιοδικό
Πατρινό Καρναβάλι, το[8] Σατυρική εκδιδόταν κάθε χρόνο την περίοδο του Καρναβαλιού
Οδηγητής Βδομαδιαίο όργανο των Κ.Ο. νομού Αχαΐας ΚΚΕ 1942 - 1945
Σημερινή, η[7] Πρωινή ανεξάρτητος εφημερίς Πατρών 1945 - σήμερα
Στέμμα Πολιτική εφημερίς Πατρών 1945 - ; πολιτική
Φυλακισμένος αγωνιστής Δεκαπενθήμερο ιστορικό, φιλολογικό περιοδικό, όργανο των φυλακισμένων αγωνιστών Μαργαρίτη 1945 - 1948 Οι φυλακές Μαργαρίτη βρίσκονταν στην Πάτρα
Φωνή του λαού, η 1944 - ; Εθνικόφρων αντί κομμουνιστική εφημερίδα

Περίοδος 1950 - 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Υπότιτλος Διάρκεια κυκλοφορίας Σχόλια
Αγγελιοφόρος της ενημέρωσης[9] Μηνιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1997 (ανεστάλη) Ανήκε στη Νεοεκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότρια την Αναστασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου.
Αθλητική Φωνή της Αιγιαλείας Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα. 1996 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.
Αιγιαλεία, η Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1990 - σήμερα Ιδιοκτήτρια η Θεοδώρα Τσερεντζούλια και εκδότης ο Γιώργος Κανελλόπουλος.
Αιμοδοσία και Μετάγγιση Τριμηνιαίο περιοδικό με επιστημονικά και ιατρικά θέματα. 1997 - σήμερα Ανήκει στο εργαστήριο αιμοδοσίας του πανεπιστημίου Πατρών με εκδότρια την Αλίκη Καλλινίκου-Μανιάτη.
Αιτωλοακαρνανία Διμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1995 - σήμερα Ανήκει και εκδίδεται από τον σύλλογο Αιτωλοακαρνανών της Πάτρας.
Ακίδα Μηνιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα από την Ακράτα. 1998 (ανεστάλη) Εκδότης ο Νίκος Ανδριανόπουλος.
Άκουσμα, το Τριμηνιαίο περιοδικό με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1992 (ανεστάλη) Ανήκε στην αντικωφωτική οργάνωση Ελλάδος.
Αλλαγή[7] Ανεξάρτητη (μέχρι το 1981 εβδομαδιαία) καθημερινή πολιτική εφημερίδα. 1975 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γιώργος Αλεξόπουλος.
Αναζητήσεις Τριμηνιαίο περιοδικό με εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα. 1992 - σήμερα Ανήκει στη νεανική ομάδα Αγίου Δημητρίου Πατρών.
Αντιθέσεις Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα. 1991 - σήμερα
Αντιπαράθεση Πατρινή εφημερίδα κοινωνικής κριτικής και παρέμβασης 1985 - ;
Άποψη Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1991 - σήμερα Ιδιοκτήτης ο Ηλίας Σμυρνής και εκδότρια η Βασιλική Μπουρή.
Άρτεμις Διμηνιαίο περιοδικό με εξειδικευμένα θέματα. 1997 - σήμερα Ανήκει στον κυνηγετικό σύλλογο Πάτρας με εκδότες τον Ανδρέα Παπαδάτο και τον Γιώργο Πετράκο.
Αύριο της Δυτικής Ελλάδας Διμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 1994 - σήμερα Εκδότης ο Δημήτρης Καραπαναγιώτης.
Αχαγιώτικα Νέα[7] Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1990 - σήμερα Ιδιοκτήτρια και εκδότρια η Αφροδίτη Δημοπούλου.
Βήμα της Αιγιαλείας, το Εβδομαδιαία ανεξάρτητη δημοκρατική εφημερίδα 1976 - σήμερα
Βήμα της Αχαΐας, το Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα από το Αίγιο. 1974 - σήμερα Ανήκει στην Ε.Ε. εκδόσεων Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος και Σία με εκδότη τον Φάνη Ζουρόπουλο.
Γεγονότα Ημερήσια πρωινή κοινωνική και πολιτική εφημερίδα. 1994 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γιώργος Σπαθαράκης.
Γνώμη, η[7] Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίς των Πατρών. 1971 - σήμερα[10] Ανήκει στην ομότιτλη εκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότη τον Χρήστο Χριστόπουλο.
Δελτίο Συνδέσμου Τριμηνιαίο περιοδικό με οικονομικά και εμπορικά θέματα. 1993 - σήμερα Ανήκει στον σύνδεσμο βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας με εκδότη τον Σοφοκλή Καλαΐτη.
Δημοκρατία - Πρόοδος 1982 εκδόθηκε για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Θ. Άννινου στις δημοτικές εκλογές.
Δημοκρατική πορεία Εβδομαδιαία δημοκρατική εφημερίδα των Πατρών 1964 - ;
Διέξοδος Διμηνιαία πολιτική και κοινωνική περιοδική έκδοση. 1995 - σήμερα Εκδότρια η Παναγιώτα Γκρεμού.
Διψώ Μηνιαία εκκλησιαστική και θεολογική εφημερίδα. 1997 - σήμερα Ανήκει στην Ελληνορθόδοξη κοινωνία προσώπων με εκδότη τον Αντώνη Ρουμελιώτη.
Δόντι, το Μηνιαίο λογοτεχνικό και ιστορικό περιοδικό. 1998 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ανδρέας Τσιλίρας.
Εβδομάδα της Πάτρας Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1983 (ανεστάλη) Ανήκε στην μ.ΕΠΕ Πατραϊκές Εκδόσεις με εκδότη τον Γιώργο Σπαθαράκη.
Εκκλησιαστική Διακονία και Μαρτυρία Διμηνιαίο εκκλησιαστικό περιοδικό. 1980 - σήμερα Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με εκδότη τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο.
Ελίτροχος Τριμηνιαίο λογοτεχνικό και ιστορικό περιοδικό. 1994 - σήμερα Ανήκει στους αδερφούς Πανοπούλου.
Ελληνικός Νότος Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1997 (ανεστάλη) Ανήκε στην μ.ΕΠΕ Media Νοτίου Ελλάδος με εκδότρια την Έφη Εξαρχαία.
Ελληνικός πολιτισμός Αγροτική κοινωνία 1960 - ;
Ελληνοαυστραλιανό Βήμα Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1994 - σήμερα Ανήκει στην πανελλήνια ομοσπονδία Ελληνοαυστραλιανών συλλόγων.
Εν Αιθρία Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1990 - σήμερα Ανήκει στην οικολογική κίνηση Πάτρας με εκδότη τον Θωμά Κουτρουμπά.
Ενημέρωση Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1992 (ανεστάλη) Ανήκε στον σύλλογο πολυτέκνων Αιγιαλείας.
Ενοριακή Κίνηση Διμηνιαίο εκκλησιαστικό και θεολογικό περιοδικό 1985 - σήμερα Ανήκει στην ομώνυμη ορθόδοξη αδελφότητα με εκδότη τον Παναγιώτη Μεντζά.
Ενότητα Διμηνιαία περιοδική έκδοση με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1994 - σήμερα Ανήκει στο συνδικάτο οικοδόμων Πατρών με εκδότη τον Ανδρέα Αντωνόπουλο.
Επαγγελματική Ιατρική Ενημέρωση Τριμηνιαίο ιατρικό και επιστημονικό περιοδικό. 1995 - σήμερα[11] Ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας με εκδότη τον Δημήτρη Σιαμπλή.
Επικοινωνία Εβδομαδιαία κοινωνική και πολιτική εφημερίδα της Αχαΐας 1998 (ανεστάλη)
Εποχές των Αχαιών Τριμηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. 1996 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος.
Εργατική ώρα Αδέσμευτον όργανον αγώνος εργατικών συμφερόντων 1964 - ;
Έρευνα Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1986 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ανδρέας Φλογεράς.
Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών[7] Ημερήσια πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1969 - 2013[12] Ανήκε στην Ο.Ε. Κωνσταντίνος Βρης και Σία με εκδότη τον Ανδρέα Βρη.
Ημερήσιος της Αχαΐας Ημερήσια πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1994 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.
Ηπειρώτικοι Αντίλαλοι Τριμηνιαίο περιοδικό με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1986 - σήμερα Ανήκει στον Πανηπειρωτικό σύλλογο Πάτρας με εκδότη τον Μανώλη Μαγκλαρά.
Ηχώ του Σιμόεντος Διμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1999 - σήμερα Εκδότης ο Γιώργος Μάνος.
Θέματα Αιμοδοσίας Τριμηνιαία επιστημονική και ιατρική περιοδική έκδοση. 1991 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ήταν το κέντρο αιμοδοσίας του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Πατρών.
Ιατρικά Νέα της Αιγιαλείας Τριμηνιαίο περιοδικό με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1997 - σήμερα Ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου με εκδότρια την Νικολέτα Μαλεβίτη-Πολίτου.
Καιροί Αναψυχής Διμηνιαία εκκλησιαστική και θεολογική περιοδική έκδοση. 1992 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Βαγγέλης Σικούτρης.
Καλαβρυτινές Απόψεις Μηνιαία επαρχιακή εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1985 (ανεστάλη)
Καστελλόκαμπος, ο Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1991 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο Καστελλόκαμπου Πάτρας με εκδότη τον Άγγελο Πιγκά.
Κέντρο Στήριξης Διμηνιαίο περιοδικό με οικονομικά και εμπορικά θέματα. 1994 - σήμερα Ανήκει στο ομότιτλο κέντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης Δυτικής Ελλάδας με εκδότη τον Πάνο Τσιχριτζή.
Κλεό Μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. 1983 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γιώργος Τσούνης.
Κύπρος, Γη Ενάλια Τριμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 1995 - σήμερα Ανήκει στην ένωση Κυπρίων Αχαΐας.
Λόγος, ο Μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. 1986 - σήμερα Ανήκει στη Νεοεκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότη τον Νίκο Νικολόπουλο.
Μαθητική Ηχώ Δεκταί συνεργασίαι μαθητών και μαθητριών 1951 - 1952
Μασκαράδες, Οι Ειδική έκδοσις της Περιηγητικής λέσχης Πατρών 1952 Σατυρική, διανέμεται δωρεάν
Μοριάς Δεκαπενθήμερη πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1972 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ανδρέας Βαβαρούτας.
Μουσούδα Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με εξειδικευμένα θέματα. 1998 - σήμερα Ανήκει στο σύλλογο στήριξης μέριμνας ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών με εκδότη τον Γιώργο Κοκκινάκη.
Μυρσίνη Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1990 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Διονύσης Μπώκος.
Ναυπακτιακή Φωνή Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1997 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο Ναυπακτίων Πάτρας Ο Άγιος Χαράλαμπος με εκδότη τον Φίλιππο Κολυδά.
Νέα Γραφικών Τεχνών Μηνιαίο περιοδικό με οικονομικά και εμπορικά θέματα. 1983 - σήμερα Ιδιοκτήτρια και εκδότρια η Διαμαντίνα Φακίνου.
Νέα Πορεία Διμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 1998 - σήμερα Ανήκει στην οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας με εκδότη τον Βασίλη Μπαρδάκη.
Νέα του Παμμικρασιατικού Τριμηνιαίο λογοτεχνικό και ιστορικό περιοδικό. 1992 - σήμερα Ανήκει στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών.
Νέα των Παιών Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1998 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Διονύσης Σπυρόπουλος.
Νέος Λόγος Εβδομαδιαία εφημερίδα δημοκρατικών αρχών 1974 - ;
Νέος Λόγος Διμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 1993 (ανεστάλη) Ανήκε στη Νεοεκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότρια την Μαρία Βουτσαβάκη.
Νήρικος Τριμηνιαίο περιοδικό με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1988 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο Λευκαδίων Πάτρας με εκδότη τον Απόστολο Μαργέλη.
Οδοντωτός Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1999 (ανεστάλη) Ανήκε στην Ε.Ε. Χαράλαμπος Μαντάς και Σία με εκδότη τον Πάνο Κιούση.
Όρχησις Τριμηνιαίο λαογραφικό περιοδικό. 1998 - σήμερα Εκδότης ο Γιώργος Σακκής.
Παραλιακή Μηνιαίο περιοδικό με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1999 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γιάννης Στρατουδάκης.
Πάτρα Σπορ[7] Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα. 1969 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Βαγγέλης Σωτηρόπουλος.
Πατρινές Ώρες Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1988 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτρια η Μαρία Σίψα και εκδότης ο Ηρακλής Σίψας.
Πελοπόννησος της Δευτέρας Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1997 - σήμερα[2] Ανήκει στην ομότιτλη εκδοτική Α.Ε. με εκδότη τον Θοδωρή Λουλούδη.
Πένα Μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. 1997 (ανεστάλη) Εκδότρια η Γιάννα Λιβερή.
Πηνία, η Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1986 (ανεστάλη) Ανήκε στον σύλλογο Πηνειωτών Πάτρας Ο Ίαμος.
Πολιτικό Εντευκτήριο Τριμηνιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1999 - σήμερα Ιδιοκτήτρια και εκδότρια η Αναστασία Μανωλοπούλου.
Πολύτεκνος Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1982 (ανεστάλη) Ανήκε στην πολύτεκνη οργάνωση Πατρών με εκδότη τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο.
Πρόσωπο Τριμηνιαίο περιοδικό με επιστημονικά και ιατρικά θέματα. 1994 - σήμερα Εκδότης ο Βασίλης Πασσάς.
Πρώτη της Αιγιαλείας[7] Ημερήσια πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1994 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος.
Πτύον Διμηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. 1999 - σήμερα Εκδότης ο Χρήστος Μαυρογιάννης.
Ρεύμα της Αιγιαλείας Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1996 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτρια η Άννα Μιχαλοπούλου και εκδότης ο Τζαννής Χαλκούσης.
Σκακιστικά Δρώμενα Τριμηνιαίο αθλητικό περιοδικό. 1997 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Νίκος Γερασιμόπουλος.
Σπορ της Νοτιοδυτικής Ελλάδος Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα. 1974 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ηρακλής Σίψας.
Σύμβουλος Επιχειρήσεων[7] Εβδομαδιαία οικονομική και εμπορική εφημερίδα. 1994 - σήμερα[13] Ανήκει στην ομότιτλη Ε.Ε. με εκδότη τον Πάνο Γιαλένιο.
Τεχνικά Θέματα Τριμηνιαίο περιοδικό με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1980 - σήμερα Ανήκει ιδιοκτησιακά στο Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με εκδότη τον Γιώργο Ζαππάτο.
Τεχνίτης, ο Η εφημερίς των σπουδαστών τεχνικών σχολών Πατρών 1975
Τρίτο Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα. 1993 - σήμερα Ανήκει στο 3ο Λύκειο της Πάτρας.
Υποδομές Τριμηνιαίο περιοδικό με συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. 1997 - σήμερα Ανήκει στον σύνδεσμο πτυχιούχων εργολάβων δημοσίων έργων με εκδότη τον Βαγγέλη Γαλάνη.
Φιλόδημος Αιγίου[7][14] Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 1998 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτρια και εκδότρια η Πέπη Σπηλιωτοπούλου.
Φρουρός της Ανατολικής Αιγιαλείας[7] Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1981 - σήμερα Ανήκει στον ομότιτλο πολιτιστικό σύλλογο με εκδότη τον Κώστα Ρόζο.
Φυσιολατρικός κόσμος Τριμηνιαίο περιοδικό με εξειδικευμένα θέματα. 1950 - σήμερα Ανήκει στον Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πατρών με εκδότη τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο.
Φωνή της Αχαΐας Εβδομαδιαία εφημερίς εκδιδόταν στο Αίγιο
Φωνή της Βονότρας Διμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1997 - σήμερα Ανήκει στο όργανο των απανταχού Κατωπλατανιωτών Ναυπακτίας με εκδότη τον Γιάννη Πορφύρη.
Φωνή της Ελπίδας Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1999 (ανεστάλη) Ανήκε στην ομοσπονδία Βορειοηπειρωτικών σωματείων Δελβινού, Αγίων Σαράντα και διασποράς.
Φωνή του Αιγίου Εβδομαδιαία εφημερίς της Αχαΐας 1955 - ;
Φωνή του Ρίου Δεκαπενθήμερη εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 1998 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ηλίας Σωτηρόπουλος.
Φωνή των Καλαβρύτων[15] Διμηνιαία τοπική και δημοτική ανεξάρτητη εφημερίδα. 1958 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Θάνος Τσαπάρας.
Φως Εθνών Τριμηνιαίο εκκλησιαστικό και θεολογικό περιοδικό. 1976 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο ορθοδόξου ιεραποστολής με εκδότη τον Νίκο Σίμο.
Χορός μας, ο Νυχτερινή έκδοση τεχνιτών τύπου 1985
Χρονικό Τύπου 1974 - ;
Ώρα της ευγενούς άμιλλας, η Μηνιαία επιθεώρηση ποικίλης ύλης 1975 - ;
iCIMS news Τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό. 1994 - σήμερα Ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών με εκδότη τον Πέτρο Γουμπρό.
Sport Week[7] Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα της Πάτρας. 1998 - 2009 Ανήκε στην Εκδοτική Πατρών Α.Ε. με εκδότη τον Ανδρέα Χριστόπουλο.
Teaching Matters Τριμηνιαίο περιοδικό. 1995 - σήμερα Εκδότης ο Oliver Sandon.

Περίοδος 2000 - σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Υπότιτλος Διάρκεια κυκλοφορίας Σχόλια
Αβόλευτο Τριμηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. 2000 (ανεστάλη) Ανήκε στη Νεοεκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότρια την Αναστασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου.
Αναγνώστης του Ρίου Δεκαπενθήμερη free press πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2008 (ανεστάλη) Ανήκε στην Εκδοτική Ρίου Ε.Π.Ε. με εκδότρια την Νεκταρία Σερέτη.
Ανατροπή Μηνιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2003 (ανεστάλη) Ανήκε στη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με εκδότη τον Μιχάλη Κίτρου.
Άποψη της Ορεινής Αχαΐας Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα από την Κλειτορία. 2004 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης ο Γιώργος Παπακανέλλος και εκδότρια η Όλγα Τσακάλου.
Αρχαία Αιγείρα Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα από τον Λαμπινό. 2008 - σήμερα Ανήκει στον ομότιτλο τουριστικό όμιλο με εκδότη τον Θανάση Σταύρου.
Αχαΐα Μηνιαίο περιοδικό με τοπικά και δημοτικά θέματα. 2003 - σήμερα Ανήκει στην τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων του νομού Αχαΐας με εκδότη τον Θανάση Καρπή.
Αχαϊκός Στόχος Μηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 2000 - σήμερα Ιδιοκτήτρια και εκδότρια είναι η Έφη Τσούνη.
Αχαϊκός Τύπος Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2008 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Χρήστος Κολλιόπουλος.
Γεια Χαρά Διμηνιαίο περιοδικό με κόμικς και κουίζ. 2002 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γιώργος Πόντος.
Διάλειμμα, το Σχολική εφημερίδα του 18ου γυμνασίου Πατρών 2012 - σήμερα
Διαχρονική Παιδεία Τριμηνιαία περιοδική έκδοση. 2004 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Χρήστος Ακρίδας.
Δόντι, το Μηνιαία έκδοση για τον πολιτισμό περιοδικό
Εμπορική Φωνή Μηνιαία εφημερίδα με οικονομικά και εμπορικά θέματα. 2002 - σήμερα Ανήκει στον εμπορικό εισαγωγικό σύλλογο Πάτρας με εκδότες τον Γιώργο Ρωρό και τον Ηλία Παυλίδη.
Εν Αιθρία Οικολογική εφημερίδα
Εξπρές
Επικοινωνείν Τριμηνιαίο λογοτεχνικό και ιστορικό περιοδικό από τα Καλάβρυτα. 2004 - σήμερα Ανήκει στην εταιρεία Καλαβρυτινών σπουδών με εκδότη τον Χρήστο Φωτεινόπουλο.
Εργαστήρι Κεραμικής και Ζωγραφικής Διμηνιαίο περιοδικό. 2007 (ανεστάλη) Ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο Τέχνη και Φύση' με εκδότη τον Νίκο Λυριντζή.
Ευτεκνία Τριμηνιαίο περιοδικό με εξειδικευμένα θέματα. 2004 - σήμερα Ανήκει στην πολυτεκνική οργάνωση Πατρών και περιχώρων.
Καλάβρυτα Σήμερα, τα περιοδική έκδοση του γυμνασίου Καλαβρύτων 2011 - σήμερα
Κιβωτός Αγάπης Τριμηνιαίο εκκλησιαστικό και θεολογικό περιοδικό. 2000 - σήμερα Ανήκει στο ομότιτλο φιλανθρωπικό ίδρυμα με εκδότη τον Διονύση Μυλωνά.
Κοινωνιολογία Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2006 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ανδρέας Κολλιόπουλος.
Κόσμος της Ενημέρωσης[7] Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2005 - σήμερα[16] Ανήκει στην ομότιτλη Ε.Π.Ε. με εκδότη τον Νίκο Καραγεωργόπουλο.
Λαύρα Διμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα από την Πάτρα. 2003 - σήμερα Ανήκει στον παγκαλαβρυτινό σύλλογο εν Πατραίς με εκδότη τον Θανάση Φραντζή.
Μαθητικά Μηνύματα Διμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα από την Ερυμάνθεια. 2000 - σήμερα Ανήκει στην περιβαλλοντική ομάδα του λυκείου Ερυμάνθειας με εκδότη τον Δημήτρη Τζιώρα.
Μεσσάτιδα[17] Διμηνιαία ενημερωτική έκδοση Δήμου Μεσσάτιδος. 2001 - 2010 Περιοδικό με ιστορία και θέματα που αφορούν τον δήμο. Εκδότης ο Γεράσιμος Γέμος.
Μετανάστευση Τριμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 2006 - σήμερα Ανήκει στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Μετανάστευσης με εκδότη τον Μιχάλη Σκυλλάκο.
Νέα της Αιγιαλείας, τα Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2005 - σήμερα[18] Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Αποστόλης Αλεξανδρόπουλος.
Νέα της Ναυπακτίας Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 2001 - σήμερα Ανήκει στον πολιτιστικό μορφωτικό σύλλογο Βονόρτας Ναυπακτίας με εκδότη τον Γιάννη Πορφύρη.
Νέα της Τριταίας, τα Δεκαπενθήμερη πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2009 - σήμερα Ιδιοκτήτρια η Παρασκευή Σταυροπούλου και εκδότης ο Θοδωρής Πετρούτσος.
Νέοι Καιροί εν Αιγίω Μηνιαία εφημερίδα. 2010 - σήμερα[19] Ιδιοκτήτρια και εκδότρια η Χριστίνα Ασπρούκου-Παπαδοπούλου.
Νεολόγος Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2003 (ανεστάλη) Ανήκε στην ομότιτλη εκδοτική Α.Ε. με εκδότη τον Θοδωρή Λουλούδη.
Ομογενής Μηνιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2000 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτρια και εκδότρια η Σταματία Μπαριαμπά.
Παίδες εν τάξει έντυπο της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Παραλίας Αχαΐας
Παρέμβαση Εβδομαδιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. 2007 - σήμερα Ανήκει στην ομότιτλη εκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότη τον Παναγή Παναγόπουλο.
Πάτρα η Πόλη μας Μηνιαία τοπική εφημερίδα προβολής και ενημέρωσης των επιχειρήσεων της Πάτρας 2016 - σήμερα Διανέμεται δωρεάν
Πατρινόραμα Διμηνιαίο Περιοδικό 2005 - σήμερα Βιογραφίες διάσημων προσώπων
Πλατανιώτικα Νέα, τα Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. 2003 - σήμερα Ανήκει στο σύλλογο Βονόρτας Ναυπακτίας με εκδότη τον Γιάννη Πορφύρη.
Πολίτης των Πατρών Εβδομαδιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2004 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτες και εκδότες ο Σωτήρης Ηλιόπουλος και η Νικολίτσα Ρουμελιώτη.
Προοδευτική Έκφραση Τριμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 2002 (ανεστάλη) Ανήκε στην προοδευτική κίνηση Κύπριων φοιτητών Πάτρας με εκδότρια την Άννα Ιωάννου.
Πρωινή Γνώμη, η[7] Ημερήσια πολιτική και κοινωνική εφημερίς των Πατρών. 2002 - σήμερα[10] Ανήκει στην ομότιτλη εκδοτική μ.ΕΠΕ με εκδότη τον Χρήστο Χριστόπουλο.
Ρεπόρτερ[20] Εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα 2010 - σήμερα
Ροταριανός Όμιλος Πατρών Μηνιαίο περιοδικό με εξειδικευμένα θέματα. 2001 - σήμερα Εκδότες ο Παναγιώτης Βαρνακιώτης και ο Χρήστος Καφεζάς.
Σημερινή Ημερήσια πολιτική και κοινωνική εφημερίδα. 2005 (ανεστάλη) Ανήκε στην Α.Ε. Πατραϊκών Μ.Μ.Ε. SMedia Group με εκδότη τον Ανδρέα Χριστόπουλο.
Στοργή στα Γηρατειά και στις Ρίζες της Ζωής μας Μηνιαίο περιοδικό με εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα. 2006 - σήμερα Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με εκδότη τον Βασίλη Ζήσιμο.
ΣΟΨΥχά μας, τα Τριμηνιαίο περιοδικό με επιστημονικά και ιατρικά θέματα. 2010 - σήμερα[21] Ανήκει στο σύλλογο για την ψυχική υγεία με εκδότρια την Αγγέλα Τριανταφύλλου.
Στύξ[7] Μηνιαία Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου 2001 - σήμερα[22] Εκδίδεται στα Συλιβαινιώτικα Ακράτας από τον Βασίλη Αντωνίου.
Τέταρτο[23] 2011 - σήμερα εβδομαδιαία εφημερίδα, διανέμεται δωρεάν
Τύπος της Αιγιαλείας[24] Ανεξάρτητη πολιτική, κοινωνική και αθλητική εφημερίδα. 2005 - σήμερα[25] Ανήκει στην Ο.Ε. Ευφροσύνη και Μαρία Στιβαχτοπούλου με εκδότρια την Μαρία Στιβαχτοπούλου.
Ύπαιθρος Διμηνιαία περιοδική έκδοση με εξειδικευμένα θέματα. 2004 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο προστασίας υγείας και περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας με εκδότη τον Βασίλη Κοτσώνη.
Φλόγα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με εξειδικευμένα θέματα. 2004 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών με εκδότη τον Πάνο Θεοδωρόπουλο.
Φωνή του Ρίου, η Ανεξάρτητη τοπική εφημερίδα
Φωνή των Σουδενιωτών Διμηνιαία περιοδική έκδοση 2007 - σήμερα Ανήκει στον σύλλογο Σουδενιωτών Πατρών και περιχώρων με εκδότη τον Βασίλη Ζαφειρακόπουλο.
Fresh Magazine Σαρανταπενθήμερο ανδρικό και γυναικείο περιοδικό. 2005 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Ηλίας Ηλιόπουλος.
Happy Week Μηνιαίο τοπικό περιοδικό με διάφορα θεάματα. 2005 - σήμερα[26] Ιδιοκτήτες και εκδότες η Ελένη Ντάκου και ο Αλέξης Σακελλαρόπουλος.
Match Αχαΐας Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα 2011 - σήμερα Εβδομαδιαία Αθλητική Εφημερίδα της Δυτικής Ελλάδας
Muzine[27] Διμηνιαίο μουσικό περιοδικό. 2007 (ανεστάλη) Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Νεκτάριος Λαμπρόπουλος.
PE Magazine[28] Ετήσιο συλλεκτικό περιοδικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή 2012 - σήμερα
Sportivo west[17] Μηνιαίο αθλητικό περιοδικό Αχαΐας - Δυτ. Ελλάδος 2006 - 2008 Αθλητικό περιοδικό
The Best magazine Μηνιαίο περιοδικό
Western Sports and auto[17] Το περιοδικό των σπορ της Δυτικής Ελλάδος 2005 - 2006 Αθλητικό περιοδικό
21ος Αιώνας Τριμηνιαίο πολιτικό και κοινωνικό περιοδικό. 2001 - σήμερα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Γιώργος Τσακιράκης.
7 Ημέρες Αγγελίες Εβδομαδιαία εφημερίδα μικρών αγγελιών 2011 - σήμερα

Αχρονολόγητα έντυπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Υπότιτλος Διάρκεια κυκλοφορίας Σχόλια
Εβδομάδα των Καλαβρύτων Δεκατετραήμερη εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα. δεν κυκλοφορεί πλέον Ανήκε στην μ.ΕΠΕ Πατραϊκές Εκδόσεις με εκδότη τον Γιώργο Σπαθαράκη.
Εκκλησιολόγος, ο Εβδομαδιαία εκκλησιαστική και θεολογική εφημερίδα. 375 φύλλα Ιδιοκτήτης και εκδότης ο Αλέκος Κολλιόπουλος.
Λύσσα Εφημερίς των Πατρών καθημερινή εκδιδόμενη μόνον όταν γίνεται ο χορός των προσκόπων εις το "Δημοτικό" 1 φύλλο Σατυρική
Φωνή του Μπεγουλακίου Τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τοπικά και δημοτικά θέματα. ετήσια συνδρομή Ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο Μπεγουλακίου με εκδότη τον Ηρακλή Σίψα.
Ώρα των Καλαβρύτων Μηνιαία πολιτική και κοινωνική εφημερίδα ετήσια συνδρομή Ανήκει στην Ecovar Power Ο.Ε. και εκδίδεται από τον Νίκο Κυριαζή.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ιστορικά, εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 24 Ιανουαρίου 2002
  2. 2,0 2,1 Επίσημη ιστοσελίδα
  3. πηγή: η σημερινή εφημερίδα με το ίδιο όνομα
  4. Η Κραυγή στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων
  5. πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
  6. Πάτρα: Πουλήθηκε το ιστορικό κτίριο του Κήρυκα στην Φιλοποίμενος
  7. 7,00 7,01 7,02 7,03 7,04 7,05 7,06 7,07 7,08 7,09 7,10 7,11 7,12 7,13 7,14 πηγή: η ίδια η εφημερίδα
  8. Φύλλα της εφημερίδας στο Μουσείο τύπου Πατρών
  9. Ένωση δημοσιογράφων ιδιοκτητών περιοδικού τύπου
  10. 10,0 10,1 Επίσημη ιστοσελίδα
  11. Επίσημη ιστοσελίδα
  12. Πάτρα: Ανέστειλε την έκδοσή της η ιστορική εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυξ»
  13. Επίσημη ιστοσελίδα
  14. Επίσημη ιστοσελίδα
  15. Ένωση δημοσιογράφων ιδιοκτητών περιοδικού τύπου
  16. Επίσημη ιστοσελίδα
  17. 17,0 17,1 17,2 πηγή: το ίδιο το περιοδικό
  18. Επίσημη ιστοσελίδα
  19. Επίσημη ιστοσελίδα
  20. "Ρεπόρτερ" θα τιτλοφορείται η νέα εφημερίδα της Πάτρας
  21. Επίσημη ιστοσελίδα
  22. Επίσημη ιστοσελίδα
  23. Επίσημη ιστοσελίδα
  24. Ένωση δημοσιογράφων ιδιοκτητών περιοδικού τύπου
  25. Επίσημη ιστοσελίδα
  26. Επίσημη ιστοσελίδα
  27. Επίσημη ιστοσελίδα
  28. Patras Events Magazine

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ψηφιακό αρχείο E.Λ.I.A.
  • Ιστορικά σημειώματα, Χρήστου Μούλια, Εκδόσεις Περί τεχνών, Πάτρα 2007. ISBN 978-960-6684-40-1.
  • Ο Εμφύλιος πόλεμος στην Αχαΐα, Βασιλείου Λάζαρη, Εκδόσεις Σύχρονη εποχή, Αθήνα 2006. ISBN 960-451-017-7.
  • Θεατρική ζωή, κίνηση και δραστηριότητα στην Πάτρα από το 1828 έως το 1900, Ευανθία Στιβανάκη, Εκδόσεις Περί Τεχνών, Πάτρα 2001. ISBN 9789608681446.
  • Το λιμάνι της σταφίδας, Πάτρα 1828-1900, Χρήστου Μούλια, Εκδόσεις Περί τεχνών, Πάτρα 2000. ISBN 960-86814-0-5.
  • Ιστορικά, εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 24 Ιανουαρίου 2002.