Κατάλογος ελληνικών ορεινών χωριών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κατάλογος ελληνικών ορεινών χωριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ελληνικά χωριά τα οποία έχουν κτιστεί σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.

Η Σαμαρίνα Γρεβενών
Η Αετομηλίτσα αρχές της Άνοιξης
Το Πισοδέρι Φλώρινας
Οικισμός
Υψόμετρο
Βουνό
Νομός
Αετομηλίτσα Ιωαννίνων 1550 Γράμμος Ιωαννίνων
Σαμαρίνα Γρεβενών 1510 Σμόλικας Γρεβενών
Καμάρια Ευρυτανίας 1480 Άγραφα Ευρυτανίας
Πισοδέρι Φλώρινας 1420 Βαρνούντας Φλώρινας
Καταφύγιο Κοζάνης 1400 Πιέρια Όρη Κοζάνης
Κάτω Βέρμιο (Κάτω Σέλι) 1400 Βέρμιο Ημαθίας
Νέα Κοτύλη Καστοριάς 1400 Βόιο[1][2] Καστοριάς
Περικοπή Φλώρινας 1400 Βέρνο Φλώρινας
Γράμμος Καστοριάς 1380 Γράμμος Καστοριάς
Μαγούλιανα Αρκαδίας 1365 Μαίναλον Αρκαδίας
Φούρκα Ιωαννίνων 1360 Σμόλικας Ιωαννίνων
Νυμφαίο Φλώρινας 1350 Βέρνο[3] Φλώρινας
Στεφάνι Τρικάλων 1350 Πίνδος Τρικάλων
Βραδέτο Ιωαννίνων 1340 Τύμφη Ιωαννίνων
Αβδέλλα Γρεβενών 1300 Βασιλίτσα, Πίνδος Γρεβενών
Νεράιδα Ευρυτανίας 1300 Άγραφα Ευρυτανίας
Περιβόλι Γρεβενών 1280 Λύγκος, Πίνδος Γρεβενών
Οβρυόκαμπος Αχαΐας 1277 Παναχαϊκό[4] Αχαΐας
Παλαιόλακκα Ευρυτανίας 1260 Άγραφα Ευρυτανίας
Σαραντάπηχο Κορινθίας 1260 Κυλλήνη Κορινθίας
Φουντωτό Καρδίτσας 1260 Άγραφα Καρδίτσας
Άγιος Παύλος Ημαθίας 1250 Βέρμιο Ημαθίας
Κριάτσιο Φωκίδας 1250 Βαρδούσια Φωκίδας
Νεοχώρι Φθιώτιδας 1240 Οίτη Φθιώτιδας
Πληκάτι Ιωαννίνων 1240 Γράμμος Ιωαννίνων
Στάβλοι Ευρυτανίας 1230 Βαρδούσια Ευρυτανίας
Αλωνίσταινα Αρκαδίας 1220 Μαίναλον Αρκαδίας
Άμπλιανη Ευρυτανίας 1220 Βαρδούσια Ευρυτανίας
Καρυά Κορινθίας 1220 Κυλλήνη Κορινθίας
Ξηρολίβαδο Ημαθίας 1220 Βέρμιο Ημαθίας
Πολυκέρασο Καστοριάς 1220 Βέρνο[2] Καστοριάς
Σμίξη Γρεβενών 1220 Σμόλικας Γρεβενών
Φιλιππαίοι Γρεβενών 1220 Σμόλικας Γρεβενών
Συγγρέλος Ευρυτανίας 1210 Καλιακούδα Ευρυτανίας
Ανατολή Φθιώτιδας 1200 Βαρδούσια Φθιώτιδας
Ελάτη Αρκαδίας 1200 Μαίναλον Αρκαδίας
Οξυά Καστοριάς 1200 Βέρνο[2] Καστοριάς
Λιβάδια Κιλκίς 1200 Πάικο Κιλκίς
Άγιος Αθανάσιος Πέλλας 1200 Βόρας Πέλλας
Κοτύλη Καστοριάς 1200 Γράμμος[5] Καστοριάς
Λειβαδίτης Ξάνθης 1200 Χαϊντού Κούλας, Ροδόπη Ξάνθης
Ποιμενικό Καστοριάς 1190 Βέρνο Καστοριάς
Ράδος Αρκαδίας 1190 Μαίναλον Αρκαδίας
Χάνια Πηλίου 1190 Πήλιο Μαγνησίας
Ψηλό Χωριό Φωκίδας 1190 Βαρδούσια Φωκίδας
Βλάστη Κοζάνης 1180 Άσκιο[5] Κοζάνης
Κλεισούρα Καστοριάς 1180 Βέρνο Καστοριάς
Αρτοτίνα Φωκίδας 1180 Βαρδούσια Φωκίδας
Κερασιά Φωκίδας 1170 Βαρδούσια Φωκίδας
Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας 1170 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Ελατόφυτο Αχαΐας 1167 Αροάνια Αχαΐας
Ζαρέλια Αχαΐας 1162 Αροάνια Αχαΐας
Ζιγοβίστι Αρκαδίας 1160 Μαίναλον Αρκαδίας
Μέτσοβο 1160 Πίνδος Ιωαννίνων
Λιβάδι Λάρισας 1160 Πιέρια Όρη Λάρισας
Μηλιά Ιωαννίνων 1160 Πίνδος Ιωαννίνων
Βέρβενα Αρκαδίας 1160 Πάρνωνας Αρκαδίας
Σκαμνέλλι Ιωαννίνων 1160 Τύμφη Ιωαννίνων
Πυρά Φωκίδας 1160 Οίτη Φωκίδας
Άνω Γραμματικό Πέλλας 1160 Βέρμιο Πέλλας
Καστριώτισσα Φωκίδας 1160 Οίτη Φωκίδας
Δένδρα Μεσσηνίας 1160 Ταΰγετος Μεσσηνίας
Λιβαδάκι Αιτωλοακαρνανίας 1160 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Πετρίλο Καρδίτσας 1160 Άγραφα Καρδίτσας
Χαλίκι Τρικάλων 1160 Λάκμος Τρικάλων
Μεγάλο Ρεύμα Καρδίτσας 1160 Άγραφα Καρδίτσας
Συρράκο Ιωαννίνων 1150 Λάκμος Ιωαννίνων
Κοκκινοπηλός Λάρισας 1150 Όλυμπος Λάρισας
Περτούλι Τρικάλων 1150 Πίνδος Τρικάλων
Δολιανά Τρικάλων 1150 Πίνδος Τρικάλων
Νεραϊδοχώρι Τρικάλων 1140 Πίνδος Τρικάλων
Μαυρολιθάρι Φωκίδας 1140 Οίτη Φωκίδας
Νάματα Κοζάνης 1140 Άσκιο Κοζάνης
Άνω Λουσοί Αχαΐας 1140 Αροάνια Αχαΐας
Τριανταφυλλιά Φλωρίνης 1140 Βέρνο Φλώρινας
Κρανιά Τρικάλων 1140 Πίνδος Τρικάλων
Πάδες Ιωαννίνων 1140 Σμόλικας Ιωαννίνων
Καθαρό Λασιθίου 1140 Δίκτη Λασιθίου
Λουσικό Αχαΐας 1140 Αροάνια Αχαΐας
Αγριδάκι Αρκαδίας 1140 Μαίναλον Αρκαδίας
Γραμμένη Οξυά Αιτωλοακαρνανίας 1130 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Μαυρέλι Τρικάλων 1130 Αντιχάσια Τρικάλων
Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας 1130 Τρικλάριο Όρος Φλώρινας
Κοσμάς Αρκαδίας 1127 Πάρνωνας Αρκαδίας
Καλαρρύτες Ιωαννίνων 1120 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Ιωαννίνων
Καπέσοβο Ιωαννίνων 1120 Τύμφη Ιωαννίνων
Μυρίκη Ευρυτανίας 1120 Τυμφρηστός Ευρυτανίας
Δάφνη Φθιώτιδας 1120 Βαρδούσια Φθιώτιδας
Διχώρι Φωκίδας 1120 Βαρδούσια Φωκίδας
Σκοπιά Ευρυτανίας 1120 Βαρδούσια Ευρυτανίας
Καρβασαράς Καρδίτσας 1120 Άγραφα Καρδίτσας
Κορομηλιά Τρικάλων 1120 Πίνδος Τρικάλων
Κούτρουφα Αρκαδίας 1120 Πάρνωνας Αρκαδίας
Νεράιδα Καρδίτσας 1120 Άγραφα Καρδίτσας
Ορεινή Τρικάλων 1120 Πίνδος Τρικάλων
Βαλτεσινίκο Αρκαδίας 1118 Μαίναλον Αρκαδίας
Άγιος Παντελεήμονας Αχαΐας 1110 Κλωκός Αχαΐας
Κρίκελλο Ευρυτανίας 1100 Καλιακούδα Ευρυτανίας
Ελαφότοπος Ιωαννίνων 1100 Τύμφη Ιωαννίνων
Χιονάδες Ιωαννίνων 1100 Γράμμος Ιωαννίνων
Ανθούσα Τρικάλων 1100 Πίνδος Τρικάλων
Ανιάδα Ευρυτανίας 1100 Καλιακούδα Ευρυτανίας
Αγία Βαρβάρα Αχαΐας 1100 Ξεροβούνα Αχαΐας
Αετιά Γρεβενών 1100 Σμόλικας Γρεβενών
Ανώγειο Πρεβέζης 1100 Ξηροβούνι Πρέβεζας
Καλύβια Λιβαδιού Αραχώβης 1100 Παρνασσός Φωκίδας
Κρυοπηγή Άρτας 1100 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Άρτας
Ματσούκι Ιωαννίνων 1100 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Ιωαννίνων
Ροεινό Αρκαδίας 1100 Μαίναλον Αρκαδίας
Βροντερό Φλώρινας 1100 Βροντερό (Τσουτσούλι) Φλώρινας
Λιβαδοχώρι Τρικάλων 1100 Πίνδος Τρικάλων
Ρυάκι Ευρυτανίας 1100 Παναιτωλικό Ευρυτανίας
Καρίτσα Καρδίτσας 1100 Άγραφα Καρδίτσας
Καταφύλλιο Καρδίτσας 1100 Άγραφα Καρδίτσας
Ραφήνα Καρδίτσας 1100 Άγραφα Καρδίτσας
Χάρις Καρδίτσας 1100 Άγραφα Καρδίτσας
Πολυθέα Τρικάλων 1100 Πίνδος Τρικάλων
Εξοχή Αχαΐας 1100 Αροάνια Αχαΐας
Πτέρη Αχαΐας 1100 Κλωκός Αχαΐας
Σιγούνι Αχαΐας 1100 Αροάνια Αχαΐας
Ριζανά Μεσσηνίας 1100 Ταΰγετος Μεσσηνίας
Κρύα Βρύση Μεσσηνίας 1100 Ταΰγετος Μεσσηνίας
Μεσόβραχο Καστοριάς 1090 Γράμμος Καστοριάς
Στεμνίτσα Αρκαδίας 1083 Μαίναλον Αρκαδίας
Τσεπέλοβο Ιωαννίνων 1080 Τύμφη Ιωαννίνων
Πιάνα Αρκαδίας 1080 Μαίναλον Αρκαδίας
Κερπινή Αχαΐας 1080 Κερύνεια Αχαΐας
Λεύκα Ναυπακτίας 1080 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Βαθύπεδο Ιωαννίνων 1080 Λάκμος Ιωαννίνων
Βράχος Καστοριάς 1080 Βοΐον Καστοριάς
Καστανιά Ημαθίας 1080 Βέρμιο Ημαθίας
Κυψέλη Καστοριάς 1080 Βοΐον Καστοριάς
Παλαιοσέλλιο Ιωαννίνων 1080 Σμόλικας Ιωαννίνων
Χρυσοβίτσι Αρκαδίας 1073 Μαίναλον Αρκαδίας
Ασπρόρευμα Ευρυτανίας 1070 Άγραφα Ευρυτανίας
Βουνάκι Αχαΐας 1070 Ξεροβούνα Αχαΐας
Καλλιθέα Φλώρινας 1070 Βαρνούντας Φλώρινας
Κάτω Λουσοί Αχαΐας 1070 Αροάνια Αχαΐας
Πανόραμα Γρεβενών 1070 Χάσια Γρεβενών
Πετρωτό Αιτωλοακαρνανίας 1070 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Πυργάκι Αρκαδίας 1063 Μαίναλον Αρκαδίας
Άνω Χώρα Αιτωλοακαρνανίας 1060 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Άγιος Αθανάσιος Αρκαδίας 1060 Μαίναλον Αρκαδίας
Σελλά Ευρυτανίας 1060 Τυμφρηστός Ευρυτανίας
Άνω Βροντού Σερρών 1060 Όρη Βροντούς, Όρβηλος Σερρών
Άνω Τρίκαλα Κορινθίας 1060 Κυλλήνη Κορινθίας
Βαρβίτσα Λακωνίας 1060 Πάρνωνας Λακωνίας
Βλάσιο Καρδίτσας 1060 Άγραφα Καρδίτσας
Βλόγγος Αρκαδίας 1060 Μαίναλον Αρκαδίας
Βραγγιανά Ευρυτανίας 1060 Άγραφα Ευρυτανίας
Δοτσικό Γρεβενών 1060 Σμόλικας Γρεβενών
Ζούζουλη Καστοριάς 1060 Σμόλικας Καστοριάς
Ιεροπηγή Καστοριάς 1060 Τρικλάριο Όρος Καστοριάς
Λάστα Αρκαδίας 1060 Μαίναλον Αρκαδίας
Λεπτοκαρυά Αιτωλοακαρνανίας 1060 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Μεταξάς Κοζάνης 1060 Καμβούνια Κοζάνης
Μηλιά Ευρυτανίας 1060 Τυμφρηστός Ευρυτανίας
Μονοδένδρι Ιωαννίνων 1060 Τύμφη Ιωαννίνων
Νεγάδες Ιωαννίνων 1060 Τύμφη Ιωαννίνων
Οξυά Ιωαννίνων 1060 Γράμμος Ιωαννίνων
Πανουργιάς Φωκίδας 1060 Γκιώνα Φωκίδας
Περιστέρα Αχαΐας 1060 Αροάνια Αχαΐας
Πετροχώρι Καρδίτσας 1060 Άγραφα Καρδίτσας
Προφήτης Ηλίας Αχαΐας 1060 Παναχαϊκό Αχαΐας
Γαρδίκι Τρικάλων 1050 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Τρικάλων
Ανήλιο Ιωαννίνων 1060 Πίνδος Ιωαννίνων
Άνω Δολιανά Αρκαδίας 1050 Πάρνωνας Αρκαδίας
Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας 1050 Βαρδούσια Φωκίδας
Δάφνη Κοζάνης 1050 Βόιο Κοζάνης
Άνω Ταρσός Κορινθίας 1050 Κυλλήνη Κορινθίας
Αυγερινός Κοζάνης 1050 Βοΐον Κοζάνης
Βαλτέτσι Αρκαδίας 1050 Μαίναλον Αρκαδίας
Δροσοπηγή Ιωαννίνων 1050 Σμόλικας Ιωαννίνων
Επινιανά Ευρυτανίας 1050 Άγραφα Ευρυτανίας
Ζώνη Κοζάνης 1050 Βοΐον Κοζάνης
Καλύβια Ροδόπης 1050 Όρη Βυρσίνης, Ροδόπη Ροδόπης
Καστανιά Κοζάνης 1050 Πιέρια Όρη Κοζάνης
Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας 1050 Κυλλήνη Κορινθίας
Ομαλός Χανίων 1050 Λευκά Όρη Χανίων
Πολυκάστανο Κοζάνης 1050 Βοΐον Κοζάνης
Ρογοί Αχαΐας 1050 Κερύνεια Αχαΐας
Σόλος Αχαΐας 1050 Κράθης όρος, Αροάνια Αχαΐας
Σέρβου Αρκαδίας 1046 Μαίναλον Αρκαδίας
Ανταρτικό Φλώρινας 1044 Βαρνούντας Φλώρινας
Πεντάλοφος Κοζάνης 1040 Βόιο Κοζάνης
Άγιος Γερμανός Φλώρινας 1040 Βαρνούντας Φλώρινας
Ανθοχώρι Ιωαννίνων 1040 Λάκμος Ιωαννίνων
Βλάχικος Φθιώτιδας 1040 Βαρδούσια Φθιώτιδας
Γρανάς Ευρυτανίας 1040 Παναιτωλικό Ευρυτανίας
Δέση Τρικάλων 1040 Πίνδος Τρικάλων
Δρυμάδες Ιωαννίνων 1040 Δούσκο Ιωαννίνων
Ελατοχώρι Ιωαννίνων 1040 Τύμφη Ιωαννίνων
Καλλιπεύκη Λάρισας 1040 Όλυμπος Λάρισας
Καλλιρρόη Τρικάλων 1040 Πίνδος Τρικάλων
Καλοσκοπή Φωκίδας 1040 Γκιώνα Φωκίδας
Καρούτες Φωκίδας 1040 Γκιώνα Φωκίδας
Καστανόφυτο Καστοριάς 1040 Βοΐον Καστοριάς
Κάτω Ταρσός Κορινθίας 1040 Κυλλήνη Κορινθίας
Κεντρική Αιτωλοακαρνανίας 1040 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Κρυόβρυση Λάρισας 1040 Όλυμπος Λάρισας
Λάβδας Γρεβενών 1040 Βασιλίτσα, Πίνδος Γρεβενών
Λάγκα Καστοριάς 1040 Βοΐον Καστοριάς
Λεύκη Αχαΐας 1040 Αροάνια Αχαΐας
Σιδηροχώρι Καστοριάς 1040 Βέρνο Καστοριάς
Φανερωμένη Άρτας 1040 Ξηροβούνι Άρτας
Χρυσή Καστοριάς 1040 Γράμμος Καστοριάς
Παραμερίτα Ευρυτανίας 1034 Άγραφα Ευρυτανίας
Βυτίνα Αρκαδίας 1033 Μαίναλον Αρκαδίας
Παύλιανη Φθιώτιδας 1030 Οίτη Φθιώτιδας
Ακρίτας Φλώρινας 1030 Βαρνούντας Φλώρινας
Άνω Μελάς Καστοριάς 1030 Βέρνο Καστοριάς
Καρδαράς Αρκαδίας 1030 Μαίναλον Αρκαδίας
Καστανών Ιωαννίνων 1030 Τύμφη Ιωαννίνων
Πετροβούνι Ιωαννίνων 1030 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Ιωαννίνων
Ζαρούχλα Αχαΐας 1020 Κράθης όρος, Αροάνια Αχαΐας
Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας 1020 Τυμφρηστός Ευρυτανίας
Αργυρό Πηγάδι Αιτωλοακαρνανίας 1020 Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας
Άρματα Ιωαννίνων 1020 Σμόλικας Ιωαννίνων
Γαβρολισιάδα Ευρυτανίας 1020 Άγραφα Ευρυτανίας
Δεμάτι Ιωαννίνων 1020 Λάκμος Ιωαννίνων
Καλονέρι Αρκαδίας 1020 Μαίναλον Αρκαδίας
Κοκκινόβρυση Αιτωλοακαρνανίας 1020 Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας
Λάιστα Ιωαννίνων 1020 Τύμφη Ιωαννίνων
Μανδρινή Αιτωλοακαρνανίας 1020 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Μεσολούρι Γρεβενών 1020 Σμόλικας Γρεβενών
Νεράιδα Τρικάλων 1020 Πίνδος Τρικάλων
Φωτεινό Τρικάλων 1020 Αντιχάσια Τρικάλων
Χαλκιάνικα Αχαΐας 1020 Μαρμάτι Αχαΐας
Γαλατινή Κοζάνης 1010 Άσκιο Κοζάνης
Καλλιθέα Γρεβενών 1010 Χάσια Γρεβενών
Μοναχίτιο Γρεβενών 1010 Πίνδος Γρεβενών
Δομνίστα Ευρυτανίας 1003 Βαρδούσια Ευρυτανίας
Δροσοπηγή Φλώρινας 1000 Βέρνο Φλώρινας
Ζάτουνα Αρκαδίας 1000 Μαίναλον Αρκαδίας
Καλλονή Γρεβενών 1000 Πίνδος Γρεβενών
Λιβαδερό Κοζάνης 1000 Καμβούνια Κοζάνης
Δίστρατο Ιωαννίνων 1000 Πίνδος Ιωαννίνων
Κερασοχώρι Ευρυτανίας 1000 Άγραφα Ευρυτανίας
Δίκορφο Ιωαννίνων 1000 Μιτσικέλι Ιωαννίνων
Δίλοφο Ιωαννίνων 1000 Τύμφη Ιωαννίνων
Τροβάτο Ευρυτανίας 1000 Άγραφα Ευρυτανίας
Φυλακτή Καρδίτσας 1000 Άγραφα Καρδίτσας
Χουλιαράδες Ιωαννίνων 1000 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Ιωαννίνων
Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 1000 Μιτσικέλι Ιωαννίνων
Άγιος Ανδρέας Ευρυτανίας 1000 Τυμφρηστός Ευρυτανίας
Άγιος Ηλίας Καστοριάς 1000 Βοΐον Καστοριάς
Αιγίτιο Φωκίδας 1000 Γκιώνα Φωκίδας
Άλωνα Φλώρινας 1000 Βαρδούσια Φλώρινας
Βοβούσα Ιωαννίνων 1000 Πίνδος Ιωαννίνων
Βαλάρι Ευρυτανίας 1000 Άγραφα Ευρυτανίας
Γρηγόριο Αιτωλοακαρνανίας 1000 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Δασύλλιο Γρεβενών 1000 Σμόλικας Γρεβενών
Δάφνος Φωκίδας 1000 Βαρδούσια Φωκίδας
Ελατού Αιτωλοακαρνανίας 1000 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Καλλονή Αιτωλοακαρνανίας 1000 Βαρδούσια Αιτωλοακαρνανίας
Κατάφυτο Τρικάλων 1000 Πίνδος Τρικάλων
Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας 1000 Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας
Λεπτοκαρυά Ιωαννίνων 1000 Τύμφη Ιωαννίνων
Ροσκά Ευρυτανίας 1000 Βαρδούσια Ευρυτανίας
Σέλο Ευρυτανίας 1000 Άγραφα Ευρυτανίας
Φλαμπουράρι Ιωαννίνων 1000 Πίνδος Ιωαννίνων
Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας 1000 Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας
Αγριάνοι Λακωνίας 1000 Πάρνωνας Λακωνίας
Βούρβουρα Αρκαδίας 1000 Πάρνωνας Αρκαδίας
Ερμακιά Κοζάνης 1000 Βέρμιο Κοζάνης
Θεοτόκος Ιωαννίνων 1000 Γράμμος Ιωαννίνων
Κουμπουριανά Καρδίτσας 1000 Άγραφα Καρδίτσας
Κουρουβέλι Αρκαδίας 1000 Μαίναλον Αρκαδίας
Κρανιές Άρτας 1000 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Άρτας
Κρυόβρυση Ηλείας 1000 Ερύμανθος Ηλείας
Μανταίικα Αρκαδίας 1000 Μαίναλον Αρκαδίας
Ξηρόκαμπος Άρτας 1000 Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) Άρτας
Παράμερο Τρικάλων 1000 Πίνδος Τρικάλων
Πλατάνια Καρδίτσας 1000 Άγραφα Καρδίτσας
Πολύδροσο Λακωνίας 1000 Πάρνωνας Λακωνίας
Πύρρα Τρικάλων 1000 Πίνδος Τρικάλων
Ρώσσης Καρδίτσας 1000 Άγραφα Καρδίτσας
Τσίπιανα Ηλείας 1000 Ερύμανθος Ηλείας

Κατάλογος με τα πιο ορεινά χωριά ανά νομό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος με τα πιο ορεινά χωριά ανά βουνό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εγκυκλοπαίδεια Δομή, τόμ. 20 σ.456 ISBN 960-8177-70-7
  2. 2,0 2,1 2,2 Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 1971, Πίνακας 4, σσ. 441
  3. Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 1971, Πίνακας 4, σσ. 443
  4. Οι σωστές γεωγραφικές συντεταγμένες στο Google Earth είναι: 38.171111°, 21.904722°. Στο Google Earth τοποθετείται ο οικισμός σε διαφορετικό γεωγραφικό στίγμα. Ανακτήθηκε: 09/12/2017.
  5. 5,0 5,1 Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 1971, Πίνακας 4, σσ. 442

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μιχαήλ Σταματελάτος - Φωτεινή Βάμβα-Σταματελάτου, επιμ. (2001). Επίτομο γεωγραφικό λεξικό της Ελλάδος. Ερμής. ISBN 960-320-133-2. 
  • Οδικός Άτλας "Ελλάς". Εμβέλεια. ISBN 960-86080-1-5.