Κατάλογος ελληνικών εταιρειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η λίστα αναφέρεται σε ελληνικές εταιρείες καθώς τον κλάδο, την έδρα και το έτος ίδρυσης. Επίσης περιλαμβάνει επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα με κατάταξη βάσει την πορεία στον κλάδο της από το έτος ίδρυσης της. Ωστόσο, οι εταιρείες αυτές δεν συγκροτούν οπωσδήποτε στο σύνολό τους, κατά σειρά, τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και εταιρείες.

Βιομηχανίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην παρακάτω λίστα αναφέρονται γνωστές βιομηχανίες οι οποίες έχουν εμφανίσει πωλήσεις άνω των 15 εκ. ευρώ.

Επωνυμία Κλάδος Έδρα Ίδρυση Ιδιοκτήτης-Ιδρυτής Asset
Alapis A.B.E.E. [1] Φαρμακοβιομηχανία Σχηματάρι 2005-2012 Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 799 εκ.€ (ενοπ.)
Alumil S.A. Βιομηχανία αλουμινίου Κιλκίς 1988 Γιώργος Μυλωνάς 299 εκ.€ (ενοπ.)
Avelon Α.Ε.Β.Ε.[1] Βιομηχανία επίπλων κουζίνας Ασπρόπυργος 1979-2011 Αικατερίνη Ξυνταβελώνη 25 εκ.€
Betanet A.B.E.E. [2] Βιομηχανία οικίσκων Οινόφυτα -2010 Κωνσταντίνος Ζαβλιάρης 146 εκ.€
BSH Οικιακές Συσκευές A.Ε. [2] Βιομηχανία ψυγείων Κηφισιά 1865 Οικογένεια Πίτσος 81 εκ.€
Cardico Α.Β.Ε.Ε. [3] Φυστικοβιομηχανία Οινόφυτα 1980-2011 Κων. Καρδασιλάρης † 102 εκ.€
Coca-Cola HBC AG Βιομηχανία ποτών Αθήνα 1969 Γιώργος Δαυιδ 1.600 εκ.€ (ενοπ.)
Diana A.E. [4] Χαρτοβιομηχανία Κομοτηνή 1985-2012 Παναγιώτης Ζερίτης 51 εκ.€
DUR Α.Ε. Βιομηχανία ενδύσεως Πάτρα 1965 Οικογένεια Δούρου 10. εκ.€
Elco Α.Ε. Βιομηχανία οικ. συσκευών Μεταμόρφωση 1960 Ιωσήφ Βαγιωνής 17 εκ.€ (ενοπ.)
Flexopack A.B.E.E. [5] Χαρτοβιομηχανία Αθήνα 1979 Γιώργος Γινοσάτης 71 εκ.€
Folli Follie A.E. Βιομηχανία κοσμημάτων Αθήνα 1982 Γεωργ., Δημ. Κουτσολιούτσος 1.500 εκ.€
Jumbo A.E.E. Βιομηχανία παιχνιδιών Μοσχάτο 1986 Απόστολος Βακάκης 1.000 εκ.€
L.Tzirakian A.E. [6] Βιομηχανία αλουμινίου Οινόφυτα 1964 Λιμπαρέτ Τζιρακιάν † 29 εκ.€
Neoset A.E. [7] Βιομηχανία επίπλων Αθήνα -2012 Κων. Αλεξανδράκης 60 εκ.€
Paperpack Α.Ε. [8] Χαρτοβιομηχανία Κηφισιά 1891 Ιωάννης Τσουκαρίδης 20 εκ.€
Raxevsky Α.Ε.Β.Ε. Βιομηχανία ενδύσεως Μεταμόρφωση 1976-2019 Γιώργος Μουρτζούχος 22 εκ.€
Shelman Α.Ε. Βιομηχανία ξύλου Αθήνα 1960-2014 Παναγιώτης Ηλιάδης 194 εκ.€
Softex A.E. [9] Χαρτοβιομηχανία Αθήνα 1937 Κωνσταντίνος Κεφάλας 78 εκ.€
Soulis Α.Β.Ε.Ε. [10] Βιομηχανία οικιακών συσκευών Αθήνα 1950-2012 Αναστάσιος Σούλης † 66 εκ.€
Sprider Stores Α.Β.Ε.Ε. [11] Βιομηχανία ενδύσεως Αθήνα 1971-2013 Σάκης& Σάββας Χατζηιωάννου 102 εκ.€ (ενοπ.)
Swan Α.Ε. Βιομηχανία μπαλονιών Λυκόβρυση 1951 Κωνσταντίνος Μίχαλος 14 εκ.€
Unikleen Α.Β.Ε.Ε. Κλωστουφαντουργία Μεταμόρφωση 1950 Χαράλαμπος Δεστούνης
Vernilac Α.Ε. Βιομηχανία χρωμάτων Ελευσίνα 1960 Στ. Πατέρας 23 εκ.€
Vitex A.B.E.E. Βιομηχανία χρωμάτων Ασπρόπυργος 1932 Αφοί Γιαννίδη 64 εκ.€
Vivartia Α.Ε. [12] Βιομηχανία τροφίμων Μεταμόρφωση 2006 Άρης Δασκαλόπουλος † 817 εκ.€ (ενοπ.)
Yalco Α.Ε. [13] Υαλουργία Κηφισιά 1920 Σωκράτης Κωνσταντίνου 40 εκ.€
Α.Καούσης Α.Ε. [14] Βιομηχανία συστημάτων Αιγάλεω 1958 Ανδρέας Καούσης 29 εκ.€
ΑΒΕΞ Α.Ε. Βιομηχανία Ξύλου Πάτρα 1922-2012 Οικ. Ντόντη 11 εκ.€
Αγνό Α.Ε. [15] Γαλακτοβιομηχανία Κορωπί 1950-2012 Νίκος Κολιός 48 εκ.€
Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. [16] Παραγωγή ποτών Αθήνα 1963 όμιλος Heineken 264 εκ.€ (ενοπ.)
Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε. Βιομηχανία αλουμινίου Αθήνα 1960 Ευάγγελος Μυτιληναίος 615 εκ.€
Αττική Μελισσοκομεία Α.Ε. Μελισσοκομεία Περιστέρι 1896 Αλέξανδρος Πίττας 37 εκ.€
Αφοί Βυτόγιαννη Α.Β.Ε. - Αστήρ Κατασκευή Πωμάτων Αυλώνας 1953 Στυλιανός Βυτόγιαννης 20 εκ.€
Αφοί Δ. Ακρίδα Α.Ε. [17] Κλωστοϋφαντουργία Σπερχειάδα 1953 Αθανάσιος Ακρίδας † 16 εκ.€
Αφοί Λαμπρόπουλοι Α.Ε.Β.Ε. Βιομηχανία ενδύσεως Αθήνα 1906 Ξ.&Θ. Λαμπρόπουλος † 298 εκ.€
Αφοί Τριγώνη Α.Β.Ε.Τ.Ε. Βιομηχανία μπετόσιδερών Ασπρόπυργος 1986 Δημήτρης Τριγώνης 44 εκ.€ (ενοπ.)
Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε. Βιομηχανία τροφίμων Θεσσαλονίκη 1924 Αλέξανδρος Χαϊτογλου 186 εκ.€
Βαράγκης Α.Β.Ε.Π.Ε. Βιομηχανία επίπλων Μαρούσι 1894-2018 Θεμιστοκλής Βαράγκης † 14 εκ.€
Βιανέξ Α.Ε. [18] Φαρμακοβιομηχανία Μεταμόρφωση 1971 Παύλος Γιανακόπουλος † 159 εκ.€
ΒΙΚΗ Α.Ε. Βιομηχανία αλλαντικών Ήπειρος 1973-2018 Δημήτρης Παπαγιάννης 35 εκ.€
Βιοχάλκο Α.Ε. [19] Χαλυβουργία Αθήνα 2013 Νίκος Στασινόπουλος 3.400 εκ.€ (ενοπ.)
Βλαβιανός Α.Β.Ε.Ε. Υαλουργία Αθήνα 1912 Κωνσταντινος Βλαβιανός 4 εκ.€
Γ.Πετζετάκις Α.Ε. [20] Βιομηχανία πλαστικών Αθήνα 1960-2011 Αριστόβουλος Πετζετάκις † 96 εκ.€
Γ. & Ν. Μουστάκας Α.Β.Ε.Ε. Βιομηχανία παιχνιδιών Αθήνα 1968 Γεώργιος Ν. Μουστάκας 26 εκ.€
Γιούλα Α.Ε. [21] Βιομηχανία γυαλιού Αθήνα 1947 Αναστάσιος Βουλγαράκης 430 εκ.€
Γ.Καλλιμάνης Α.Ε. [22] Βιομηχανία τροφίμων Αθήνα 1956-2018 Γιώργος Καλλιμάνης 45 εκ.€
Γερμανός Α.Ε.Β.Ε. Πρώην βιομηχανία μπαταριών Ξάνθη 1980 Πάνος Γερμανός, Cosmote 16 εκ.€
Δ.Ι. Φειδάς Α.Ε. Βιομηχανία υποδημάτων Αχαρνές 1919 Ιωάννης Φειδάς † 36 εκ.€
Δαυίδ-Λεβέντη Α.Ε. Βιομηχανία εμφυλώσεων Αθήνα Γιώργος Δαυίδ
Δωδώνη Α.Ε. [23] Γαλακτοβιομηχανία Ιωάννινα 1963 Si Foods Limited 124 εκ.€
Ελ. Μουζάκης Α.Ε.Β.ΜΕ. [24] Κλωστουφαντουργία Αθήνα 1944 Ελευθέριος Μουζάκης 66 εκ.€
ΕΒΓΑ Α.Ε. [25] Βιομηχανία τροφίμων Αθήνα 1934 Αφοί Σουραπά 75 εκ.€
ΕΛΑΪΣ Α.Ε. [26] Βιομηχανία προιόντων ελαίου Αθήνα 1920 Ηρώ Αθανασίου 437 εκ.€
Έλαστρον Α.Ε.Β.Ε. Χαλυβουργικά προϊόντα Ασπρόπυργος 1958 Καλπίνης Α., Σίμος Ν. 102 εκ.€
Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. [27] Βιομηχανία καλωδίων Μαρούσι 1950 Όμιλος Βιοχάλκο 374 εκ.€ (ενοπ.)
ΕΛ.ΒΑ.Κ. Α.Ε. [28] Κονσερβοποιία Λάρισα 1971 Axel Wedde 26 εκ.€
Ελλ. Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Ναυπηγείο Σκαραμαγκάς 1957-2012 Σταύρος Νιάρχος †
Ελληνική Ζύμη Α.Ε. Βιομηχανία τροφίμων Θεσσαλονίκη 1978 Μιχαήλ Αραμπατζής 73 εκ.€
Ε.Α.Β. Α.Ε. [29] Αεροπορική βιομηχανία Τανάγρα 1975 Κυβέρνηση της Ελλάδος 902 εκ.€
ELFE Α.Ε. [30] Βιομηχανία λιπασμάτων Αθήνα 1961 Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Εσκιμό Α.Ε. [31] Βιομηχανία ψυγείων Μεταμόρφωση 1958 Όμιλος Φειδάκη
Ηρακλής Α.Γ.Ε.Τ. Τσιμεντοβιομηχανία Ασπρόπυργος 1911 Τάκης Αθανασόπουλος 542 εκ.€ (ενοπ.)
Θ. Νιτσιάκος Α.Β.Ε.Ε. Πτηνοτροφική επιχείρηση Ιωάννινα 1972 Θεόδωρος Νιτσιάκος 154 εκ.€
Ιζόλα Α.Ε. [32] Βιομηχανία ψυγείων Αθήνα 1930 Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.
Ι.Νάνος & σια Α.Ε.Β.Ε. [33] Εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων Ασπρόπυργος 1977 Ιωάννης Νάνος 6 εκ.€
Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. Βιομηχανία μαρμάρων Μεταμόρφωση 1974 Ευάγγελος Χαϊδάς 117 εκ.€ (ενοπ.)
Ίναχος Α.Β.Β.Ε. [34] Γαλακτοβιομηχανία Λαμία 1950 Δημήτρης Παπακωνσταντίνου 7 εκ.€
ΙΟΝ Α.Ε. [35] Σοκολατοβιομηχανία Αθήνα 1930 Ιωάννης Κωτσιόπουλος 101 εκ.€
Κάλλας Α.Ε. Βιομηχανία καρυκευμάτων Αθήνα 1967 Παν. & Ιωάννης Κάλλας 61 εκ.€
Κ. Κωστούλας Α.Ε.Β.Ε. Βιομηχανία ανακύκλωσης Ασπρόπυργος 1986 Κωνσταντίνος Κωστούλας 14 εκ.€ (ενοπ.)
Κ. Μαρμαρίδης Α.Ε. Βιομηχανία επίπλων Περιστέρι 1990 Ιωάννης Μαρμαρίδης 19 εκ.€
Καρέλια Α.Ε. [36] Καπνοβιομηχανία Καλαμάτα 1888 Οικογένεια Καρέλια 366 εκ.€
Κατσέλης Α.Ε. [37] Αρτοβιομηχανία Αθήνα 1978-2013 Όμιλος Καραμολέγκος
Κεράνης Γ.Α. Α.Ε. [38] Βιομηχανία σιγαρέτων Αθήνα 1926-2006 Οικογένεια Κεράνη 54 εκ.€
Κλωνατέξ Α.Ε. [39] Κλωστοβιομηχανία Αθήνα -2009 Θωμάς Λαναράς † 317 εκ.€ (ενοπ.)
Κωτσόβολος Π. Α.Ε.Β.Ε. Ηλεκτρικές συσκευές Αθήνα 1950 Alex Baldock, South Dixons Inc.
ΛΑΡΚΟ Α.Ε. Μεταλλουργική εταιρεία Λάρυμνα 1963 Κυβέρνηση της Ελλάδος 292 εκ.€
Μ.Ε.Λ. Α.Ε. [3] Χαρτοβιομηχανία (Λαδόπουλου) Πάτρα 1964 Κυργιάκος Οικονόμου 51 εκ.€
Μ.Ι. Μαΐλλης Α.Ε.Β.Ε. [4] Βιομηχανία συσκευασιών Κηφισιά 1968 Mιχαήλ Μαϊλλης 249 εκ.€
Μεβάκο Μεταλουργική Α.Β.Ε.Ε. Βιομηχανία μετάλλων Ασπρόπυργος Δημήτρης Κωστόπουλος 30 εκ.€
ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. [5] Γαλακτοβιομηχανία Κουφάλια 1950 Vivartia Συμμετοχών Α.Ε. 101 εκ.€
Μεταλλουργία Μάνδρας Α.Ε. Βιομηχανία μετάλλων Μάνδρα Αφοί Χατζηελένη
ΜΕΤΚΑ Α.Ε. [6] Βιομηχανία μετάλλων Αθήνα 1962 Ευάγγελος Μυτιληναίος 800 εκ.€
ΜΙΣΚΟ Α.Ε. Βιομηχανία ζυμαρικών Πειραιάς 1927 Μιχαηλίδης & Κωνσταντινίδης
Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε. Βιομηχανία μεταλευμάτων Ασπρόπυργος 1945 Παναγιώτης Μπήτρος 155 εκ.€ (ενοπ.)
Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε. [40] Βιομηχανία ποδηλάτων Πάτρα 1926 Νίκος Μανιατόπουλος 28 εκ.€
Νικ. Κιολεϊδης Α.Ε.Β.Ε. Βιομηχανία Αμαξωμάτων Κηφισιά 1973 Νικόλαος Κιολεϊδης 43 εκ.€
Neotex A.B.E.E. [7] Βιομηχανία χρωμάτων Ασπρόπυργος 1959 Αλέξανδρος Κατραούζος 10 εκ.€
Οικογένεια Στεργιου Α.Ε. Βιομηχανία τροφίμων Μεταμόρφωση 1965 Γιώργος&Κων/νος Στεργίου 22 εκ.€
Μέλισσα Α.Ε. [8] Βιομηχανία ζυμαρικών Βόλος 1947 Απόστολος Κίκιζας 67 εκ.€
Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. [9] Βιομηχανία σιγαρέτων Πειραιάς 1904 Phillip Morris International 360 εκ.€
Παυλίδης Α.Ε. [10] Σοκολατοβιομηχανία Αθήνα 1842 Σπυρίδων Παυλίδης 140 εκ.€
Πειραϊκή-Πατραϊκή Α.Ε. Κλωστοβιομηχανία Πάτρα 1919-1996 Φαίδων Στράτος 70 εκ.€
Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. [11] Πλαστικοβιομηχανία Ηράκλειο 1970 Μανωλης Λεμπιδάκης 206 εκ.€
Π.Κ.Γ. Τόμπρας Α.Β.Ε.Ε. Κυτιοποιία Αργολίδα Παναγής Τόμπρας 19 εκ.€
Ρόκας Χ. Α.Β.Ε.Ε. [12] Βιομηχανικός εξοπλισμός Αθήνα 1958 Χρήστος Ρόκας 230 εκ.€
Σιδενόρ Α.Ε. [13] Χαλυβουργία Θεσσαλονίκη 1962 Όμιλος Βιοχάλκο 339 εκ.€
ΣΙΔ. ΜΑ. Α.Ε. Χαλυβουργία Ασπρόπυργος 1931 Μαρσέλ Αμαρίλιο 132 εκ.€
Σιλβεστρίδης Α.Ε. [14] Βιομηχανία επίπλων Μεταμόρφωση 1977 Ευθύμιος Σιλβεστρίδης 8 εκ.€
Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. Βιομηχανία σωλήνων Θίσβη Βοιωτία 1969 Όμιλος Βιοχάλκο 414 εκ.€
Στάμου Α.Β.Ε.Ε. [15] Γαλακτοβιομηχανία Αχαρνές 1964 Γιώτης Α.Ε. 7 εκ.€
ΤΙΤΑΝ Α.Ε. [16] Τσιμεντοβιομηχανία Αθήνα 1902 Νικ., Αλέξ. Κανελλόπουλος 2.700 εκ.€ (ενοπ.)
Χάλυψ Δομικά Υλικά Α.Ε. [17] Τσιμεντοβιομηχανία Αθήνα 1873 Όμιλος Italcementi 86 εκ.€
Φάγε Α.Ε. [18] Γαλακτοβιομηχανία Μεταμόρφωση 1926 Αθανάσιος Φιλίππου 131 εκ.€
Φλωρίδης Α.Ε.Β.Ε.Κ. [19] Εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων Αθήνα 1953 Γιάννης Φλωρίδης 69 εκ.€
Φωκάς Α.Ε. [20] Βιομηχανία ενδυμάτων Θεσσαλονίκη 1936-2012 Βασιλική Φωκά 27 εκ.€
X. Βενέτης Α.Β.Ε.Ε. Αρτοβιομηχανία Αθήνα 1948 Χαράλαμπος Βενέτης 36 εκ.€
Χαλυβουργική Α.Ε. [21] Χαλυβουργία Ασπρόπυργος 1925-2018 Κων. Αγγελόπουλος 508 εκ.€
Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε. Χαλυβουργία Κηφισιά 1938 Νίκος Μάνεσης 436 εκ.€

Κατάλογος εταιριών οχημάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επωνυμία Κλάδος Έδρα Ίδρυση Ιδιοκτήτης-Ιδρυτής Asset
AK Hellas Ο.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Νίκαια Οικ. Αγγελόπουλου, Καρκάνη †
Alta Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Ελευσίνα 1962-1978
Attica (Βιοπλάστικ Α.Ε.) Αυτοκινητοβιομηχανία Μοσχάτο 1968-1977 Γεώργιος Δημητριάδης †
AutoDiana Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Θεσσαλονίκη 1975-1984
Automeccanica Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Αθήνα 1979-1995
C.AR Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Θεσσαλονίκη 1970-1991 Κωνσταντίνος Αργυριάδης †
Keraboss Αυτοκινητοβιομηχανία Αθήνα 1975 Παύλος Κεραμπός
Kosmocar Α.Ε. Εμπορία αυτοκινήτων Αθήνα 1970 Βασίλης Μανδύλας
MAVA Α.Ε. Εμπορία αυτοκινήτων Αγ.Παρασκευή 1976-2012 Νταίζη Μανιατόπουλου
ΜΕΓΚΟ ΑΒΕΕ Βιομηχανία μοτοσικλετών Τρίκαλα 1947- Οικογένεια Γκόργκολη
Motoemil Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Θεσσαλονίκη 1960-1985 Aιμίλιος Αντωνιάδης †
MotorCar Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Αθήνα 1967-1971
NAMCO Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Θεσσαλονίκη 1960 Iωάννης Κοντογούρης
PANCAR Α.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία Αθήνα 1968-1994 Παναγιώτης Καραβισόπουλος †
Βιαμάξ Α.Ε. Βιομηχανία Λεωφορείων Αθήνα 1956-1984 Μιχαήλ Φωστηρόπουλος † 66 εκ.€
Γ. Τσολακίδης & Co. O.E. Αυτοκινητοβιομηχανία Θεσσαλονίκη 1975-1984 Γεώργιος Τσολακίδης †
Ε. Ι. Λαϊνόπουλος Α.Ε.Ε. [41] Εμπορία πολ. αυτοκινήτων Κηφισιά -2012 Ιωάννης Λαϊνόπουλος † 57 εκ.€ (ενοπ.)
ΕΛ.Β.Ο. Α.Ε. [42] Βιομηχανία οχημάτων Αθήνα 1972 Κυβέρνηση της Ελλάδος 69 εκ.€
ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α. Εμπορία αυτοκινήτων Αθήνα 1982-2014 Ιωάννης Κορτέσης †
Κ. Ζαχαρόπουλος ΑΒΕΕ Αυτοκινητοβιομηχανία -1995 Oικ. Ζαχαρόπουλου
Κολιόπουλος - Μάλλης Α.Ε.Ε. Εμπορία πολ. αυτοκινήτων Κηφισιά 2008 Σπύρος Κολιόπουλος 1 εκ.€
Σαρακάκης Α.Β.Ε.Μ.Ε. Εμπορία αυτοκινήτων Αθήνα 1922 Ιωάννης Σαρακάκης 175 εκ.€ (ενοπ.)
Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.Β.Ε. Εμπορία αυτοκινήτων Αθήνα 1961 Νικόλαος Θεοχαράκης 157 εκ.€
Παζαρόπουλος Α.Ε. Εμπορία αυτοκινήτων Αθήνα 1999-2010 Σπύρος Παζαρόπουλος 15 εκ.€
Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. Αυτοκινητοβιομηχανία 1957 335 εκ.€

Κατάλογος κατασκευαστικών εταιρειών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην συγκεκριμένη λίστα αναφέρονται ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες όπου εμφανίζουν πωλήσεις άνω των 20 εκ. ευρώ.

Επωνυμία Κλάδος Έδρα Ίδρυση Ιδιοκτήτης-Ιδρυτής Κ. εργασιών
Core A.E. Κατασκευαστική εταιρεία Αμπελόκηποι 2012 Ιωάννης Κόντης 21 εκ.€
Intrakat A.E. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1987 Πέτ. Σουρέτης, Σ.Κόκκαλης 160 εκ.€
J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Guernsey 1961 Παρασκευαΐδης & Ιωάννου 673 εκ.€
ΑΕΓΕΚ Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1949 Γιάννης Μαρούλης 24 εκ.€
Ακροπόλ-Χαραγκιώνης Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Κολωνάκι 1932 Θεώδορος Χαραγκιώνης 106 εκ.€
Γεκάτ Α.Τ.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1981-2002 Μ. Παπαλόπουλος 20 εκ.€
ΓΕΚ Τέρνα Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αμπελόκηποι 1969 Γιώργος Περιστέρης 867 εκ.€
Διεκάτ Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1976-2011 Μιχαήλ Κανταρτζόπουλος 20 εκ.€
Εκτέρ Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1959 Κωνσταντίνος Στούμπος 17 εκ.€
Ελλάκτωρ Α.Ε. [43] Κατασκευαστική εταιρεία Κηφισιά 1999 Αφοί Καλλιτσάντζη, Λ.Μπόμπολας 1.381 εκ.€
Ευκλείδης Α.Τ.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα -2005 Αττικάτ Α.Τ.Ε. 40 εκ.€
Θεμελιοδομή Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1972-2010 Οικ. Ν.Οικονόμου, Κ. Πατραμάνη 114 εκ.€
Μέδουσα Α.Τ.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1987-2002 Παύλος Τσίπρας 237 εκ. δρχ
Μηχανική Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα 1974 Πρόδρομος Εμφιετζόγλου 227 εκ.€
Μπάμπης Βωβός Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Μαρούσι 1974-2012 Μπάμπης Βωβός 7.897 εκ.€ (ενοπ.)
Μυτιληναίος Α.Ε. [22] Κατασκευαστική εταιρεία Μαρούσι 1906 Ευάγγελος Μυτιληναίος 1.526 εκ.€ (ενοπ.)
Σαραντόπουλος Κ.Ι. Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Χαλάνδρι -2013 Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος 235 εκ.€
Τάλως Α.Τ.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Γαλάτσι 1988 Ζαχαρία Αθουσάκης 3 εκ.€
Τ.Ε.Β. Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Βόλος -2002 Γιώργος Σωσσίδης 93 εκ.€
Τοξότης Α.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία Αθήνα -2019 Χρήστος Καλογρίτσας 80 εκ.€


Εταιρείες παροχής υπηρεσιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην παρακάτω λίστα αναφέρονται εταιρείες γνωστές στον ελληνικό χώρο με ενεργητικό άνω των 5 εκ. ευρώ.

Επωνυμία Κλάδος Έδρα Ίδρυση Ιδιοκτήτης-Ιδρυτής Asset
Aegean Airlines A.E. Αεροπορία Κηφισιά 1987 Θεόδωρος Βασιλάκης † 668 εκ.€
Altec Α.Ε. Εταιρεία πληροφορικής Μαρούσι 1986 Θ.Αθανασούλης, Γ.Βαλσαμίδης 28 εκ.€
Ergoman Α.Ε. Δίκτυα Ηλ. Υπολογιστών Μαρούσι Δημήτριος Μανούσος 3 εκ.€
Fast Group A.E. [44] Τουριστικές επιχειρήσεις Αθήνα 2010-2015 Νίκος Κοκλώνης 16 εκ.€
Hondos Center Α.Ε. Πολυκαταστήματα Πειραιάς 1967 Γεωργιος Χόντος 28 εκ.€
Intracom Α.Ε. Εταιρεία λογισμικών Αθήνα 1977 Σωκράτης Κόκκαλης 737 εκ.€
Intralot A.E. Εταιρεία στοιχημάτων Αθήνα 1992 Σωκράτης Κόκκαλης 1.000 εκ.€
Lobbe Α.Ε.Β.Ε. Υπηρεσίες καθαριότητας Μεταμόρφωση 1995-2010 Αναστασιος Τζιλαλης 19 εκ.€
Procter & Gamble Hellas ΑΕ Βιομηχανία απορρυπαντικών Αθήνα 1837 Jam. Gamble William Procter
Αφοί Κωνσταντακάτου Α.Ε.Ε. Ηλεκτρικά είδη Αθήνα 1919-2017 Μαρίνος Κωνσταντακάτος 32 εκ.€
Τσόκας Α.Ε. [45] Τουριστικές επιχειρήσεις Αθήνα 1958 Γιώργος Τσόκας 28 εκ.€ (ενοπ.)
Γ. Α. Κλαουδάτος Α.Ε.Ε. [46] Βιομηχανία ενδύσεων Αθήνα Ανδρέας Κλαουδάτος
Ηλεκτρονική Αθηνών Α.Ε.Ε. Εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών Μεταμόρφωση 1950-2015 Οικογένεια Λυμπερόπουλου 78 εκ.€ (ενοπ.)
Ήρων Α.Ε. Εταιρεία ηλεκτρισμού Αθήνα 2000 ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Qatar Petroleum 88 εκ.€
ΙΑΝΟΣ Α.Ε. Εκδοτικός οίκος Θεσσαλονίκη 1984 Νίκος Καρατζάς 9 εκ.€
Κ.Μήτσης Α.Ε. [47] Ξενοδοχειακές μονάδες Αθήνα 1976 Κωνσταντίνος Μήτσης † 46 εκ.€
Καράτζη Α.Ε. [48] Ενέργεια & Τουρισμός Κρήτη 1865 Μιλτιάδης, Αντώνιος Καράτζης 155 εκ.€ (ενοπ.)
Κατσαφανάς Π. Η. Α.Ε.Ε. [49] Εταιρία θερμαντικών σωμάτων Μεταμόρφωση Ηλίας Κατσαφανάς 9 εκ.€
Λαρσινός Α.Ε. [23] Λατομεία Κόρινθος 1960 Γιάννης Λαρσινός † 48 εκ.€
Μάντης Εμπορική Α.Ε. Διανομή ποτών Ασπρόπυργος 1974 Χαράλαμπος Κρομμύδας 24 εκ.€ (ενοπ.)
Mίνος EMI Α.Ε. [24] Δισκογραφική εταιρεία Αθήνα 1931 Μίνος Μάτσας 10 εκ.€
Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε. Ναυπηγείο Ελευσίνα 1968-2012
Πλαίσιο Α.Ε.Β.Ε. [25] Κινητά τηλέφωνα Αθήνα 1969 Κωνσταντίνος Γεράρδος 137 εκ.€
Πουλιάδης Α.Ε.Β.Ε. Βιομηχανία τεχν. προιόντων Αθήνα 1980-2006 Θανάσης Πουλιάδης † 80 εκ.€ (ενοπ.)
Ράδιο Κορασίδη Α.Ε. Εταιρεία διαθεσης ηλεκτρικών συσκευών Αθήνα -2012 Ανδρέας Κορασίδης 78 εκ.€

Αλυσίδες σούπερ μάρκετ και υπερκαταστήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επωνυμία Έδρα Ίδρυση Ιδιοκτήτης-Ιδρυτής Πωλήσεις Σημεία
Bazaar Veroukas Group A.E. Μοσχάτο 1990 Δήμος,Γιώργος Βερούκας 162 εκ.€ 150
ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. [50] Αθήνα 1939 όμιλος Ahold Delhaize 2.091 εκ.€ 397
Ανδρικόπουλος Α.Ε. Πάτρα 1975 Βασ.&Κών. Ανδρικόπουλος 56 εκ.€ 12
Alex Pack Α.Ε. [51] Αθήνα 1974-2008 Αλέξανδρος Κουτσοκώστας 80 εκ.€ 33
ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός Α.Ε. Αθήνα 1945 Ανδρέας Κρητικός 217 εκ.€ 250
Ατλάντικ Α.Ε. [52] Αθήνα 1980-2012 Παναγιώτης Αποστόλου † 555 εκ.€ 718
ΑΦΟΙ Βερόπουλοι Α.Ε.Β.Ε. Μεταμόρφωση 1973 Νίκος Βερόπουλος 537 εκ.€ 317
Γουντσίδης Α.Ε. Δράμα 1946 Δημήτριος Γουντσίδης † 50 εκ.€ 16
Δ. Θανόπουλος Α.Ε. Κηφισιά 1877 Δημήτριος Θανόπουλος 44 εκ.€ 3
Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. Αθήνα 1954 Γεράσιμος Σκλαβενίτης † 2.037 εκ.€ (ενοπ.) 603
Μαρινόπουλος Α.Ε. [26] Αθήνα 1962-2016 Δημήτρης Μαρινόπουλος 683 εκ.€ 520
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Θεσσαλονίκη 1976 Διαμαντής Μασούτης 761 εκ.€ 395
METRO ΑΕΒΕ Μεταμόρφωση 1976 Παντελής Παντελιάδης 1.172 εκ.€ (ενοπ.) 224
Πέντε Α.Ε. - Γαλαξιας [27] Κολωνός 1971 Βασίλης Χειμωνίδης † 520 εκ.€ 136
Χαλκιαδάκης Α.Ε. Ηράκλειο 1980 Οικ. Χαλκιαδάκη 154 εκ.€ 39

Εκπαιδευτήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην λίστα αναφέρονται τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος

Επωνυμία Έδρα Ίδρυση Ετήσια Συνδρομή
St.Catherine's British School Λυκόβρυση 1956 16.000€
Κολλέγιο Αθηνών - Ψυχικού Ψυχικό 1925 13.000€
Pierce College Αγία Παρασκευή 1875 12.000€
Ελληνογερμανική Αγωγή Παλλήνη 1951 8.800€
Εκπαιδευτήρια Γείτονα Κορωπί 1995 8.750€
Σχολή Μωραϊτη Ψυχικό 1936 8.595€
Ιόνιος Σχολή Φιλοθέη 1908 7.896€

Εταιρείες καυσίμων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην λίστα αναφέρονται ελληνικές εταιρείες διακίνησης ή διύλισης πετρελαίου

Επωνυμία Έδρα Ίδρυση Ιδιόκτητης - Ιδρυτής Πωλήσεις
Jetoil-Mamidoil A.E. [53] Αθήνα 1968-2016 Κυργιάκος Μαμιδάκης † 395 εκ.€ (ενοπ.)
Kaoil Α.Β.Ε.Ε.Π. [54] Θεσσαλονίκη 1988 Νικόλαος Κούτλας 134 εκ.€
ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. [55] Αθήνα 1962 Οικογένεια Λάτση 495 εκ.€
Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. [56] Ασπρόπυργος 1998 Οικογένεια Λάτση 7.000 εκ.€ (ενοπ.)
ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. [57] Αθήνα 1954 Γιάννης Αλιγιζάκης 137 εκ.€ (ενοπ.)
ΕΤΕΚΑ Α.Ε. [58] Αθήνα 1983 Γιώργος Σπανός 71 εκ.€
ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Αθήνα 1970 Βαρδής Βαρδινογιάννη 2.300 εκ.€

Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη θέση στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις καθώς οι μεγαλύτερες σε χωριτικότητα ναυτιλιακές είναι ελληνικές ή ανήκουν σε Έλληνες.

Επωνυμία Έδρα Ίδρυση Ιδιόκτητης - Ιδρυτής Asset
Aegean Marine Petroleum Network Πειραιάς 1995 Δημήτρης Μελισσανίδης 1.600 εκ.€
ANEK Lines Χανιά 1967 Ειρηναίος Γαλανάκης† 322 εκ.€
Attica Group Αθήνα 1918 Περικλής Παγανόπουλος 679 εκ.€
Costamare Αθήνα 1974 Βασίλης Κωνσταντακόπουλος 2.714 εκ.€
Danaos Corporation Λεμεσός 1972 Δημήτριος Κούστας 2.986 εκ.€
DryShips Inc [59] Αθήνα 2004 Γιώργος Οικονόμου
Hellenic Seaways Πειραιάς 2005 Κωνσταντίνος Κληρονόμος 895 εκ.€
Minoan Lines Ηράκλειο 1972 Όμιλος Γκριμάλντι 439 εκ.€
Navios Maritime|Navios Maritime Πειραιάς 1992 Αγγελική Φράγκου 2.629 εκ.€
Nomikos Transworld Μαρούσι 1958 Αναστάσιος Νομικός
Thenamaris Βουλιαγμένη 1970 Οικογένεια Ντίνου Μαρτίνου
Tsakos Energy Navigation Παλαιό Φάληρο Νικόλαος Τσάκος

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές και Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. iefimerida.gr (2013-11-26). «Πτώχευσε η Alapis του Λαυρεντιάδη». iefimerida.gr. http://www.iefimerida.gr/news/132216/%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%B7-alapis-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  2. «Betanet: Μετά την πτώχευση, δικαστήρια» (στα αγγλικά). https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/567885/betanet-meta-thn-ptohefsh-dikasthria.html. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  3. Capital.gr. «Η πρώην Cardico, οι πιστωτές, το θρίλερ επαναλειτουργίας». Capital.gr. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3136827/i-proin-cardico-oi-pistotes-to-thriler-epanaleitourgias%5C. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  4. «ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - DIANA ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ». Palo.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  5. «FLEXOPACK ΠΛΑΣΤΙΚΑ - Οι 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα - ΛΙΣΤΕΣ - Fortunegreece.com». Fortunegreece.com. 2015-12-28. http://www.fortunegreece.com/company-list/nea-lista-i-30-tachitera-anaptissomenes-eteries-stin-ellada/details/116500/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  6. «Σε τροχιά κερδοφόρων αποτελεσμάτων τα Σωληνουργεία Τζιρακιάν Profil». inr.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  7. Καρούτζος, Νίκος. «Πτώχευσε οριστικά η NEOSET-Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα». Fpress.gr. http://www.fpress.gr/epixeiriseis/story/14420/ptoxeyse-oristika-i-neoset-loyketo-se-ola-ta-katastimata. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  8. «Αυξημένος κατά 16,68% ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Paperpack ΑΒΕΕ». http://www.economy365.gr/article/76455/ayximenos-kata-1668-o-kyklos-ergasion-tis-etaireias-paperpack-avee. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  9. «Η κατάρρευση της Softex - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online». Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online. 2008-11-24. http://www.tovima.gr/2008/11/24/finance/i-katarreysi-tis-softex/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  10. Naftemporiki (2005-10-02). «Πρόγραμμα αναδιοργάνωσης από τη Soulis ABEE». https://www.naftemporiki.gr/finance/story/121118/programma-anadiorganosis-apo-ti-soulis-abee. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  11. iefimerida.gr (2013-10-01). «Κλείνουν τα Sprider Stores: Πώς τα αδέρφια Χατζηιωάννου έριξαν στα βράχια την αλυσίδα καταστημάτων». iefimerida.gr. http://www.iefimerida.gr/news/124192/%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-32-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-sprider-stores-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%C2%AB%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B1%CF%82%C2%BB-%CF%80%CE%BF%CF%85. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  12. «Σπ. Θεοδωρόπουλος: Τα επόμενα σχέδια του Mr. Chipita». http://www.insider.gr/epiheiriseis/emporio/94775/sp-theodoropoylos-ta-epomena-shedia-toy-mr-chipita. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  13. newsroom. «Οικογένεια Κωνσταντίνου (Yalco): Ο γυάλινος κόσμος εναντίον του θηρίου της κρίσης». https://www.newmoney.gr/oles-oi-eidiseis/297000-oikogeneia-konstantinou-yalco-o-gialinos-kosmos-enantion-tou-thiriou-tis-krisis. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  14. «Ο «Καποδίστριας» και ο «Καούσης» - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online». Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online. 2008-11-24. http://www.tovima.gr/2008/11/24/finance/o-kapodistrias-kai-o-kaoysis/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  15. «Αντίστροφη μέτρηση για την ΑΓΝΟ, Του Ηλία Μπέλλου | Kathimerini». http://www.kathimerini.gr/919843/article/oikonomia/epixeirhseis/antistrofh-metrhsh-gia-thn-agno. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  16. «Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Θετικός ο απολογισμός του 2017». https://www.news247.gr/epixeiriseis/athinaiki-zythopoiia-thetikos-o-apologismos-toy-2017.6528679.html. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  17. «Δ. Ακρίδας: Πώς από παραγωγοί γίναμε έμποροι!» (στα αγγλικά). https://www.euro2day.gr/specials/interviews/article/769564/d-akridas-pos-apo-paragogoi-giname-emporoi.html. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  18. «Οικογένεια Γιαννακόπουλου: Από ένα φαρμακείο δημιούργησαν τη ΒΙΑΝΕΞ – Το πάθος τους για τον Παναθηναϊκό και οι δημόσιες κόντρες τους». kerdos.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  19. newsroom. «Βιοχάλκο: To απόλυτο turnaround για το 2017». https://www.newmoney.gr/business-stories/351536-bioxalko-to-apolito-turnaround-gia-to-2017. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  20. Capital.gr. «Το άδοξο τέλος της Πετζετάκις». Capital.gr. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3228210/to-adoxo-telos-tis-petzetakis. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  21. «Ο αφελληνισμός των επιχειρήσεων συνεχίζεται με την υαλουργία Γιούλα - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online». Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online. 2016-10-15. http://www.tovima.gr/2016/10/15/finance/o-afellinismos-twn-epixeirisewn-synexizetai-me-tin-yaloyrgia-gioyla/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  22. «Αγώνας δρόμου για την «απόψυξη» της «Καλλιμάνης», Του Ηλία Μπέλλου | Kathimerini». http://www.kathimerini.gr/942055/article/oikonomia/epixeirhseis/agwnas-dromoy-gia-thn-apoyy3h-ths-kallimanhs. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  23. Capital.gr. «Οι μνηστήρες της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη». Capital.gr. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3287238/oi-mnistires-tis-galaktobiomixanias-dodoni. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  24. «Ελ. Μουζάκης: Πώς φροντίζει την εισηγμένη... από τον άλλο κόσμο!» (στα αγγλικά). https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1451496/el-moyzakhs-pos-frontizei-thn-eishgmenh-apo-t.htmlhttps://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1451496/el-moyzakhs-pos-frontizei-thn-eishgmenh-apo-t.htmlhttps://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1451496/el-moyzakhs-pos-frontizei-thn-eishgmenh-apo-t.html. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  25. «Η ΕΒΓΑ πούλησε το... παγωτό της στην Αlgida - ΤΑ ΝΕΑ». ΤΑ ΝΕΑ. 2010-09-29. http://www.tanea.gr/2010/09/29/economy/i-ebga-poylise-to-pagwto-tis-stin-algida/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  26. «Γιατί η Ελαΐς – Unilever πουλάει το εργοστάσιο στην Πειραιώς και τα ελαιόλαδα». Newsbeast.gr. 2017-09-28. https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2863843/giati-i-ela%CE%90s-unilever-poulai-to-ergostasio-stin-pireos-ke-ta-eleolada. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  27. «Στα «Διαμάντια της Οικονομίας» τα Ελληνικά Καλώδια» (στα αγγλικά). https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1625546/sta-diamantia-ths-oikonomias-ta-ellhnika-kalodia.html. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  28. «Επάνοδο σε κέρδη προσδοκά τη χρήση 2017-2018 η κονσερβοποιία φρούτων ΕΛΒΑΚ - Mikrometoxos.gr» (στα αγγλικά). Mikrometoxos.gr. 2018-05-26. https://www.mikrometoxos.gr/epanodo-se-kerdi-prosdoka-ti-chrisi-2017-2018-i-konservopoiia-froyton-elvak/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  29. «Προσλήψεις 14 ατόμων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία - Aftodioikisi.gr». Aftodioikisi.gr. 2018-09-11. https://www.aftodioikisi.gr/proslipseis/proslipsis-14-atomon-stin-elliniki-aeroporiki-viomichania-2/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  30. «Η υπερχρεωμένη ELFE, απειλή για τη ΔΕΠΑ, της Χρύσας Λιάγγου | Kathimerini». http://www.kathimerini.gr/927920/article/oikonomia/epixeirhseis/h-yperxrewmenh-elfe-apeilh-gia-th-depa. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  31. Capital.gr. «Τι απέγιναν δύο από τα ισχυρότερα ελληνικά βιομηχανικά ονόματα». Capital.gr. http://www.capital.gr/story/1917166/ti-apeginan-duo-apo-ta-isxurotera-ellinika-biomixanika-onomata. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  32. «ΙΖΟΛΑ: Μια εταιρία-θρύλος ξαναγεννιέται…». http://www.businessnews.gr/article/72655/izola-mia-etairia-thrylos-xanagennietai. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  33. «thelopromitheuti.gr | Η ..εστία των προμηθευτών της μαζικής εστίασης!». www.thelopromitheuti.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  34. «Μπουτίκ τυριών λανσάρει ή Ίναχος». Agronews. https://www.agronews.gr/oikonomia-kai-politiki/business/96486/boutik-turion-lansarei-i-inahos/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  35. «Η ιστορική ελληνική βιομηχανία σοκολατοποιίας που επιμένει ελληνικά εδώ και 88 χρόνια». Τι λες τώρα;. https://www.tilestwra.com/ion-i-istoriki-elliniki-viomichania-sokolatopiias-pou-epimeni-ellinika-edo-ke-85-chronia/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  36. «Δάκρυσαν οι εργαζόμενοι στον Καρέλια: Δείτε τι επίδομα τους έδωσε και έπαθαν πλάκα!». www.triklopodia.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  37. «Πώς η Κατσέλης πτώχευσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της, Τ. Τελλογλου | Kathimerini». http://www.kathimerini.gr/492662/article/oikonomia/epixeirhseis/pws-h-katselhs-ptwxeyse-gia-deyterh-fora-sthn-istoria-ths. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  38. «Η άνοδος και η πτώση της "αυτοκρατορίας Κεράνης"». Espresso. https://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/49739/%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  39. «Στα 3 δισ. ο τζίρος το 2002 της Gallop (Κλωνατέξ)» (στα αγγλικά). https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2217/sta-3-dis-o-tziros-to-2002-ths-gallop-klonatex.html. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  40. «Ideal Bikes: Τα ελληνικά ποδήλατα που αντιγράφουν οι ξένοι». Bikes' World | Ο κόσμος του ποδηλάτου. 2015-11-04. http://bikesworld.gr/ideal-bikes-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  41. Μορφίδης, Στέλιος. «Οικογένεια Λαϊνόπουλου: Το τέλος μίας διαδρομής». https://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/epixeiriseis/315310-oikogeneia-lainopoulou-to-telos-mias-diadromis. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  42. «Τι συμβαίνει με την ΕΛΒΟ και τη σωτηρία της; - Militaire.gr» (στα αγγλικά). Militaire.gr. 2018-07-27. https://www.militaire.gr/ti-symvainei-me-tin-elvo-kai-ti-sotiria-tis/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  43. «Από την Άκτωρ ξεκινά η «νέα εποχή» της Ελλάκτωρ - Αυτή είναι η νέα διοίκηση της θυγατρικής που επέλεξε η πλευρά Καλλιτσάντση - mononews». www.mononews.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  44. «Νίκος Κοκλώνης: Στο σφυρί τα υπάρχοντα της Airfasttickets». ProtoThema. https://www.protothema.gr/greece/article/695370/sto-sfuri-ta-uparhoda-tis-airfasttickets-/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  45. «Ενημέρωση: Συνεντεύξεις - Γ. ΤΣΟΚΑΣ Α.Ε. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ: Μια ξεχωριστή επιχειρηματική διαδρομή με ασφάλεια, συνέπεια και επαγγελματισμό | TÜV AUSTRIA Hellas». www.tuvaustriahellas.gr (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  46. «Συγχωνεύονται Κλαουδάτος και Micromedia-Mπριτάννια | naftemporiki.gr». m.naftemporiki.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  47. «Όμιλος Mitsis Hotels: η απόλυτη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα» (στα αγγλικά). COSMPOPOLITI.COM. http://cosmopoliti.com/mitsishotelselladaiapoltii/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  48. «True Leader της χρονιάς ο όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε | Cretalive». Cretalive. https://www.cretalive.gr/business/true-leader-ths-chronias-o-omilos-karatzh-a-e. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  49. 4green.gr. «Ο πελάτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντoς!». 4green.gr. https://4green.gr/news/data/ellhnika-nea/O-pelaths--sto-epikentro-toy-endiaferontos_118061.asp. Ανακτήθηκε στις 2018-09-25. 
  50. «ΑΒ Βασιλόπουλος: Η ισχυρή πολυεθνική δύναμη στο χώρο των σούπερ μάρκετ». Newsit.gr. 2018-08-31. https://www.newsit.gr/megales-epixeiriseis/av-vasilopoulos-i-isxyri-polyethniki-dynami-sto-xoro-ton-souper-market/2604183/. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  51. «Alex Pak: Από την «αυτοκρατορία» των 33 καταστημάτων σε αυτή των τριών». https://www.reader.gr/extras/alex-pak-apo-tin-aytokratoria-ton-33-katastimaton-se-ayti-ton-trion. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  52. «Κήρυξε πτώχευση η εταιρεία Ατλάντικ». Newsbeast.gr. 2011-08-03. https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/210345/kiruxe-ptoheusi-i-etaireia-atladik. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  53. «Υπεγράφη η συμφωνία διάσωσης της Jetoil από την Cetracore, της Χρύσας Λιάγγου | Kathimerini». http://www.kathimerini.gr/914698/article/oikonomia/epixeirhseis/ypegrafh-h-symfwnia-diaswshs-ths-jetoil-apo-thn-cetracore. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  54. «Ανησυχία για το μέλλον ακόμη μιας εταιρείας πετρελαιοειδών». 15minutes.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  55. «EΛΠΕ: Νέα εποχή με τη συγχώνευση ΕΚΟ ΑΒΕΕ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΕ - Aftodioikisi.gr». Aftodioikisi.gr. 2016-09-02. https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/elpe-nea-epoxi-me-ti-sigxonefsi-eko-avee-ellinika-kafsima-aee/. Ανακτήθηκε στις 2016-09-24. 
  56. «Ιστορικό υψηλό κερδών για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ». Protagon.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  57. newsroom. «Γιάννης Αληγιζάκης, ο μάνατζερ που υπογράφει την επιτυχία της ΕΛΙΝΟΙΛ». https://www.newmoney.gr/oles-oi-eidiseis/353476-giannis-aligizakis,-o-manatzer-pou-ipografei-tin-epitixia-tis-elinoil. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  58. «ΕΤΕΚΑ ΑΕ: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2015». http://www.businessnews.gr/article/57967/eteka-ae-epistrofi-stin-kerdoforia-2015. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24. 
  59. DiLallo, Matthew (2018-07-06). «Why DryShips Inc.’s Stock Rocketed 46% in the First Half of 2018 -- The Motley Fool» (στα αγγλικά). The Motley Fool. https://www.fool.com/investing/2018/07/06/why-dryships-incs-stock-rocketed-46-in-the-first-h.aspx. Ανακτήθηκε στις 2018-09-24.