Κατάλογος δολοφονημένων ράπερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί μια λίστα με αξιοσημείωτους ραπ μουσικούς που δολοφονήθηκαν από τότε που ξεκίνησε το είδος στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Όνομα (συνήθως καλλιτεχνικό) Ημερομηνία Ηλικία Τόπος θανάτου Αίτια Πηγές
Scott La Rock 27 Αυγούστου 1987 25 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [1]
Paul C 17 Ιουλίου 1989 24 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [2]
D-Boy Rodriguez 6 Οκτωβρίου 1990 22 Ντάλας, Τέξας,ΗΠΑ Πυροβολισμός [3][4]
Charizma 16 Δεκεμβρίου 1993 20 Καλιφόρνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [5][6]
Stretch 30 Νοεμβρίου 1995 27 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [7]
Seagram 31 Ιουλίου 1996 26 Όουκλαντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [8][9]
Τούπακ Σακούρ 13 Σεπτεμβρίου 1996 25 Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [10][11][12]
Yaki Kadafi 10 Νοεμβρίου 1996 19 Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ Πυροβολισμός [13]
Kilo-G 15 Ιανουαρίου 1997 19 Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [14]
The Notorious B.I.G. 9 Μαρτίου 1997 24 Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [15][16][17]
Fat Pat 3 Φεβρουαρίου 1998 27 Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ Πυροβολισμός [18][19]
Big L 15 Φεβρουαρίου 1999 24 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [20][21][22]
Freaky Tah 28 Μαρτίου 1999 27 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [23]
Bugz 21 Μαΐου 1999 22 Ντιτρόιτ, ΗΠΑ Πυροβολισμός [24]
Mausberg 4 Ιουλίου 2000 21 Καλιφόρνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [25]
E-Moneybags 16 Ιουλίου 2001 31 Κουίνς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [26]
DJ Uncle Al 10 Σεπτεμβρίου 2001 32 Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [27][28]
Jam Master Jay 30 Οκτωβρίου 2002 37 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [29]
Sabotage 24 Ιανουαρίου 2003 29 Σάο Πάολο, Βραζιλία Πυροβολισμός [30][31]
Camoflauge 19 Μαΐου 2003 21 Τζόρτζια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [32]
Half a Mill 24 Οκτωβρίου 2003 30 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [33]
Soulja Slim 26 Νοεμβρίου 2003 26 Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [34][35]
Mac Dre 1 Νοεμβρίου 2004 34 Μιζούρι, ΗΠΑ Πυροβολισμός [36]
Blade Icewood 19 Απριλίου 2005 28 Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ Πυροβολισμός [37]
Proof 11 Απριλίου 2006 32 Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ Πυροβολισμός [38][39][40]
Big Hawk 1 Μαΐου 2006 36 Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ Πυροβολισμός [41]
Stack Bundles 11 Ιουνίου 2007 24 Κουίνς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [42]
VL Mike 20 Απριλίου 2008 32 Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [43]
Dolla 18 Μαΐου 2009 21 Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [44][45][46]
Magnolia Shorty 20 Δεκεμβρίου 2010 28 Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [47]
Bad News Brown 11 Φεβρουαρίου 2011 33 Μόντρεαλ, Κεμπέκ, Καναδάς Άγνωστα [48]
Adán Zapata 1 Ιουνίου 2012 21 Μοντερρέι, Μεξικό Πυροβολισμός [49]
Lil Phat 7 Ιουνίου 2012 19 Τζόρτζια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [50]
MC Daleste 7 Ιουνίου 2013 20 Σάο Πάολο, Βραζιλία Πυροβολισμός [51]
Παύλος Φύσσας 18 Σεπτεμβρίου 2013 34 Κερατσίνι, Αθήνα, Ελλάδα Τραύμα από μαχαίρι [52]
Joshua Ribera 21 Σεπτεμβρίου 2013 18 Μπέρμιγχαμ, Αγγλία Τραύμα από μαχαίρι [53]
Doe B 28 Οκτωβρίου 2013 22 Μοντγκόμερι, Αλαμπάμα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [54]
The Jacka 2 Φεβρουαρίου 2015 37 Όουκλαντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [55]
Flabba 9 Μαρτίου 2015 37 Νότια Αφρική Τραύμα από μαχαίρι [56]
Chinx 17 Μαΐου 2015 31 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Πυροβολισμός [57]
Bankroll Fresh 4 Μαρτίου 2016 28 Ατλάντα, Τζόρτζια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [58]
3-2 10 Νοεμβρίου 2016 44 Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ Πυροβολισμός [59]
XXXTentacion 18 Ιουνίου 2018 20 Φλόριντα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [60]
Jimmy Wopo 18 Ιουνίου 2018 21 Πίτσμπεργκ, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ Πυροβολισμός [61]
Smoke Dawg 30 Ιουνίου 2018 21 Τορόντο, Καναδάς Πυροβολισμός [62]
Young Greatness 29 Οκτωβρίου 2018 34 Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, ΗΠΑ Πυροβολισμός [63]
Feis Ecktuh 1 Ιανουαρίου 2019 32 Ρότερνταμ, Ολλανδία Πυροβολισμός [64]
Κέβιν Φρετ 10 Ιανουαρίου 2019 24 Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο Πυροβολισμός [65]
Nipsey Hussle 31 Μαρτίου 2019 33 Λος Άντζελες, ΗΠΑ Πυροβολισμός [66]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές/Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «R.I.P. Scott La Rock – Remembering the BDP Legend 23 Years Later». XXL. 2010-08-27. http://www.xxlmag.com/news/2010/08/rip-scott-la-rock-remembering-the-bdp-legend-23-years-later/. Ανακτήθηκε στις 2013-12-28. 
  2. «Man Arrested in Record Producer's Death». http://nl.newsbank.com/nl-search/we/Archives?p_product=FV&p_theme=fv&p_action=search&p_maxdocs=200&p_topdoc=1&p_text_direct-0=0F54F2BA6E5C384D&p_field_direct-0=document_id&p_perpage=10&p_sort=YMD_date:D&s_trackval=GooglePM/. 
  3. «Remembering Christian Hip Hop Pioneer Danny "D-Boy" Rodriguez (Full Interview)». Wade-O Radio. 2013-10-18. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2019-01-06. https://web.archive.org/web/20190106133150/http://wadeoradio.com/danny-d-boy-rodriguez-interview-remembering-christian-hip-hop-pioneer/. Ανακτήθηκε στις 2015-11-09. 
  4. «Confusion for Dallas detectives as D-boy is shot». crossrhythms.co.uk. 1990-11-01. http://www.crossrhythms.co.uk/articles/news/DBoy_Shot_Dead/29600/p1/. Ανακτήθηκε στις 2015-11-09. 
  5. «Charizma & Peanut Butter Wolf in Vapors». Stones Throw. 2004-02-01. http://www.stonesthrow.com/news/2004/02/charizma-peanut-butter-wolf-in-vapors. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  6. Martins, Chris (2014-05-22). «Peanut Butter Wolf Breaks Down His 10 Favorite Songs From the Charizma Box Set». Spin. http://www.spin.com/2014/05/peanut-butter-wolf-charizma-interview-circa-1990-1993-box-set-stream/. Ανακτήθηκε στις 2015-11-09. 
  7. Jones, Clarisse (1995-12-01). «Rapper Slain After Chase In Queens». The New York Times. https://www.nytimes.com/1995/12/01/nyregion/rapper-slain-after-chase-in-queens.html. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  8. Glover, Malcolm (1996-08-02). «Oakland rapper dies in gunfire». San Francisco Chronicle. http://www.sfgate.com/news/article/Oakland-rapper-dies-in-gunfire-3130818.php. Ανακτήθηκε στις 2015-11-10. 
  9. Baker, Soren (1997-11-11). «In Bay Area, Rap Rivalries Lead To Deadly Violence». Chicago Tribune. http://articles.chicagotribune.com/1997-11-12/features/9711120308_1_rap-seagram-local-artists. Ανακτήθηκε στις 2015-11-10. 
  10. «Tupac Shakur Biography». Biography.com. Ανακτήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2013. 
  11. Marriott, Michel (1996-09-22). «A Death by Gunplay». The New York Times. https://www.nytimes.com/1996/09/22/weekinreview/a-death-by-gunplay.html. Ανακτήθηκε στις 2015-11-10. 
  12. Powell, Kevin (1996-10-31). «Tupac Shakur: 1971–1996». Rolling Stone. https://www.rollingstone.com/music/news/tupac-shakur-1971-1996-19961031. Ανακτήθηκε στις 2015-11-10. 
  13. Scott, Cathy (1996-11-13). «Shakur shooting witness found dead in N.J.». Las Vegas Sun. http://m.lasvegassun.com/news/1996/nov/13/shakur-shooting-witness-found-dead-in-nj/. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  14. «KILO G DIES – TODAY IN HIP-HOP». xxlmag. 1997-01-15. http://www.xxlmag.com/news/2017/01/today-in-hip-hop-r-i-p-kilo-g-august-28-1977-january-15-1997/. Ανακτήθηκε στις 2017-01-15. 
  15. Purdum, Todd S. (1997-03-10). «Rapper Is Shot to Death in Echo of Killing 6 Months Ago». The New York Times. https://www.nytimes.com/1997/03/10/us/rapper-is-shot-to-death-in-echo-of-killing-6-months-ago.html. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  16. «Notorious B.I.G. Killed in Los Angeles». Rolling Stone. 1997-03-10. https://www.rollingstone.com/music/news/notorious-b-i-g-killed-in-los-angeles-19970310. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  17. Ford, Dana (2012-12-09). «Notorious B.I.G. autopsy released, 15 years after his death». CNN. http://www.cnn.com/2012/12/07/showbiz/notorious-big-autopsy/. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  18. Lindsey, Craig D. (1999-02-11). «That's the Breaks». Houston Press. http://www.houstonpress.com/music/thats-the-breaks-6569213. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  19. Aguilar, Elva (2014-02-03). «This Day In Rap History: Houston Rapper Fat Pat Was Gunned Down». Complex. http://www.complex.com/music/2014/02/this-day-in-rap-history-fat-pat-murdered-feb-3. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  20. Mahadevan, Tara (2014-02-15). «This Day In Rap History: Harlem Rapper Big L Was Fatally Shot». Complex. http://www.complex.com/music/2014/02/this-day-in-rap-history-big-l-fatally-shot-feb-15. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  21. Hess, Mickey (2009). Hip Hop in America: A Regional Guide. Greenwood. σελ. 41. ISBN 0313343217. 
  22. Johnson, Brett (2013-11-29). «Donald Phinazee on the Life of Big L». CraveOnline. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-03-05. https://web.archive.org/web/20180305145329/http://www.craveonline.com/music/131904-donald-phinazee-on-the-life-of-big-l. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  23. «Member of Lost Boyz Hip-Hop Group Slain». The New York Times. 1999-03-29. https://www.nytimes.com/1999/03/29/nyregion/member-of-lost-boyz-hip-hop-group-slain.html. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  24. «Detroit MC Bugz Slain». Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2018. 
  25. «Mausberg (rapper)». Ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2013. 
  26. «Biography of E-Moneybags». Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2010. 
  27. «Gunshot Wounds Kill Dj Uncle Al». Sun-Sentinel. 2001-09-11. http://articles.sun-sentinel.com/2001-09-11/news/0109110086_1_wounds-disc-jockey-miami-dade. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  28. Rosario, David (2010-10-13). «Nine Years After DJ Uncle Al's Death, Miami's Hip-Hop Scene Remembers the Legend». Miami New Times. http://www.miaminewtimes.com/music/nine-years-after-dj-uncle-als-death-miamis-hip-hop-scene-remembers-the-legend-6480141. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  29. Soderberg, Brandon (2012-10-29). «Jam Master Jay’s Legacy and Death, 10 Years Later». Spin. http://www.spin.com/2012/10/jam-master-jays-legacy-and-death-10-years-later/. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  30. Russell, Paul (2003-01-25). «Brazilian Rap Star 'Sabotage' Shot Dead». rapnewsdirect.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-31. https://web.archive.org/web/20131231002252/http://www.rapnewsdirect.com/0-202-1349-00.html#. Ανακτήθηκε στις 2013-12-29. 
  31. Strong, Nolan (2003-01-25). «Brazilian Rap Star ‘Sabotage’ Shot To Death». AllHipHop. http://allhiphop.com/2003/01/25/brazilian-rap-star-sabotage-shot-to-death/. Ανακτήθηκε στις 2015-11-11. 
  32. «USATODAY.com – Rapper Camoflauge fatally shot outside Georgia studio». Usatoday30.usatoday.com. 21 Μαΐου 2003. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  33. «Half-A-Mill :: Milíon :: Warlock Records». Rapreviews.com. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  34. «Rap News Network – Hip-Hop News: Soulja Slim's Future Cut Short By Jealousy». Rapnews.net. 28 Νοεμβρίου 2003. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  35. «Special Report – Murder». NOLA.com. 8 Φεβρουαρίου 2004. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  36. «Rapper Mac Dre Killed In Kansas City». Billboard. 2 Νοεμβρίου 2004. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  37. «Murder rap | Local Music | Detroit Metro Times». .metrotimes.com. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  38. «D12 Rapper Proof Shot And Killed In Detroit». Billboard. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  39. «Proof Would Have Been 40 Years Old Today – XXL». Xxlmag.com. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  40. K. Thor Jensen (26 Νοεμβρίου 2010). «25 Rappers Who Died Too Young». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Απριλίου 2014. 
  41. «Houston Rapper Big Hawk Shot To Death». Billboard. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  42. «Ο ανερχόμενος ράπερ Stack Bundles δολοφονήθηκε στο Κουίνς». nytimes. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2007. 
  43. Wolfe, Roman (21 Απριλίου 2008). «Former Chopper City Boy VL Mike Shot And Killed». AllHipHop. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Απριλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2008. 
  44. «Rapper Dolla is shot, killed at Beverly Center – latimes». Articles.latimes.com. 24 Μαρτίου 2013. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  45. «Roderick Burton Obituary – Los Angeles, CA | Los Angeles Times». Legacy.com. 19 Μαΐου 2009. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  46. «Αναπαύσου εν ειρήνη Dolla». Ripdolla.net. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  47. «Οι θαυμαστές του Magnolia Shorty είναι ακόμα πιστοί». Wdsu.com. 21 Δεκεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  48. «Η έρευνες της αστυνομίας για τον φόνο του Bad News Brown». Toronto Sun. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  49. «Capturan en Nuevo León a implicado en asesinato de raperos». proceso.com.mx. 
  50. «Ο θάνατος του Lil Phat». Global Grind. 14 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  51. «Ο Βραζιλιάνος ράπερ MC Daleste πυροβολήθηκε θανάσιμα στο Σάο Πάολο». Point. 9 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018. 
  52. «Οι εντάσεις στην Ελλάδα αυξάνονται μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής». Channel4.com. 18 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  53. «Βρέθηκε ο δολοφόνος του Joshua Ribera». Birmingham Mail. 2014-03-27. http://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/armani-mitchell-guilty-joshua-ribera-6886646. 
  54. «Δολοφονήθηκε ο Doe B στην Αλαμπάμα». The Hollywood Gossip. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  55. Silvers, Emma (3 Φεβρουαρίου 2015). «R.I.P. The Jacka, an Iconic Voice in East Bay Hip-Hop | All Shook Down». SF Weekly. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  56. «SABC – Official Website – South African Broadcasting Corporation». Sabc.co.za. Ανακτήθηκε στις 18 Αυγούστου 2018. 
  57. «NYPD trying to generate leads in fatal shooting of Queens rapper | abc7ny.com». 7online.com. 20 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015. 
  58. Hill, John (5 Μαρτίου 2016). «Atlanta Rapper Bankroll Fresh Has Been Murdered». Vice. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019. 
  59. «Ο βετεράνος Αμερικανός ράπερ 3-2 δολοφονήθηκε στο Χιούστον». Complex. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2018. 
  60. Iannelli, Jerry; Hitt, Tarpley (2018-06-18). «Δολοφονήθηκε ο νεαρός ράπερ XXXTentacion». Miami New Times. http://www.miaminewtimes.com/news/rapper-xxxtentacion-shot-in-broward-county-tmz-reports-10451838. 
  61. «US-Rapper Jimmy Wopo erschossen – nur Stunden nach XXXTentacion». Rolling Stone (στα Γερμανικά). 29 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2018. 
  62. «Δολοφονήθηκε στα 21 του έτη ο ράπερ Smoke Dawg στο Τορόντο». Billboard (στα Αγγλικά). 30 Ιουνίου 2018. 
  63. Hasselle, Della (2018-10-29). «Αναφορές: Ο Ράπερ 'Young Greatness' πυροβολήθηκε έξω από εστιατόριο στην Νέα Ορλεάνη». The Advocate. https://www.theadvocate.com/new_orleans/news/crime_police/article_961d8caa-db6d-11e8-bb91-5b1579de2ad8.html. 
  64. Redactie Rotterdam (1 Ιανουαρίου 2019). «Vrienden: Slachtoffer schietpartij is rapper Feis» (στα Ολλανδικά). AD. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019. 
  65. Zraick, Karen (2019-01-10). «Ο Κέβιν Φρετ, ομοφυλόφιλος ράπερ, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο Πουέρτο Ρίκο». The New York Times. https://www.nytimes.com/2019/01/10/us/kevin-fret-dead-puerto-rico.html. Ανακτήθηκε στις 2019-01-10. 
  66. «Ο Αμερικανός ράπερ Nipsey Hussle πυροβολήθηκε έξω από το μαγαζί του στο Λος Άντζελες». NBC News. 31 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019.