Κατάλογος διπλωματικών αποστολών της Βόρειας Κορέας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διπλωματικές αποστολές της Βόρειας Κορέας (μπλε) και η Βόρεια Κορέα (πορτοκαλί)

Αυτός είναι ένας κατάλογος των διπλωματικών αποστολών της ΛΔ Κορέας. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι μια από τις πιο απομονωμένες χώρες στον κόσμο, με περιορισμένους δεσμούς με τη διεθνή κοινότητα.

Κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η εξωτερική της πολιτική επικεντρώθηκε στις χώρες του σοβιετικού μπλοκ, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε ενεργά τους συμμάχους στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αυτό ήταν περισσότερο από πολιτική αναγκαιότητα, καθώς η ΛΔΚ ανταγωνιζόταν με τη Δημοκρατία της Κορέας για διπλωματική αναγνώριση. Τελικά οι χώρες άρχισαν να αναγνωρίζουν και τις δύο κυβερνήσεις στην Κορεατική Χερσόνησο και οι αποστολές της ΛΔΚ στον αναπτυσσόμενο κόσμο ασχολούνται περισσότερο με τα προγράμματα παροχής βοήθειας και τη διατήρηση των πολιτικών αποστάσεων από ό, τι για την απόκτηση οικονομικών οφελών.

Η Βόρεια Κορέα (ΛΔ Κορέας) ήταν πολύ αργή στο άνοιγμα πρεσβειών στη Δυτική Ευρώπη. Για κάποιο διάστημα, η Σουηδία ήταν η μόνη χώρα της Δύσης όπου η χώρα είχε παρουσία.

Αφρική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Ethiopia.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

Αμερική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the People's Republic of China.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο, Κίνα
Flag of Vietnam.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Ανόι, Βιετνάμ
Flag of Nepal.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Κατμαντού, Νεπάλ
Flag of Cambodia.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Πνομ Πεν, Καμπότζη
Flag of Singapore.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη, στον όγδοο όροφο του κτιρίου στο Συγκρότημα Γκόλντεν Μάιλ. ,
Flag of Laos.svg Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Βιεντιάν, Λάος
Flag of Japan.svg Γενικός Σύλλογος Κορεατών Κατοίκων στην Ιαπωνία (Τσονγκριόν) στο Τόκιο

Ευρώπη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολυεθνικοί οργανισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «LISTE DES MISSIONS DIPLOMATIQUES ACCREDITEES EN ALGERIE» (PDF). Mae.gov.dz. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017. 
  2. «Foreign Missions in Egypt». Ministry of Foreign Affairs (Egypt). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  3. News from North Korea Αρχειοθετήθηκε 2008-06-10 στο Wayback Machine.
  4. «Embassy of the Democratic People's Republic of Korea». Ministry of Foreign Affairs (Ethiopia). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Σεπτεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  5. «Diplomatic Missions and Embassies in Ghana». Ghanaweb.com. Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016. 
  6. «Assurances». Guineeconaky.info. Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016. 
  7. [1] [νεκρός σύνδεσμος]
  8. «North Korea yet to recognize Libya's rebel NTC». Koreatimes.co.kr. 30 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017. 
  9. «Diplomatic list» (PDF). Ministry of Foreign Affairs (Nigeria). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 24 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  10. «Foreign Representatives in South Africa — K». Ministry of Foreign Affairs (South Africa). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  11. «Diplomatic missions in Tanzania — Asia». Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation (Tanzania). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008.  [νεκρός σύνδεσμος]
  12. Diplomatic Missions Accredited to Uganda Αρχειοθετήθηκε 2008-08-22 στο Wayback Machine.
  13. «Relação de Países — C e D» (στα Πορτογαλικά). Ministry of External Relations (Brazil). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Σεπτεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  14. «Precedencia General» (στα Ισπανικά). Ministry of Foreign Affairs (Cuba). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Σεπτεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  15. «República Popular Democrática de Corea» (στα Ισπανικά). Ministry of Foreign Relations (Peru). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  16. «North Korea on course to set up embassy in Venezuela». The Korea Herald. Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016. 
  17. «The Democratic People's Republic of Korea». Ministry of Foreign Affairs (Bangladesh). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουνίου 2007. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  18. «Foreign Missions Accredited to Cambodia — Asia». Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation (Cambodia). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2009. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  19. (Αγγλικά) Πρότυπο:Zh icon «(DPRK)朝鲜民主主义人民共和国大使馆». Ministry of Foreign Affairs of the People's Republic of China. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουνίου 2006. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  20. «Consular Posts and Official Recognised Representatives — Democratic People's Republic of Korea». Protocol Division Government Secretariat, Government of the Hong Kong Special Administrative Region. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  21. "Koreas: North Korea, China agree on opening Hong Kong consulate." Yonhap News Agency. May 11, 1999. Accessed August 2, 2008.
  22. «Diplomatic Missions in India». Ministry of External Affairs (India). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  23. «North Korea». Department of Foreign Affairs (Indonesia). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Αυγούστου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  24. لیست نمایندگیهای سیاسی خارجی مقیم جمهوری اسلامی ایران (στα Περσικά). Ministry of Foreign Affairs (Iran). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Φεβρουαρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  25. السـفارات المعتمدة في الكويت (στα Αραβικά). Ministry of Foreign Affairs (Kuwait). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  26. «Addresses of diplomatic missions in the Lao PDR and neighbouring countries». Ministry of Foreign Affairs (Laos). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  27. «Foreign Missions in Malaysia — Korea (North)». Ministry of Foreign Affairs (Malaysia). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  28. «Foreign Embassies in Ulan Bator — Korea (North)». Ministry of Foreign Affairs and Trade (Mongolia). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2009. 
  29. «Foreign Embassies in Myanmar». Web.archive.org. 19 Μαρτίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017. 
  30. «Foreign Missions in Nepal». Ministry of Foreign Affairs (Nepal). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαΐου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  31. «Korea, North». Ministry of Foreign Affairs (Pakistan). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  32. Bhutto, Fatima (23 Ιουλίου 2015). «Inside Karachi's strange North Korean embassy». GQ India. Ανακτήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015. 
  33. «Foreign missions accredited to Singapore — Korea, Democratic People's Republic of». Ministry of Foreign Affairs (Singapore). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008.  [νεκρός σύνδεσμος]
  34. Embassy of THe Democratic People's Republic Of Korea (non residential) in The State of Qatar Αρχειοθετήθηκε 2011-06-17 στο Wayback Machine.
  35. «Korea, DPR». Ministry of Foreign Affairs (Thailand). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Φεβρουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  36. «Diplomatic Missions in Vietnam». Ministry of Foreign Affairs (Vietnam). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  37. البعثات الدبلوماسية المعتمدة في اليمن (στα Αραβικά). Ministry of Foreign Affairs (Yemen). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Αυγούστου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  38. «Verzeichnis des diplomatischen Korps und anderer Vertretungen in Österreich» (PDF) (στα Γερμανικά). Federal Ministry for European and International Affairs (Austria). σελ. 106. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  39. «Embassy of the Democratic People's Republic of Korea». Ministry of Foreign Affairs (Bulgaria). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2011. 
  40. «Embassy of the Democratic People's Republic of Korea». Ministry of Foreign Affairs (Czech Republic). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  41. «Vertretungen fremder Staaten in Deutschland» (PDF) (στα Γερμανικά). Federal Foreign Office (Germany). σελ. 55. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  42. «Ambasciate Estere in Italia» (PDF) (στα Ιταλικά). Ministry of Foreign Affairs (Italy). 11 Ιουλίου 2008. σελ. 67. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 16 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  43. «Diplomatic Missions G-L». Ministry of Foreign Affairs (Poland). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  44. «Democratic People's Republic of Korea». Ministry of Foreign Affairs (Romania). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  45. Список руководителей дипломатических и консульских представительств зарубежных государств в России (στα Ρωσικά). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 26 Μαρτίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  46. (στα ru). Vladivostok News. 20 June 2008. http://www.vladnews.ru/2356/Novosti_sobytija/Put_objedinenija_neizbezhen. Ανακτήθηκε στις 2008-08-03. 
  47. В Хабаровске откроется генконсульство КНДР (στα Ρωσικά). Deita.ru. 22 Ιουνίου 2005. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2010. 
  48. Консульские учреждения в ДФО (στα Ρωσικά). Khabarovsk Office of the Russian Ministry of Foreign Affairs. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2009. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2010. 
  49. «The Stockholm Diplomatic List». Ministry for Foreign Affairs (Sweden). Ιουνίου 2008. σελ. 95. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  50. «Korea, Democratic People's Republic — Representations in Switzerland». Federal Department of Foreign Affairs (Switzerland). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2008. 
  51. «Embassy of the Democratic People's Republic of Korea». Foreign and Commonwealth Office (UK). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2010.