Κατάλογος δήμων και κοινοτήτων Κυπριακής Δημοκρατίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Κυπριακή Δημοκρατία, για διοικητικούς λόγους, είναι διαιρεμένη σε έξι επαρχίες. Οι επαρχίες αυτές διαιρούνται σε δήμους και κοινότητες.[1] Τα Δημοτικά Συμβούλια και τα Κοινοτικά Συμβούλια αποτελούν τον πρώτο βαθμό αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Επιπλέον, υπάρχουν και ελάχιστα Συμβούλια Συμπλέγματος Κοινοτήτων. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες έχουν παρόμοιες αρμοδιότητες, ωστόσο, οι κοινότητες έχουν μικρότερη αυτοτέλεια.[1]

Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια ανά επαρχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει των αριθμών των Δήμων και των Κοινοτήτων ανά επαρχία[2] (σε παρένθεση ο αριθμός των δήμων και κοινοτήτων που, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έδαφος τους ανήκει εκ του νόμου (de jure) στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκει στο μη αναγνωρισμένο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου. Οι δήμοι και οι κοινότητες αυτοί, διατηρούν την νομική υπόσταση τους στην Κυπριακή Δημοκρατία).

Επαρχία Δήμοι Κοινότητες Σύνολο
Αμμοχώστου
8 (4)
90 (85)
98 (89)
Κερύνειας
3 (3)
44 (44)
47 (47)
Λάρνακας
6 (0)
53 (4)
59 (4)
Λεμεσού
6 (0)
106 (0)
112 (0)
Λευκωσίας
12 (2)
162 (39)
174 (41)
Πάφου
4 (0)
121 (0)
125 (0)
Σύνολο
39 (9)
576 (172)
615 (181)

Κατάλογος Δήμων και Κοινοτικών Συμβουλίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει αλφαβητικά τους Δήμους και τις Κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας,[2] τον πληθυσμό τους, την έκταση που καταλαμβάνουν και το υψόμετρο τους από την επιφάνεια της θάλασσας. Όσον αφορά τον πληθυσμό, παρουσιάζεται ο πληθυσμός σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. Για τους Δήμους και τις Κοινότητες που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αναγράφεται πληθυσμός, καθώς μετά το 1974 δεν πραγματοποιήθηκε απογραφή σε αυτά από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού το έδαφος τους δεν ελέγχεται από αυτήν.

Αυτός ο κατάλογος ενημερώνεται περιοδικά με μηχανικό τρόπο από ένα bot. Επεξεργασίες σε αυτό τον κατάλογο από χρήστες με το συνηθισμένο «χειροκίνητο» τρόπο θα αναιρεθούν με την επόμενη ανανέωση από το bot!

WQS | PetScan | YASGUI | Βρείτε εικόνες
Α/Α Ονομασία Επαρχία Πληθυσμός (2011) Επιφάνεια (km2) Ύψος (m)
1 Αβδελλερό Επαρχία Λάρνακας 196 20,3195 120[3]
2 Αγγλισίδες Επαρχία Λάρνακας 1146 15,7626 135[3]
3 Αγγολέμι Επαρχία Λευκωσίας[4] 9,49705
4 Αγία Άννα Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 339 12,9059 135[3]
5 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Λευκωσίας[5] 2204 24,24 300[3]
6 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Πάφου[6][7] 172 7,34864 105[3]
7 Αγία Ειρήνη Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 682 34,1993
8 Αγία Ειρήνη Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[5] 27 4,98972 930[3]
9 Αγιά Κεπίρ Επαρχία Λευκωσίας[4] 15,0608
10 Αγία Μαρίνα Επαρχία Λευκωσίας[5] 568 20,2803 455[3]
11 Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[6][7] 37 8,0108 485[3]
12 Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας Επαρχία Λευκωσίας[4] 20,5245
13 Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[6][7] 647 12,6564 455[3]
14 Αγία Μαρινούδα Επαρχία Πάφου[6][7] 266 1,48947 125[9]
15 Αγία Νάπα Επαρχία Αμμοχώστου[10] 3212 30,6395 60[3]
16 Αγία Τριάδα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 19,25
17 Αγίοι Βαβατσινιάς Επαρχία Λάρνακας 131 15,4531 720[3]
18 Άγιοι Ηλιόφωτοι Επαρχία Λευκωσίας[5] 60 5,05311 440[3]
19 Άγιοι Τριμιθιάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 1529 18,938 270[3]
20 Άγιος Αθανάσιος Επαρχία Λεμεσού[11] 14578 14,1711
21 Άγιος Αμβρόσιος Επαρχία Λεμεσού[12] 323 14,4819 475[3]
22 Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 1543 37,2565
23 Άγιος Ανδρόνικος Καρπασίας Επαρχία Αμμοχώστου[4] 24,7318
24 Άγιος Ανδρόνικος Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 319 17,7036
25 Άγιος Βασίλειος Επαρχία Λευκωσίας[4] 14,4677
26 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λευκωσίας[5] 26 21,1173 455[3]
27 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λεμεσού[12] 111 5,82341 550[3]
28 Άγιος Γεώργιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 464 8,93562
29 Άγιος Γεώργιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 967 1,93095
30 Άγιος Γεώργιος Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 101 4,64542 180[3]
31 Άγιος Γεώργιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[5] 259 2,767
32 Άγιος Δημητριανός Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 91 5,42773 515[3]
33 Άγιος Δημήτριος Επαρχία Λεμεσού[12] 54 3,28542 900[13][3]
34 Άγιος Δομέτιος Επαρχία Λευκωσίας[14] 12456 11,8382 160[15]
35 Άγιος Επίκτητος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 1252 20,2973
36 Άγιος Επιφάνιος Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας[5] 412 17,3593 455[3]
37 Άγιος Επιφάνιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[5] 0 7,31828 320[3]
38 Άγιος Ερμόλαος Επαρχία Κερύνειας[8] 508 13,1909
39 Άγιος Ευστάθιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 2,42312
40 Άγιος Ηλίας Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 14,2883
41 Άγιος Θεόδωρος Επαρχία Λεμεσού[12] 65 10,4436 970[3]
42 Άγιος Θεόδωρος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 26,6454
43 Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας 663 38,1668 120[3]
44 Άγιος Θεόδωρος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[5] 49 21,592 455[3]
45 Άγιος Θεόδωρος Τηλλυρίας Επαρχία Λευκωσίας[5] 0 10,207
46 Άγιος Θεράπων Επαρχία Λεμεσού[12][16] 125 16,4019 570[3]
47 Άγιος Θωμάς Επαρχία Λεμεσού[12] 50 4,06137 300[3]
48 Άγιος Ιάκωβος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 12,984
49 Άγιος Ισίδωρος Επαρχία Πάφου[17][18] 7 1,29634 210[3]
50 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Λεμεσού[12] 339 7,67443 850[3]
51 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Πάφου[6][7] 29 18,7847 670[3]
52 Άγιος Ιωάννης Μαλούντας Επαρχία Λευκωσίας[5] 472 13,9368 350[3]
53 Άγιος Ιωάννης Σελέμανη Επαρχία Λευκωσίας[5] 85 3,41664
54 Άγιος Κωνσταντίνος Επαρχία Λεμεσού[12] 137 8,78961 730[3]
55 Άγιος Μάμας Επαρχία Λεμεσού[12] 114 14,8834 500[3]
56 Άγιος Νικόλαος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 9,76903
57 Άγιος Νικόλαος Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 61 26,6639 730[3]
58 Άγιος Νικόλαος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[5] 85 2,49589
59 Άγιος Παύλος Επαρχία Λεμεσού[12] 135 5,68054 670[3]
60 Άγιος Σέργιος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 16,7122
61 Άγιος Συμεών Επαρχία Αμμοχώστου[4] 12,2751
62 Άγιος Σωζόμενος Επαρχία Λευκωσίας[5] 11 10,9874 180[3]
63 Άγιος Τύχωνας Επαρχία Λεμεσού[12] 3455 10,4213 75[3]
64 Άγιος Χαρίτων Επαρχία Αμμοχώστου[4] 8,16721
65 Αγίρδα Επαρχία Κερύνειας[8] 7,60988
66 Αγκαστίνα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 21,5926
67 Αγλαντζιά Επαρχία Λευκωσίας[19] 20783 31,1816
68 Αγριδάκι Επαρχία Κερύνειας[8] 6,47093
69 Αγρίδια Επαρχία Λεμεσού[12] 104 4,2322 1090[3]
70 Αγροκηπιά Επαρχία Λευκωσίας[5] 509 9,23983 380[3]
71 Αγρός Επαρχία Λεμεσού[12] 806 10,2703 1000[3]
72 Αθηένου Επαρχία Λάρνακας[20] 4996 64,404 135[3]
73 Ακάκι Επαρχία Λευκωσίας[5] 3003 25,3866 210[3]
74 Ακανθού Επαρχία Αμμοχώστου[21] 80,1776
75 Ακαπνού Επαρχία Λεμεσού[12] 20 6,64705 365[3]
76 Ακουρσός Επαρχία Πάφου[6][7] 22 8,22677 455[3]
77 Ακρούντα Επαρχία Λεμεσού[12] 455 13,2358 105[3]
78 Ακρωτήρι Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας[22]
Επαρχία Λεμεσού[12]
870 50,8737 10[3]
79 Αλαμινός Επαρχία Λάρνακας 345 9,77197 90[3]
80 Αλάμπρα Επαρχία Λευκωσίας[5] 1585 16,3201 270[3]
81 Άλασσα Επαρχία Λεμεσού[12] 282 9,22093 440[3]
82 Αλεθρικό Επαρχία Λάρνακας 1101 18,1737 120[3]
83 Αλέκτορα Επαρχία Λεμεσού[12] 64 18,6796 365[3]
84 Αλεύγα Επαρχία Λευκωσίας[5] 9 2,80886 350[3]
85 Αληθινού Επαρχία Λευκωσίας[5] 9 3,09758 940[3]
86 Αλόδα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 5,00728
87 Άλωνα Επαρχία Λευκωσίας[5] 67 7,79322 1090[3]
88 Αμαργέτη Επαρχία Πάφου[6][7] 209 15,0919 380[3]
89 Αμίαντος Επαρχία Λεμεσού[12] 228 9,226 1100[3]
90 Αμμαδιές Επαρχία Λευκωσίας[4] 5,48983
91 Αμπελικού Επαρχία Λευκωσίας[4] 24,8689
92 Ανάγεια Επαρχία Λευκωσίας[5] 1514 3,9548 300[3]
93 Αναδιού Επαρχία Πάφου[6][7] 17 12,4143 515[3]
94 Αναλιόντας Επαρχία Λευκωσίας[5] 443 10,6058 365[3]
95 Αναρίτα Επαρχία Πάφου[6][7] 876 14,9075 90[3]
96 Αναφωτία Επαρχία Λάρνακας 790 11,8885 90[3]
97 Ανδρολύκου Επαρχία Πάφου[6][7] 34 19,319 300[3]
98 Ανώγυρα Επαρχία Λεμεσού[12] 301 21,0422 455[3]
99 Αξύλου Επαρχία Πάφου[6][7] 61 6,09725 350[3]
100 Απεσιά Επαρχία Λεμεσού[12] 474 9,60013 485[3]
101 Απλάντα Επαρχία Λάρνακας 6 3,25333 90[3]
102 Απλίκι Επαρχία Λευκωσίας[5] 87 3,75352 530[3]
103 Αραδίππου Επαρχία Λάρνακας[20] 19199 55,3317
104 Αρακαπάς Επαρχία Λεμεσού[12] 307 12,4244 650[3]
105 Αργάκα Επαρχία Πάφου[6][7] 1078 16,1516 60[3]
106 Αργάκι Επαρχία Λευκωσίας[4] 9,97813
107 Άρδανα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 21,982
108 Αρεδιού Επαρχία Λευκωσίας[5] 1225 11,9283 365[3]
109 Αρμενοχώρι Επαρχία Λεμεσού[12] 218 8,19545 290[3]
110 Αρμίνου Επαρχία Πάφου[6][7] 24 8,99058 575[3]
111 Άρμου Επαρχία Πάφου[6][7] 600 6,78146 335[3]
112 Αρναδί Επαρχία Αμμοχώστου[4] 6,65677
113 Άρσος Επαρχία Λεμεσού[12] 202 10,0764 790[3]
114 Άρσος Επαρχία Λάρνακας 20,9172
115 Άρτεμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 10,1015
116 Ασγάτα Επαρχία Λεμεσού[12] 417 19,8922 150[3]
117 Ασκάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 170 8,19589 940[3]
118 Ασπρογιά Επαρχία Πάφου[6][7] 60 11,5328 640[3]
119 Άσσια Επαρχία Αμμοχώστου[4] 31,1475
120 Αστρομερίτης Επαρχία Λευκωσίας[5] 2307 18,1996 135[3]
121 Ασώματος Επαρχία Λεμεσού[12] 726 14,015 5[3]
122 Ασώματος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 21,7313
123 Αυγολίδα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 3,39073
124 Αυγόρου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 4604 33,9364 40[3]
125 Αυδήμου Επαρχία Λεμεσού[12] 535 19,3334 75[3]
126 Αυλώνα Επαρχία Λευκωσίας[4] 7,72806
127 Αφάνεια Επαρχία Αμμοχώστου[4] 19,1887
128 Αχέλεια Επαρχία Πάφου[6][7] 145 10,0617 35[23]
129 Αχερίτου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 1556 40,1905 15[3]
130 Άχνα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 2087 34,8407 75[3]
131 Αψιού Επαρχία Λεμεσού[12] 208 20,6786 395[3]
132 Βαβατσινιά Επαρχία Λάρνακας 81 14,5867 865[3]
133 Βάβλα Επαρχία Λάρνακας 39 9,81591 455[3]
134 Βαθύλακας Επαρχία Αμμοχώστου[4] 10,7932
135 Βαρίσεια Επαρχία Λευκωσίας[5] 244 12,2487
136 Βάσα Κελλακίου Επαρχία Λεμεσού[12] 73 16,4528 365[3]
137 Βάσα Κοιλανίου Επαρχία Λεμεσού[12] 163 8,36055 760[3]
138 Βασίλεια Επαρχία Κερύνειας[8] 21,0132
139 Βασίλι Επαρχία Αμμοχώστου[4] 8,43436
140 Βατυλή Επαρχία Αμμοχώστου[4] 35,391
141 Βίκλα Επαρχία Λεμεσού[12] 1 3,94263 455[3]
142 Βιτσάδα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 9,069
143 Βοκολίδα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 12,5608
144 Βουνί Επαρχία Λεμεσού[12] 149 15,0837 770[3]
145 Βουνό Επαρχία Κερύνειας[8] 8,92881
146 Βρέτσια Επαρχία Πάφου[6][7] 1 11,0821 590[3]
147 Βυζακιά Επαρχία Λευκωσίας[5] 347 7,97452 270[3]
148 Βώνη Επαρχία Λευκωσίας[4] 4,66206
149 Γαϊδουράς Επαρχία Αμμοχώστου[4] 15,8757
150 Γαλάτα Επαρχία Λευκωσίας[5] 581 8,28146 605[3]
151 Γαλαταριά Επαρχία Πάφου[6][7] 56 8,27534 730[3]
152 Γαλάτεια (Κύπρος) Επαρχία Αμμοχώστου[4] 25,462
153 Γαληνή Επαρχία Λευκωσίας[4] 14,4909
154 Γαληνόπορνη Επαρχία Αμμοχώστου[4] 20,8953
155 Γαστριά Επαρχία Αμμοχώστου[4] 13,7422
156 Γέναγρα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 14,7813
157 Γερακιές Επαρχία Λευκωσίας[5] 75 24,9705 925[3]
158 Γεράνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 11,2661
159 Γεράσα Επαρχία Λεμεσού[12] 69 10,2831 335[3]
160 Γέρι Επαρχία Λευκωσίας[24] 8235 33,3662
161 Γερμασόγεια Επαρχία Λεμεσού[25] 13421 15,9916
162 Γεροβάσα-Τρόζενα Επαρχία Λεμεσού[12] 0 4,70779 455[3]
163 Γερόλακκος Επαρχία Λευκωσίας[4] 45,9817
164 Γεροσκήπου Επαρχία Πάφου[26] 7878 10,8596
165 Γιαλιά Επαρχία Πάφου[6][7] 202 36,4779 150[3]
166 Γιαλούσα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 49,75
167 Γιόλου Επαρχία Πάφου[6][7] 762 9,76347 300[3]
168 Γουδί Επαρχία Πάφου[6][7] 204 4,82452 105[3]
169 Γούρρη Επαρχία Λευκωσίας[5] 196 16,9241 760[3]
170 Γούφες Επαρχία Αμμοχώστου[4] 10,946
171 Γύψου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 25,068
172 Δάλι Επαρχία Λευκωσίας[27] 10466 31,3197 225[3]
173 Δαυλός Επαρχία Αμμοχώστου[4] 22,1193
174 Δελίκηπος Επαρχία Λάρνακας 23 16,4514 300[3]
175 Δένεια Επαρχία Λευκωσίας[5] 373 13,3105 180[3]
176 Δερύνεια Επαρχία Αμμοχώστου[10] 5844 31,97 60[3]
177 Δήμος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[10] 38,2446
178 Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού Επαρχία Λάρνακας[20] 6689 23,50536
179 Δήμος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[28] 10,5925
180 Δήμος Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας[20][29] 51214 29,3477
181 Δήμος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[29] 101000 34,1873
182 Δήμος Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[14] 55014 50,6291
183 Δήμος Πάφου Επαρχία Πάφου[26][30] 32892 18,0882
184 Διερώνα Επαρχία Λεμεσού[12] 192 23,0324 730[3]
185 Διόριος Επαρχία Κερύνειας[8] 36,9651
186 Δορά Επαρχία Λεμεσού[12] 145 17,1713 450[3]
187 Δρούσια Επαρχία Πάφου[6][7] 405 37,2213 620[3]
188 Δρύμου Επαρχία Πάφου[6][7] 110 6,50909 485[3]
189 Δρυνιά Επαρχία Πάφου[6][7] 55 5,27252 545[3]
190 Δύμες Επαρχία Λεμεσού[12] 165 6,07303 910[3]
191 Δύο Ποταμοί Επαρχία Λευκωσίας[4] 5,02699
192 Δωρός Επαρχία Λεμεσού[12] 135 5,49597 455[3]
193 Έγκωμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 14,8202
194 Έγκωμη Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[31] 18010 9,90484
195 Ελεδιώ Επαρχία Πάφου[6][7] 44 3,5578 300[3]
196 Ελιά Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 1,0219
197 Ελιά Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[4] 13,1269
198 Έμπα Επαρχία Πάφου[6][7] 4855 6,28257 135[32]
199 Έξω Μετόχι Επαρχία Λευκωσίας[4] 12,6821
200 Επισκοπειό Επαρχία Λευκωσίας[5] 524 4,29281 335[3]
201 Επισκοπή Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[12] 3681 24,3755 60[3]
202 Επισκοπή Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 220 13,2649 290[3]
203 Επιχό Επαρχία Λευκωσίας[4] 12,4438
204 Επταγώνια Επαρχία Λεμεσού[12] 353 12,1232 455[3]
205 Επτακώμη Επαρχία Αμμοχώστου[4] 33,8111
206 Εργάτες Επαρχία Λευκωσίας[5] 1792 11,3949 335[3]
207 Ερήμη Επαρχία Λεμεσού[12] 2432 6,1369 75[3]
208 Ευρέτου Επαρχία Πάφου[6][7] 3 3,43802 180[3]
209 Ευρύχου Επαρχία Λευκωσίας[5] 827 13,088 425[3]
210 Ζαχαριά Επαρχία Πάφου[6][7] 0 4,16134 485[3]
211 Ζύγι Επαρχία Λάρνακας 589 2,21933 10[3]
212 Ζωοπηγή Επαρχία Λεμεσού[12] 140 10,9706 850[3]
213 Θελέτρα Επαρχία Πάφου[6][7] 269 8,83129 270[3]
214 Θέρμια Επαρχία Κερύνειας[8] 1,05736
215 Ίνεια Επαρχία Πάφου[6][7] 385 36,0324 605[3]
216 Καζάφανι Επαρχία Κερύνειας[8] 8,45455
217 Καζιβερά Επαρχία Λευκωσίας[4] 6,77991
218 Κάθηκας Επαρχία Πάφου[6][7] 438 18,4458 635[3]
219 Κακοπετριά Επαρχία Λευκωσίας[5] 1274 33,2206 665[3]
220 Καλαβασός Επαρχία Λάρνακας 737 20,7444 180[3]
221 Καλιάνα Επαρχία Λευκωσίας[5] 200 9,81729 605[3]
222 Καλλέπεια Επαρχία Πάφου[6][7] 326 12,1476 470[3]
223 Καλό Χωριό Επαρχία Λεμεσού[12] 497 24,318 700[3]
224 Καλό Χωριό Καπούτη Επαρχία Λευκωσίας[4] 27,5996
225 Καλό Χωριό Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 1518 27,3504 75[3]
226 Καλό Χωριό Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας[5] 734 8,51749 395[3]
227 Καλό Χωριό Σολέας Επαρχία Λευκωσίας[4] 4,67674
228 Καλογραία Επαρχία Κερύνειας[8] 18,4381
229 Καλοπαναγιώτης Επαρχία Λευκωσίας[5] 263 34,7144 710[3]
230 Καλοψίδα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 27,9528
231 Καλυβάκια Επαρχία Λευκωσίας[4] 9,84096
232 Καμινάρια Επαρχία Λεμεσού[12] 44 6,36106 850[3]
233 Καμπί Επαρχία Λευκωσίας[5] 97 5,36215 700[3]
234 Καμπιά Επαρχία Λευκωσίας[5] 475 12,6837 440[3]
235 Κάμπος Επαρχία Λευκωσίας[5] 271 69,7607 910[3]
236 Καμπυλή Επαρχία Κερύνειας[8] 7,39605
237 Κανλί Επαρχία Λευκωσίας[4] 8,29484
238 Καννάβια Επαρχία Λευκωσίας[5] 129 16,9907 890[3]
239 Κανναβιού Επαρχία Πάφου[6][7] 175 5,24183 330[3]
240 Καντού Επαρχία Λεμεσού[12] 349 11,5322 135[3]
241 Καπέδες Επαρχία Λευκωσίας[5] 572 20,8544 575[3]
242 Καπηλειό Επαρχία Λεμεσού[12] 34 9,97107 450[3]
243 Καραβάς Επαρχία Κερύνειας[8] 14,0423
244 Καραβοστάσι Επαρχία Λευκωσίας[4] 5,03239
245 Καράκουμι Επαρχία Κερύνειας[8] 0,364466
246 Καραμούλληδες Επαρχία Πάφου[18] 33 0,276339 30[3]
247 Κάρμι Επαρχία Κερύνειας[8] 14,7519
248 Καρπάσια Επαρχία Κερύνειας[8] 6,73128
249 Καταλιόντας Επαρχία Λευκωσίας[5] 24 4,86578 355[3]
250 Κατύδατα Επαρχία Λευκωσίας[5] 114 6,71691 240[3]
251 Κάτω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου[6][7] 65 3,01787 330[3]
252 Κάτω Αρόδες Επαρχία Πάφου[6][7] 39 10,8869 575[3]
253 Κάτω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας[5] 2054 7,41341 290[3]
254 Κάτω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας[8] 28,0303
255 Κάτω Δρυς Επαρχία Λάρνακας 129 13,6797 500[3]
256 Κάτω Ζώδεια Επαρχία Λευκωσίας[4] 22,8494
257 Κάτω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 17 23,2629 180[3]
258 Κάτω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού[4] 5 5,75935 425[3]
259 Κάτω Λεύκαρα Επαρχία Λάρνακας[33] 128 11,5946 470[3]
260 Κάτω Μονή Επαρχία Λευκωσίας[5] 339 13,3522 395[3]
261 Κάτω Μύλος Επαρχία Λεμεσού[12] 50 2,74122 790[3]
262 Κάτω Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού[12] 148 8,68891 900[3]
263 Κάτω Πολεμίδια Επαρχία Λεμεσού[34] 22369 18,0984
264 Κάτω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας[5] 1036 6,19278 200[3]
265 Κατωκοπιά Επαρχία Λευκωσίας[4] 1578 10,1301
266 Κέδαρες Επαρχία Πάφου[6][7] 80 4,9502 260[3]
267 Κελλάκι Επαρχία Λεμεσού[12] 299 9,2546 600[3]
268 Κελλιά Επαρχία Λάρνακας 387 12,755 45[3]
269 Κελοκέδαρα Επαρχία Πάφου[6][7] 193 17,1251 485[3]
270 Κιβισίλι Επαρχία Λάρνακας 233 13,2337 60[3]
271 Κιδάσι Επαρχία Πάφου[6][7] 11 5,99691 270[3]
272 Κινούσα Επαρχία Πάφου[6][7] 71 8,30041 440[3]
273 Κιομουρτζιού Επαρχία Κερύνειας[8] 2,28834
274 Κιόνελι Επαρχία Λευκωσίας[4] 24,6819
275 Κιος Επαρχία Πάφου[6][7] 0 4,56511 425[3]
276 Κισσόνεργα Επαρχία Πάφου[6][7] 2004 9,53789 112
277 Κισσούσα Επαρχία Λεμεσού[12] 6 2,88601 600[3]
278 Κίτι Επαρχία Λάρνακας 4252 8,8433 15[3]
279 Κλαυδιά Επαρχία Λάρνακας 427 20,8045 105[3]
280 Κλεπίνη Επαρχία Κερύνειας[8] 22,0803
281 Κλήρου Επαρχία Λευκωσίας[5] 1505 18,7389 365[3]
282 Κλωνάρι Επαρχία Λεμεσού[12] 18 3,23177 455[3]
283 Κνώδαρα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 23,6838
284 Κοιλάνεμος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 3,86878
285 Κοιλάνι Επαρχία Λεμεσού[12] 216 11,5093 800[3]
286 Κοίλη Επαρχία Πάφου[6][7] 466 16,3298 560[3]
287 Κοιλίνια Επαρχία Πάφου[6][7] 39 5,14872 760[3]
288 Κόκκινα Επαρχία Λευκωσίας[4] 5,30263
289 Κοκκινοτριμιθιά Επαρχία Λευκωσίας[5] 4077 23,7959 225[3]
290 Κολόσσι Επαρχία Λεμεσού[12] 5651 9,61585 45[3]
291 Κονιά Επαρχία Πάφου[6][7] 2209 6,15137
292 Κοντέα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 18,8606
293 Κοντεμένος Επαρχία Κερύνειας[8] 11,6377
294 Κοράκου Επαρχία Λευκωσίας[5] 521 9,67375 410[3]
295 Κορμακίτης Επαρχία Κερύνειας[8] 50,8016
296 Κορνόκηπος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 20,6735
297 Κόρνος Επαρχία Λάρνακας 2083 30,0428 300[3]
298 Κορόβια Επαρχία Αμμοχώστου[4] 16,5817
299 Κορφή Επαρχία Λεμεσού[12] 199 6,01013 550[3]
300 Κόσιη Επαρχία Λάρνακας 0 13,5062 150[3]
301 Κοτσιάτης Επαρχία Λευκωσίας[5] 160 5,10749 320[3]
302 Κουκά Επαρχία Λεμεσού[12] 27 1,76854 600[3]
303 Κούκλια Επαρχία Πάφου[6][7] 892 43,2662 45[3]
304 Κούκλια Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 15,6803
305 Κουρού Μοναστήρι Επαρχία Λευκωσίας[4] 3,53999
306 Κούρτακα Επαρχία Πάφου[6][7] 7 1,56851 380[3]
307 Κουτσοβέντης Επαρχία Κερύνειας[8] 14,0896
308 Κοφίνου Επαρχία Λάρνακας 1309 27,8243 150[3]
309 Κρηνί Επαρχία Κερύνειας[8] 15,8905
310 Κρήτου Μαρόττου Επαρχία Πάφου[6][7] 85 15,6706 530[3]
311 Κρήτου Τέρρα Επαρχία Πάφου[6][7] 86 10,2436 455[3]
312 Κρίδια Επαρχία Αμμοχώστου[4] 12,2022
313 Κυθρέα Επαρχία Λευκωσίας[35] 32,783
314 Κυπερούντα Επαρχία Λεμεσού[12] 1516 8,77351 1140[3]
315 Κυρά Επαρχία Λευκωσίας[4] 782 16,8102
316 Κώμα του Γιαλού Επαρχία Αμμοχώστου[4] 20,6837
317 Κώμη Κεπίρ Επαρχία Αμμοχώστου[4] 36,7108
318 Λάγια Επαρχία Λάρνακας 28 10,2148 360[3]
319 Λαγουδερά Επαρχία Λευκωσίας[5] 84 7,93842 1030[3]
320 Λαζανιάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 39 41,2622 1060[3]
321 Λακατάμια Επαρχία Λευκωσίας[36] 38345 27,444
322 Λάνια Επαρχία Λεμεσού[12] 281 7,94163 575[3]
323 Λάπαθος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 15,1823
324 Λαπηθιού Επαρχία Πάφου[6][7] 0 4,57393 550[3]
325 Λάπηθος Επαρχία Κερύνειας[28] 18,7113
326 Λάρνακας της Λαπήθου Επαρχία Κερύνειας[8] 14,8818
327 Λάσα Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 67 4,38323 590[3]
328 Λατσιά Επαρχία Λευκωσίας[37] 16774 16,272
329 Λειβάδια Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 5,82492
330 Λέμπα Επαρχία Πάφου[6][7] 506 1,47376
331 Λεμύθου Επαρχία Λεμεσού[12] 88 5,96528 880[3]
332 Λεμώνα Επαρχία Πάφου[6][7] 51 7,56066 300[3]
333 Λεονάρισσο Επαρχία Αμμοχώστου[4] 16,4999
334 Λετύμπου Επαρχία Πάφου[6][7] 249 10,2224 400[3]
335 Λεύκα Επαρχία Λευκωσίας[4] 4544 27,6722
336 Λευκόνοικο Επαρχία Αμμοχώστου[38] 52,9628
337 Ληνού Επαρχία Λευκωσίας[5] 161 5,37151 290[3]
338 Λιβάδι Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 0 42,1173 380[3]
339 Λιβάδια Επαρχία Λάρνακας[20] 7177 7,78036
340 Λιβάδια Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[5] 18 3,43942 1000[3]
341 Λιβερά Επαρχία Κερύνειας[8] 14,7217
342 Λιμνάτης Επαρχία Λεμεσού[12] 314 11,7186 455[3]
343 Λιμνιά Επαρχία Αμμοχώστου[4] 23,5918
344 Λιοπέτρι Επαρχία Αμμοχώστου[4] 4591 24,1571 45[3]
345 Λουβαράς Επαρχία Λεμεσού[12] 363 10,4179 545[3]
346 Λουκρούνου Επαρχία Πάφου[6][7] 4 1,87135 210[3]
347 Λουρουκίνα Επαρχία Λευκωσίας[4] 11 28,9051
348 Λουτρός Επαρχία Λευκωσίας[4] 8,47198
349 Λόφου Επαρχία Λεμεσού[12] 46 12,4833 790[3]
350 Λυθράγκωμη Επαρχία Αμμοχώστου[4] 7,09846
351 Λυθροδόντας Επαρχία Λευκωσίας[5] 3043 41,9638 410[3]
352 Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας[5] 2694 23,0033 260[3]
353 Λύση Επαρχία Αμμοχώστου[39] 45,361
354 Λυσός Επαρχία Πάφου[6][7] 205 95,0394 545[3]
355 Μαζωτός Επαρχία Λάρνακας 832 14,2135 30[3]
356 Μαθιάτης Επαρχία Λευκωσίας[5] 646 21,0495 365[3]
357 Μαθικολώνη Επαρχία Λεμεσού[12] 174 14,411 335[3]
358 Μακούντα Επαρχία Πάφου[6][7] 116 7,68082 120[3]
359 Μακράσυκα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 11,9805
360 Μαλιά Επαρχία Λεμεσού[12] 64 12,7381 650[3]
361 Μαλούντα Επαρχία Λευκωσίας[5] 490 6,56002 380[3]
362 Μάμμαρη Επαρχία Λευκωσίας[5] 1592 19,5428 200[3]
363 Μαμούνταλι Επαρχία Πάφου[6][7] 18 1,76353 800[3]
364 Μαμώνια Επαρχία Πάφου[6][7] 51 8,21968 150[3]
365 Μάνδρες Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας[4] 18,2023
366 Μανδριά Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[12] 107 6,32138 820[3]
367 Μανσούρα Επαρχία Λευκωσίας 9 1,866
368 Μάντρες Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 18,3933
369 Μαντριά Επαρχία Πάφου[6][7] 893 7,66978 20[3]
370 Μαράθα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 1,32271
371 Μαραθόβουνος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 28,3496
372 Μαραθούντα Επαρχία Πάφου[6][7] 309 13,0323 300[3]
373 Μαργί Επαρχία Λευκωσίας[5] 146 9,33218 330[3]
374 Μαργό Επαρχία Λευκωσίας[4] 17 17,5799
375 Μαρί Επαρχία Λάρνακας 158 10,9706 60[3]
376 Μάρωνας Επαρχία Πάφου[6][7] 0 7,13642 395[3]
377 Μαρώνι Επαρχία Λάρνακας 710 14,1317 60[3]
378 Μάσαρη Επαρχία Λευκωσίας[4] 3,81045
379 Μελάδια Επαρχία Πάφου[6][7] 17 3,40399 240[3]
380 Μελάναρκα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 5,16495
381 Μελάνδρα Επαρχία Πάφου[6][7] 2 3,92633 575[3]
382 Μελίνη Επαρχία Λάρνακας 59 7,55006 600[3]
383 Μελούντα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 10,0078
384 Μελούσεια Επαρχία Λάρνακας 7,27086
385 Μένικο Επαρχία Λευκωσίας[5] 1023 22,6112 260[3]
386 Μενόγια Επαρχία Λάρνακας 50 7,79006 120[3]
387 Μέσα Γειτονιά Επαρχία Λεμεσού[40] 14477 3,60819
388 Μέσα Χωριό Επαρχία Πάφου[6][7] 586 3,98554
389 Μέσανα Επαρχία Πάφου[6][7] 31 4,13261 530[3]
390 Μεσόγη Επαρχία Πάφου[6][7] 1689 4,16521
391 Μηλιά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 22,3272
392 Μηλιά Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 14 2,17308 605[3]
393 Μηλικούρι Επαρχία Λευκωσίας[5] 17 96,4933 725[3]
394 Μηλιού Επαρχία Πάφου[6][7] 89 2,49701 240[3]
395 Μια Μηλιά Επαρχία Λευκωσίας[4] 17,1169
396 Μιτσερό Επαρχία Λευκωσίας[5] 860 24,6433 395[3]
397 Μονάγρι Επαρχία Λεμεσού[12] 175 7,15549 455[3]
398 Μοναγρούλλι Επαρχία Λεμεσού[12] 536 17,6565 90[3]
399 Μοναρκά Επαρχία Αμμοχώστου[4] 1,0224
400 Μονή Επαρχία Λεμεσού[12] 622 8,16686 60[3]
401 Μονιάτης Επαρχία Λεμεσού[12] 275 14,6185 730[3]
402 Μόρα Επαρχία Λευκωσίας[4] 21,5483
403 Μόρφου Επαρχία Λευκωσίας[4][41] 58,2031
404 Μοσφίλι Επαρχία Λευκωσίας 20 1,795
405 Μοσφιλωτή Επαρχία Λάρνακας 1342 13,7941 240[3]
406 Μότιδες Επαρχία Κερύνειας[8] 1,13699
407 Μούσερε Επαρχία Πάφου[6][7] 2 7,94395 550[3]
408 Μουσουλίτα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 3,88851
409 Μουτουλλάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 174 7,96662 760[3]
410 Μουτταγιάκα Επαρχία Λεμεσού[12] 2939 4,85539 60[3]
411 Μπέϊκιοϊ Επαρχία Λευκωσίας[4] 191 2,13582
412 Μπέλλα-Πάις Επαρχία Κερύνειας[8] 23,483
413 Μπογάζι Επαρχία Αμμοχώστου[4] 1,17494
414 Μύρτου Επαρχία Κερύνειας[8] 14,8862
415 Νατά Επαρχία Πάφου[6][7] 181 12,6512 210[3]
416 Νέα Δήμματα Επαρχία Πάφου[6][7] 50 2,88627 35[3]
417 Νέο Χωριό Επαρχία Πάφου[6][7] 519 41,4088 150[3]
418 Νέο Χωριό Επαρχία Λευκωσίας[4] 17,8099
419 Νέτα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 6,16158
420 Νήσου Επαρχία Λευκωσίας[5] 2179 9,55778 230[3]
421 Νικητάρι Επαρχία Λευκωσίας[5] 447 33,113 320[3]
422 Νικήτας Επαρχία Λευκωσίας[4] 4,23973
423 Νικόκλεια Επαρχία Πάφου[6][7] 121 2,89863 90[3]
424 Ξερόβουνος Επαρχία Λευκωσίας[4] 26,1838
425 Ξυλιάτος Επαρχία Λευκωσίας[5] 138 15,901 515[3]
426 Ξυλοτύμβου Επαρχία Λάρνακας 3649 25,0515 60[3]
427 Ξυλοφάγου Επαρχία Λάρνακας 6231 35,8204 75[3]
428 Όβγορος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 15,8788
429 Οδού Επαρχία Λάρνακας 213 11,8689 760[3]
430 Οίκος Επαρχία Λευκωσίας[5] 158 3,35357 630[3]
431 Όμοδος Επαρχία Λεμεσού[12] 322 13,7263 575[3]
432 Ορά Επαρχία Λάρνακας 206 27,1348 530[3]
433 Όρκα Επαρχία Κερύνειας[8] 3,80219
434 Ορμήδεια Επαρχία Λάρνακας 4189 21,2536 150[3]
435 Ορόκλινη Επαρχία Λάρνακας 6117 15,214 60[3]
436 Ορούντα Επαρχία Λευκωσίας[5] 604 20,1561 300[3]
437 Ορτάκιοϊ Επαρχία Λευκωσίας[4] 7,52435
438 Παλαίκυθρο Επαρχία Λευκωσίας[4] 19,4713
439 Παλαιομέτοχο Επαρχία Λευκωσίας[5] 4145 35,1151 240[3]
440 Παλαιόμυλος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[12] 20 4,25421 1030[3]
441 Παλαιόσοφος Επαρχία Κερύνειας[8] 2,72067
442 Παλαιχώρι Μόρφου Επαρχία Λευκωσίας[5] 686 16,6513 910[3]
443 Παλαιχώρι Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας[5] 333 18,9569 910[3]
444 Παλώδια Επαρχία Λεμεσού[12] 1568 8,89362 290[3]
445 Πάναγρα Επαρχία Κερύνειας[8] 2,03699
446 Πάνω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου[6][7] 44 2,67763 430[3]
447 Πάνω Αρόδες Επαρχία Πάφου 135 14,334 600[3]
448 Πάνω Αρχιμανδρίτα Επαρχία Πάφου[6][7] 43 18,5636 395[3]
449 Πάνω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας[5] 2789 17,4416 290[3]
450 Πάνω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας[8] 15,4954
451 Πάνω Ζώδια Επαρχία Λευκωσίας[4] 15 15,946
452 Πάνω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 4 4,03282 210[3]
453 Πάνω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού[12] 707 17,5998 530[3]
454 Πάνω Λεύκαρα Επαρχία Λάρνακας[20] 737 62,1744 575[3]
455 Πάνω Παναγιά Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 481 53,0455 830[3]
456 Πάνω Πολεμίδια Επαρχία Λεμεσού[12] 3470 3,73711 80[42]
457 Πάνω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας[5] 22 27,3431 200[3]
458 Παραλίμνι Επαρχία Αμμοχώστου[10] 14963 50,7958 75[3]
459 Παραμάλι Επαρχία Λεμεσού[12] 220 19,7737 90[3]
460 Παραμύθα Επαρχία Λεμεσού[12] 569 10,1752 290[3]
461 Παρεκκλησιά Επαρχία Λεμεσού[12] 2738 25,3157 120[3]
462 Πατρίκι Επαρχία Αμμοχώστου[4] 12,3936
463 Πάχνα Επαρχία Λεμεσού[12] 865 28,9196 670[3]
464 Παχύαμμος Επαρχία Λευκωσίας[5] 70 3,52099 330[3]
465 Πέγεια Επαρχία Πάφου[26] 3953 50,641 210[3]
466 Πεδουλάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 132 10,9132 1090[3]
467 Πελαθούσα Επαρχία Πάφου[6][7] 57 7,2282 270[3]
468 Πελένδρι Επαρχία Λεμεσού[12] 1074 32,1077 880[43][3]
469 Πεντάγεια Επαρχία Λευκωσίας[4] 10,3338
470 Πεντάκωμο Επαρχία Λεμεσού[12] 644 19,8229 120[3]
471 Πενταλιά Επαρχία Πάφου[6][7] 63 14,4919 700[3]
472 Πέρα Επαρχία Λευκωσίας[5] 1372 22,0409 365[3]
473 Πέρα Πεδί Επαρχία Λεμεσού[12] 120 7,21592 760[3]
474 Πέρα Χωριό Επαρχία Λευκωσίας[5] 2637 8,27937 225[3]
475 Περβόλια Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 3009 8,5298 10[3]
476 Πέργαμος Επαρχία Λάρνακας 193 22,4931
477 Περιβόλια του Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 2,37256
478 Περιστερώνα Επαρχία Λευκωσίας[5] 2226 24,3367 225[3]
479 Περιστερώνα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 15,5933
480 Περιστερώνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[6][7] 302 5,79367 90[3]
481 Περιστερωνάρι Επαρχία Λευκωσίας[4] 4,26032
482 Πέτρα Επαρχία Λευκωσίας[4] 16,1461
483 Πέτρα του Διγενή Επαρχία Λευκωσίας[4] 4,29187
484 Πετροφάνι Επαρχία Λάρνακας 0 7,53425 200[3]
485 Πηγαίνια Επαρχία Λευκωσίας[5] 107 16,5053 230[3]
486 Πηγή Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 11,4474
487 Πισσούρι Επαρχία Λεμεσού[12] 1819 40,2437 215[3]
488 Πιταρκού Επαρχία Πάφου[6][7] 0 5,61214 300[3]
489 Πλατάνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 20,9566
490 Πλατανισσός Επαρχία Αμμοχώστου[4] 17,0838
491 Πλατανιστάσα Επαρχία Λευκωσίας[5] 117 20,628 940[3]
492 Πλατανίστεια Επαρχία Λεμεσού[12] 45 13,1867 365[3]
493 Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού[12] 239 26,964 1100[3]
494 Πολέμι Επαρχία Πάφου[6][7] 848 11,5389 450[3]
495 Πόλη Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[44] 2018 13,3698 20[3]
496 Πολιτικό Επαρχία Λευκωσίας[5] 419 17,7569 365[3]
497 Πολύστυπος Επαρχία Λευκωσίας[5] 128 2,4906 1090[3]
498 Ποτάμι Επαρχία Λευκωσίας[5] 558 10,9013 240[3]
499 Ποταμιά Επαρχία Λευκωσίας[5] 505 10,9908 210[3]
500 Ποταμιού Επαρχία Λεμεσού[12] 36 3,57036 680[3]
501 Ποταμίτισσα Επαρχία Λεμεσού[12] 62 4,70209 845[3]
502 Πραιτώρι Επαρχία Πάφου[6][7] 23 3,91431 650[3]
503 Πραστειό Επαρχία Λευκωσίας[4] 10,7439
504 Πραστειό (Αυδήμου) Επαρχία Λεμεσού[12] 245 12,8397 270[3]
505 Πραστειό (Κελλακίου) Επαρχία Λεμεσού[12] 103 17,2076 380[3]
506 Πραστειό Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 22,737
507 Πραστειό Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[6][7] 8 5,65238 260[3]
508 Πρόδρομος Επαρχία Λεμεσού[12] 123 7,44786 1400[3]
509 Πύλα Επαρχία Λάρνακας 2771 28,3386 60[3]
510 Πυλέρι Επαρχία Κερύνειας[8] 10,5863
511 Πυργά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 10,4888
512 Πυργά Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 782 40,5217 455[3]
513 Πύργος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού[12] 2363 14,7095 75[3]
514 Πυρόι Επαρχία Λευκωσίας[4] 8,39202
515 Πωμός Επαρχία Πάφου[6][7] 448 19,5912 30[3]
516 Ριζοκάρπασο Επαρχία Αμμοχώστου[4] 153,834
517 Σαλαμιού Επαρχία Πάφου[6][7] 265 15,9076 635[3]
518 Σανίδα Επαρχία Λεμεσού[12] 42 10,6996 605[3]
519 Σανταλάρης Επαρχία Αμμοχώστου[4] 6,07151
520 Σαραμά Επαρχία Πάφου[6][7] 2 3,60225 380[3]
521 Σαράντι Επαρχία Λευκωσίας[5] 44 9,54666 1240[3]
522 Σελλάδι του Άππη Επαρχία Λευκωσίας[5] 322 4,25009 230[3]
523 Σιά Επαρχία Λευκωσίας[5] 754 17,2795 330[3]
524 Σίμου Επαρχία Πάφου[6][7] 185 5,72504 410[3]
525 Σιναόρος Επαρχία Λευκωσίας[5] 228 3,51628 590[3]
526 Σίντα Επαρχία Αμμοχώστου[4] 18,9674
527 Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας 393 11,5804 165[3]
528 Σκούλλι Επαρχία Πάφου[6][7] 65 1,90856 150[3]
529 Σκουριώτισσα Επαρχία Λευκωσίας[5] 11 1,02481 195[3]
530 Σκυλλούρα Επαρχία Λευκωσίας[4] 18,1236
531 Σούνι-Ζανατζιά Επαρχία Λεμεσού[12] 837 20,6521 420[3]
532 Σουσκιού Επαρχία Πάφου[6][7] 10 16,1848 150[3]
533 Σοφτάδες Επαρχία Λάρνακας 62 6,88151 20[3]
534 Σπαθαρικό Επαρχία Αμμοχώστου[4] 6,84086
535 Σπήλια Επαρχία Λευκωσίας[5] 142 13,4841 1060[3]
536 Σπιτάλι Επαρχία Λεμεσού[12] 316 2,63396 290[3]
537 Στατός-Άγιος Φώτιος Επαρχία Πάφου[6][7] 243 16,3809 800[3]
538 Σταυροκόννου Επαρχία Πάφου[6][7] 56 9,09807 435[3]
539 Στενή Επαρχία Πάφου[6][7] 173 7,85509 150[3]
540 Στρόβολος Επαρχία Λευκωσίας[45] 67904 24,893
541 Στρογγυλός Επαρχία Αμμοχώστου[4] 7,45508
542 Στρουμπί Επαρχία Πάφου[6][7] 540 13,5387 500[3]
543 Στύλλοι Επαρχία Αμμοχώστου[4] 19,2717
544 Σύγκραση Επαρχία Αμμοχώστου[4] 11,4211
545 Συγχαρί Επαρχία Κερύνειας[8] 13,1423
546 Συκόπετρα Επαρχία Λεμεσού[12] 120 14,0733 760[3]
547 Συλίκου Επαρχία Λεμεσού[12] 137 7,45682 635[3]
548 Συνοικισμός Ανθούπολης Επαρχία Λευκωσίας[5] 1756 0,442
549 Συριανοχώρι Επαρχία Λευκωσίας[4] 8,86619
550 Σύσκληπος Επαρχία Κερύνειας[8] 11,1128
551 Σωτήρα Επαρχία Λεμεσού[12] 143 28,2191 290[3]
552 Σωτήρα Επαρχία Αμμοχώστου[46] 5474 25,6569 75[3]
553 Τάλα Επαρχία Πάφου[6][7] 2695 9,23505 289
554 Ταύρου Επαρχία Αμμοχώστου[4] 7,71817
555 Τεμβριά Επαρχία Λευκωσίας[5] 498 5,39133 455[3]
556 Τέμπλος Επαρχία Κερύνειας[8] 4,53254
557 Τέρρα Επαρχία Πάφου[6][7] 36 6,59274 365[3]
558 Τερσεφάνου Επαρχία Λάρνακας 1299 19,644 60[3]
559 Τζιάος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 15,7441
560 Τίμη Επαρχία Πάφου[6][7] 1220 11,6082 45[3]
561 Τόχνη Επαρχία Λάρνακας 424 17,2946 120[3]
562 Τράπεζα Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας[8] 6,80284
563 Τραχυπέδουλα Επαρχία Πάφου[6][7] 64 9,01835 485[3]
564 Τράχωνας Επαρχία Λευκωσίας[4] 6,2816
565 Τραχώνι Επαρχία Λεμεσού[12] 3952 4,60922 30[3]
566 Τραχώνι Επαρχία Λευκωσίας[4] 2,87762
567 Τρεις Ελιές Επαρχία Λεμεσού[12] 25 4,69584 845[3]
568 Τρεμετουσιά Επαρχία Λάρνακας 15,6205
569 Τρεμιθούσα Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 1041 5,28703 346
570 Τρίκωμο Επαρχία Αμμοχώστου[4] 37,958
571 Τριμίθθι Επαρχία Κερύνειας[8] 3,37381
572 Τριμιθούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[6][7] 0 2,56952 270[3]
573 Τριμίκλινη Επαρχία Λεμεσού[12] 307 7,19149 545[3]
574 Τρόοδος Επαρχία Λεμεσού
575 Τρούλλοι Επαρχία Λάρνακας 1169 28,472 120[3]
576 Τρυπημένη Επαρχία Αμμοχώστου[4] 20,5429
577 Τσάδα Επαρχία Πάφου[6][7] 1043 17,0063 575[3]
578 Τσακίστρα Επαρχία Λευκωσίας[5] 79 33,1557 910[3]
579 Τσέρι Επαρχία Λευκωσίας[47] 7035 27,0504 270[3]
580 Τσερκέζ Τσιφτλίκ Επαρχία Λεμεσού[12] 50 9,09853
581 Τύμβου Επαρχία Λευκωσίας[4] 27,4094
582 Ύψωνας Επαρχία Λεμεσού[48][16] 11117 32,6644 90[49]
583 Φάλια Επαρχία Πάφου[6][7] 2 4,03781 545[3]
584 Φαρμακάς Επαρχία Λευκωσίας[5] 480 16,0536 910[3]
585 Φασλί Επαρχία Πάφου[6][7] 0 5,33589 515[3]
586 Φασούλα Επαρχία Λεμεσού[12] 560 15,2828 365[3]
587 Φασούλα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[6][7] 56 6,69151 260[3]
588 Φικάρδου Επαρχία Λευκωσίας[5] 15 6,6305 1060[3]
589 Φιλούσα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου[6][7] 17 3,06594 450[3]
590 Φιλούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου[6][7] 31 4,85687 395[3]
591 Φλαμούδι Επαρχία Αμμοχώστου[4] 20,4413
592 Φλάσου Επαρχία Λευκωσίας[5] 240 4,93402 320[3]
593 Φοινί Επαρχία Λεμεσού[12] 391 22,1919 910[3]
594 Φοινικάρια Επαρχία Λεμεσού[12] 339 12,1337 185[3]
595 Φοίνικας Πάφου Επαρχία Πάφου[6][7] 0 5,02384 105[3]
596 Φοίτη Επαρχία Πάφου[6][7] 150 4,5331 680[3]
597 Φρέναρος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 4298 30,1285 75[3]
598 Φροδίσια Επαρχία Λευκωσίας[5] 297 47,5782 575[3]
599 Φτερικούδι Επαρχία Λευκωσίας[5] 90 13,743 925[3]
600 Φτέρυχα Επαρχία Κερύνειας[8] 3,52551
601 Φυλλιά Επαρχία Λευκωσίας[4] 18,5435
602 Φώττα Επαρχία Κερύνειας[8] 12,5452
603 Χανδριά Επαρχία Λεμεσού[12] 162 2,57022 1215[3]
604 Χάρτζια Επαρχία Κερύνειας[8] 29,1617
605 Χλώρακα Επαρχία Πάφου[6][7] 5356 5,65464
606 Χοιροκοιτία Επαρχία Λάρνακας 632 17,6358 210[3]
607 Χολέτρια Επαρχία Πάφου[6][7] 264 7,23653 150[3]
608 Χόλη Επαρχία Πάφου[6][7] 83 1,58343 200[3]
609 Χούλου Επαρχία Πάφου[6][7] 147 11,6337 290[3]
610 Χρυσοχού Επαρχία Πάφου[6][7] 132 6,36544 30[3]
611 Ψάθι Επαρχία Πάφου[6][7] 110 2,29971 455[3]
612 Ψεματισμένος Επαρχία Λάρνακας 271 8,13502 90[3]
613 Ψευδάς Επαρχία Λάρνακας 1261 12,4833 150[3]
614 Ψιμολόφου Επαρχία Λευκωσίας[5] 1626 9,29614 330[3]
615 Ψυλλάτος Επαρχία Αμμοχώστου[4] 8,43459
Τέλος αυτόματα δημιουργημένου καταλόγου.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Επαρχιακές Διοικήσεις - Ιστορικό». www.moi.gov.cy. Υπουργείο Εσωτερικών. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2017. 
  2. 2,0 2,1 «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΗΜΩΝ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 2015». Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2018. 
  3. 3,000 3,001 3,002 3,003 3,004 3,005 3,006 3,007 3,008 3,009 3,010 3,011 3,012 3,013 3,014 3,015 3,016 3,017 3,018 3,019 3,020 3,021 3,022 3,023 3,024 3,025 3,026 3,027 3,028 3,029 3,030 3,031 3,032 3,033 3,034 3,035 3,036 3,037 3,038 3,039 3,040 3,041 3,042 3,043 3,044 3,045 3,046 3,047 3,048 3,049 3,050 3,051 3,052 3,053 3,054 3,055 3,056 3,057 3,058 3,059 3,060 3,061 3,062 3,063 3,064 3,065 3,066 3,067 3,068 3,069 3,070 3,071 3,072 3,073 3,074 3,075 3,076 3,077 3,078 3,079 3,080 3,081 3,082 3,083 3,084 3,085 3,086 3,087 3,088 3,089 3,090 3,091 3,092 3,093 3,094 3,095 3,096 3,097 3,098 3,099 3,100 3,101 3,102 3,103 3,104 3,105 3,106 3,107 3,108 3,109 3,110 3,111 3,112 3,113 3,114 3,115 3,116 3,117 3,118 3,119 3,120 3,121 3,122 3,123 3,124 3,125 3,126 3,127 3,128 3,129 3,130 3,131 3,132 3,133 3,134 3,135 3,136 3,137 3,138 3,139 3,140 3,141 3,142 3,143 3,144 3,145 3,146 3,147 3,148 3,149 3,150 3,151 3,152 3,153 3,154 3,155 3,156 3,157 3,158 3,159 3,160 3,161 3,162 3,163 3,164 3,165 3,166 3,167 3,168 3,169 3,170 3,171 3,172 3,173 3,174 3,175 3,176 3,177 3,178 3,179 3,180 3,181 3,182 3,183 3,184 3,185 3,186 3,187 3,188 3,189 3,190 3,191 3,192 3,193 3,194 3,195 3,196 3,197 3,198 3,199 3,200 3,201 3,202 3,203 3,204 3,205 3,206 3,207 3,208 3,209 3,210 3,211 3,212 3,213 3,214 3,215 3,216 3,217 3,218 3,219 3,220 3,221 3,222 3,223 3,224 3,225 3,226 3,227 3,228 3,229 3,230 3,231 3,232 3,233 3,234 3,235 3,236 3,237 3,238 3,239 3,240 3,241 3,242 3,243 3,244 3,245 3,246 3,247 3,248 3,249 3,250 3,251 3,252 3,253 3,254 3,255 3,256 3,257 3,258 3,259 3,260 3,261 3,262 3,263 3,264 3,265 3,266 3,267 3,268 3,269 3,270 3,271 3,272 3,273 3,274 3,275 3,276 3,277 3,278 3,279 3,280 3,281 3,282 3,283 3,284 3,285 3,286 3,287 3,288 3,289 3,290 3,291 3,292 3,293 3,294 3,295 3,296 3,297 3,298 3,299 3,300 3,301 3,302 3,303 3,304 3,305 3,306 3,307 3,308 3,309 3,310 3,311 3,312 3,313 3,314 3,315 3,316 3,317 3,318 3,319 3,320 3,321 3,322 3,323 3,324 3,325 3,326 3,327 3,328 3,329 3,330 3,331 3,332 3,333 3,334 3,335 3,336 3,337 3,338 3,339 3,340 3,341 3,342 3,343 3,344 3,345 3,346 3,347 3,348 3,349 3,350 3,351 3,352 3,353 3,354 3,355 3,356 3,357 3,358 3,359 3,360 3,361 3,362 3,363 3,364 3,365 3,366 3,367 3,368 3,369 3,370 3,371 3,372 3,373 3,374 3,375 3,376 «Κατάλογος κοινοτήτων επιλέξιμων μειονεκτικών περιοχών» (PDF). Ανακτήθηκε στις 4 Απριλίου 2018. 
  4. 4,000 4,001 4,002 4,003 4,004 4,005 4,006 4,007 4,008 4,009 4,010 4,011 4,012 4,013 4,014 4,015 4,016 4,017 4,018 4,019 4,020 4,021 4,022 4,023 4,024 4,025 4,026 4,027 4,028 4,029 4,030 4,031 4,032 4,033 4,034 4,035 4,036 4,037 4,038 4,039 4,040 4,041 4,042 4,043 4,044 4,045 4,046 4,047 4,048 4,049 4,050 4,051 4,052 4,053 4,054 4,055 4,056 4,057 4,058 4,059 4,060 4,061 4,062 4,063 4,064 4,065 4,066 4,067 4,068 4,069 4,070 4,071 4,072 4,073 4,074 4,075 4,076 4,077 4,078 4,079 4,080 4,081 4,082 4,083 4,084 4,085 4,086 4,087 4,088 4,089 4,090 4,091 4,092 4,093 4,094 4,095 4,096 4,097 4,098 4,099 4,100 4,101 4,102 4,103 4,104 4,105 4,106 4,107 4,108 4,109 4,110 4,111 4,112 4,113 4,114 4,115 4,116 4,117 4,118 4,119 4,120 4,121 4,122 4,123 4,124 4,125 4,126 4,127 4,128 4,129 4,130 4,131 4,132 4,133 4,134 4,135 4,136 4,137 4,138 4,139 4,140 4,141 4,142 4,143 4,144 4,145 «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΗΜΩΝ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 2015». Ανακτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2018. 
  5. 5,000 5,001 5,002 5,003 5,004 5,005 5,006 5,007 5,008 5,009 5,010 5,011 5,012 5,013 5,014 5,015 5,016 5,017 5,018 5,019 5,020 5,021 5,022 5,023 5,024 5,025 5,026 5,027 5,028 5,029 5,030 5,031 5,032 5,033 5,034 5,035 5,036 5,037 5,038 5,039 5,040 5,041 5,042 5,043 5,044 5,045 5,046 5,047 5,048 5,049 5,050 5,051 5,052 5,053 5,054 5,055 5,056 5,057 5,058 5,059 5,060 5,061 5,062 5,063 5,064 5,065 5,066 5,067 5,068 5,069 5,070 5,071 5,072 5,073 5,074 5,075 5,076 5,077 5,078 5,079 5,080 5,081 5,082 5,083 5,084 5,085 5,086 5,087 5,088 5,089 5,090 5,091 5,092 5,093 5,094 5,095 5,096 5,097 5,098 5,099 5,100 5,101 5,102 5,103 5,104 5,105 «Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2018. 
  6. 6,000 6,001 6,002 6,003 6,004 6,005 6,006 6,007 6,008 6,009 6,010 6,011 6,012 6,013 6,014 6,015 6,016 6,017 6,018 6,019 6,020 6,021 6,022 6,023 6,024 6,025 6,026 6,027 6,028 6,029 6,030 6,031 6,032 6,033 6,034 6,035 6,036 6,037 6,038 6,039 6,040 6,041 6,042 6,043 6,044 6,045 6,046 6,047 6,048 6,049 6,050 6,051 6,052 6,053 6,054 6,055 6,056 6,057 6,058 6,059 6,060 6,061 6,062 6,063 6,064 6,065 6,066 6,067 6,068 6,069 6,070 6,071 6,072 6,073 6,074 6,075 6,076 6,077 6,078 6,079 6,080 6,081 6,082 6,083 6,084 6,085 6,086 6,087 6,088 6,089 6,090 6,091 6,092 6,093 6,094 6,095 6,096 6,097 6,098 6,099 6,100 6,101 6,102 6,103 6,104 6,105 6,106 6,107 6,108 6,109 6,110 6,111 6,112 6,113 6,114 6,115 6,116 6,117 «Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Πάφου». Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2018. 
  7. 7,000 7,001 7,002 7,003 7,004 7,005 7,006 7,007 7,008 7,009 7,010 7,011 7,012 7,013 7,014 7,015 7,016 7,017 7,018 7,019 7,020 7,021 7,022 7,023 7,024 7,025 7,026 7,027 7,028 7,029 7,030 7,031 7,032 7,033 7,034 7,035 7,036 7,037 7,038 7,039 7,040 7,041 7,042 7,043 7,044 7,045 7,046 7,047 7,048 7,049 7,050 7,051 7,052 7,053 7,054 7,055 7,056 7,057 7,058 7,059 7,060 7,061 7,062 7,063 7,064 7,065 7,066 7,067 7,068 7,069 7,070 7,071 7,072 7,073 7,074 7,075 7,076 7,077 7,078 7,079 7,080 7,081 7,082 7,083 7,084 7,085 7,086 7,087 7,088 7,089 7,090 7,091 7,092 7,093 7,094 7,095 7,096 7,097 7,098 7,099 7,100 7,101 7,102 7,103 7,104 7,105 7,106 7,107 7,108 7,109 7,110 7,111 7,112 7,113 7,114 7,115 7,116 7,117 http://www.ekk.org.cy/english/pafos.shtm
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 8,11 8,12 8,13 8,14 8,15 8,16 8,17 8,18 8,19 8,20 8,21 8,22 8,23 8,24 8,25 8,26 8,27 8,28 8,29 8,30 8,31 8,32 8,33 8,34 8,35 8,36 8,37 8,38 8,39 8,40 8,41 8,42 8,43 8,44 «Ένωση Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας». Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2018. 
  9. «Αγία Μαρινούδα». Ανακτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019. 
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  11. http://www.ucm.org.cy/Municipality-AYIOS_ATHANASIOS,35,English
  12. 12,000 12,001 12,002 12,003 12,004 12,005 12,006 12,007 12,008 12,009 12,010 12,011 12,012 12,013 12,014 12,015 12,016 12,017 12,018 12,019 12,020 12,021 12,022 12,023 12,024 12,025 12,026 12,027 12,028 12,029 12,030 12,031 12,032 12,033 12,034 12,035 12,036 12,037 12,038 12,039 12,040 12,041 12,042 12,043 12,044 12,045 12,046 12,047 12,048 12,049 12,050 12,051 12,052 12,053 12,054 12,055 12,056 12,057 12,058 12,059 12,060 12,061 12,062 12,063 12,064 12,065 12,066 12,067 12,068 12,069 12,070 12,071 12,072 12,073 12,074 12,075 12,076 12,077 12,078 12,079 12,080 12,081 12,082 12,083 12,084 12,085 12,086 12,087 12,088 12,089 12,090 12,091 12,092 12,093 12,094 12,095 12,096 12,097 12,098 12,099 12,100 12,101 12,102 12,103 «Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού». Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2018. 
  13. «Τοποθεσία». Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2018. 
  14. 14,0 14,1 «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  15. «Ιστορία Αγίου Δομετίου». Ανακτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018. 
  16. 16,0 16,1 Περιδιαβάζοντας την Κύπρο: Λεμεσός (Πόλη και Επαρχία) (1η έκδοση)
  17. http://www.mof.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/All/A2A7A50A241BC682C2257DBF002697D0/$file/GEO_CODES-2015.xls?OpenElement
  18. 18,0 18,1 «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΗΜΩΝ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 2015». Γεωγραφικοί κωδικοί Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανακτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2018. 
  19. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  20. 20,0 20,1 20,2 20,3 20,4 20,5 «Επαρχία Λάρνακας». Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2018. 
  21. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  22. «Ιστορία». Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2018. 
  23. «Ιστορία». Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2013. 
  24. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  25. «Γερμασόγεια». Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2018. 
  26. 26,0 26,1 26,2 «Επαρχία Πάφου». Ανακτήθηκε στις 11 Αυγούστου 2018. 
  27. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  28. 28,0 28,1 «Επαρχία Κερύνειας». Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2018. 
  29. 29,0 29,1 «Επαρχιακές Διοικήσεις». Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018. 
  30. «Δήμος Γεροσκήπου». Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2018. 
  31. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  32. «Έμπα Πάφου». Ανακτήθηκε στις 2 Μαΐου 2019. 
  33. «Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Λάρνακας». Ανακτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018. 
  34. «Κάτω Πολεμίδια». Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2018. 
  35. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  36. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  37. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  38. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  39. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  40. «Μέσα Γειτονιά». Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2018. 
  41. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  42. «Γενικά». Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2017. 
  43. «Ιστορία». Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2018. 
  44. «Δήμοι». Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2018. 
  45. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. 
  46. «Επαρχία Αμμοχώστου». Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018. 
  47. «Επαρχία Λευκωσίας». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. 
  48. «Ιστορική αναδρομή». Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2018. 
  49. «Γενικά». 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]